HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2021 Perşembe - 15:06

Başkan Soyer’den Bakırçay’a müjdeler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakırçay Havzası turunun son gününde Bergama ve Kınık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projelerini inceledi. Bergama Entegre Atık Yönetimi Tesisi'nde 10 gün içinde deneme üretimine başlayacaklarını bildiren Soyer, Bergama'ya meyve-sebze kurutma ve paketleme tesisi, Kınık'a terminal, belediye ve itfaiye hizmet binaları ile masal evi yapacaklarını açıkladı.

Başkan Soyer’den Bakırçay’a müjdeler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakırçay Havzası turunun son gününde Bergama ve Kınık'ta üreticiler, muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya geldi. Her iki ilçedeki projeleri inceleyen Başkan Soyer, yeni yatırımların da müjdesini verdi. Soyer, Bergama'ya meyve-sebze paketleme ve kurutma tesisi kuracaklarını açıklarken, Kınık'ta belediye, itfaiye hizmet binaları ve terminalin bir arada olduğu 3 tesis ile masal evi yapacaklarını duyurdu.

Üretici daha çok kazanacak
Sabah saatlerinde Bergama Kadıköy Mahallesi'ne giden Başkan Soyer, 15 dönüm alanda kurulacak meyve-sebze, kurutma ve paketleme tesisinin yerini gezdi. Başkan Soyer burada yaptığı açıklamada, “Ürünlerin katma değerinin artırılması için işlenmesi gerekiyor. Domatesin salça olması, üzümün şarap olması gibi. Bu tür tesisler sayesinde yeni teknolojilerle ürünün raf ömrü uzuyor, değerleniyor. 15 milyon liralık yatırımla önümüzdeki yıl hizmete almayı planladığımız bu tesiste bölgede üretilen ürünün yüzde 10'unu değerlendirmiş olacağız. 50-80 kişilik bir istihdam da sağlanacak. Burada yaşayan tüm üreticilerimize ve yurttaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Büyükşehir Belediyesi iştiraki BAYSAN A.Ş tarafından hizmete alınacak günlük 30 ton kapasiteli Kadıköy Kurutma Tesisi'nde ağırlıklı olarak domates, meyve v e diğer sebzeler işlenip, paketlenecek ve ihraç edilecek.

Başkan Soyer Göçbeyli teşekkürü
Başkan Soyer Kadıköy Mahallesi'nin ardından Bergama Göçbeyli Mahallesi'nde 130 bin metrekarelik alanda 5 milyon liralık maliyetle yürütülen ve 100 bin metrekaresi tamamlanan parke yenileme çalışmalarını inceledi. Göçbeyli Muhtarı Hüseyin Çıtır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ederek, “Köyümüz tarihinde görmediği yatırımı gördü. İçme suyu altyapımız baştan sona yenilendi. Köyümüzün yolları yapılıyor. Mezarlığımız, içme suyu depomuz yenilendi. 50 yıldır yaşadığımız tüm sorunlarımız çözüldü” diye konuştu. Başkan Soyer, Göçbeyli Mahallesi pazarına da uğrayarak tek tek esnafla selamlaştı, dertlerini dinledi.

Bakırçay Havzası'nda atıklar elektriğe dönüşecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, günde 800 ton atık işleme kapasitesine sahip, organik katı gübre üretiminin de yapılacağı Bergama Entegre Atık Yönetimi Tesisi'ni de inceledi. Enerji üretimine hazır durumdaki tesiste 10 gün içinde deneme üretimine başlayacaklarını bildiren Soyer, "Burada 10 megavat elektrik üretimi hedefleniyor. Burası bir fabrika gibi çalışacak. Gurur duyuyoruz. Atığı bir kaynak olarak görmemiz gerekiyor. Çöp bir kaynaktır ve bizim bunu değerlendirmemiz lazım. Türkiye'nin en modern tesislerinden birini hizmete alıyoruz. Muhtarlar da çok memnun. Emek veren bütün arkadaşlarıma, yatırımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Tesis, Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinin katı atıklarını ekolojik ve ekonomik değere dönüştürecek.
 
Kınık'a üç yeni tesis ve masal evi
Bergama'nın ardından Kınık'a geçen Başkan Soyer, İZSU Konak Abone Merkezi ve Yerel Hizmetler Müdürlüğü'nde görev yapan belediye personelini ziyaret etti. Kınık Ziraat Odası Başkanlığı binasında kurulacak masal evi yerini de inceleyen Başkan Soyer, içinde dans-bale-folklor salonunun da olacağı masal evi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Başkan Soyer, 4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelere mesleki eğitim ve beceri kazandırmak için açtıkları masal evlerini İzmir genelinde yaygınlaştırmaya devam ettiklerini söyledi. Soyer, Osmaniye Mahallesi’nde Büyükşehir’e ait 7 bin metrekarelik araziye kurulacak belediye ve itfaiye hizmet binaları ile terminal sahasını da inceledi. Projenin yapımı için ihale sürecinin başladığı bildirildi.    

İlçenin çehresi değişecek
714 metrekare inşaat alanına sahip belediye hizmet binası, Büyükşehir Belediyesi’nin Kınık İlçe Hizmet Birimi olarak faaliyet gösterecek. Binada İZSU ve terminal işletmesine ait ofis alanları, çok amaçlı salon ve teknik birimler de bulunacak. 765 metrekarelik Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 13 araçlık otobüs peronu, bilet satış alanları, kafeterya ve teknik alanlar olacak. İtfaiye Hizmet Binası’nda ise dört büyük itfaiye aracı için garaj, ofis alanları, yemekhane, yatakhaneler, dinlenme alanı, kapalı spor salonu oluşturulacak. Buranın toplam inşaat alanı ise 1318 metrekare olacak. Alanda ayrıca 27 araçlık açık otopark, açık dinlenme alanları ve yeşil alanlar da bulunacak.

Manda ve mandalini sevdi
Kınık Sanayi Sitesi esnafını da ziyaret eden Başkan Soyer, eşi ve İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin manda hibe ettiği Dündarlı köyündeki üreticileri ziyaret etti, yeni doğan manda yavrularını sevdi. Neptün Soyer, manda yavrularına Mandal ve Mandalin ismini verdi. Başkan Soyer, üreticiye hibe ettikleri 134 mandanın yeni doğumlarla birlikte çoğaldığını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Manda sütü, manda yoğurdu ve kaymağı çok değerli. Bunun yanı sıra İzmir mozarellası üretme hayalimiz var. Verdiğimiz mandalara sahip çıkan, üretimi her geçen gün artıran köylülerimize verdikleri emekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dündarlı Köyü'nde 8'i kadın 12 üreticiye 40 manda hibe etti. İzmir genelinde üreticiye 134 manda hibe edilirken bu sayı yeni doğumlarla birlikte 157'e çıktı.
Soyer, Dündarlı Köyü'nün ardından Musacalı ile Kaşıkçı köyleri arasındaki 6 kilometrelik yolda başlayan asfalt serimi çalışmalarını denetledi.

 
Bergama’da 'tarihi' toplantı: İade süreci için düğmeye basıldı!
 
Selvitopu’ndan üniversite için yapılan yeni plana itiraz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da 'tarihi' toplantı: İade süreci için düğmeye basıldı!
Zeus Sunağı’nın anavatanı Bergama’ya getirilmesi için yol haritasını belirlenmesi ...
Çiğli'ye Avrupa’dan bir ödül daha
Hayata geçirdiği hizmet ve projelerle iki yıldır Avrupa vitrinine çıkan ...
Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı açıldı
Turizm sektörü, uzun bir aranın ardından 14. Travel Turkey İzmir Dijital ...
 
Bornova'da 'Balkan' zirvesi
Bornova Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve ...
Karşıyaka’da milyonluk dayanışma
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle ...
Kemalpaşa'da sosyal yardımlar hız kesmiyor
Pandemi döneminde ekonomik olarak yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalarının ...
 
Travel Turkey'de Bayraklı farkı
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl internet ortamında düzenlenen 14'üncü ...
Türkiye’nin ilk sanal fuarında Bergama yerini aldı
Dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan ve Koronavirüs nedeniyle ...
Başkan Soyer: Kozak Yaylası agro turizmle kalkınacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bergama’da fıstık çamı üretimiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva