HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2021 Salı - 10:44

Başkan Soyer açıkladı: Bisiklet yolları kesintisiz birbirine bağlanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in STK Buluşmaları kapsamında İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ile çevrimiçi olarak buluştu. İZSİAD’ın görüş, öneri ve tavsiyelerini dinleyen Soyer, İzmir’i ortak akılla yönetmeye, STK’ların fikirlerini dinlemeye devam edeceğini söyledi. Özellikle kent içi bisiklet yolları konusunda bir açıklama yapan Soyer, “Bu yapılan bisiklet yolları en nihayetinde kesintisiz olarak birbirine bağlanacak. Bu tamamlandığında kent içi ulaşımda bisiklet önemli bir alternatif olacak” dedi.

Başkan Soyer açıkladı: Bisiklet yolları kesintisiz birbirine bağlanacak

Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçildiği gün açıkladığı ‘STK’lar ile her ay buluşma’ kararının, bugün ne kadar değerli bir girişim olduğunu yaşayarak anladıklarını söyledi. İzmir’in seçilmiş en üst makamına doğrudan, aracısız erişim imkanının İzmirli STK’lar için büyük bir fırsat yarattığını söyleyen Küçükkurt, “Her iki ayda bir Başkan Soyer ile konuşuyor, önerilerimizi, proje fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bu buluşmalardan birçok proje hayata geçiyor. Bu vizyoner yaklaşımı nedeniyle kendisine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

“KENT İÇİNDE BİSİKLET KULLANIMI ARTACAK”
Kent içindeki bisiklet yolları konusunda gelen soruya da yanıt veren Soyer, bu yolların parçalı olarak yapıldığını, kimi yolların kağıt üzerinde, kiminin inşaat halinde, kimisinin ise faaliyete geçtiğini söyleyerek, “Bu yapılan bisiklet yolları en nihayetinde kesintisiz olarak birbirine bağlanacak. Bu tamamlandığında kent içi ulaşımda bisiklet önemli bir alternatif olacak. Vasıf Çınar Bulvarı’nda bir düzenleme yaparak yeni yaptıkları bisiklet yolunu koruyarak eskisi gibi çift şerit araç yolu yaratacağız. Bisiklet yollarından araç yolları lehine bir tasarrufumuz olmaz” diye konuştu.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK GELİŞMELİ”
İZSİAD’ın belirlediği gündem ile yapılan toplantıda İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cengiz, köylülere küçükbaş hayvan dağıtıp sonrasında elde edilecek ürünün işlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile geliştirdikleri projenin sürdüğünü ve yakında köylülere hayvan dağıtımının yapılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu sürecin 2 ay kadar süreceğini, hayvan dağıtılacak köylülerin tespiti bittikten sonra dağıtımın başlanacağına dikkat çekti. Bu çalışmanın sürdürülebilir bir faaliyet olduğunu söyleyen Soyer, “Hedefimiz Ege Bölgesi dışından küçükbaş hayvan alımının önüne geçmek, bölgemizde hayvancılığı teşvik ederek geliştirmek. Havzamızda küçükbaş hayvan dağıtımını arttıracağız” dedi.

 
İzmir yine sallandı!
 
Bayraklı'da sel yaraları sarılıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2021 Salı 14:50

Yahu Bergama'ya, Seferihisar'a, Ödemiş' e ... ne zaman 90 dakika hakkı verildi de iptal edildi? Sürekli aynı yorumu yazınca aktarma hakkı mı gelecek diye düşünüyorsunuz? Gelmez, gelmesin de zaten. ESHOT zaten her yıl korkunç zarar ediyor. Gittiğin kadar öde sistemi raylı sistemlerde, özellikle İZBAN'da "tam anlamıyla" hayata geçmelidir. 136 km'lik hatta tek fiyat uygulaması yapamazsın. Yapılmıyor zaten ama kapsam genişlemeli. Aynı durum dış ilçe otobüsleri için de geçerlidir. Merkez-çevre ulaşımını aynı düşünemezsiniz. Bambaşka şeyler. Şehir içinde aktarma olması, vatandaşın cebini düşündükleri için değil, tamamen işletme maliyeti ile alakalı bir konu. Aktarma sistemi olmazsa 1000 otobüsle sistem çalışmaz. Dış ilçeye giden otobüs zaten sabit. Bedava aktarma, indirimli ücret, bedava bilet ... gibi uygulamaların parası zaten yine dolaylı ve direkt olarak yine bizden çıkıyor. 65 yaş bedava biner, bu bilet ücretlerine zam olarak yansır gibi

Yorumu oyla      2      3  
Adil, ve Eşit hizmet 23 Şubat 2021 Salı 11:58

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ; 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler, çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Merkez ilçelerde 120 dk. ( Eylül 2020 ye kadar 90 dk.) aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki aktarma hakkı ; İzmir BB meclisinde 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; belediye otobüslerinde dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. İzmir BB nin toplu ulaşımdaki ayrımcı uygulama gerçekliği varken. CHP ne neden oy vermeliyim ? İzmir ilçelerinden CHP li bir belediye başkanı bu ayrımcı uygulamayı neden İzmir BB meclisinde gündeme getirmez ?İzmir’de toplu ulaşımdaki bugünkü uygulamanın adil olduğuna inanılıyorsa ! Yazık .

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te haşere ile mücadele
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla ...
Bucalılara Ney nefesi
Buca Belediyesi’nin, Mevlevi düşünceyi yaşatmak için Tıngırtepe Mevlana ...
Bornova can dostlarının yanında
Bornova Belediyesi dondurucu soğuklarda can dostlarını unutmuyor. Hayvan ...
 
Çiğli Belediyesi’nden eczacı istihdamına destek
Çiğli Belediyesi ile İzmir Eczacı Odası arasında, Pandemi sürecinde iş ...
Başkan Soyer'den Bakırçay çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşırı yağışların yol açtığı ...
Büyükşehir 50 günde 90 bin hanenin kapısını çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gıda paketi taleplerini karşılıksız bırakmıyor. ...
 
Dünyanın İzmir mirası UNESCO yolunda
Dünyanın İzmir mirası UNESCO yolunda
Konak'a Avrupa'dan büyük ödül
Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında yer ...
Seferihisar'da hafta sonu mesaisi
Seferihisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sokaklarda bakım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva