HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2018 Çarşamba - 11:45

Başkan Şenol’dan muhalefete tepki ve mesaj: Bu kenti yönetemezsiniz!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gaziemir’de yaptığım değişimi görmüyorsanız bu kenti yönetemezsiniz!  Başarılı bir belediye başkanıyım, yapacak çok işimiz var. Onları size bırakmam. Ben yaparım, siz gider bakımlarını yaparsınız. Ben buradayım, daha çok buradayım” dedi.

Başkan Şenol’dan muhalefete tepki ve mesaj: Bu kenti yönetemezsiniz!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 9,5 yılda yaptığı hizmetlere ve yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.  2019 Gaziemir Belediye bütçesinin kabul edildiği Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Şenol bütçeye ret oyu kullanan AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine tepki gösterdi.

AK Partili Meclis üyesi Hüseyin Aslan’ın 2009 yılında verilen vaatlerin yerine getirilmediğine istinaden yaptığı eleştirilere açıklık getiren Başkan Şenol, “Eğer Gaziemir'de yaşıyorsanız, bu kenti yönetiyorsanız ki hep beraber yönetiyoruz. Sorunları ezbere bilmeniz gerekiyor. 2009'da göreve geldiğimizde insanlar kapılarını, pencerelerini açamıyordu. Uzundere çöplüğünden gelen kokudandolayı. Çöplüğükapattık, şimdi koku kaldı mı? Kalmadı. Taş ocaklarını doldurularak orman haline getirdik, toz kaldı mı kalmadı. Sağlı, sollu iki tane istinat duvarları var. Sonra aşağı doğru gelin orada bir cami göreceksiniz. Sizin iktidarınızda 10 yılda bitirilemeyen camiyi biz 6 ayda bitirdik. Oradan biraz daha aşağı inin, göreceksiniz ki Cumhuriyet Semt Evi var. Orada çocuklarımız, kadınlarımız eğitim alıyorlar. Aşağı doğru inerken sağdaki yaşlı zeytin ağaçlarımızdan hasat yaptığımızı görebilirsiniz. Hemen yanında Bülent Ecevit Parkı var, heykeli de içinde. Biraz daha aşağı inin yeni yapılan Halı Saha... Halıları da döşenmek üzere... Oradan aşağıya geçin, dere yatağına doğru, bir park daha göreceksiniz. Unutmadan geçmeyeyim, her yıl o mahalleye en az 500 tane meyve ağacı dağıtıyorum. Bahçelerin hepsi yemyeşil. Geldiğim yıl asfalt yollarını yaptım. Şimdi biraz daha aşağı gelin... Gelmeyelim isterseniz, en ufak ikinci mahalle burası daha bitmedi...” diye konuştu.

DEMEK Kİ GEZMİYORSUNUZ!
2018 hedeflerinin tutulmadığı iddiası üzerine açıklama yapan Başkan Şenol,  “Siz bu değişimi görmüyorsanız, o zaman siz bu kenti yönetemezsiniz. Demek ki gezmiyorsunuz. Çok derine gitmeyin, 2009'dan önce sizin iktidarınızdan aldım bu belediyeyi, hatta iki belediyeyi aldım. Bana aklınızda kalan tek bir eser gösterebilir misiniz ? Şimdi mahalle mahalle gezmeyelim isterseniz.. Stratejik Planda olmayan birçok şey de yapıldı bu kente. Hedefler her yıl düşüyor diyorsunuz. Tabi ki Gaziemir’in gelişme sınırı belli. Hedefler neden düşüyor. Hizmetleri yaptıkça otomatik olarak sayılar düşüyor. Gaziemir artık gelişmiş bir kent. 2009 öncesi gibi bir kent değil. Ben başarılı bir belediye başkanıyım. Kötü bir yönetimden iyi bir yönetim çıkarmaya çalışıyoruz. Siz bilmiyorsanız çıkıp sorun vatandaşlara anlatırlar” dedi. 

“KIZMAYIN AMA BEN BURDAYIM, DAHA ÇOK BURDAYIM”
Sözlerine AK Partili Yılmaz Akın’ın sağlığa harcanan bütçe ile ilgili eleştirilerine cevap vererek devam eden  Başkan Şenol; “Sağlık bütçesinin arttığı söylendi. Daha da artacak. Çünkü biz ne diyoruz. Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla gelişir ve büyür. Sağlıkta Türkiye birincisi seçildik. Düşme Dedektörü ve Sosyal Alarm Butonu Projesi’ni hayata geçiren ilk belediye olarak, tüm belediyelere örnek olduk. Daha çok işimiz var ‘Bakın bundan sonra Gaziemir’e bir liralık yatırım yapılmayacak’ demiştiniz.  Gidip bir Sağlık Köyü’nü gezmenizi isterim. Binayı ESBAŞ yaptı. İçini de Özbosan ailesi yaptı, 700 bin TL harcadı. Belediyenin cebinden çıkacaktı, çıkmadı. Çevre düzenlemesini biz yaptık. İşte akıllı başkan böyle olur. Kızmayın ama ben buradayım, daha çok buradayım. Sen vekillik istiyor olabilirsin ama vekil olma şansın yok Sayın Akın. Sen yine meclis üyesi olarak burada ikinci sırada otur, daha çok muhabbet ederiz.”

HER CANIN BİR SEFASI VAR
Sarnıç’a üvey evlat muamelesi yapılıyor sözleri üzerine Başkan Şenol; “ 2009'dan önce insanlar alışverişe geliyordu Kipa'ya, yöneticiler onları galoş giymeden almıyorlardı. O bölgede oturan insanları aşağılıyorlardı. Her hafta keskin virajdan dolayı bir vatandaşımızı kaybediyorduk.  Sonra Karayollarıyla görüşüp virajı düzelttik. 2009'da Arsenik sorunu vardı. Tahtalı Barajı'ndan Sarnıç'taki depoya hat çekildi, oradaki sular paçalı yapıldı, halen de yapılıyor. Çünkü insan sağlığına dikkat ediyoruz. Yüksekokul var, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu yaptık. Şimdi 15 gün sonra Kültür Merkezi de tamamlanıyor. Sarnıç'taki Şantiye alanlarımız zenginlerin elindeydi, ben geldim çatır çatır aldım ve şantiye tesisi yaptım. Sarnıç sokaklarının bozuk olduğunu biliyorum. Doğalgaz çalışmaları biter bitmez asfaltlamaya gideceğiz. Çok yakında başlayacak. Sarnıç’taki soba dumanları olmayacak. Her cefanın bir sefası var.”

9,5 YILDA BANA ÇIKAN TEK ZİMMET 25 KURUŞ!
‘CV BANK’ı eleştiriyorsunuz.2009’dan bu güne kadar 8 bin 121 kişiye iş olanağı sağladık. Bilmiyor musunuz? Bilmiyorsanız ‘Google Amcaya sorun, o her şeyi biliyor’ diyen Başkan Şenol, sözlerine şu şekilde devam etti: “Beyazevler Mahallesi’nde 19 Mayıs Parkı yakında hizmete açılıyor. Dere yatağındaki proje olmadı ama başka büyük düşüncelerimiz olduğu için aksadı. İnşallah önümüzdeki dönem yapacağız. Yani size bırakmam. Ben yaparım, siz sonra bakımlarını yaparsınız. İhale yapma konusuna gelecek olursak, iddia ediyorum Türkiye’nin hiçbir belediyesi benimle boy ölçüşemez. Var mı örneği? Kapalı ihaleyi alacaksın, açık ihale çevireceksin. Polis başında duracak. Hepsi belgeli. 9,5 yıldır buradayım. Bana çıkan tek zimmet 25 kuruş! Temizlik İşleri Müdürü’ne de 1,5 TL çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Allah bir daha tekrarından sakınsın.

"ATATÜRK’Ü HER YERE İŞLEYECEĞİM!”
Kente yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Şenol, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ben bu kente çok büyük eser yaptım. Yüksekokul, Hastane, Cami, Belediye Binası ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz eserler.  Ben okula, camiye, hastaneye bu fakirliğimle arsa veriyorum ama devletten bir lira alamıyorum. Yine olsa yine yaparım. Çünkü biz vatandaş için çalışan kurumlarız. Okulların duvarlarında kayrak taşından Atatürk portresi var. Bunu tüm okul duvarlarında görebilirsiniz, çünkü M. Kemal Atatürk’ü her yere işliyorum. Kalplere de işliyorum, beyinlere de işliyorum ve işlemeye de devam edeceğim. Pirenlik’e gidelim mi? Sol tarafta yüzlerce zeytin ağacı göreceksiniz. Bu sene zeytin aldığımız ağaçları… Sağ tarafta yokuşu çıkıp yukarıya bakın Basın Özgürlüğü Parkı’nı göreceksiniz. Arsa mı? Hazineye bağlı. İzinsiz gasp ettim, park yaptım, sonra da gidip kendimi şikâyet ettim. Gelip yıkacak bir şey bulamadılar, şimdi ecrimisil ödüyorum. Kiraya verin dediğimde vermemişlerdi. Oradaki çocuklar park görmemişlerdi. Ben ısrarla işgal etmeye devam edeceğim. Daha işgal edeceğim çok yer var. Siz gezmiyor musunuz arkadaşlar burası Gaziemir değil mi?”

ALLAH BÜYÜKŞEHİRİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Büyükşehir’in yatırım yapmadığı sözlerine istinaden konuşan Başkan Şenol; “Otobüs durakları, katlı otapark, İtfaiye binası, İzsu binası, alt yapı çalışmaları, 7 tane asansörlü üst geçit, Büyükşehir belediyemiz tarafından yapıldı. Evka 7’de 30 dönümlük alana yeni bir Rekreasyon Alanı yapılıyor. İçinde sadece 350 tane zeytin ağacı var. Gidip gezmenizi tavsiye ederim. Yine Sarnıç’taki Kapalı Spor Salonu ve yeni yapılan Kültür Merkezi ortak projemiz. İçinde bulunduğumuz bina ortak projemiz ve daha sayamayacağım yüzlerce hizmeti var. Kentsel dönüşüm, kentsel dönüşüm diyorsunuz değil mi? Aktepe Emrez Mahallesi’nde 80 parça Milli Emlak’a ait yer var. 3 yıldır Büyükşehir Belediyesi’ne yerleri tahsis etmiyorlar. Orada bizim büyük bir Kentsel Dönüşüm Ofisimiz var. Oraya gidip plan ve projeleri görebilirsiniz. Ne ihale ne de başka bir şey kaldı, sadece Milli Emlak’a ait yerlerin verilmesini bekliyoruz.  Allah Büyükşehir Belediyemizi başımızdan eksik etmesin.”

SİZ ÖNCE CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNE BAKIN!
AK Partili Meclis üyelerinin bütçe artışındaki sert eleştirilere açıklık getiren Başkan Şenol hükümeti sert sözlerle eleştirerek; “Yerel yönetimler ülkenin ekonomik politikasından bağımsız değerlendirilemez. Sizin Cumhurbaşkanınız açıklamadı mı 2019 yılında hiçbir şekilde yeni proje hayata geçirilmeyecek diye. Hatta genelge var, bize de emir veriyor ve diyor ki tasarruf tedbirleri anlamında siz de yeni proje hazırlamayın. Kardeşim benim param varsa ben hazırlarım da yaparım da. Hiçbir genelge kanundan üstün değil ki. Siz ülkeye yatırım yapmayı bırakmış olabilirsiniz ama biz Gaziemir'e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Devletin 2019 yılı bütçesindeki faiz artışı ne biliyor musunuz? Yüzde 63. 2018'deki merkezi faiz giderleri yüzde 125 artış gösteriyor. Sonra bizi eleştirmek için konuşuyor insanlar. Peki Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bahsedeyim. Biz bu yıl bütçemizi yüzde 16 arttırdık diye eleştiriliyoruz. Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi 2. 819.000 TL. Yani yüzde 200 artış yapıldı. Sarayın giderlerini hiç söylemiyorum bile. Neymiş eğitim ve sağlıkta bütçe giderlerini arttırmışım. İnşallah yüzde bin arttıracağım. Çünkü Eğitim Bakanı’nız da, Sağlık Bakanı’nız da çalışmıyor.”

Öte yandan belediye bütçesi ve gerçekleşme oranlarını eleştiren AK Parti grubu performans ve bütçeye ret oyu kullandı. 

 
Rahip Brunson için İzmir'den flaş başvuru!
 
Akpınar’dan zehir zemberek sözler: Hodri meydan!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 18 Ekim 2018 Perşembe 02:58

Halil başkan artık yeter

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yönetiminde toplanan Gaziemir Belediyesi ...
Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği Tarım ...
Bornova’da kaldırım işgallerine karşı kampanya
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan ekipler hızlı, güvenilir ...
 
Balçova'da ekonomik mucize!
Hiç arsa satılmadı, işçiye tek kuruş borç yok, hiç banka kredisi kullanılmadı, ...
Bornova'da sorunlar sosyal medyada çözülüyor
Bornovalılar, sosyal medya platformlarını sorunlarını çözmek için kullanıyor. ...
Akdeniz ülkeleri İzmir'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bir araya ...
 
CHP’nin Grup Sözcüsü adaylık yolunda: Söyleyecek sözümüz, yapacak işlerimiz var!
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya, Bornova ...
Konak'tan Lezzet Festivali'ne çağrı!
İzmir Mutfağı’nın çeşitliliğini göstermek ve lezzetli tatların yakından ...
Büyükşehir aday adayı Taşkın hızlı başladı: Öğrenciye ulaşım bedava!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan CHP’li Sefa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva