HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2018 Cuma - 13:36

Başkan Selvitopu’ndan AK Partili Kaya’ya istifa resti: Ben bırakacağım, sen de hazır mısın?

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ’’77 hektarlık alanın 35 hektarını göstermelik üniversite yapacağız deyip, geri kalan alanı imara açmayacaksınız. Eğer bu yanlış ise ben istifa ederim. Dediklerim doğru çıkarsa Atilla Kaya da görevinden istifa edecek mi? ‘’ dedi.

Başkan Selvitopu’ndan AK Partili Kaya’ya istifa resti: Ben bırakacağım, sen de hazır mısın?

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  

Karabağlar özelindeki projeler hakkında konuşan Başkan Sevitopu, önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca yerel seçimler ve adaylığı konusunda da bilgiler verdi.

MERKEZİ YÖNETİM İLE YEREL YÖNETİMLER ARASINDA REKABET VAR
Karabağlar’daki rekabet ortamına dikkat çeken Selvitopu, “Karabağlarda yerel yönetim olarak yaptığımız plan çalışmaları etkisini gerçekleştirmeye başladı. Bu doğrultuda da Karabağlar dikkatleri üzerine çekiyor. Karabağlar’da bir rekabet var. Aslında merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında da bir rekabet var. Üniversitenin Karabağlar’a gelmesini ilk isteyen biz. Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek bazı konu başlıklarını ele alık. Ancak TOKİ‘nin orada ne işi var.  Oranın bir kısmının belediye için ayrılmasını bir kısmını da üniversite için kullanılmasını istemiştik. Biz diyoruz ki o zaman tüm alanı üniversite yapın. TOKİ falan yapmayın. Bunu nasıl çarpıtıp “belediye üniversite istemiyor” diye lanse ederler anlamıyorum. Diğer bir konu Poligon Deresi’dir. Buranın rekreasyon alanı olmasını talep ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ortak hareket ettik. Bütün bunlar varken pişkince belediye üniversiteye karşı demek hoş bir şey değil. Vekilimize yakıştıramadım. Üçüncü konu ise İl emniyet müdürlüğü olarak yapıma başlanan ama yarım bırakılan projenin bitirilmesini istedik. Oraya bir otopark yapılmasını, üstünün de meydan olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Ne olacaksa, ne yapılacaksa bir an önce değerlendirilmelidir ‘’ şeklinde konuştu.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYACAKSINIZ
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Karabağlar’a üniversite projesi hakkında belediyeye yönelttiği eleştirilerini değerlendiren Selvitopu, ‘’İktidar partisinin tercihinde yanlışlık var. Okul alanları bulunabilir. Siz tercihinizi heyelan bölgesinden yana tercih etmeseydiniz bu tartışmalar olmazdı. Önce kat karşılığı imara açıp bina yapılıyor sonra satılıyor. O paralar okullara harcansaydı Karabağlar’ın her yeri okul olurdu. Karabağlar’da bir sürü boş alan var ve kamulaştırılmayı bekliyor. Karabağlar’da önce eğitime bazı yatırımlar yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak yeri geldiğinde kamulaştırma yapıyoruz. En kalıcı yatırım kamulaştırmadır. Öncelikle işi bilecekseniz, bilmeden konuşmayacaksınız. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacaksınız ’ diye konuştu.

BU YANLIŞ İSE BEN İSTİFA EDERİM!
Selvitopu, “Benim başkan olarak bir görevim var. Ayrıca bir dünya görüşümüz var, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de yerel yönetime bakış açısı var. Biz bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Amacımız Karabağlar’ı kentsel standartlardan taviz vermeden düzenli hale getirmek. Bu yüzden bir kıpırtılar var. Bunların tartışılması, konuşulması  bizi rahatsız etmez. Ama insanları manipüle etmeyeceksiniz. 77 hektarlık alanın 35 hektarını göstermelik üniversite yapacağız deyip, geri kalan alanı imara açmayacaksınız. Bununla ilgili planlar belediyeye geldi. Üniversite alanı içinde yurt binalarına karşı değiliz. Fakat alanın konut imarına açılmasına karşıyız. Şimdi buradan söylüyorum. Eğer bu dediklerim yanlış ise ben istifa ederim. Dediklerim doğru çıkarsa Atilla Kaya da görevinden istifa edecek mi? Konut yapmaktaki ısrar niye? Bunların izah edilmesi lazımdır. Poligon deresi de aynı. Derenin 45 hektarı Binali Yıldırım Millet Bahçesi olarak yapılacak, geri kalan 150 hektarı ne olacak? Biz halka teslim edilsin diyoruz. Poligon deresi, İzmir için çok önemli. Bunu bakanlığımız yapsın biz de üzerimize düşeni yapalım, birlikte kentimize kazandıralım. Meydan projesi için de aynı şekilde düşünüyorum. Orası trafiğin çok yoğun olduğu bir alandır. Orasının meydan olarak planlanması daha mantıklı fakat okul olarak da değerlendirilirse biz karşı çıkmayız. Karabağlar Belediyesi asla okula, eğitime karşı çıkmaz! Eğitim konusunda hassasız bunu Karabağlar’daki herkes bilir ‘’ diyerek devam etti.



VATANDAŞI ETKİLEMEK VE YÖNLENDİRMEK İÇİN ÇIKARILMIŞ BİR YASADIR
Selvitopu, imar affı konusunda açıklamalarda bulunurken ‘’Merkezi idarenin yaptığı çalışmalar ve kanunlar ile çelişkiler var. Kentsel dönüşüm yasasının temeli nedir? Depreme dayanıklı konutlar yapmak. Bu konunda bazı sert yaptırımlar var. İmar affı farklı bir konudur. Af getiriliyor ama yapının dayanıklılık ile ilgili tüm sorumluluk mal sahibine bırakılıyor. Devlet olarak bunu yapamazsınız. Yarın bir gün deprem olduğunda istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Vatandaşın gerekli tetkikleri yaptıracak durumu olmayabilir, bunu devlet yapmalıdır. İmar affında bununla ilgili bir sıkıntı var, bunlar yasanın içeriğinde düzenlenebilirdi. Yasa seçim öncesinde çıkarıldı, seçime yönelik çıkarıldı ve detaylandırılmadı. Biz bu konularda yardımcı olabilmek için belediyemizde imar affı masası kurduk, vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Esas sorun o yapıların yapılmadan önce durdurulmaması. Şu an yapılmaya da devam ediliyor. Öncelikle bunun tespit edilesi lazımdır. Bütün bunlarla baktığınızda imar affı hiçbir sorunu çözmez, gelecekte de bazı sorunlara sebep olabilir. Yapı kayıt belgesi alan vatandaş kat mülkiyeti alabilir diyor. Nasıl alacak bununla ilgili bilgi yok. Yasada çok fazla boşluklar var. Her af çıktığında, bir daha af çıkmayacak denir ama ihtiyaç doğrultusunda çıkar. Mevduatta eksiklikler var önce bunların giderilmesi gerekir ‘’ dedi.

KARABAĞLAR’I BİZDEN İYİ BİLEN YOKTUR 
Karabağlar’da yapılacak faydalı ve doğru hiçbir projeye karşı olmadıklarını dile getiren Selvitopu, ‘’Spor Kompleksi’ni yapsınlar, biz karşı değiliz tabii ki. Bir an önce yapılsın halkımızın hizmetine sunulsun. Biz de yapacaktık, fakat mahkemeden bir türlü geçiremedik. Karar yeni çıktı, kısa sürede tamamlanmasını umuyoruz. Tanıtımlarını daha önce yapmıştık. Karabağlar’daki planları akıl ile bilim ile yapıyoruz. Karabağlar halkı bunu çok iyi biliyor. Karabağlar önemli bir noktadır. Çevre yolunun hemen yanında bir ilçe. Havaalanına yakın, merkeze yakın... Karabağlar ile ilgili üç temel konuyu ele aldık. Ulaşım, kentsel dönüşüm ve planlama. Biz bunları vatandaşlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Karabağlar’ı kendi dinamikleri ile harekete geçiriyoruz. Karabağlar’ı bizden iyi bilen yoktur ‘’ şeklinde konuştu.

AZİZ BAŞKANA SAYGIM SONSUZDUR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında hiçbir problem olmadığını belirten Selvitopu, ‘’Parti içi konuların kamuoyunda tartışılmasından yana değilim. Kendi içimizde tartışarak, çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurultayın seçimden sonra toplanması gerektiğinden yanaydım. Olağanüstü Kurultay’ın toplanmasının doğru olmadığını düşündüm, tavrım bu yöndeydi. Ama benim tavrım asla Aziz Başkan ile aramda sorun yaratmaz. Onun da kendi düşüncesidir. Kendisine saygım sonsuzdur, böyle bir olay sebebiyle Aziz Başkan ile aramda bahsedildiği gibi bir sorun olmaz. Parti içinde yeni yapılanma gerekebilir ama bunun belli bir disiplin içinde gerçekleşmesi gereklidir. Bunu yaparken saygıdan taviz verilmemelidir ‘’ diye açıkladı.

BİR AN ÖNCE TOPARLANIP YEREL SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ 
Yerel seçim öncesi böyle bir karamsarlığı düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Selvitopu, ‘’Gelişmeleri karamsar görmemek gerekir. Biz demokrat bir partiyiz. Bizde herkes ülkeye karşı sorumluluğunun farkındadır ve buna göre davranır. Bu tartışmalar partimizi daha iyi bir yere getirmek içindir. Uç noktalarda olan, çözülmeyecek konular değil. Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde daha da başarılı olacaktır. İzmir’de bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Bir an önce toparlanıp yerel seçimlere odaklanmalıyız ‘’ şeklinde konuştu.

BİR DÖNEM DAHA GÖREVDE KALMAK İSTİYORUM 
Ayrıca Selvitopu , ‘’Bir dönem daha görev yapmak istiyorum. Aday belirleme yöntemi kısmı partimize kalmış, ön seçimden kaçmam. Ne olursa olsun ben şahsım olarak ön seçim ya da atama benim için fark etmez. Ön seçim ile olması partimizi daha çok rahatlatır ‘’ diyerek açıklamalarına devam etti.

İSTİNYE PARK AÇIKLAMASI
Başkan Selvitopu sözlerini ‘’İstinye Park’ın içindeki vergi dairesi kaldırıldı, bir tarafına okul yapıldı. Bizi ilgilendiren kısmı sadece budur. Bununla ilgili davalar açıldı. Hukuki süreç neyse ona göre davranmaya çalışıyoruz. İstinye Park’ın yapıldığı yer Balçova Belediyesi’nin kapsamında, biz bizdeki kısımla ilgileniyoruz. Herhangi bir usulsüzlük yok. Binaların hakları var. Bir kesim diyor ki binayı yıkın; bu tür binalar gelişi güzel yıkılmaz. Hukukun ön gördüğü şekilde yapılmalıdır. Uzundere rekreasyon alanındaki havuzları hizmete açtık. Yurttaşlarımız tatil zamanlarını orada değerlendirebilirler ‘’ diyerek noktaladı.

 
İzmir Emniyeti'nin acı günü
 
Çin'den Türkiye'ye destek açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu: Krizdeyiz, benzimiz sararıyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Üretmiyoruz, yıllardan beri tüketiyoruz. ...
Buca'da açılış zamanı: Konfreans Salonu yola çıktı
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kentin salon ihtiyacını karşılayacak, ...
Çiğli bayrama hazır
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından hizmetleri aksatmadan ...
 
Büyükşehir'den mobil kesim hizmeti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez 3 yıl önce hizmete aldığı ve büyük ...
Bornova'dan araçlara bakım ve onarım
Vatandaşa hizmet yolunda tüm kaynaklarını en iyi şekilde kullanan Bornova ...
Karşıyaka'da Balkan gecesi
Yaz akşamlarını ‘Park Konserleri’ ile renklendiren Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Karabağlar Belediyesi’nden bir ilk!
İlçenin güzelleşmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Karabağlar ...
Ege Üniversitesi Ailesi’nde bayramlaşma heyecanı
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Kurban Bayramı öncesinde ...
Bornova’da yol hamlesi sürüyor
Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yolları yenilemek için başlattığı çalışmalar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva