HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2020 Salı - 17:28

Başkan Soyer açıkladı: 5 kente doğrudan uçuş başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği’nin toplantısında İzmir’in uluslararası projelerini anlattı. İzmir’e doğrudan uçuşlara başlanması için bir havayolu şirketiyle stratejik ortaklık kurduklarını açıklayan Soyer “Nisan-Mayıs aylarında Milano, Üsküp, Prag, Saint Petersburg ve Budapeşte’ye İzmir’den direk uçuşlar başlıyor. Bunu dünya kenti olmak konusunda ön açıcı bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

Başkan Soyer açıkladı: 5 kente doğrudan uçuş başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkanı Zeliha Toprak’ın düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantının ana gündemi İzmir’in uluslararası tanınırlığının artması ve bir dünya kenti olma yolunda attığı adımlar oldu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in taşıdığı zenginliklerle, sahip olduğu potansiyelle bir dünya kenti olması gerektiğini ancak şu an bulunduğu noktanın yeterli olmadığını söyledi. Tunç Soyer “Bizim bu kenti dünyaya daha iyi tanıtma, dünyayı da İzmir’e taşıma mecburiyetimiz var. Bunun için de bu potansiyelle uyumlu bir kent yaratmalı ve bu kentteki yaşam kalitesini yükseltmeliyiz” dedi.

İzmir’e doğrudan uçuşlar başlıyor
Soyer toplantıda İzmir’in tanıtımı için yaptıkları çalışmaları da anlattı. İzmir’e doğrudan uçuşlara başlanması için bir havayolu şirketiyle stratejik ortaklık kurduklarını açıklayan Soyer “Nisan-Mayıs aylarında Milano, Üsküp, Prag, Saint Petersburg ve Budapeşte’ye İzmir’den direk uçuşlar başlıyor. Bunu dünya kenti olmak konusunda ön açıcı bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.



Moskova ofisi Mart’ta açılıyor
Soyer yurtdışında açılacak İzmir tanıtım ofisleriyle ilgili de bilgi verdi. Moskova ofisini 17 Mart’ta, Brüksel ofisini ise Nisan ayında açacaklarını açıklayan Soyer, kentin uluslararası tanınırlığı için uluslararası organizasyonların da önemine vurgu yaptı. Soyer, 2026 Botanik EXPO ve Dünya EXPO 2030’a talip olduklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “2021’de Terra Madre’ye ev sahipliği yapıyoruz. Terra Madre dünyanın en büyük gastronomi fuarı ve ilk defa İtalya dışında bir kent İzmir bu fuara ev sahipliği yapacak. İzmir’in lezzetlerini tüm dünyaya, dünyanın lezzetlerini de İzmirlilere tanıtma fırsatı bulacağız. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’ne 2021’de ev sahipliği yapacağız.”

Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkanı ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak “Başkanımızın sanatla, sporla, turizmle örülmüş; organik gıdayla beslenen, hayalimizdeki medeni şehrin portresini çizdi bizlere. Bizler de İzmir’in tüm markalaşma ve tanıtım projelerinde yer almak için hazırız” diye konuştu.



Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkan Vekili ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Fahri Yiğitbaşı ise “Başkanımız Tunç Soyer’in İzmir’i dünyanın sayılı kentleri arasına almak ve cazibe merkezi hali getirmek için yürüttüğü çalışmaları takdirle izliyoruz” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor: İki ilçeye gidecek!
 
Faiz mağdurlarına destek için dernek kurdular
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalı 18 Şubat 2020 Salı 21:46

Girişim güzel olmuş ama yetmez. Eğer turist sağlamak istiyorsanız bu girişimi Sunexpress gibi firmalarla değil Ryanair,Wizzair gibi firmalarla kurmanız lazım. Antalya,Dalaman,Bodrum 5 eurodan başlayan biletlerle ulaşılabilir durumda. İzmir'le hiç alakası olmayan insanları böyle kente çekebilirsiniz. Akabe,Kutaisi,Eilat havalimanları bile köyden bozma bu şehirler low cost firmalarla turist patlaması yaşadı. İzmirin de tanıtımı en azından bu şekilde yapılabilir.

Yorumu oyla      5      4  
Yazık 18 Şubat 2020 Salı 19:25

Ceperlere in ceperlere.. zenginlerin kolaylığını boşver Tunç Bey..

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu isyan etti: 500 bin nüfuslu ilçeye 96 milyonluk ödenek!
Karabağlar Belediyesi’nin, mahallelerin sorunlarını yerinde görmek ve ...
Bostanlı’ya ulaşım kartları için başvuru merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bostanlı İskelesi’nde kart başvuru merkezi ...
Başkan İduğ, boyozları ve yumurtaları aldı... İşçilerin yanına gitti... Müjdeyi verdi!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sabah mesaisine Temizlik İşleri ...
 
Atatürk Heykeli yeni yerine çok yakıştı!
Narlı Mahallesi’nde, yüksek binalar arasında kalan Atatürk Heykeli’ni ...
Bornova’da amatörlere destek buluşması
Bornova’nın profesyonel liglerde yer alması yolunda Altay - Yeşilova birlikteliğine ...
‘Kıyı Ege İklim Ağı’ Karşıyaka’da toplanıyor
İzmir yerelinde ve Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal İklim ...
 
Selçuk'ta kalp sağlığı buluşması
SEGEM-DER Sağlık Söyleşilerinin bu ayki konuğu Selçuk Devlet Hastanesi ...
Bornova’da 'coronavirüs' paneli
Dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar 1.700’ün üzerinde kişinin ölümüne ...
Fuar İzmir’de 'Bilim Kahramanları' heyecanı
Bilim Kahramanları Buluşuyor - FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva