HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2019 Salı - 11:37

Başkan Selvitopu’ndan AK Parti’ye: Seçimi kazanacakları umuduyla çalışsınlar!

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Selvitopu, AK Parti’nin ilçedeki iddialı söylemleri karşısında, “Onlar seçimi kazanacakları umuduyla çalışsınlar. O bizi de motive eder. Örgütümüz çok dikkatli ve hareketli. En az yüzde 50’yi hedefliyoruz. Karabağlar’da bu iktidara referandumda hayır diyen 203 bin seçmen var. O oran yüzde 65! Yüzde 65 Karabağlar’da bu iktidara ‘hayır’ dedi. Biz bu oylara talip olmak zorundayız” dedi.

Başkan Selvitopu’ndan AK Parti’ye: Seçimi kazanacakları umuduyla çalışsınlar!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Selvitopu, AK Parti’nin ilçede gösterdiği aday üzerinden önemli açıklamalarda bulunurken yer yer hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

Gerçekleştirilen çalışmalara dair de bilgi veren Selvitopu ilçede yapılması planlanan ve AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren üniversite yerleşkesi konusuna ilişkin de konuştu.

Daha önceki süreçte yeni dönem için yarışta var olacağını ilan eden ve şu an aynı zamanda aday adayı sıfatını taşıyan Selvitopu aday gösterildiği takdirde 31 Mart yerel seçimlerinde ipi farkla göğüsleyeceğini söyledi.  Selvitopu ayrıca kentsel dönüşüm üzerinden net mesajlar verdi.

KARABAĞLAR’DA CHP İKTİDARI DEVAM EDECEK
AK Parti’nin Karabağlar Belediye Başkan Adayı olarak Bilal Doğan’ı ilan etmesi hakkında konuşan Selvitopu, “Bu Karabağlar’da AK Parti’nin kendi iç sorunudur. Bizi ilgilendirmez. Aday arkadaşımız Bilal Doğan’a başarılar diliyorum. Bizi etkileyen bir şey yok. Biz kendi programımıza devam edeceğiz. Daha önce de söylemiştim. AK Parti’nin kimi aday göstereceği önemli değil, biz kendimize bakmalıyız. Kendimize güveniyoruz. Karabağlar’da CHP iktidarı devam edecek” dedi.

GÜÇLÜ BİR ADAY OLARAK GÖRMÜYORUM
AK Partili Doğan özelindeki açıklamalarına devam eden Selvitopu, “AK Parti adayımız kusura bakmasın. Ben güçlü olduğunu düşünmüyorum. Bir defa aday olanın Karabağlar’ı ya da yaşadığı ilçeyi bilmesi lazım. Ben aday olurken Karabağlar’ı bilerek aday oldum. Rastgele aday olmak doğru değil. Neyi yapmanız gerekiyorsa onları bilmeniz gerekir. Ben bunu göremedim. Bilip bilmemek ifadelerden belli olur. Değerlendirmelerinizden ortaya çıkar. Biz daha göremedik. 2 buçuk ay zaman kaldı. Bu sürede nasıl öğrenilir onu da bilmiyorum. Ben Karabağlar’ı iyi bilenlerden biriyim. Hangi yatırımlara öncelik tanıyacağımızı çok iyi biliyoruz. Aday gösterildiğimde bu öncelikleri uygulayarak Karabağlar’ı daha önemli bir noktaya taşıyacağız. Siyaset daha iyi yapacağının iddia edilip ortaya konulmasıdır. Karşı tarafı suçlayarak olmaz” ifadelerini kullandı.

KEM KÜM YAPIYORLAR!
AK Partili Doğan, ‘Karabağlar’ın bahtı kara’ yorumuna değinen Selvitopu, “Bu yaklaşım yanlış. Karabağlar’a son yıllarda ilgi var. Bu ilgi varsa bahtı kara değildir. Siz böyle başlarsanız birkaç adım geriden başlamış olursunuz. Karabağlar’ın bahtı kara falan değildir. Üniversite olayını ne yapacaksınız? Konut alanını kaldıracak mısınız? Poligon deresi rekreasyon alanı olacak mı olmayacak mı? Bunların sözünü halkın karşısına çıkarak verecekler. Kaymakamlığın önündeki çukuru ne yapacaklar? Bunlarla ilgili bir şey hiç duydunuz mu? Bunlar Karabağlar’ın temel sorunları. Kem küm yapıyorsunuz. Çünkü oradaki inisiyatif sizin elinizde değil. Başkalarının elinde. Ben Karabağlar’daki iradenin İzmir’dekilerde olmadığın düşünüyorum. Bu konularda Karabağlar’a dışarıdan müdahaleler var. Aday olan bunlarla ilgili düşüncelerini söylemek zorunda. Biz söyleteceğiz. Aday olursam bunun mücadelesini vereceğiz. 16 yıldır iktidardasınız Karabağlar’a ne yaptınız? Karabağlar’da neyi yaptınız ve gerçekleştirdiniz? Buyursunlar!” diye konuştu.

MAKAS KAPANIYOR MU?
‘Karabağlar’da AK Parti ile makas kapanıyor mu?’ sorusun yanıtlayan Selvitopu, “Şöyle hesaplıyorlar; AK Parti ve MHP’nin ittifak oy oranını hesaplıyorlar ve bizi 700 oy geçiyorlar. Ama CHP’nin 24 Haziran oylarına bakıyorlar. Ama yerel farklıdır. Biz 2014 yılında 129 bin oy aldık. Bu seçimde bunun çok çok üstüne çıkacağız” dedi.  

POPÜLİST DAVRANMADIM
Selvitopu, “Eleştirenler olacak. Fanatik davrananlar oluyor. Fakat halk her şeyin farkında. Bizim hakkımızı veriyor. Popülizm yapmıyoruz. Karabağlar’ın sorunları çok, popülizmi kaldırmaz. Biz görev yapıyoruz. Belediyelerin görevi sorunlara çare bulmak” yorumunu yaptı.

KARABAĞLAR RANT ÇEVRELERİNE TAVİZ VERMİYOR
“Karabağlar rant çevrelerine taviz vermiyor, vermeyecek” diyen Selvitopu, “Özellikler Karabağlar’da İzmir dışındaki rant çevrelerinden kuşatma çabaları var. Kentleşmede bir rant ortaya çıkar. Önemli olan bunun adaletli bir şekilde paylaşılmasıdır. Biz belediye olarak halkın bundan faydalanmasını sağlıyoruz. Bu büyük rahatsızlık yaratıyor. Bundan vazgeçmemiz mümkün değil. CHP, haktan, adaletten, hukuktan yanadır” dedi.  

ÜNİVERSİTEYE KARŞI DEĞİLİZ AKSİNE ALANIN TAMAMEN ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ OLMASINI İSTİYORUZ!
Demokrasi Üniversitesi’nin ilçede yapılacak yerleşkesi (kampüs) için ayrılan alanın kullanımına dair yaşanan tartışma üzerinden konuşan Selvitopu, “Üniversiteden bir rahatsızlığımız yok. Alanın tamamen kampus alanı olmasını istiyoruz. Alanın içindeki konut alanı TOKİ’ye devrediliyor. Hangi mantıklar devrediliyor? Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’ne görüş soruldu mu? Hiç sanmıyorum. Bu buradaki halkın düşüncelerini dikkate almamaktır. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? TOKİ’ye devredilmesinin sebebini açıklayacak olanlar milletvekilleridir. Karabağlar Belediyesi’ne laf edenlerin önce bunlara cevap vermesi lazım. Bizim girişimlerimiz sonucunda bu üniversite alanı ayrılmak zorunda kaldı. Alanın konuta açılmasının cevabını kimse veremiyor. AK Parti’nin, aday olan arkadaşımız dahil, ilçe ve il örgütleriyle bunun cevabını versin. Orada niye konut yapıyorsunuz? Oranın tamamını niye üniversite alanı yapamıyorsunuz? Kalan 42 hektarı da kampüse dahil edin.  80 hektarlık alan üniversite için büyük değil. Yarısını kırpmışsınız, konut yapmak istiyorsunuz. Kim için kimlere yaptıracaksınız? Oranın tamamen üniversite alanı olmasını istiyoruz. Gereği yapılmazsa dava açacağız. Sanki belediye başkanı üniversiteye karşı gibi bir algı yapıyorlar. Biz 80 hektarlık alanın tamamen üniversite alanı olmasını istiyoruz. Bunun hiçbir zararı yok. Karabağlar’a ve kente faydası var. Niye bunu yapmıyorsunuz? İktidarsınız, yapın! Söylediğimiz kötü bir şey değil ki” diye konuştu.

BAZI YERLER NİYE KAMULAŞTIRILMADI?
İlçedeki 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planlarının İzmir 6’ncı İdare Mahkemesince iptal edilmesine değinen Selvitopu, kentsel dönüşüm özelinde mesajlar verdi. Selvitopu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşümle ilgili bize göre bir modeli yok. Her yere göre farklı davranıyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir modeli var. Her yerde aynısı uygulanıyor ve sonuç alınıyor. Bakanlıkta model yok. Ne var? 101 hektarlık bir alan vardı. Bir bölüm vatandaşın yeri kamulaştırıldı. 101 hektarlık alanın hepsi kamulaştırılmadı. Bazı vatandaşların yerleri nedense kaldı? Hangi gerekçeyle diğer taraflar kamulaştırılmadı, bilmiyoruz! Daha sonra burası imara açıldı. Devletçe kamulaştırılan yerlerde parselasyon yapıldı. Bakanlıkça bu yerler İller Bankasına devrildi. İller Bankası kat karşılığı ihaleye çıkardı. O konutlar yapıldı. Burada yapılan işlem bu. Boş bir alan kamulaştırıldı ve konut yapıldı. ‘Buralar stok konut’ deniyor. Bizim anladığımız kentsel dönüşüm bu değil. Boş bir yeri imara açmaktır. Vatandaşın yerini niye kamulaştırıyorsunuz? Bazı yerler niye kamulaştırılmadı? Hangi yasaya, neye göre yapıldı? Bunları bilmiyoruz. Vatandaşlar tarafından açılan davada mahkeme de bu yapılan uygulamanın adaletli ve hukuka uygun olmadığını ilan ederek imar planlarını iptal etti. İnşaatlar da durmuş durumda. Firma devam etmiyor” dedi.

‘İZMİR KÖY’ DİYORLAR AMA HERKES İZMİR’DE YAŞAMAK İSTİYOR, NASIL KÖY İSE!
“Bitişiğinde büyükşehir uygulaması var” diyerek sözlerini sürdüren Selvitopu, “Binalar var. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı boş değil. Binalar yıkılıp yeni konutlar yapılıyor. Modern bir kent ortaya çıkıyor.  Bunların yaptığı gibi bir model yok. İddia ediyorum, hodri meydan. Gelsinler bunları tartışalım. İzmir gelişmedi de İstanbul, Ankara çok mu gelişti? Neyi çözdünüz? İzmir ile ilgili iddialarda bulunuyorsunuz. Bir kentin gelişmesi binalar yapmak değildir. Kentlerin gelişmesi gökdelenlerin yapılması değildir. Kentin sağlıklı gelişmesidir önemli olan. ‘İzmir köy’ diyorlar. Ama herkes İzmir’de yaşamak istiyor. Nasıl köy ise!” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 15 ÖNERDİK, ORTADA BULUŞURUZ
Karabağlar Belediyesi çalışanlarıyla yönetim arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dair bilgi veren Selvitopu, “Sendikamız yüzde 25 zam oranı istiyor. Biz de yüzde 15 önerdik. Ortada buluşacağımızı, masada bitireceğimizi düşünüyorum” dedi.

KARABAĞLAR’DA YAPILACAK İŞ ÇOK!
Yeni dönem hedefini açıklayan Selvitopu aynı zamanda aday gösterildiği ve seçimi kazandığı takdirde yapacaklarını özetlerken, “Karabağlar’da birçok çalışmaya başladık. Karabağlar’ın geleceğine sağlıklı bir şekilde yön vermeye çalıştık. Yapılacak iş çok. 5 yıllık süreçte Karabağlar’ı modern bir dönüşüme götürme yönünde uygulamamız olacak. İmar planlarını hayata geçireceğiz. Yeşil alanların, yolların yapılması olacak. Planlama çerçevesinde gerçekleşecek. Bunların hızlanmasına uğraşacağız” diye konuştu.

ONLAR SEÇİMİZ KAZANACAKLARI UMUDUYLA ÇALIŞSINLAR!
AK Parti’nin ilçe özelindeki iddialı söylemlerine değinen Selvitopu, “Onlar seçimi kazanacakları umuduyla çalışsınlar. O bizi de motive eder. Örgütümüz çok dikkatli ve hareketli. Biz çalışmalarımızı hızlandıracağız. İyi bir sonuç alacağız. En az yüzde 50’yi hedefliyoruz. Karabağlar’da bu iktidara referandumda hayır diyen 203 bin seçmen var. Bizim hedefimiz bu oyların desteğini alabilmek. Hepsini alamayabiliriz ama hedef bu! 203 bin insan iktidarın uygulamalarından memnun değil. O oran yüzde 65! Yüzde 65 Karabağlar’da bu iktidara ‘hayır’ dedi. Biz bu oylara talip olmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti MHP ittifakı vardı, oy 116 bindir. Bizim cumhurbaşkanı adayımız 154 bin oy aldı. Bu ittifakın bu seçim sonuçlarına hiçbir etkisi olmaz. bizim oyumuzu arttırma imkanımız var” ifadelerini kullandı. 

 
Bakanlıktan sokaktaki 11 bin çocuğa kurtarma hamlesi
 
Zeybekci'den yüreklere su serpen açıklama: İZBAN'da artık grev olmayacak!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 8 Ocak 2019 Salı 20:02

Batık bir CHP''li belediye daha.Yatırım oranı ne kadar bu belediyenin.Karabağların bazı bölümleri köyden beter.

Yorumu oyla      11      15  
KENDİRCİ 8 Ocak 2019 Salı 14:04

sayın SELVİTOPU "Aziz Başkan senin elinde tutmasaydı ve partinin oyları olmasaydın gökten zembille inmezdin "insanın icraatlerı olursa konuşmaya gerek kalmaz"

Yorumu oyla      15      19  
Chp li 8 Ocak 2019 Salı 14:00

Muhittin başkanın bu dönem iki eksiği vardı. Belediye başkanı önce işçisine sahip çıkmalı. Geçen dönem yaşanan rezalet bir grev süreci ve işçiyi mağdur eden bir zam oranı vardı. Bu dönem işçinin gönlünü almalı. Ayrıca bürokrat kimliği üstüne yapıştı kaldı. Biraz daha siyasi kimliğini kullanıp sokakta halkla içiçe olmalı

Yorumu oyla      15      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitap Kurtları’ndan Pekdaş’a sevgi seli
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediyeye ait Ballıkuyu Semt Merkezi’ni ...
Karabağlar'dan can dostlara sıcak yuva
Karabağlar Belediyesi, sokak kedilerinin daha sıcak ortamlarda barınması ...
İzmir'in karla imtihanı: Non-stop çalışma
İzmir’de kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Üretim başladı: İzmir'de bir ilçe kurabiye kokacak
Belediye, kooperatif ve özel sektör işbirliğiyle Topan Karakılçık Buğdayı ...
İzmir'in örnek muhtarı
İzmir Güzelbahçe Siteler Mahallesi’nde muhtarlık yapan Gürcan Gürler, ...
Türk Kızılay’dan Başkan Atila’ya teşekkür
Türk Kızılayı’ndan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür geldi. ...
 
Başkan Piriştina Bucaspor taraftarlarıyla bir araya geldi 
TFF 3. Lig 3. grup ekiplerinden Bucaspor’da yaşanan sıkıntılar sonrasında ...
İzmir'in 6 ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in su ihtiyacının büyük kısmını karşılayan ...
Grevi engelleyemeyince izne çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemlerini yürüten Metro A.Ş’nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva