HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2021 Cumartesi - 18:46

Başkan Soyer de altına imzayı attı... 11 büyükşehir belediyesinden 5 önemli karar!

Hatay'da 13.'sü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması'ndan 5 maddelik ortak basın açıklaması yayınlandı. Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de olduğu 11 büyükşehir belediye başkanı açıklamanın altına imzalarını attı.

Başkan Soyer de altına imzayı attı... 11 büyükşehir belediyesinden 5 önemli karar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ortak basın açıklaması yaptı.

Hatay’da 13.’sü gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısına hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanları olarak, buluşmalarımızın 13.’sünü Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, kardeşliğin ve sevginin simgesi Hatay’da gerçekleştirdik. Toplantımızda; Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından son aşamasına getirilen Expo 2021 organizasyonuna ait hazırlıkları, pandemi sonrası tüm dünyanın öncelikli gündem maddelerinden birine dönüşmüş olan gıda güvenliği bağlamında tarımsal kalkınma konularını, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki keyfi uygulamaları ve 10 yıla yakın bir süredir ülkemizin giderek büyüyen asli sorunlarından biri haline gelmiş olan mülteciler ve daha birçok konuyu ele aldık.

1. Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlıkları tamamlanma aşamasına getirilmiş olan dünyanın en önemli uluslararası organizasyonlarından Expo 2021 etkinliği, Hatay şehrimiz için olduğu kadar ülkemiz için bir uluslararası barış, ekonomik kalkınma, tanıtım ve markalaşma fırsatıdır. Bu önemli organizasyondan ülke olarak daha etkin şekilde yararlanabilmek için, devletimizin, kamu kurumlarımızın ve belediyelerimizin Hatay şehrimize desteği şarttır. Biz CHP’li Büyükşehir Belediyeleri olarak bu toplantı vesilesiyle elimizdeki kaynak ve imkanlarla Hatay şehrimizin yanında olma konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğumuzu beyan ediyoruz.

2. Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir biçimde iyi gıda sağlanması ve üreticiler dahil olmak üzere tarımsal ekonomi içindeki tüm paydaşların yaşam kalitelerinin arttırılması hedefleriyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen İşbirlikçi Tarımsal Kalkınma Projesi örneği tartışılmıştır. Türkiye’nin tarımla ilgili yaşadığı sorunların karşısında en üst seviyede ilgi gösteren 11 büyükşehrimiz başta olmak üzere tüm CHP’li belediyeler yoğun tarımsal faaliyetlerle üreticiyi kalkındırdıkları ve tüketiciyi korudukları aşikardır. İstanbul Yenikapı’da 160 Belediyemizin katılımıyla 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ülkemiz için yeni nesil tarımsal kalkınma politikaları ve üretici odaklı çözüm önerilerinin tartışılacağı önemli bir buluşma olacağı değerlendirilmiştir.

3. Bütçesinin %65’ini CHP’li Belediyelerin ödediği Türkiye Belediyeler Birliği’nin kaynaklarının son derece partizanca ve keyfi kullanıldığı, muhalefet belediyelerine kaynak kullandırılmadığı değerlendirilmiş, kamusal kaynakları daha adil, daha hukuki ve üyelerine hesap veren bir anlayışı hakim kılmasını Birlik yönetiminden talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı ve gerekirse hukuki haklarımızı arayacağımız bildiriyoruz.

4. Türkiye dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak kadar büyük ve ciddi bir sığınmacı sorunuyla karşı karşıyadır. Sorunun ülkemizde bu denli büyük ve karmaşık hale gelmesinin temel nedeni ülkemizin bilinen ve mutabık kalınan bir sığınmacı politikasının olmamasıdır. Bu büyük sorunun ele alınma biçiminde köklü bir değişikliğe gidilmezse, yaşanan sorunların daha da derinleşmesi kaçınılmazdır. Bugün itibariyle şehirlerimizin sığınmacı sorunu çözülmemişken, hiçbir şehrimizin daha fazla sığınmacıyı kaldırma kapasitesi kalmamıştır. Ekonomik, sosyal, güvenlik ve istihdam gibi boyutlar içeren sığınmacı sorununun, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin işbirliği olmadan çözülmesi mümkün değildir. Bu toplantı vesilesiyle hükümetimize açık çağrıda bulunarak, sığınmacı sorununun çözümünde yerel yönetimlerin dışlanmamasını, daimi bir ortak masa kurulmasını, yerel yönetimlere bu konuda yetki ve bütçe temin edilmesini, ilkeli, kararlı, şeffaf, demokratik ve katılımcı bir göç politikası açıklanmasını talep ediyor, CHP’li belediyeler olarak devletimize her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.

5. Toplantımızda son olarak üniversitelerin açılmasıyla birlikte son derece yakıcı bir sorun haline gelen öğrencilerin yurt ihtiyacı değerlendirilmiş, CHP’li belediyeler olarak bu süreçte hiçbir öğrenciyi açıkta bırakmayacak şekilde hızlı kamusal projeler geliştirme ve gençlerimize acil çözümler üretme kararı alınmıştır.”

 
'Yurt yokmuş gibi yalan kampanyalar sürdürülüyor'
 
Beton mikseri çevre yolunda TIR'a arkadan daldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 25 Eylül 2021 Cumartesi 22:04

Sayın belediye başkanları,siz de saray gibi lüks içinde yaşıyorsunuz,harcamalarınız biraz halk tipi olursa bir çok öğrenciye barınma şansı olur,lütfen show değil ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır yoksa bisiklet ile göstermelik gezmeler açılış törenleri son bulmalı merkezi çok güzel memnun ediyorsunuz...

Yorumu oyla      5      4  
İzmirli 25 Eylül 2021 Cumartesi 21:19

Bu Başkanlar toplanmışlar bir araya bütçelerini nasıö yönettiklerine bakmak lazım.İzmir bitik vaziyette liyakatsız atamalar beçeriksiz meçlis üğeleri.Örnek Bayraklıdaki atamalar adam meclis üyesi istifa etti sözleşmeli personel olarak işe başladıne özelliği var bu adam bulunmayan hit kumaşı galiba elinde sihirli deynek var dokunduğunda bayraklını kaderini değiştireçek adam.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Oyun Festivali coşkusu devam ediyor!
Avrupa ve Orta Doğu'nun ilk ve en büyük oyun festivali olan “İzmir Oyun ...
İzmir'de kardeşlik festivali zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “15. Balkanlılar ...
Karşıyaka'da ‘Aktif Okuma Atölyesi’ açılacak
Karşıyaka Belediyesi, lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan ...
 
Akıllı köpekler alkışları topladı
İnsanlığın kadim dostları akıllı köpekler Fuar İzmir’de sahneye çıktı. ...
Aydın Büyükşehir'in sanat kursları kayıtları başlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sanat dolu kursları başlıyor. Her yaş ...
İtfaiye Haftası 27 Eylül’de başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
 
Büyükşehir'den anlamlı işbirliği
İzmir Veteriner Hekimleri Odası yeni yönetimi İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bornova Kitap Günleri başladı
İzmir’in en uzun süreli ve en geniş katılımlı kitap günleri pandemi nedeniyle ...
İduğ'dan Büyükşehir adayı iddialarına net yanıt: Biz bunu yemeyiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sonraki dönemde isminin geçirilmesini ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva