HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2020 Cuma - 16:37

Başkan Selvitopu’ndan 'TOKİ' resti: Yine dava açarız!

Karabağlar'da yapılması planlanan üniversite alanına TOKİ tarafından konut yapılmasına yaptıkları itiraz ile engellediklerini belirten Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, planlama süreci hakkında konuştu. Selvitopu, alan içinde yeniden konut yapımı planları hazırlanması halinde mahkemeye yeniden itiraz edeceklerini söyledi.

Başkan Selvitopu’ndan  TOKİ  resti: Yine dava açarız!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV'de Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı. Başkan Selvitopu, Karabağlar'da yapılması planlanan üniversiteden pandemi sürecine, kentsel dönüşümden belediyenin mevcut borçlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Sonsöz TV programında Karabağlar'da TOKİ'ye ait olan arazi hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, alanın konut alanı olduğunu ancak TOKİ'yi alanın bir bölümüne üniversite yapılabilmesi için ikna ettiklerini söylemişti. Üniversitenin yapılmaması halinde zaten alanın tamamına TOKİ'nin yapılacağını vurgulayan Kaya, Selvitopu'nu hedef almıştı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Kaya’nın açıklamalarına yanıt verdi. Hükümetin araziyi TOKİ'ye verdiği gibi geri alabileceğini söyleyen Selvitopu, "TOKİ'ye o arsayı kim verdi? Niye hazinenin malını TOKİ'ye verdiler? TOKİ'ye üniversite yapma amacı ile mi verdi? Orada üniversite yapılma planı yoktu. Karabağlar’da oluşan istek sonrası üniversite yapma kararı alındı. Oradaki devri hükümet konut yapmak için yaptı. Sesler yükselince üniversiteye bir bölümü ayırmak zorunda kaldılar. Karabağlar da yeni konut bölgesine gerek yok. Şu andaki konut stoku 2050 yılına kadar Karabağlar'a yeter. Yeni konut alanlarını yaparsanız Karabağlar'daki kentsel dönüşümü engellemiş olursunuz. Bizim hedefimiz Karabağlar’daki düzensiz alanlardaki dokuyu engellemek. Siz onun karşısına gidip boş alanlara bina dikerseniz bunu engellemiş olursunuz. Yeditepe konutlarında daha 10 bin konut yapılacak. Orada yapılırken buraya ne gerek var.  Devlet, TOKİ'ye nasıl verdiyse geri alıp üniversite alanı yapmayı bilir. Orada 0 konut istiyoruz. Üniversitenin ihtiyacı varsa yapılır ancak biz özel konutlar yapılmasını doğru bulmuyoruz. Karabağlar'ın buna ihtiyacı yok. O konutları da Karabağlarlılar almayacak… Dışarıdan biri alacak. Yeditepe konutlarını kimler aldı merak ediyorum.  Bu bir zorlamadır. Karabağlar’ın üniversiteye kampüs alanına ihtiyacı var. Orada kampüs alanı oluşursa kentimize katkısı büyük olacaktır. Bunun siyasi bir durumu yok. Bu karar verecek olan iktidar. Onlar yapsın, biz de teşekkür edelim. Siyasi bir getirisi olacaksa bu yapana gelir.  Üniversite alanı planları kesinleştir. Bu planlar değişemez. Siz bunu yapmazsanız yarın birileri gelir oraya üniversiteyi kurar" ifadelerini kullandı.

38 HEKTAR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ’NE YAKIŞMIYOR
TOKİ tarafından üniversiteye ayrılan alanın Demokrasi Üniversitesi'ne yakışmadığını söyleyen Başkan Muhittin Selvitopu, 80 hektarın tamamının üniversite olması gerektiğini söyledi. Selvitopu " Oradaki ilk çalışmaları Konak Belediyesi’ndeyken biz başlattık. Kadastro çalışmaları yapıldı ve kayıtlara geçti. Sonrasında TOKİ'ye verildi. TOKİ'nin orada bir hakkı yoktu. Biz hatta TOKİ'ye devri ile ilgili de dava açtık. Biz çabaladık ve bir bölümü üniversiteye ayrıldı. Biz şimdide tamamının üniversiteye ayırmak istedik. Bu nasıl bir anlayış? İmar planı yapılmadan hiçbir kurum kendi başına bir şey yapamaz. TOKİ'ye devredilmişte olsa TOKİ orada plan yapmak zorunda. TOKİ bunu yapsa dâhil bizim de dava sürecimiz var ve bu haklarımızı kullanacağız. Karabağlar Belediyesi olarak hukuk bir karar verdiği andan itibaren onun gereğini yapıyoruz. Türkiye'deki tüm tutumlarda bunu yapmak zorunda... Burada belediye kendi kafasında gelişi güzel hareket eder durumda değiliz. Yasalar çerçevesinde hareket ediyoruz. Söylediklerimin tamamı Karabağlar da bulunan STK'ların ortak kararıdır. Üniversitenin yapılması planlanan alan küçük bir alan… 38 hektar demokrasi üniversitesine yakışmıyor. 80 hektarın tamamı üniversiteye verilsin diyoruz. Üniversite alanı nasıl kullanacaksa öyle kullansın diyoruz. Başka bir şey söylemiyor, istemiyoruz. Bunun kimseye zararı yok. Oraya konut yapılmasının da gerekli olmadığını söylüyoruz. Bunu da Karabağlar da yaptığımız planlamaya dayanarak söylüyoruz" dedi.

TOPLU KONUT YAPMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİLDİR
Kentsel dönüşümün çarpık kentleşmenin olduğu yerlerde yapılacağını belirten Selvitopu, boş arazilere bina dikiminin kentsel dönüşüm olarak kabul edilmeyeceğini söyledi. Selvitopu "Kentsel dönüşüm bence düzensiz yapıların olduğu yerlere düzenli yapılar yapmaktır. Türkiye'de de bu konularda örnekler çok azdır.  TOKİ yapmıştır konutları ancak çoğu imarsız alanların imara açılması yönünde olmuştur. Bu çarpık kentleşmeyi önlemek olarak algılanabilir ancak kentsel dönüşüm değildir. İzmir'de Türkiye'ye örnek uygulamalar vardır. Uzundere’de, Karşıyaka'da yapılanlar gibi… İstanbul'da Sulukule örneği var. Orada yapılmadan önce bölgede oturanların hangisi şu an kendi bölgesinde oturuyoruz" dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE 2.5 MİLYONLUK YARDIM YAPILDI
Pandemi sürecinde 2.5 milyon TL'lik yardım yaptıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, her gün 2 bin 100 kişiye yardım ulaştırdıklarını söyledi. Selvitopu "Her zaman olduğu gibi belediyenin çalışmaları, faaliyetleri duymaz. Rutin işler var, onları aksatmanız mümkün değil. Bu yıla özel pandemi çalışmalarımız da var. Vatandaşlarımıza yardımlar gibi…  Karabağlar’da herkese ulaştık. Çok sıkı olan dönemde bize ulaşan bütün herkese yardım etmeye çalıştık. Yardımları yaparken şunu dikkat ettik; Birçok kurum kentte yardımlar yapıyor, biz bu yardımların tek yere yoğunlaşmamasına dikkat ettik. Mümkün olduğu ölçüde yaygınlaştırmaya çalıştık. Bizim kartla birlikte 10 binin üstünde yardımlarımız oldu. Zaten Karabağlar Belediyesi’nin 2 bin 100 aileye rutin yardımları var. Paket gönderdiğiniz zaman standart oluyor ancak bizim verdiğimiz kart ile kendi ihtiyacı olanı alıyor. Seçme hakkı oluyor. Yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir yardımımız oldu. Bütçedeki hesaplara göre bakarsak, gelirler geçtiğimiz yılla aynı paralelde, İller Bankası'ndan gelen gelirlerde düşme olduğu doğal olarak. Biz bu süreçte katı atık bedeli gibi, ya da başka alacaklarımızı almadık. Bunla ilgili küçük çaplı da olsa desteğimiz oldu. Zaten vatandaşların bir geliri yok bu paraları neyle alacaksınız? Katı atık bedeli nedir? O işyeri bir atık üretiyor ve siz onu topluyorsunuz… Ancak kapalı olduğunda üretmesi mümkün değil, o zaman para vermesi de doğru olmazdı. Bizde bundan dolayı alamadık. Bu konuyla ilgili bakanlıkların yayınladığı yazılar oldu onlara göre kararlarımızı aldık bizde.  İller Bankası gelirleri pandemide çok ciddi düştü. Geçtiğimiz ay biraz bu gelirler arttı. Bizim Karabağlar olarak bazı borçlarımız var kamuya. Bunun için İller Bankası'ndan 5 milyon TL kesildi. Bu yıl ise toplam ortalama 30 milyon TL gibi bir rakam kesilmiş oldu" diye konuştu.

BELEDİYE ZENGİNLEŞİYOR
SGK ve vergi borçlarının olduğunu belirten Selvitopu sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Vergi SGK borçları var… Bizim de ödeyemediklerimiz var. Geçmiştekiler zaten ödendi. Bu arada bütçemizden kaynaklı ödeyemediklerimiz var. Daha öncekiler yapılandırmaya girdi. 144 taksitte ödeniyor onlar. Ancak bunlarda bu yıla ait borçlar. SGK'ya daha önce bir yer verdik oraya ilçe binası yapacak, maliye ile ilgili de bakanlığa başvurduk. Kaymakamlık binası bize aitti. Bunu kaymakamlığa devrettik ve borçlarımız karşılığında takas ettik. Çok fazla ödenmeyecek borçlar değil bunlar. Tabi ödenmesi gelirler ve bütçeye bağlı. Karabağlar Belediyesi olarak borç ödüyoruz, borçlanıyoruz ancak bir bakımdan yatırım yapıyoruz. Belediye olarak zenginleşiyoruz. Her geçen gün Karabağlar Belediyesi'ni mal varlığı artıyor. Borçlarını çok rahat öder ve kasasında da para kalır."

GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE YARATIYORUZ
Karabağlar Belediyesi olarak hayali bir bütçe yerine gerçekçi bir bütçe yaptıklarını belirten Başkan Selvitopu "Karabağlar belediyesinin gelir bütçesinde geçekleşme oranı yüzde 84'dü. Yüzde 70'ler seviyesindeydi ancak bu noktalara geldik. Hayali bir bütçeden ziyade gerçekçi bir bütçe yapmaya çalışıyoruz. Yatırımlara bütçemizin yüzde 25-30 oranında yatırımlara yatırıyoruz. Bu yeterli mi? Bence değil ancak bizler hizmet kurumlarıyız. Bizim KARBEL şirketimiz var ve bunların çalışmaları için bedel ödüyoruz. Bunlarda bir yatırımdır. Bazen tartışmalar oluyor ancak, bunlar bir hizmettir ve bedel ödüyorsunuz. Normal olarak bütçenin büyük bir kısmını buraya aktarıyorsunuz. Çalışan yaklaşık 880 kişi çalışıyor. Bunlardan 250 kişi büro, geri kalanı ise sahada."

GEREKLİ DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Seyyar satıcılar ile ilgili açıklamalarda da bulunan Selvitopu, denetimlerinin sürdüklerini söyledi. Selvitopu; "Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak bizler gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Belli noktalarda yoğunlaşan bölgelerimiz var… Bir takım rutin hale gelmiş bölgeler var ve bu bölgelerde denetimlerimiz sıklaşacak.  Zabıtamızın deposu anons cihazları ile doldu. Rahatsız edici sesten kaynaklı olarak müdahale edildiğinde sökülüp alınıyor bunları. Bunların hepsi ekonomik... İnsanlar geçimini sağlamak için bazı yolar buluyor, belediyelerde maalesef bunları önlemek için bazı önlemler alıyor. Bunlar rahatsız edici düzeye geldiğinde bizler bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ancak ekonomik düzenin düzelmesi ile olacaktır. Türkiye'nin bu koşullarında tamamen kaldırmak mümkün değil. Af çıktı ve birçok hükümlü dışarı çıktı. Bunlar ne yapacak? Bu insanlar çalışıp evlerine ekmek götürmek zorundalar… Bunları çözecek olan belediye değil devlettir.  Bize gelen şikâyetler olduğunda bazı nahoş görüntüler yaşanıyor" dedi.

BELEDİYEDE 10 BİNİ AŞKIN CV VAR
Karabağlar Belediyesi'ne gelen CV'ler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, çok ciddi bir işsizliğin olduğunu söyledi. Selvitopu; "Gelen CV'leri saymadım ama çok fazla bekleyen iş başvuru var. Bu rakam Karabağlar'da yaklaşım 5-6 bin adet vardır. Belediyemize resmi olarak gelenlerin kayıtları var… Ancak bunlardan ziyade bizlere harici olarak gelen CV'ler de var bunları da sayarsak 10 bini aşkın bir CV birikimi mevcut. Çok ciddi bir işsizlik sorunu var. Bizde çalışan bin 480 kişi var, bunların tamamını çıkartsak yerlerine yenisini alsak yine bu sorun çözülmez" dedi.

METRONUN KARABAĞLAR'A ÇOK FAYDASI OLUR
Karabağlar metrosu için Büyükşehir'e önerilerinin olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu; "Biz biraz daha Eski İzmir'in, Karabağlar'ın içine giren bir güzergah istedik. Tabi bunlar bizim isteğimiz ile olacak konular değil. İncelenecek ve etüt edilecek. Sonrasında ise karar verilecek. Ancak metro yapılacaksa önerdiğimiz şekilde yapılırsa Karabağlar'a çok etkisi olur. Yoksa Yeşillik Caddesi'ne paralel olarak geçen hattın Karabağlar’a çok faydası olmaz.  Karabağlar gelecek yıllarda daha fazla iç kesimlerde yoğunlaşacak. Bu vatandaşların ulaşım sorunu var ve bunun rahatlaması için metro biraz daha iç hatlara gelirse rahatlar diye düşünüyoruz.  Karabağlar’ın birçok yerinde yer altı sondajları yapılıyor… Tahminimce bu dönemde nasıl olacağı belli olur."

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ÇİTLENBİK DERESİ
Çitlenbik Deresi hakkında sorun yaşadıklarını belirten Selvitopu "Yeşillik Caddesi ile tünel bu yıl Büyükşehir'e devredildi. Devredildiği tarihe kadar Karayolları’nın sorumluğu içindeydi. Bu devir daha önce yapılsaydı belki de bazı projeler daha erken olacaktı. Sanırım devir ile birlikte Büyükşehir Belediyesi projelerini hızlandıracak. Karabağlar'ın bir de kendi içerisinde ulaşım aksları var. Bunlar da sıkıntılar var. Biz bunları Büyükşehir'e proje olarak sunduk. Teknik olarak bizde yapabiliriz ancak bütçemiz bulunmuyor.  Büyükşehir Belediyesi de kendi bütçe imkânları çerçevesinde bunları gerçekleştirilecekler. Bu projeler yapıldığında ulaşım bir miktar rahatlayacaktır. Bizim imar planları tasarımızda da bu öngörülerimiz var.  Son yağmurlarda Karabağlar'da çok ciddi su baskını olmadı. Sadece Fahrettin Altay Mahallemizde oldu. Yoğun bir yağıştan dolayı bir su baskını oldu, onu da ekiplerimiz giderdi. Yağmur suyu kanallarımız zaten geçmiş dönemde de yapılmıştı şimdi de yapılmaya devam ediyor. En büyük sıkıntımız Çitlenbik deresinin yeşillik bölgesinin de daralmasından kaynaklı olarak su akışı olmuyor" dedi.

HER BÖLGEDE YATIRIMLARIMIZ VAR
Karabağlar'da yürütülen çalışmalarda ayrım yapıldığı iddialarını da yanıtlayan Selvitopu; "Bizim her bölgede yatırımlarımız var. 58 mahallemiz var ve bunlarda girmediğimiz mahallemiz yok. Belli yatırımları bütçeniz ve yeriniz varsa yapıyorsunuz. Temizlik konusunda da zaten tüm mahallelerimizde çalışmalar var. Biz hizmetleri götürürken sorun olan sorunların yoğunlaştığı bölgelere öncelik vermeye çalışıyoruz. Karabağların en çok yatırım yaptığı yerler pazaryerleridir. Çünkü buralardan çok sayıda insanlarımız yararlanıyor ve onları iyileştirmemiz lazım. Ben ayrımsız çalışmaya çok dikkat ederim. 500 bin nüfusumuz var ve hepsi bizim vatandaşımız" dedi.

VATANDAŞA YARDIMCI OLMAYALIM MI?
Belediyeye gelen vatandaşlara haklarını arama konusunda yardımcı olduklarını belirten Selvitopu bunun siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Selvitopu "Ben 40 yıldır belediye camiası içindeyim. Kenti bilmeyenler, kente müdahale ettiklerinde kent çok zarar görüyor. Çünkü kentin sosyal yapısını çoğu bilmiyor. Evet, bilimsel veriler önemlidir ancak bir de hayatın kendisi vardır. Onu göremediğinizde hata yaparsınız. Kenti bilmeyenler kentle ilgili kararlar alıyor ve bunlarda yanlış oluyor. Mesela dönüşüm alanları var. Karabağlar’da iki alan ilan edildi. Bu alanlar ilan edilirken orada bulunan belediyelere görüş sorulmaz mı? Böyle bir görüş yok. Böyle bir şey olabilir mi? Kim verdi bu kararı belli değil. Bu kararlar sonrası sıkıntılar çekiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığımda bir alanı kentsel dönüşüm alanı ilan etmeden önce o alanda 5-6 aylık çalışmalar yürütülüyordu. Biz sabah resmi gazetede gördük. Yeditepe konutları yapıldı kim engel oldu? Vatandaş dava açtı... Ben oradaki vatandaşları tanımıyorum ki. Vatandaş geliyor belediyeye diyor ki ‘böyle bir plan var ve benim durumum bu. Bunun için itiraz etmek istiyorum ancak nasıl yapacağım?’ Belediye vatandaşa yardımcı olduğu için suç mu işliyor? Bunu siyasi bir durumu büründürerek belediye kışkırtıyor demek yanlış. 74 hektarlık alanda plan yapıyorsanız orada yeşil alanı kendi içerisinde ayırmak zorundasınız. Şu an alan askeri alan" ifadelerini kullandı.

BEN GÖRÜŞEMİYORUZ DİYE BİR ŞEY DEMEDİM
Bakanlıkla görüşemediği iddialarını yalanlayan Selvitopu sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "Ben görüşemiyoruz diye bir şey demedim. Benim söylediğim konular projeler ile ilgili değerlendirmelerdir. Bu görüşmelerimi bakanlıklarla da görüşünce de açık açık söylüyoruz. İnsanlar bana üniversite konusunda 'nasıl bunu söylerler' diye söylüyorlar. Bizim diyalog konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Aşık Veysel ile ilgili kaç sefer bakanlıkla görüştük. Necip Nasır Vekilimizde kaç defa bana yardımcı oldu bu konuda da."

MOBİLYACILAR SİTESİ MÜMKÜN DEĞİL
Karabağlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Başkan Selvitopu; "Mobilyacılar sitesinin Karabağlar içersinde karşılanması mümkün değil. Öyle bir yerimiz yok. Büyükşehir'e bunu aktarmıştır ve ancak onların çatısında çözülebilir. Mobilyacılar Odası ile birlikte yaptığımız bir merkez var onu da önümüzdeki yıllarda hizmete açacağız. Karabağlar’da sinema, tiyatro yoktu ancak yeni planlarla bu alanların yapılabileceği ortaya çıktı. Karabağlar’da meydan sorunu vardı bununla ilgili de mülk sahiplerinin tasarruflarını bekliyoruz.  Projemizi önceki yıllarda yarışma ile gerçekleştirdik. Karabağlar’da spor alanları, kültür merkezleri ve pazaryerleri gibi yapılması gereken yerler var. Bu ve benzeri projelerimiz devam edecek. Önümüzdeki yıllarda da temizlik ve yol bakımları ile ilgili sorunlara yoğunlaşacağız. Kavacık önemli… Bu yıl festival yapamadık ancak bağ bozumu etkinliği düzenledik. Kavacık'ın tanınırlığı iyice arttı. Şuan maden işletme orada işlenmiyor. O nedenle çok fazla bir sıkıntı görünmüyor ancak ileride nelere yol açar bilemiyoruz" dedi.

 
Başkan Koştu'dan mahallelerde inceleme
 
Albayrak: Turizm sektörünün yanındayız
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayaller-Gerçekler 17 Ekim 2020 Cumartesi 00:01

28 km metro araçlarıyla beraber en az 15 Milyar maliyeti olan bir proje. Yapılması mümkün değil.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 16 Ekim 2020 Cuma 17:53

Metro şart. Başkan doğru söylemiş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'dan mahallelerde inceleme
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ayaskent, Zağnos ve Aziziye Mahalleri’nde ...
Bayraklı'nın eğitim ekranı yola çıktı
Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (BAYSEM) televizyon kanalı ...
Tataristan ve İzmir arasındaki bağlar güçlenecek
Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve beraberindeki heyet İzmir ...
 
Dolandırıcılar Buca Belediyesi'ni hedef aldı!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, vatandaşları şahsının ve belediyenin ...
İzmir Körfezi'ne yaşam veren arıtma
İzmir Körfezi'ne yaşam veren arıtma
Başkan Batur'dan AK Parti ve MHP'ye 500 gün raporu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti ve MHP’ye Konak’ta görevde ...
 
Selçuk'ta 'Cumhur İttifakı'ndan hamle: Gelirlere evet, giderlere hayır!
Selçuk Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumda ...
Başkan Gümrükçü’den belediye personeline 500 Gün sunumu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde bulunduğu 500 günde yapılan ...
Başkan Koştu: Alışverişini tarihi Arasta'dan yap, esnafına sahip çık
Unesco Dünya Mirası Bergama’nın merkezinde bulunan ve ilçede yaşayan sakinler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva