HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2020 Perşembe - 09:53

Başkan Selvitopu: Mesleği avukatlık olan o vekile hukuk öğretecek değiliz!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin sağlıklı gelişmesi için mücadele ettiklerini vurgulayarak, kentsel dönüşüm süreçlerine mutlaka yerel yönetimlerin de alınması gerektiğini söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın belediyenin yargıya başvurmasıyla ilgili sözlerine de, “Mesleği avukatlık olan Sayın Kaya’ya hukuk öğretecek değiliz. Sapla samanı karıştıran açıklamalarını doğru bulmuyorum” yanıtını verdi. 

Başkan Selvitopu: Mesleği avukatlık olan o vekile hukuk öğretecek değiliz!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın geçtiğimiz gün SonsözTV'de, Karabağlar Belediyesi'nin bakanlığın ilçede yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projelerine karşı dava açarak engellediği sözleri üzerine konuştu.

AK PARTİLİ KAYA: KARABAĞLAR'A TOKİ'Yİ GETİRİYORUZ, İSTEMEYİZ DİYORLAR!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip ilçesi Karabağlar’da 540 hektarlık bölge, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan edildi. Bu alan içindeki Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahallelerini kapsayan 74 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/5000 ve 1/1000’lik uygulama imar planları hazırladı. Planlara, askı sürecinde yapılan itirazlar da reddedildi.

MAHKEME HAKLI BULDU
Bunun üzerine Karabağlar ve İzmir Büyükşehir belediyeleri, planların bölgedeki vatandaşların sorunlarını çözmek bir yana yeni sıkıntılar yaratacağı gerekçesiyle yargıya başvurdu. İzmir 6. İdare Mahkemesi istemi haklı bularak söz konusu planı iptal etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm çalışmalarında mutlaka yerel yönetimlerin de olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu 540 hektarlık alanı planlarken, yerel yönetimleri devre dışı bırakmak doğru değil. Çünkü bu süreçler bakanlık ve yerel yönetim işbirliğiyle, birlikte yürütülmeli. Odağında, kentin belleği konumundaki, vatandaşlarla birebir temas kuran belediyeler olmalı” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili yasaların yeniden gözden geçirilmesini isteyen Başkan Selvitopu, “Yapılacak yasal düzenlemeyle belediyeler de bu konuda görevli kılınmalı; önleri açılmalıdır. Açılırsa, yerel yönetim ve bakanlık işbirliğiyle bu yerlerdeki sıkıntılar çok çabuk ve etkili bir şekilde giderilir. Böylece vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli hizmet, zamanında ulaşmış olur” diye konuştu.

Bu konuda yetkileri bulunmamasının sorumluluklarını ortadan kaldırmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “540 hektarlık alanın tamamı, bütüncül bir bakış açısıyla, öncelikle üst ölçekli planları (1/25000 ve 1/5000) tek parça halinde yapılmalıdır. Uygulama imar planları etaplar halinde gerçekleştirilebilir.  Yerel yönetim ve bakanlık işbirliğiyle atılacak adımlar, vatandaşlarımızın hak ve hukuklarının korunmasına; kentlerin sağlıklı dönüşmesine katkı sağlayacak, hız kazandıracaktır. Yetki verildiği takdirde bu bölgelerin planlamasını en kısa sürede yapacak bilgi birikimi ve ekipman, Karabağlar Belediyesi’nde vardır” dedi.

‘HUKUK ÖĞRETECEK DEĞİLİZ!’

Başkan Selvitopu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yaptığı açıklamalara da şöyle yanıt verdi:

“Karabağlar Belediyesi, hukuk ne derse onun gereğini yerine getirmeyi ana ilke olarak kabul eden bir kurumdur. Hukukun verdiği karara uymak herkesin en doğal görevidir. Mesleği avukat olan sayın vekilimizin de bunu çok iyi bilmesi gerekir. Ona hukuk öğretecek değiliz. Yargı kararları kentlerin gelişmesini durdurmaz; tam tersine sağlıklı gelişimlerine katkı koyar. Sayın Kaya’nın sapla samanı karıştıran açıklamalarını doğru bulmuyorum. Kentin sağlıklı gelişmesi için, yapılan yanlışlara karşı çıkmaya devam edeceğiz. Kaldı ki Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi’ni 2 yıl bekleten de kendileridir. 2012 yılında ‘riskli alan’ ilan ettikleri yerlerde yıl 2020 oldu, hala bir proje geliştiremediler. Bunun sorumluluğunu da yerel yönetimlere yüklemeye çalışıyorlar.”

‘POLİGON’DAN DA HABERİ YOK!’

Kaya’nın, Poligon Deresi’ndeki Millet Bahçesi Projesi’nin dava açılması nedeniyle engellendiği yönündeki sözlerine de tepki gösteren Başkan Selvitopu, “Poligon Deresi’yle ilgili açılan herhangi bir dava yoktur. Millet Bahçesi yapacaklarsa şimdiye kadar niye beklediler? Bir an önce yapsınlar önlerinde hiçbir engel yok. Bize gelen bilgi, Milli Savunma Bakanlığı’nın o alanı kullanmaya devam edeceği yönünde. Sanırım sayın vekilin bundan da haberi yok” dedi.

 
Çirkin sözlerinin ardından Murat Övüç'e bir şok daha!
 
Büyükşehir'den taksicilere destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 6 Ağustos 2020 Perşembe 11:23

Karabağlar belediye Başkanı Sayın Muhittin SELVİTOPU Türkiye'de bu alanda en bilgili,tecrübeli, ne yaptığını bilen ve öngörüsü olan bir başkan ve de tüm yaşamını dürüstçe bu çalışmalara adamış bir yurttaş ve de en önemlisi bir Mühendistir. Bir kere Anadolu insanının söylemiyle " yiğidin hakkını yiğide teslim etmeyi" bilmek bir erdemdir. Sayın Başkanın Kentsel dönüşüm ile ilgili bir çalışması varsa lütfen bu çalışma önemsensin ve bu çalışmanın önündeki her türlü engelin kaldırılması içinde çaba harcansın. Sayın KAYA'dan beklenende, Sayın SELVİTOPU'nun bu çalışmalarını kolaylaştırıcı adımları atmasıdır. Bu adımlar inanın, hem Karabağlar'ın hem de İzmir'in yararına olacaktır.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de hayvanlar için özel komisyon
İYİ Parti'nin Güzelbahçe Belediye Meclisi üyesi Gizem Albaş, 5 Ağustos salı ...
Büyükşehir'de dev pankart!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Sözleşmesi Yürürlükte Kalmalı” ...
Başkan Selvitopu'ndan flaş çıkış: Kentsel dönüşümde engellendik!
Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclisi’nde ...
 
Bornova Belediye Meclisi'nde kütüphane ve park adı, krize yol açtı
Çamdibi'nde mülkiyeti belediyeye ait arsa üzerine yapılacak binaya ve ...
İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta ...
28 yıllık anılar tazelendi
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.
 
Objektifler İzmir kent merkezinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye ...
Bir çalışanda pozitif çıkınca... Toplu Korona izni
Kemalpaşa Belediyesi'nde çalışan 1 personelin koronavirüs testinin pozitif ...
Çiğli’de miniklere hayvan dostu kitap
Çiğli Belediyesi tarafından çocuklarda hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva