HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2018 Perşembe - 12:17

Başkan Selvitopu’ndan o vekile üniversite salvosu!

AK Parti Milletvekili Kaya’nın, ‘Başkan Karabağlar’a üniversite gelmesini istemiyor’ şeklindeki açıklamasına yanıt veren Belediye Başkanı Selvitopu, “Atilla Kaya’nın da bu üniversite kampüsünü Torbalı’ya taşımak istediğini biliyorum. Bu ne kadar pişkince bir açıklamadır. Gülüyorum” dedi.

Başkan Selvitopu’ndan o vekile üniversite salvosu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın kendisini hedef alan açıklamalarına cevap verdi.

Sonsöz TV’deki yayında konuşan AK Partili Kaya’nın kullandığı, “İzmir’in emekli kenti olmasını isteyen CHP’dir. Mesela Karabağlar projemize belediye karşı çıktı. Karabağlarda trafo koyulacak alan yok. Ama biz okul yapıyoruz. Sözde başkan şehir plancısıdır. Başkanın tek tavrı Karabağlar'a üniversite gelmemesidir. Karabağlar'ın gelişmesini istemiyorlar. İzmir’in önünü tıkamak için bizim önümüzü kesiyorlar” ifadeleri karşısında açıklama yapan Belediye Başkanı Selvitoplu, sert konuştu.

BU NE KADAR PİŞKİNCE BİR AÇIKLAMADIR!
Selvitopu, “Karabağlar’da üniversiteyi gündeme getiren, sivil toplum kuruluşlarını toplayan, bu konuda baskı oluşturup ilçede bunu sağlayan insanlardan birisiyim. Bu konuda mütevazi olmayacağım.  Ve Atilla Kaya’nın da bu üniversite kampüsünü Torbalı’ya taşımak istediğini de biliyorum. Şimdi o kendi yaptığı işi gizlemek için bunu söylüyor. Bütün Karabağlar, STK’lar, muhtarlarımız benim üniversitenin ilçeye gelmesi için çaba sarf ettiğimi bilir. Bu ne kadar pişkince bir açıklamadır. Anlamadım ben bunu” dedi.

GÜLÜYORUM, NE DİYEYİM?
selvitopu ayrıca, “Bu konuda söyleyeceği hiçbir şey yok. Tüm kamuoyu Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar’da olması gerektiğini savunduğumu bilir.  Destekleyen birisiyim. Bunu ilk gündeme getiren belediye olarak biziz. Bunu rektör de biliyor, sahiplendik. 110’a yakın STK’yı bir araya getirdik. 3 konuda birlikteliğimiz var. ‘Herkes farklı siyasi görüşte olabilir, bunun bizim için bir önemi yok’ dedik. Önemli olan Karabağlar’ın gelişmesi için hep bir arada olacağız. Bunlardan birisi üniversitedir. Birisi, Poligon Deresi’dir. Onu da ilk gündeme biz getirdik. Şimdi ‘Millet Bahçesi’ diyorlar. Seviniriz. ‘Oranın rekreasyon alanı olması gerekir’ demiştik. Biz hazine arazilerinin TOKİ’ye devredilmesine karşıyız. Eğer zorlamasaydık TOKİ oraya konut yapacaktı. Hatta şimdi plana itiraz ediyoruz. Çünkü kısmen üniversiteye ayırmışlar planda. Biz ‘tamamen üniversiteye ayır’ diyoruz. Oraya niye konut yapıyorsun? Bu açıklamalarla kimi kandıracak, anlamıyorum. Herkes konuşmalarımı, sözlerimi biliyor. Gülüyorum, ne diyeyim?” ifadelerini kullandı.

 
Altay, 7 yıl aradan sonra 1. Lig'de ter dökecek
 
Bucaspor'da bir kriz daha!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egitim 9 Ağustos 2018 Perşembe 21:02

Sayın baskanım bir üniversite izmire lazım gerekli ilimiz ücüncü büyusehir ancak alsancakta eski tekel binası bos atıl durumda orasınında bir teknik lise yada kambus statusunde bir yabancı diller lisesi yapılması ıcın niye calısma yapılmıyor. orası atıl durumda bos bos duruyor.milli egitim yapmıyorsa buyuksehir yapabilir cok zor bir iş degil. bugun birı gelecek araya bir avm yapacak .

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa Narin 9 Ağustos 2018 Perşembe 19:04

Akp millet vekili Kaya, bir taşta iki kuş vurmak istemiş, hem Karabağlar Belediye başkanını kötüleyecek, hem de Torbalı'ların gönlünü kazanacak ! Ama anlamadığı bir şey var bu kurnazlıklarını İzmirliler yemez.

Yorumu oyla      9      5  
KARABAGLAR HALKI 9 Ağustos 2018 Perşembe 17:05

başkan bunların yüzü yok madem öyle sende bunu istiyorsun cagır bunları medya önününe orda gerekli işlemleri başlat ama bunlar gelmez inanın gelmez bunlarda yüz yok insanları anca kandırırlar

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 9 Ağustos 2018 Perşembe 16:12

Bergama'ya da , Kemalpaşa'ya da ... birer üniversitede açalım mı ? Biri de Torbalı'yı il yapmış. Sanırsın vergiyi de cebinden veriyor. Torbalı' daki sanayiyi kaldır bakalım ne kadar vergi verecek ? Ayrıca Torbalı niye il olsun ?

Yorumu oyla      9      5  
torbalı 9 Ağustos 2018 Perşembe 14:39

Torbalıya unıversıte neden olmasın unıversıteyı kent merkezi dısına kurmak mantıklı torbalı konum olarak universite icin cok uygun ulasım buna müsait aydın ili yakın ceverinde bircok ilce ve köy mevcut havaalanı yakınlıgı tren ıle havaalanından ulasım kolaylıgı karayolu ulasımı ile ulasım agı olması tarım sanayi gelişmiş olması turızm bolgesi olması torbalı ilcesi unıversıte ıcın bulunmaz kaftan. Kentimizde acılacak bir unıversıte icin siyasi dusunmeyin lütfen uygunluk ve ileri 50-60 yıl sonrasını dusunerek karar verin .

Yorumu oyla      9      12  
nicolas 9 Ağustos 2018 Perşembe 14:23

alın size cevap torbalıyı kaybetmemek için universiteyı oraya taşıyacaklar çok iyi bildikleri algı operasyonunu yapıyolar hangi belediye başkanı ilçesinde universite kampusu kurulmasını engeller izmirli olarak bu akp zihniyetınden bıktık

Yorumu oyla      18      10  
İyi fikir 9 Ağustos 2018 Perşembe 12:50

Üniversitenin merkez İlçe dışında olması daha uygun ! Torbalı ilçesine yakışır ! Destekliyoruz ! İzmir’de ödenen vergi gelirlerinin % 55 karşılayan Torbalı ilçesinin İl olma ihtimali de olabilir !

Yorumu oyla      11      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak’ta sıcak asfalt çalışmaları
YİKOB desteğiyle Pamucak’ta asfaltlama çalışmaları yapılıyor.
Başkan Akpınar öncülük etti: Türkiye'de ilk!
Örgütlü mücadeleden yana tavır sergileyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Dünya gençliği Buca'da buluştu
Dünyanın dört bir yanından gelen üniversite gençliği, Buca Belediyesi’nin ...
 
BELGEM yine gurur kaynağı oldu
Liselere Giriş Sınavlarında BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim ...
İzmir'de örnek demokrasi: Toplu ulaşımda yeni döneme doğru
Merkez dışındaki ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren birlik ve kooperatifleri ...
Başkan Şenol'dan Kocaoğlu'na teşekkür
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yol, kaldırım ve asfalt ...
 
Başkan Selvitopu’ndan Kızılay’ın kampanyasına destek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kızılay’ın Kurban Bağışı ...
Karşıyaka'da yeni yıldızlar yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi, sanat alanındaki örnek projelerinden Orkestra Şefliği ...
Gaziemir'de can dostlarına park müjdesi!
İlçeye yeni bir köpek parkı yapacağının müjdesini veren Gaziemir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva