HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2023 Salı - 12:53

Başkan Soyer ‘1 yıldır kredi alamıyoruz’ dedi: Kasıt var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 seneyi aşkın bir süredir kamu bankalarından kredi alamadıklarını belirterek “Bunu kasıt dışında nasıl izah edebilirsiniz. Ancak 1 seneyi aşkın süredir kamu bankalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi verilmiyor. 500 milyon TL’nin üstünde bir kredi talebi var ancak 500 TL bile verilmiyor” dedi.

Başkan Soyer ‘1 yıldır kredi alamıyoruz’ dedi: Kasıt var!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde “kredi” konusu vardı.

‘500 MİLYON TL İSTEDİK 500 TL VERMEDİLER’
Bir senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamu bankalarından kredi kullandırmadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Biz çok zor koşullar altında yürüyoruz belediyeciliği. Bir seneyi aşkın süredir kamu bankalarından kredi kullanamıyoruz, kullandırmıyorlar.  Kredi notumuz ile ilgili bir mesele değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süreli finansman ihtiyacı oluyor. Bunu da bankalardan gider kullanır. Bunu kasıt dışında nasıl izah edebilirsiniz. Ancak 1 seneyi aşkın süredir kamu bankalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi verilmiyor. 500 milyon TL’nin üstünde bir kredi talebi var ancak 500 TL bile verilmiyor” dedi.

‘NARLIDERE METROSU İÇİN 30 MİLYON EURO BEKLİYOR’
Narlıdere Metrosu için 30 milyon Euro kaynak çıktığını ancak onaylanmadığı için kullanamadıklarını ifade eden Başkan Soyer “Son etabı bitti, deneme seferini yaptık, istasyonlar bitmek üzere son dilimi var. Bir kefalet, garanti istemiyoruz. Sadece onay imzasına ihtiyaç var. 30 milyon euro geldi ve bunun  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması için onay istiyoruz. Mevzuat bu. Ancak gelmiyor. Mart’tan beri gelmiyor. Bunu bir izahı olabilir mi? Tramvayda da benzer. Buraya şikâyet etmek için gelmedim, sadece şunu söyleyeyim, İzmir’in hakkı teslim edilmiyor. İzmir’in hak ettikleri var ve bunların İzmir’e verilmediği sürece bizim işimiz zorlaşıyor.” diye konuştu.

 
Karabağlar'da çalışmalar tam gaz!
 
Daha 6 yaşındaydı... Korkunç son!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EGS 11 Temmuz 2023 Salı 20:53

BASMANE ÇUKURUNU SATIN 250 MİYON DOLAR PARA EDER......

Yorumu oyla      3      3  
Alen doğu gencer 11 Temmuz 2023 Salı 19:38

Foçalı isimli yorumcunun Bir çok anadolu şehrine göre çok ama çok geride kaldı dediği izmir yılda 1.5 milyar dolar ile ihracatta türkiye ikincisi.en yakın rakibi kocaeline 500 milyon dolar fark atmış. 5 yıl içinde ihracatın 2 milyar doları geçmesi bekleniyor . resmi nüfusu 4.5 milyon gayri resmi nüfusu 7 milyon küsür olarak tahmin ediliyor. Türkiye de beyaz ve mavi yaka ücret skalasında istanbuldan sonra geliyor. kültür ve sanat etkinliklerinde gene 16 milyonluk istanbul ile yarışır düzeyde. ARkadaşlar yaşadığınız ülke maalesef ortadoğu bataklığına gitgide saplanan bir ülke dolayısı ile ülkemizin diğer şehirleri de bir paris ,roma ,newyork veya dubai değil. bu sebeple emekli AKP seçmeni kafası ile kıyas yapmayınız lütfen . gerçekleri ben değil rakamlar söylüyor.

Yorumu oyla      2      6  
Yakup 11 Temmuz 2023 Salı 18:14

Alsan ne yapacan iyiki vermiyorlar 4 yıl bitti ne yaptın temizlik yok imar yok yollar berbat sinek koku belediye ye kayyum şart çok büyük zarar görüyor izmirli bizden sana sizin gibilere oy yok

Yorumu oyla      4      4  
SARNIÇ 11 Temmuz 2023 Salı 17:56

Bir daha seçilme şansın yok chp aday gösterse bile sana oy yok araba alt takımı yaptırmaktan bıktık aziz kocaoğlu inşallah geri döner

Yorumu oyla      4      4  
Taner D 11 Temmuz 2023 Salı 17:25

Belediyecilikten ve hizmetten uzak bi belediye başkanımızın olması ne kadar acı.Verdiği sözü yerine getirmeyen bi başkana 1 euro bile vermem.Önce İnciraitı halkına seçimden 1 gün önce verdiği sözü yerine getirsin sonra kendi hakkını savunsun.

Yorumu oyla      4      4  
serkan 11 Temmuz 2023 Salı 16:43

kredi dediğin borc sen suya yaptıgın zamları nereye harcıyorsun belediyeye doldurdugun torpillilere maas verecegine yatırım yap krediye ıhtıyacın kalmaz

Yorumu oyla      4      5  
ST 11 Temmuz 2023 Salı 16:20

İzmir halkının önüne set koyanlar bilsin ki İzmir halkı da onları asla unutmayacak..!

Yorumu oyla      4      3  
Turgay Yavaş 11 Temmuz 2023 Salı 16:15

KK giderse bay bay,yoldaş başkan

Yorumu oyla      3      3  
Foçalı 11 Temmuz 2023 Salı 13:55

Sayın Başkan; İzmir diğer birçok Anadolu şehrine göre bile çok ama çok geride kaldı ancak kastettiğim şeylerin kredi alamamanız ile alakalı değil birçok yerde çöpler düzgün toplanmıyor bununla ilintili olarak sinek ve koku problemleri İzmirin her semtinde rastlanabilir durumda. Özellikle Bostanlı Karşıyaka bölgesinde kaldırımlar mekanların önlenemez işgali altında yürümek mümkün değil 50 metrekare dükkanı olan kaldırım ve yolda 150 metrekare işgal ediyor.Ecrimisil ödense dahi bu şekilde halkı mağdur edilmesine göz yumuluyor.Otoparklar karavanların işgali altında ve duyumlara göre sahildeki karavanları saatlik ve günlük kiraya veriyorlar bu durumda orada nelere göz yumulduğu meçhul.Yollar berbat vaziyette hiç bir şehirde bu derece bozuk yol göremezsiniz araçlar ve yayalar için büyük sorun şu anki yollar İzmirin her tarafında.Bunları yapmamanız için kredi sorununu öne süremezsiniz.Sizden ricamız İzmirin CHP ye gözü kapalı verdiği desteğe yakışır şekilde bu sayılanları yapmanız ve takipçisi olmanızdır.Saygılarımla

Yorumu oyla      10      7  
yazık 11 Temmuz 2023 Salı 13:19

hadı cvb verın akp liler ? buna ne kılıf uydurcanız

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da çalışmalar tam gaz!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunu en iyi ...
Kınalı Bamya hasadı başladı
Bornova Belediyesi’nin tohumdan başlayıp tarladan tezgaha ulaşana kadar ...
Alaçatı Uncorked Fest ile Bağ Lezzetleri başlıyor!
Festivaller kenti Çeşme 16 Temmuz 2023 Pazar günü bir organizasyona daha ...
 
Srebrenitsa Katliamı Karşıyaka’da unutulmadı!
Srebrenitsa katliamının 28. yılı nedeniyle Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet ...
Bayraklı’da asfalt seferberliği
Bayraklı’da yol yenileme, kaldırım, kilit parke ve asfaltlama çalışmaları ...
Prof. Dr. Arslan: Bu meclis felsefe yapmak zorunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı öncesinde ...
 
Kültürpark'a yeni yüz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin simgelerinden Kültürpark’ın 9 Eylül ...
Narlıdere Belediyesi'nden e-Devlet'te yeni hizmet
Narlıdere Belediyesi, e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmetlere yenilerini ...
İzmir’in borçsuz tek belediyesi!
Menemen Belediyesi, belediye ve iştiraki olduğu şirketlerin SGK’ya olan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva