HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2021 Pazar - 11:28

Başkan Selvitopu'ndan AK Parti ilçe başkanına sert çıkış: O kararı vermek haddine değil!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yasal hakkını kullanarak imar planlarına itiraz edenleri “kentsel dönüşüme engel” olmakla suçlayan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı’na sert tepki gösterdi. AK Parti İlçe Başkanı’nın plan ve planlama sürecinin ne olduğunu çok iyi öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Daha ortada yeni bir plan bile yokken belediye başkanını suçlamak ya da ‘itiraz etmesin’ demek, kelimenin tam anlamıyla aymazlıktır. İtiraz hakkını kullanıp kullanmayacağımızın kararını vermek, AK Parti İlçe Başkanı’nın haddine değildir” dedi.

Başkan Selvitopu ndan AK Parti ilçe başkanına sert çıkış: O kararı vermek haddine değil!

Başkan Selvitopu, imar planlarının despot bir şekilde ve “Bizim yaptığımız doğrudur” mantığıyla değil; demokratik bir anlayışla hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Belediyenin ya da vatandaşların planlara itiraz etmesinin yasal hakları olduğunu ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Selvitopu, “İtiraz hakkı gerekli olmasaydı, yasalara konulmazdı. Daha ortada askıya çıkarılmış bir plan bile yokken, belediye başkanını suçlamak ya da ‘itiraz etmesin’ demek, kelimenin tam anlamıyla aymazlıktır. 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanındaki planlamayı yapmak uzmanlık işidir. Bu iş AK Parti İlçe Başkanı’na düşmez” dedi.

Riski alanın 4 katı

Geçen 5 yılda 2000 hektarlık alanın revizyon imar planlarını tamamladıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“540 hektarlık riskli alanın 4 katı bir yerde planlamayı gerçekleştirdik. Söz konusu 540 hektarda da, İmar Kanunu’nun öngördüğü kentsel standartlarda bir plan yapılmasını bekliyoruz. Yani yeterince yeşil alan, pazaryeri, spor ve sosyokültürel tesisler, sosyal donatı alanları, ulaşım ve sağlık gibi sosyoteknik alanların ayrılmasını istiyoruz. Bu kentsel standartları belirleyen de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Şayet planlarda bu standartlar sağlanmıyorsa, bunu bakanlığa iletmek temel görevimizdir. İtiraz edip etmeyeceğimizin kararını vermek, AK Parti İlçe Başkanı’nın haddine değildir. Gerekli görürsek, kamunun ve vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak adına itiraz hakkımızı kullanırız. Ortada bunu gerektirecek bir durum yoksa da, itiraz etmeyiz. Planlar askıya çıkınca ne olup olmadığını görecek ve sonucu kamuoyuyla paylaşacağız.”

Eğer gücü varsa…

Başkan Selvitopu AK Parti İlçe Başkanı’nın eğer olanağı ve gücü varsa, 2 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekleyen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan 110 hektarlık alanla ilgili imar planlarının onay sürecinin hızlandırılmasına destek vermesini istedi. Başkan Selvitopu, “110 hektarı kapsayan Osman Aksüner, Aşık Veysel mahallelerimizin tamamı ve Aydın Mahallemizin bir bölümüne ilişkin kentsel dönüşüm imar planlarını hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunduk. Yaklaşık 2 yıldır bekliyoruz. AK Parti İlçe Başkanı gerçekten planlama süreçlerini hızlandırmak ve Karabağlar’ın yararına bir iş yapmak istiyorsa, onay sürecinin hızlandırılması konusunda destek olabilir. Böylece bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın yararına bir iş yapılmış olur” dedi.

Başkan Selvitopu, Poligon’da halen askeri tesis alanı olarak kullanılan 200 hektarlık yerin de yeni planlarda “yeşil alan” ve “rekreasyon alanı” olarak lekelenmesini beklediklerini vurguladı.

 
Mimarlar Odası'ndan o planlara ilişkin açıklama: Kültürpark bir kent parkı olmalı!
 
‘Yerli üretim’ aldatmacası… ‘Çiğdem mi çekirdek mi’ kavgasında kazanan İspanyollar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da kadın emeğine değer
Karaburun Belediyesi, ilçenin köylerinde ikâmet eden kadınların ek gelir ...
Beydağ'daki tehlikeli duvar yıkıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Beydağ Belediyesi ...
Birgi’de pandemi sonrası turizm hedefleri konuşuldu
Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi’de pandemi sonrası dönemde turizm için ...
 
Başkan Eriş muhtarlarla bir araya geldi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kırsaldaki mahallelerin muhtarlarıyla ...
Başkan Tugay'dan KAYDEM personeline teşekkür
Karşıyaka Belediyesi tarafından apartman ve bina yöneticilerinin yerel ...
İzmir için tarihi gün: Çiğli Tramvayı yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Karşıyaka-Çiğli arasında ...
 
Beydağ'da 21 yerleşim 'kırsal mahalle' oldu
Beydağ Belediyesi Meclisinde, daha önce köy statüsünde olan 21 mahallenin ...
Göztepe kalecisi İrfan Can, Güzelbahçe'de dünya evine girdi
İzmir’in Süper Lig’de ki tek temsilcisi Göztepe Spor Kulübü’nün başarılı ...
Ekoturizmde İsveç, İzmir'e partner ülke olacak!
14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı için geri sayım başladı. İzmir’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva