HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2018 Çarşamba - 11:44

Başkan Selvitopu’nun 2019 hedefi: 203 bin hayır oyuna talibim!

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Selvitopu, AK Parti’nin ilçede hiçbir şansı olmadığını belirtirken 2019 seçimleri için, “Karabağlar’da yüzde 50’yi zorlayacağız. Referandumda 203 bin hayır oyu var. Biz bu oylara talip olacağız. Bu oyların desteğini almaya çalışacağız, hedefimiz bu! Bu yönde çalışacağım. Bu noktada teveccüh göreceğimizden hiçbir endişemiz yok” dedi.

Başkan Selvitopu’nun 2019 hedefi: 203 bin hayır oyuna talibim!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Selvitopu birinci dönemin ardından ikinci dönem noktasında iddialı konuştu.

Hükümetin Karabağlar’a gerekli desteği vermediğini söyleyen Selvitopu, iktidar partisinin ilçede istekli olması karşısında net mesajlar verdi. Selvitopu 2014’ten itibaren yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sunarken 2019 seçimlerine dair sandık hedefini 2017 yılındaki referandum üzerinden açıkladı.

İKTİDAR PARTİSİ TÜM SEÇİMLERDE YÜKLENİYORDU AMA KARABAĞLAR GEÇİT VERMEDİ
AK Parti’nin Karabağlar’da çok istekli olmasına değinen Selvitopu, “İktidar partisi tüm seçimlerde Karabağlar’a yükleniyordu. Hep mitingler düzenlediler ama Karabağlar her defasında geçit vermedi ve refleksini CHP’den yana kullandı. Karabağlar bizi onurlandırdı. Önümüzdeki seçimde bu perçinlenecek. Karabağlar hem seçmen hem de bizim açımızdan konumunu koruyacaktır” dedi.

KARABAĞLAR’I KIYMETLİ HALE BİZ GETİRDİK
Yapılan çalışmalara dair kısaca bilgilendirme yapan Selvitopu, “Karabağlar kıymetli hale geldi. Biz getirdik. Onu iddialı bir şekilde söyleyebilirim. Biz çalışmalarla Karabağlar’ı fark ettirdik. Görünür kıldık. Üniversite, poligon deresi gibi projeler iktidarın aklında hiç yoktu, biz gündeme getirdik. Sivil toplum platformuna taşıdık, duyarlılık oluşturduk ve iktidar partisi buna kayıtsız kalamazdı” ifadelerini kullandı.  

ŞU ANDA İKTİDAR PARTİSİNİN KARABAĞLAR’DA HİÇBİR ŞANSI YOKTUR!
TOKİ’ye devredilen arazi ve Poligon deresi üzerinden iktidarın söylemlerine cevap veren Selvitopu, iktidar partisinin bazı temsilcilerinin, ‘Belediye ilçede üniversite yapılmasını istemiyor’ şeklindeki iddiaları için, “Biz üniversite alanının tamamının üniversiteye ait olmasını istiyoruz. İstedikleri kadar bunu iddia etsinler Karabağlar halkı gerçeği biliyor. Kimin rant peşinde kimin gerçek proje peşinde olduğu halk biliyor. Bu projeleri gündeme getiren biziz. Poligon deresi 200 hektar, 45 hektarı Milet Bahçesi olacak. Tamam bu alan oranın ama dörtte biri… Gerisi ne olacak? AVM mi rezidans mı yapacaksınız? Biz oranın rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Seçim propaganda sürecine girdik. Buyurun, ‘oraya rekreasyon alanı yapacağız, üniversite alanının da tamamını üniversiteye bırakacağız desinler. Ben de destekleyeceğim. Hodri meydan! Karabağlar’da eğer iddialı olmak istiyorlarsa bu ikisini yapsınlar. Ellerinde yetki de var. O zaman belki Karabağlar’da iddialı da olabilirler. Şu anda iktidar partisinin Karabağlar’da hiçbir şansı yoktur. 7 seçim atlattık, rakamlara baksınlar sonra değerlendirsinler. TOKİ’ye verilen alan niye devredildi? Yerel yönetimlere sorulması gerekmez miydi? Ses yükselince bir bölümünü üniversiteye ayırmak zorunda kaldılar. Bu ses daha da yükselecek. Biz oranın tamamen üniversite alanı olmasını istiyoruz. Karabağlar’da konut alanına ihtiyaç yok. Niye konut ısrarı var? Bunu da bir izah etsinler. Poligon deresi için de aynı şeyi söylüyorum. 45 hektarı ayırdınız, 150 hektarda ne yapacaksınız? Bunun İzmirlilere açıklanması gerekiyor. Sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

KARABAĞLAR TERCİHİNİ NEREYE YAPACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR!
Eleştirilere yönelik konuşmasını sürdüren Selvitopu, “Çivi çakılmadı diyenler, kendileri hangi çiviyi çakmışlar? Onu bir bilelim. Çivi çakmayanlar çivi çakılmasını engellemesinler. Spor kompleksi yapılacaktı, engelledirler. 17 milyon bedeli vardı, şimdi maliyetlerin hangi noktaya geldiği ortada. Bunların hepsi seçim sürecinde konuşulacak. Şimdiye kadar konuşmadıysak devlet adabımızdandır. Ama şimdi seçimlerde halkın karşısına çıkacağız, hesap vereceğiz, işlerin neden olmadığını belgeleriyle ortaya koyacağız. Halkımız bunları bilerek tercihini ona göre yapacak. Karabağlar’daki vatandaşlarımız tercihlerini nereye yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bundan çok eminim” açıklamasını yaptı.

İKİNCİ DÖNEMİ NİYE İSTİYOR?
‘İkinci dönem için neden aday olmak istiyorsunuz?’ sorusunu cevaplayan Selvitopu, “Bu görevler hizmeti sürdürebilecek makamlardır. Popülist yaklaşımların sergileneceği makamlar değildir. 24 saat çalışmak zorundasınız. Karabağlar ile yatıp Karabağlar ile kalkıyorum. Karabağlar’da 30-40 yıl sonrasının planlaması yapıldı. İkinci dönem isteğim, yarım kalan projelerin tamamlanması değil. Planlamanın uygulamasını yönetmek bir kararlılık ister. Aday olmak istememin temel sebebi budur. Karabağlar’ı sağlıklı gelişen bir yola koyacağız. Bana göre 2 dönem yeterlidir. Uzun süreli olmamalıdır. Bir insan ne yapacaksa 10 sene yeterlidir. Karabağlar’ı modern bir kent yapısına getirmek için gerekli alt yapıyı hazırladık, ikinci dönem bunu uygulayacağız” dedi.   

ATARAK SÖYLEMİYORUM!
Selvitopu, “Geldiğimden beri, 5 yıldır tasarruf tedbirleri uyguluyorum. Gereksiz tüm harcamaları kıstım. Karabağlar Belediyesi yoksa çok sıkıntı çekerdi. Eğer sıkıntı çekilmiyorsa alınan bu ciddi tedbirler sayesindedir. Bugün ekonomik olarak çok iyi durumda değiliz ama belediyenin mal varlığı her geçen gün artmıştır. Bunları atarak söylemiyorum, hepsinin belgesi var” diye konuştu.

BİZ DESTEK GÖREMEDİK!
İktidardan destek almadıklarını söyleyen Selvitopu, kentsel dönüşüm üzerinden açıklama yaptı. Selvitopu, “Karabağlar’da biz destek göremedik. İnşallah bundan sonraki süreçte görürüz. 5 yıldır başkanlık görevini yapıyorum. İktidarın gözle görünür hangi yatırımı var? Bir tek dönüşüm diye yaptıkları binalar vardı. Vatandaşın yeri kamuya açıldı. Ama krizden sonra inşaatlar durdu. Ama büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm tamamlanıyor. Çünkü kendi imkanlarıyla hiçbir yere bağımlı olmadan yapılıyor. Bunlar akıl işidir. Siz günü kurtaran projeler yaparsanız kenti ileri taşıyamazsınız. Popülist yaklaşımlarla olmaz. Kentsel dönüşüm yasasının değişmesi gerekiyor. 2012 yılında o alan kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Hangi proje var? Versinler bize yetkiyi biz oranın sorununu çözeriz. Bilgi, birikimimiz var. Sürüncemede bırakmak doğru şeyler değil. 540 hektar alanda 50 bin üzerinde insanımız yaşıyor. 6 yıldır hiçbir şey yok. Bu yetki bizlere verilsin. Biz orada proje geliştiririz” dedi.

 

KİMSE LÜTUF YAPMAYACAK, KARABAĞLAR’IN HAKKINI VERECEK!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘Bizden ne destek isterlerse vermeye hazırız’ açıklamasına dair konuşan Selvitopu, “Kimse lütuf yapmayacak. AK Parti il başkanı Karabağlar’ın hakkını verecek. Bu sizin göreviniz. Hak, adalet, hukuk diyorsanız önce bunu yapacaksınız. Spor kompleksinde bunu engellediniz. Maliyetler yükseldi. Bunlar halkın cebinden çıkacak. Buna ne hakkınız var? 5 yıl sonra çözüm noktasına geldi. Bazı projelerin bir partinin başkanının iki dudağı arasına kalması doğru değil. Yerel yönetimleri dışarıda bırakarak hiçbir proje yapamazsınız. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili projelerin hayata geçme ihtimali yok. Ancak zorlamayla yaparsınız. Bu da uzlaşıya ters düşer” yorumunu yaptı.

CHP’Lİ BİR BAŞKAN 5 YIL DAHA GÖREV YAPACAK, BUNDAN ADIMIZ GİBİ EMİNİZ
AK Parti’nin içinde yaşadığı aday bolluğuna dair yöneltilen soru üzerine konuşan Selvitopu, “O tarafa ben çok bakmıyorum. AK Parti’nin adayı kim olursa olsun, bizi çok ilgilendirmez. Biz kendi işimize bakarız. AK Parti’nin adayı kim olursa olsun CHP Karabağlar’da 2019’da seçimi kazanacaktır. Karabağlar’da CHP’li bir başkan 5 yıl daha görev yapacak. Bundan adımız gibi eminiz. Onların adayının kim olacağı kendi sorunlarıdır. Ama kamu kurumları hizmet yaparken tarafsız olmalıdır. Benim partim var ama seçilmiş bir başkanım. Görevimi tarafsız bir şekilde yerine getiriyorum” dedi.  

GÖRMEYEN GÖZLERE YAPABİLECEK BİR ŞEYİM YOK!
Selvitopu gelen eleştiriler için ise, “Biz 500 bin insana aynı nazardan bakan bir hizmet kurumuyuz. Rantçı şekilde düşünenlere bir şey anlatamıyorsunuz. Görmeyen gözler var mı? Var. Onlara söyleyeceğim bir şey yok. Bazı insanlara istediğiniz kadar anlatın bazı şeyleri anlatamazsınız. Anlamak istemeyen insana yapacağım bir şey yok” dedi.

KARABAĞLAR İYİ YOLDA!
“Karabağlar iyi yolda” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Selvitopu, “Vatandaşlar bunu biliyor. Bunlar lafla olmuyor. Zaman zaman çalışmalar gerçekleştirdik. Halka aktardık. Açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledik. Yıllardır plansız olan Peker, Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak mahallelerimiz bugün planlı hale geldi. Buralar artık Alsancak gibi bir duruma geldi. Buraları planlamazsanız gelişimi nasıl sağlayacaksınız? Yeşil alan olarak görülen yerleri planladık. Planlar yapıldı ve yurttaşlarımız rahatladı. Bunları daha da ileriye taşımamız lazım. Kültür merkezleri, semt merkezlerini her yere yaymamız lazım. ‘Meydan ne oldu?’ diye soruyorlar. Meydana bir şey olmadı. Yerinde duruyor. Dava süreci var. Belediye lehine bitti. Tamamlansın kimse merak etmesin İzmir’in en güzel meydanı Karabağlar’da gerçekleşecek. Artık Karabağlar’ın kent kimliği olacak. Zaten algı yavaş yavaş değişiyor” diye konuştu.

HEDEFİM REFERANDUMDAKİ 203 BİN HAYIR OYU!
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde sandık hedefine değinen Selvitopu, “Karabağlar’da yüzde 50’yi zorlayacağız. Referandumda 203 bin hayır oyu var. Biz bu oylara talip olacağız. Bu oyların desteğini almaya çalışacağız, hedefimiz bu! Bu yönde çalışacağım. Bu noktada teveccüh göreceğimizden hiçbir endişemiz yok” dedi.

GENEL MERKEZ HER İLÇEYİ MERCEK ALTINA ALMIŞ!
Aday belirleme sürecine değinen Selvitopu, “Genel merkezimiz her ilçeyi mercek altına almış. İzliyor. Objektif bir karar vermeye çalışıyor. Biz genel merkezin bu süreci sağlıklı bir şekilde götüreceğine inanıyoruz. Her ilçe tek tek genel merkez tarafından izlenmiş. Benim edindiğim izlenim bu. Kararlar ona göre verilecek ve biz de saygı duyacağız. Aday adayları tek tek değerlendirilecektir, mevcut başkanların durumu da değerlendirilecektir. Sonucu bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
Kavacık Üzümü'ne toz yağıyor!
 
Hemofili hastaları artık topluma daha kolay entegre olabiliyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEKİR toprak 19 Kasım 2018 Pazartesi 15:13

Sayın başkanım dürüstlüğün milletin malında tek bir kuruş yemedi kimseye de bildiğim kadar yıldırmadı onun için tekrar mittin başkan diyorum

Yorumu oyla      9      5  
KARABAGLAR HALKI 15 Kasım 2018 Perşembe 16:53

adalet belediyenin yapacagı ne var mahallerde bir acıklada bilelim kaldırım park yol temizlik dışnda

Yorumu oyla      10      6  
Sıradan vatandaş 15 Kasım 2018 Perşembe 12:42

İlkokul mezunları aday adayı olmasın lütfen, okumuş, kültürlü, vizyon sahibi insanlar ile yapılır bu işler, belediye yönetecek adam babasının çiftliğini değil...

Yorumu oyla      12      5  
Adalet 15 Kasım 2018 Perşembe 11:36

yenilenen park ve kaldırım taşlarına hizmet mi diyorsun? Komik olma :)

Yorumu oyla      14      7  
İZMİRLİ 15 Kasım 2018 Perşembe 09:28

polat başkanı severim ama ilçe başkanı olmak farklı belediye başkanı olmak farklı bir dönem daha ilçe bakanı olup belediye başkanının yanında olup bu iş tam ögrenince cok daha iyi olur..sıtkı başkanla degilde ..mıhittin başkanla calışırsa bi dönem o zaman cok iyi olur

Yorumu oyla      11      11  
KARABAGLAR HALKI 15 Kasım 2018 Perşembe 09:22

adalet yorumcu gercekten adaletmi..orda yenilenen parklar yapılan kilit tas yollar afaltlanan yolları kim yaptı yada sen gercekten uckuylardamı oturuyorsun

Yorumu oyla      11      11  
Mehmet pektas 14 Kasım 2018 Çarşamba 19:13

Sayın Başkanım sözünuze çok çok guveniyoruz Başağılar diliyorum

Yorumu oyla      12      14  
KARABAĞLARIN ÖZ EVLADI 14 Kasım 2018 Çarşamba 16:57

Karabağlar öz evladını istiyor birlik beraberlik içinde yönetilen belediye istiyoruz buda sizinle değil 2014 seçimlerini onun sayesinde kazandığınız polat manduzu istiyor.EMEK EN YÜCE DEĞERSE BU EMEK POLAT MANDUZUNDUR

Yorumu oyla      16      10  
Değişim 14 Kasım 2018 Çarşamba 15:29

Polat Manduz denenebilir. Karabağlar'da birlik yok. Partide sürekli kendi adamları söz sahibi !!!

Yorumu oyla      19      10  
Partili 14 Kasım 2018 Çarşamba 15:10

dikey mahallelerde zayıf kaldı ne yazık ki.

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da '2. Çocuk Kitapları Şenliği' başlıyor!
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Eğitim Grubu ve Foça Kent Konseyi ...
Karşıyaka bu yıl da zirvede!
İnsan odaklı hizmet ve projeleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, ...
Bornova’da okuma yazma bilmeyen kalmayacak       
Bornova Belediyesi, Bornova Halk Eğitim Merkezi ve Bornova Kent Konseyi ...
 
Beydağlılar'dan Başkan Kocaoğlu'na: Ya bize kendini hiç göstermeyecek ya da bizi hiç bırakmayacaktın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Beydağ ziyareti, renkli ...
Çamdibi Atatürk Parkı yenilendi
Bornova Belediyesi yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde vatandaşlara ...
Başkan Bakıcı’dan Selçuklular’a doğalgaz çağrısı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk’ta doğal gaz kullanımı ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı: Taş ocağı orman oluyor
Moloz ve hafriyatla dolan yaklaşık 500 dönümlük 4 döküm sahasını onbinlerce ...
Bayındır’da Rahvan atlar ilk kez koşacak
Bayındır Belediyesi’nin katkılarıyla bir ilkin gerçekleşeceği Rahvan At ...
Davada yeni gelişme: İzmir'in çöp tesisine bilirkişi vizesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapmayı planladığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva