HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2018 Çarşamba - 11:27

Başkan Selvitopu’ndan 2019 için çifte mesaj: Hem Kocaoğlu hem de kendi adaylığı için konuştu!

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu 2019 yılındaki seçimler için, “Büyükşehir tescilli iyi çalışan bir belediyedir. Aziz Başkan adaletli. Devam etmesi İzmir’in faydasına olur. Ben de tekrar adaylığı düşünüyorum. Bunu her yerde söylüyorum. Gizli saklı bir hesabım yok” dedi.

Başkan Selvitopu’ndan 2019 için çifte mesaj: Hem Kocaoğlu hem de kendi adaylığı için konuştu!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Selvitopu, hizmet süreci içinde hayata geçirilen projelere ilişkin bilgi verdi.

Selvitopu ayrıca seçimler özelinde iddialı açıklamalarda bulunurken, AK Partili siyasetçilerin zaman zaman, ‘İzmir’de iktidar olacağız’ söylemlerini değerlendirdi.

2019 yılında yapılması planlanan seçimler için net bir adaylık açıklaması yapan Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun göreve devam etmesinin de İzmir’e faydalı olacağını söyledi.

VAAT ETTİKLERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Selvitopu göreve gelmeden önce söz verdiği projelerin çoğunluğunun hayata geçirildiğini söylerken, “Adaylık sürecinde vaat ettiğimiz bir programımız vardı. Göreve başladığımız günden itibaren onları gerçekleştirmeye çalıştık. Büyük bölümünü yaptık. Çeşitli nedenlerle gerçekleştiremediklerimiz var ama peşini bırakmış değilim. Karabağlar 2014’ten bu yana çok daha iyi noktaya geldi. Bundan sonra da devam edecek. Bunda tüm belediye personelinin katkısı var. Bunlar ekip işidir. Doğru bir çalışma programıyla mutlaka başarıya ulaşırsınız. Yüzde 80 üzerinde çalışma programımızı gerçekleştirdik” dedi.

ŞU AN KENDİ YAĞIYLA KAVRULAN, ÇARKINI DÖNDÜREN BİR BELEDİYE HALİNE GELDİK
Görevdeki öncelikleri hakkında bilgi veren Selvitopu, “Bu göreve talipseniz zorluklarla karşılaşacağınızı bilmeniz gerekir. Karşılaşınca pes etmek yok. Karabağlar yeni bir belediyeydi. Kurumsal yapısı zayıftı. Biz bunu öne aldık. Ama yapılacak çok iş var. Yeni işler de bakmaya çalışıyorum. Hep önümüze bakıyoruz. Karabağlar’da da yapacak o kadar çok iş var ki. Sorunu, sıkıntısı çok. Tüm bunlar için sağlıklı bir belediye yapısı gerekiyordu. Ben de bu süreç içinde buna ağırlık vermeye çalıştım. Birimlerin oturması, sağlıklı işlev kazanması gibi çalışmalara ağırlık verdik. Bunlar olurken bir yandan da hizmet üretmeniz lazım. ‘Ben bunları yapayım sonra diğerlerini yaparım’ gibi bir şey yok. Şu an Karabağlar kendi yağıyla kavrulan çarkını döndüren bir belediye haline geldi. Borçlarımızı belli bir ekonomik seviyede tutmaya çalışıyoruz. Şu an Karabağlar’da bir sıkıntı yok ama ekonomik olarak tüm belediyelerde olduğu gibi bir durum var” diye konuştu.

BU YASAYLA OLMUYOR, YETKİ BELEDİYELERDE OLSUN BİZ ORAYI ÇÖZERİZ!
Kentsel dönüşüme ilişkin açıklama yapan Selvitopu, mevcut yasanın süreçleri sekteye uğrattığını ifade etti. Selvitopu, “Karabağlar’da kentleşmeyle ilgili sıkıntılar var. Düzensiz kent dokusunu nasıl sağlıklı hale getirebiliriz, bunun arayışı içindeyiz. İmar planlarını yenilemeye başladık. Bugün son etaba geldik. Bu yıl Karabağlar’ın tüm planlamasını bitirmiş olacağız. Değişik sorunlar da var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği 540 hektarlık bir riskli alan var. Burada bizim hiçbir yetkimiz yok. Doğru dürüst bir proje de ortada yok. Vatandaşlar arasında da sıkıntı oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da söyledi ben de söyledim; kentsel dönüşüm 6306 sayılı yasayla olmuyor. Bu işlerin başarıya ulaşması için belediyelerin ve özelikle büyükşehir belediyelerinin işin tam ortasında olması gerekir. Projeler bir türlü istenen noktaya gelemiyor. 540 hektarlık alanın içinde 101 hektarlık alan tamamen kamulaştırıldı. Kat karşılığı ihaleye verildi. Bu kentsel dönüşüm değil. Belki rezerv konut yapıyoruz denilebilir. Ama öncelik rezerv konut değil binaların dönüşümünü sağlamak. Maalesef bu ortada yok. Yapılacak deniyor ama 6 yıl geçti. Bir 6 yıl daha oranın bunu beklemeye tahammülü yok. Yetki belediyelere bırakılsın. Bakanlık devrede olsun, denetlesin ama inisiyatif ilçe belediyesinde ve büyükşehir belediyesinde olsun. Biz orayı rahat çözeriz. Biz o projeyi doğru bulmuyoruz. Böyle yapılırsa Karabağlar’da kentsel dönüşümün önü kesilir” açıklamasında bulundu.

HALKI CEZALANDIRMAKTIR!
87 hektarlık alanın TOKİ’ye devredilmesi hakkında konuşan Selvitopu ayrıca merkezi hükümetin İzmir yereline gerekli desteği vermediğini vurguladı ve engellemeyle karşılaştıklarını söyledi. Selvitopu, “Kentin yereli varken devir işlemi yapılması Karabağlar’da yaşayan insanları cezalandırmaktır. Karabağlar’da bir yatırımınız olur, hayata geçirirsiniz bizi tabi eleştirebilirsiniz. Karabağlar’da ne projeniz var? Yaptığınız kamulaştırmanın ne faydası var. 87 hektarlık alanı TOKİ’ye devretmenin kente İzmirliye ne faydası var? Çok projemiz var ama bütçemiz yok. İller Bankası’nın kuruluş amacı nedir? Amacı mali durumu yetersiz belediyelere destek vermektir. Geçen yıl başvurumuz oldu. Yolların yenilenmesiyle ilgili 20 milyonluk bir destek istedik. 7 ay bekletildi. Geçtiğimiz Ocak ayında iki satır yazı gönderildi. ‘Dönem geçti talebiniz reddedildi’ dediler. Hangi kriterlere göre bu talep değerlendirilmedi? ‘Biz engellemiyoruz’ diyorlar. Peki bu nedir? Bekletip, iade etmenizin anlamı nedir? ‘Yeniden başvurun’ diyor. Başvuracağız. Ama yılsonunda yine iki satır cevapla karşılaşabiliriz. Bende proje çok. Spor merkezi yapılmasında da sorunlar yaşadık. Bu halkı, gençleri cezalandırmaktır” dedi.

METRO KARABAĞLAR’IN İÇ KISMINA GELİRSE GELİŞMEDE BÜYÜK ETKİSİ OLUR, İSTERİZ
Selvitopu, “Metronun Karabağlar’ın iç kesimlere kadar gelmesi lazım. Bunun kentin gelişmesine çok büyük etkisi olur ama bunlar da bir program dahilinde. Biz tabi metro gelmesini isteriz. Öncelikle bulvarların açılması lazım. Teknik sorunların giderilmesi gerekir. Bizim önceliğimiz iç ulaşımı rahatlatmaktır. Karabağlar gelişime müsait bir ilçe 40-50 yıl civarında bir geçmiş var. Yenilemesi imkanları olursa kolay. Bütçe önemli. İmar planları önemli. Biz bunlarla Karabağlar’ın geleceğine yön vermeye çalışıyoruz. Bunun altlığı hazır. 3-5 yıl içinde Karabağlar çok başka bir yola girecek” yorumunu yaptı.

GELECEK KUŞAKLAR RAHMETLE ANAR
Selvitopu, “Bizi tabi eleştirecekler. Biz de olaylara siyasi bakmıyoruz. Hizmet doğru olursa kimden gelirse gelsin destekleriz. İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesi doğru olur ve destekleriz. Poligon deresinin orada yeşil alan var. Askeriye gidiyor oradan. Oranın İzmir’e kazandırılmasını istiyoruz. Siyasi parti ilçe başkanlarını ziyaret ettim. Destek istedim. Bu iki olayda Karabağlar’da bir konsensüs var. Poligon deresinin oradaki alan fuarın 4 buçuk katı bir alan var. Yeşil. Böyle bir alan kentimize kazandırılırsa gelecek kuşaklar bizi rahmetle anar. O yönüyle önemsiyorum. Umut ışığımız var” dedi.

DOĞALGAZ VE PAZARYERLERİ İÇİN BİLGİ VERDİ
Doğalgaz ve pazaryerleri hakkında konuşan Selvitopu, “Doğalgaz ile ilgili ancak aracılık yapıyoruz. Ama Karabağlar’ın büyük bölümünde çalışmalar yapıldı. Vatandaştan gelen talepler var. Onun kararını İzmir Gaz veriyor. Yunus Emre pazaryerini hizmete açtık. Otoparkı var. Diğer pazaryerleri ile ilgili hijyen çalışmalarımız var. Esentepe ve Yurtoğlu pazaryerleri için projeler hazır. Yasa gereği artık pazaryerlerinin üstlerinin kapalı olması gerekiyor. Yeşilyurt pazaryeri trafik yönünden çok sıkıntılı. Bir proje hazırlığı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor tesisi için bir hazırlığı var. Yaşar Kemal, Kibar pazaryerleri inşaat halinde. Diğer yerleri de peyderpey hayata geçireceğiz. Muhtarlarımız bize iletiyor biz de yetkililere aktarıyoruz” açıklamasını yaptı.

KARABAĞLAR’DA HİÇBİR SIKINTI VE TEREDDÜDÜMÜZ YOK, FARK DAHA DA AÇILACAK!
Seçimlere yönelik iddialı konuşan Selvitopu, AK Partili siyasilerin zaman zaman ‘Önümüzdeki seçimlerde İzmir’de iktidar olacağız’ söylemlerine yönelik net mesajlar verdi. Selvitopu, “2011’de Karabağlar’da bizim partimiz ikinci parti konumundaydı. Ben seçime girerken durum böyleydi. Bu farkı kapattık. 12 bin oy farkla seçim kazanıldı. En son seçimlerde de 20 bine çıktı. Karabağlar’da bu açık her geçen gün bizim partimiz lehine gelişiyor. Fark artıyor. Önümüzdeki seçimde de biz bu farkın açılacağını biliyoruz. Söyledikleri ise kendi seçmenlerine ayakta kalabilmenin mesajlarıdır. Tam tersine CHP’nin belediye başkan sayısı artacak. Biz İzmir’in hepsine talip bir partiyiz. Bunu seçmen bilecek tabi. Karabağlar’da hiçbir sıkıntı olmayacak. Onların adayı kim olacak bilmiyorum ama partim bana görev verirse hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Karabağlar halkı kimin ne yapmak istediğini çok iyi biliyor. Biz o insanlara hizmet etmeye talibiz. İktidar partisinin şu an yaptığı belli. Siz Karabağlar’ın mallarını bir yerlere veriyorsunuz. O kadar iddialıysanız önce bunu yapmamalısınız. Bunları konuşacağınıza bu malları konuşun. Seçimler olduğunda halkın karşısına çıkıp hesap da veririz. Karabağlar bir dahaki seçimde yakalanacak farkla beraber İzmir’in önemli ilçelerinden biri haline gelecek. Tereddüdümüz yok. Halkın içindeyiz” dedi.

‘İSTİYORUZ’ DİYENLER KARABAĞLAR’IN HANGİ SORUNUNU ÇÖZDÜ?
Selvitopu ayrıca, “‘Biz Karabağlar’ı alacağız’ diyenler, bugüne kadar ne yaptınız? Karabağlar’ın hangi sorununu çözdünüz? Gelişmeler birilerinin iştahını kabartıyor sanırım. Rant dediğiniz olay değer artışıdır. Evet biz Karabağlar’da değer artışı yaratmak istiyoruz ama toplumun, vatandaşların bundan faydalanmasını istiyoruz. Birilerine menfaat temin etmek için bu görevde değiliz. Yaptığımız projelerle onlara katkı sağlıyorsak ne mutlu bize. ‘Evlerinizi satacaklar’ diye yalan söyledikleri Peker Mahallesi’nde vatandaşlara ‘sakın evlerinizi satmayın’ dedim. Planlar kesinleştiğinde evlerinizde değer artışı olacak. Bundan yararlanın’ dedim” ifadelerini kullandı.

PARSEL BAZLI DEĞİL KENTİN BÜTÜNÜNÜ ELE ALDIK
Selvitopu, “Bazı konularda bazı kesimler çeşitli çarpıtmalarda bulunuyor. Biz doğruyu söyleriz. Odaların söyledikleri bizim için önemlidir. Eksiğimiz varsa gidermeye çalışırız. Karabağlar’da yoğunluğu belli oranda tutmanız gerekir. Oradaki yolu, yeşili, yapılaşma oranını yasa, yönetmelik ve bilimin oranlarında tutmaya çalışıyoruz. Parsel bazlı değil kentin bütününü ele aldık. Yeri geldiğinde üniversite ve odaların da görüşünü alırız. Ortak hareket ettiğimiz projeler de var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELGELİ TESCİLLİ İYİ ÇALIŞAN BİR BELEDİYEDİR, AZİZ BAŞKAN’IN ADAY OLMASI İZMİR’İN FAYDASINA OLUR!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın, ‘Aziz Kocaoğlu aday olsa bile kazanamayacak’ açıklaması üzerinden konuşan Selvitopu, “AK Parti yöneticileri bir varlık göstermeye ve algı yaratmaya çalışıyorlar İzmir’de hiçbir şansları olduğunu ben düşünmüyorum. Aziz Başkan aday olursa kaybetme değil aksine büyük destek alacağını düşünüyorum. Kararını kendisi verecek ama aday olduğu zaman bizler her zaman destek oluruz. Aziz Başkan hakkı, hukuku, adaleti sağlamaya çalışan bir insan. Biz onun yaptıklarına destek olmaya çalışıyoruz. Doğru olan projeleri yapmaya çalışıyor. Bunlar olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde şaibe duyuyor musunuz? Ama başka büyükşehirlerde olanları biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi bir sınavdan geçti. Belgeli tescilli iyi çalışan bir belediyedir. Önemli olan yapılan uygulamalardır. Kişilerin tabi değeri vardır ama İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Başkan adalet içinde. Biz de o yönünü destekliyoruz. Bu yönü olmasa zaten sıkıntı olur eleştirilir. Kusura bakmasınlar da sayın cumhurbaşkanı görevden el çektirmelerini istedi ve çekildiler. Niye çekildiler? Sorgulanması gereken budur. Bence bir dönem daha aday olması İzmir’in faydasına olur. Siyasette koşulların değerlendirmesini yapacak olan kendisidir” diye konuştu.

GİZLİ SAKLI BİR HESABIM YOK, ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM
2019 yılında adaylık düşündüğünü net bir şekilde ifade eden Selvitopu, “Tekrar adaylığı düşünüyorum. Bunu her yerde söylüyorum. Gizli saklı bir hesabım yok. Bunun değerlendirmesini yapacak olan örgütümüzdür. Örgüt de şahsımda karar kılarsa bu görevi bir kez daha yapmak istiyorum. Koşullar el verirse bu arzudayım. Bunlar kolay görevler değildir. Dünyanın sonu değil. Belediye başkanı olup olmamaktan ziyade yetkiyi alıp kente hizmet etmek istiyorum. Benim amacım kente daha iyi hizmet sunabilmektir. Hedef bu” açıklamasında bulundu.

BUNLARI KİMSEDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ
Selvitopu, eşi İZSU Genel Müdür Fügen Selvitopu ile ilgili, “Eşim de ben de kamu görevi yapan insanlarız. 35 yılın üstünde İzmir’de hizmet yapan insanlarız. İş ve aile yaşamını asla karıştırmayız. Bunu bugüne kadar uygulamalarımızdan herkes görür. Bunu zaman zaman farklı boyutta değerlendirmek isteyen insanlar var. Biz bunları kimseden öğrenecek değiliz. İş ve aileyi net bir şekilde ayırırız. İkimiz de kamu görevlisi olduğu için yaşamımız bununla geçti. Herkes kararlara saygı duyar. Ama aile yaşamı için tabi konuşulur. İyi şeyler yapabilme peşindeyim. Siyasetçi ülke yönetiyor” dedi.

 
Gaziemir’de 'Çanakkale Mektupları' sergisi
 
Buca'nın göğsü kabardı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yadigar 27 Kasım 2018 Salı 22:54

Başkanım karabağlar sizinle daha iyi yerlere Geleceğine inanıyorum ve Başkan olacağımıza da bütün kalbimle inanıyorum Başarılarınızın devamını diliyorum

Yorumu oyla      9      5  
Binnaz. Guven. 6 Ekim 2018 Cumartesi 20:09

Sayın. Baskanim. Sizleri. Her zaman. Kazanmaınizdan. Taraftariyiz. Ve. Her zaman. Seve. Seve. Çalışmalarımızı. Yapacağız. Cocuklarimizla. Hep. Beraber. Hayırlı. Olsun. Baskanim

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi'nden asansör semineri
Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından Konaklı muhtarlara ...
Sığacık-Samos seferleri başlıyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos ...
Ödemiş'te şehit aileleri ile anlamlı buluşma
18 Mart Şehitler Günü anma programı kapsamında Ödemiş Kaymakamlığı’nca ...
 
Ödemiş'te Çaka Bey paneli
Ödemiş Belediyesi, Türk tarihinin ilk denizcisi olarak bilinen Çaka Bey ...
Büyükşehir'den tasarruf çağrısı!
Küresel iklim değişikliği tehditlerine karşı kısa, orta ve uzun vadeli ...
Gören şaştı: Büyükşehir'den ilginç heykel!
Daha önce Porsuk Çayı kenarına çevre temizliğine dikkat çekmek yerleştirilen ...
 
Bergamalı kadınlar evlerinin patronu olacak
İzmir’in Bergama İlçesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, ...
Bornova Belediyesi işbirliğiyle usta müzisyen anıldı
Türk Halk Müziği’in Üstadı Özay Gönlüm, ölümünün 18. Yılında İzmir Denizlililer ...
Selçuk'ta huzurevi sakinlerinden sanat sergisi
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin son sergisi Selçuk Efes ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva