HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 21:20

Başkan Selvitopu'ndan flaş çıkış: Kentsel dönüşümde engellendik!

Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclisi’nde gündem “İstanbul Sözleşmesi” ve “Kentsel Dönüşüm” oldu. Selvitopu, kentsel dönüşüm konusunda engellendiklerini öne sürdü. Selvitopu, “Kimin engel olduğunu da gerekirse belgeleri ile ortaya koyarız” dedi.

Başkan Selvitopu ndan flaş çıkış: Kentsel dönüşümde engellendik!

Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti. Başkan Selvitopu belediye bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. Meclise son günlerde iptal tartışmalarıyla gündemde olan ‘İstanbul Sözleşmesi’ damga vurdu. Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turabi Bülent Emre İstanbul Sözleşme’nin AK Parti tarafından işlevsiz hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Emre “Yumuşatılarak işlevinin yitirilmesi amaçlanmakta. Ülkemizde kadına şiddet yüzde 2 bin kat artmıştır. Arap kültürünün kadın haklarını arttırdığı bir dönemde bizim içinde bulunduğumuz süreçte yaşanan kısıtlamalar bizi oldukça üzmektedir” dedi.

“BAZI MADDELERİ KADINLARA ZARAR VERİYOR”

CHP Meclis Üyesi Emre’ye cevap veren AK Partili Uzun İstanbul Sözleşmesi’nin bazı maddelerinin kadınlara zarar verdiğini öne sürdü. Uzun, “İstanbul sözleşmesini ülkemizi de onaylayan AK Parti hükümeti. Ülkemizde son zamanlarda bakıldığı zaman kadına yönelik şiddet ve cinayet oranları artmış durumda. Bu karar nasıl o dönme alındıysa şimdi de sözleşmede bulunulan bazı maddelerin kadınlara zarar verdiği düşünülerek kaldırılmak isteniliyor. Eşler arasında şiddet olduğu zaman 6 aylık eşler arası ayrılık oluyor ve bu süreç sonrası aile içerisinden birbirinden uzaklaşma daha fazla oluyor. Bunun içinde İstanbul Sözleşmesi gündeme geliyor” diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise kadına yönelik şiddeti kınayarak, “İstanbul sözleşmesi ile ilgili tabii ki tartışma olabilir ancak kesinlikle kaldırılması söz konusu olmamalıdır. Ülkemizde kadınlara karşı uygulanan şiddetin ne derecede olduğunu biliyoruz. Bizim amacımız Türkiye’de hiçbir kadına karşı böyle bir şiddetin olmamasıdır. Kadına yönelik şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZ ENGELLENİYOR”

Karabağlar ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili konuşan Başkan Selvitopu, “ Kentsel dönüşüm ile ilgili söyleyeceğim çok şey var. En başta 2010 yılında Cennetçeşme için 48 hektara başvuruda bulundu ancak 2 yıl bakanlıkta bekletildik. Ardından başvurumuz 2 yıl sonra çıkan bir kanun kapsamı içerisine alındı. Önce bunların değerlendirilmesi lazım. Yoksa Cennetçeşme’de gerçekleştirmek istediğimiz çalışma şuan bitmişti. Buna kimin engel olduğunu da gerekirse belgeleri ile ortaya koyarız. Ancak bizim maksadımız bu değil. Bunlara dönüp dönüp, iş yapmaya çalışırsak ileriye gidemeyiz.  Biz kentsel dönüşümde mutlaka yerel yönetimlerin işin içinde olmasını söyledik. Yerel yönetimler olmadan bu projelerin hayata geçmesi çok zor. Çünkü kentin belleği yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler doğrudan sorumlu olmalıdır. Sadece bakanlıklar olmamalıdır. Bakanlık tabiî ki denetlemeli ve işin içinde olmalıdır. Bunları farklı yerlere çekmek yerine çözüm aramalıyız. Eğer ‘Osman Aksüner ve Aşık Veysel Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz’ onaylanırsa bir modeli de oluşturmuş oluruz. Biz nasıl uygulayacağımızı bakanlığa söyledik. Bir yasa düzenlemesi daha yapılırsa biz 540 hektara daha talibiz. Belediye olarak bilgi birikimimizde kapasitemizde mevcut” diye konuştu.

 
İzmir'de kadınlara polis müdahalesi
 
Büyükşehir'de dev pankart!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 6 Ağustos 2020 Perşembe 13:57

Onlar biz diye diye izmir Turkiyenin en geri kalmis buyuk şehri haline geldi. Izmiri Afrika goruntusunden ancak bir deprem kurtarır. Binlerce insan ölür o zaman siyasi çekişmeyi anlarsiniz.

Yorumu oyla      2      3  
birisi 6 Ağustos 2020 Perşembe 08:36

siz önce ilçenizin sorunlarını çözün.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediye Meclisi'nde kütüphane ve park adı, krize yol açtı
Çamdibi'nde mülkiyeti belediyeye ait arsa üzerine yapılacak binaya ve ...
İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta ...
28 yıllık anılar tazelendi
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.
 
Objektifler İzmir kent merkezinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye ...
Bir çalışanda pozitif çıkınca... Toplu Korona izni
Kemalpaşa Belediyesi'nde çalışan 1 personelin koronavirüs testinin pozitif ...
Çiğli’de miniklere hayvan dostu kitap
Çiğli Belediyesi tarafından çocuklarda hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ...
 
Ödemiş'te gençlere tercih desteği
Dijital Sınıf ile sınavlara hazırlık döneminde Ödemişli öğrencilere destek ...
KARBEM’den öğrencilere danışmanlık desteği
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), ücretsiz eğitim ...
Çim konserleri yeniden başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çim Konserleri’nin ilk konuğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva