HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Haziran 2018 Cuma - 10:10

Başkan Selvitopu: Karabağlar ranta teslim olmayacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da hükümet tarafından yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin konuştu. Selvitopu, “Karabağlar’ın 20-30 yılını planlıyoruz yapıyoruz. Hükümet Karabağlar’ı ranta açmak istiyor. Teslim etmeyeceğiz” dedi.

Başkan Selvitopu: Karabağlar ranta teslim olmayacak!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, SonSöz TV’de canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Selvitopu’nun gündeminde Karabağlar’daki kentsel dönüşüm projeleri ile yeni imar planlamaları vardı.

KARABAĞLAR’IN NE OLDUĞUNU ANLAMAMIŞLAR
Karabağlar’daki kentsel dönüşümün alt yapısına ve Başbakan Binali Yıldırım’ın belediyelerin aldığı katı atık bedelleriyle ilgili yaptığı çıkışa değinen Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da 50 bin konut yapacağız diyorlar. Konutların yenilenmesi mecburi. Konut stoğumuz 70 bin civarı. Karabağlar’da boş alanları imara açarlarsa bu kötü olur. Biz zaten ilçenin planlarını yeniliyoruz. Karabağlar’ın yeni konut alanına ihtiyaç yok. Var olan bir stoğumuz var. Bu stokta Karabağlar’a fazlasıyla yetiyor nüfus artışına göre de teknik, alt yapı, konutlar ve ulaşım dahil her şey ile ilgileniyoruz. Bu stok Karabağlar’a fazlasıyla yetiyor. Hesabımıza göre 20-30 yıl sonra 800 bin civarı olacak. Bizim planlarımız mecbur. Karabağlar’ın ne olduğunu anlamamışlar. Sanırım bunlardan haberleri yok ya da Başbakan’a yanlış anlatılmış. Bir de katı atık bedeli ile ilgili sözleri var. Bakanlar Kurulu’nun da kararıyla katı atık bedeli ile ilgili yönetmelik. Belediyeler toplamak zorunda.  Sayıştay, denetlenirken de bu konu üzerinde duruldu. Eğer bunu ‘haraç’ dediyse bu çok büyük bir gaflettir. Eğer bu yönetmelikten hala bahsediyorsa sorumlusu biz değiliz bakanlar kuruludur. Sayıştay’ın raporunda da bu toplanacak diyor. Bu haraç değil. Başbakan’ın bir bilgi eksikliği var. Sayın Başbakan üniversite alanının ayrıldığını söylüyor. Toplu konut alanlarını devrettiklerini söylüyorlar. Neden devrettiler? Çünkü konut ihtiyacı yok bunu bilmiyorsunuz ama biz bilip tüm planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

AK PARTİLİ KAYA’YA: ÖYLE BİR VEKİL Mİ VAR?
AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, Başkan Selvitopu’na ilişkin olarak “Kentsel dönüşümü parti değil ülke sorunu olduğunu belirttik. Fakat Karabağlar’da beş yıl boyunca bırakın planı, temel oynatmadılar. Karabağlar Belediye Başkanı 5 yıldır bir şey yapmadı. Karabağlar'da belediye başkanı mı var?” sözlerine ilişkin olarak ise “Öyle bir milletvekili mi var? Karabağlar’da ben de öyle bir milletvekilini hiç görmedim. Sadece hınç içerisinde olan, kavgacı bir üslubu olan bir şahıs olarak tanıyorum. Karabağlar halkı başkanını çok iyi tanıyor. 4 yıldır da görev yapıyorum, bu 5’inci seçimim. 4 tane de seçim atlattık. Burada halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan’ının nasıl bir bakışı olduğunu verdikleri oylarla da gösterdiler. Ama bunu Atilla Kaya anlamamışsa herhalde 24 Haziran’da anlayacaktır. Karabağlar halkı ona belediyenin, belediye başkanının kim olduğunu sanırım gösterecektir. Orada öğrenecektir” dedi.

MEZARLIK ALANI KONUTA ÇEVİRDİLER
Bakanlığın Karabağlar için hazırladığı yeni planları eleştiren Selvitopu, “Karabağlar Belediyesine ait şantiye alanı ve mezarlık alanı bu şehrin ihtiyacıdır. Önümüze bir plan geldi. Konuta ayırmışlar. Mezarlık ve şantiyeye ayırdığımız yeri bunu neden yapıyorlar? Biz burada konut yapılmasını da istemiyoruz. Karabağlar’ın hizmet alanlarına ihtiyacı var. Şimdi bunun ne kadar ciddiye alınacağını merakla bekliyoruz. Burada gelişime, dönüşüme ihtiyaç var. Bu planın neresi bilimsel? Tek anlayışları betona dayalı. Bunlar kente yalnızca zarar verir. Biz Karabağlar’ı 20 yıl sonrasını 30 yıl sonrasını planlamaya yapıyoruz. Son 4 yılda Karabağlar’a bakıyoruz hükümetin dikkatini çekmeye başlamış. Sonuçta bunu  siyasal iktidar yapmadı. Karabağlar Belediyesi yaptı. Nasıl yaptı bunu planlamayı gündeme getirerek, kentin yeniden canlanması, dönüşümü ,gelişimi için çalışma başlatınca bir takım çevrelerce de dikkat çekildi ve belediyenin yetkileri daraltılarak Karabağlar’a müdahale etmeye başlandı. İşte bir tanesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği riskler alanınıdır. Bu kadar çalışkanlar ise bu kadar işleri biliyorlarsa 2012’de burası riskli alan ilan edildi.  Belediyenin  oradaki bütün yetkileri alındı. 6 yıldır neredesiniz, niye bir proje yapmadınız ? Yaptığınız tek şey jeolojik açıdan alanın yeniden bir bölümünü yapıp imara açtınız sonra orayı kamulaştırdınız. Devletin imkanlarıyla sonra İller Bankası’na devrettiniz. İller bankası kararıyla da kat karşılığı ihaleye verdiniz. İhale oranı da çok düşük. Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Mahallesi’ndeki kat karşılığı oranıyla burayı bir karşılaştırsınlar. Kim halkı korumuş, kim devleti korumuş orada görürler. O orandan belli olur. Önce bunları bir öğrensinler baksınlar. Biz bunların peşini bırakmayacağız takip ediyoruz. Özellikle Karabağlar’da ranta girmesini önleyeceğiz. Bununla ilgili de belediye başkanı olarak her türlü mücadeleyi yapacağım. O alanları halka, Karabağlar’daki 500 bin insana teslim etmek istiyoruz. Rant çevrelerine verilmesini istemiyoruz” dedi.

RANTIN DEĞİL HALKIN BELEDİYESİYİZ
Biz rantın değil, halkın belediyesiyiz. Bu anlayış onlara ters geliyor. Ancak halk, belediye başkanlarının haksızlık yapmayacağını çok iyi biliyor, bilmeyenler de öğrenecekler. Referandumda da aynısı söylendi, geldiler, konuştular. Yine halkın yüzde 60’ı ‘hayır’ dedi. Zorlanıyorlar tabi onlarda. bizim hiçbir çekincemiz yok ne anlatmaya çalışıyorlar bizde anlamakta zorlanıyoruz. Kamuoyunda sürekli bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Her düşünceden vatandaşımız var. Kimse de şikayetçi değil. ‘Yerinde dönüşüm’ yapacağız diyorlar. Bu kavramı ortaya çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi zaten” dedi.

İMAR BARIŞINDA AÇIK VAR
İmar barışının yasasında yasal boşlular olduğunu söyleyen Selvitopu, “Çok fazla belirsizlikler var. İmar affı çıkmıştı Özal zamanında. Afların çıkarılması ne derece doğru, tartışılır. Ancak asıl nokta baştakilerin yasal düzenlemeleri doğru yapmamaları sonucudur. İmar kanunun baştan aşağı elden geçmesi gerekir. Sorun çıkaran maddelerin incelenmesi gerekir. Bütüncül bir yasa getirilmesi lazım, “dolandırıcılara kanmayın” diyorlar. Yasalar eksikse birileri de çıkar halkı dolandırır. Belirsizlikler var ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerekir. Yasada boşluklar bırakırsanız vatandaşta kaygı ortaya çıkar. Her zaman esas olan planlamadır. Aflar kaçak yapılaşmayı bir yerde özendirir. Bu sık sık çıkarsa kentimizin gelişmesini önler. Bunu 16 yıldır yapmadınız, şimdi çıkarıp kafaları karıştırıyorsunuz” dedi.

500 BİN İNSANA AYNI MESAFEDEYİZ
Karabağlar’daki seçim atmosferi ile ilgili konuşan Selvitopu, “Biz 500 bin insana aynı mesafedeyiz, biz asla Karabağlar’da yaşayan insanların kökenine görüşüne bakmayız. Onlar da bunu çok iyi bilir. Görevimizi layıkıyla yerine nasıl getirdiğimizi de Karabağlar halkı gayet iyi bilir. Hep birlikte 24 Haziran’da bunu göreceğiz zaten. Halkın umudu olan bir parti haline geldik. Muharrem İnce’nin bu duruma katkısı çok büyük. 24 Haziran’da ülkemiz nefes alacak. İzmir, Türkiye’nin en aydınlık ve en ışık saçan kenti. Umarım ülkemiz üzerindeki tüm korku bulutları kalkacak, yargıya güvendiğimiz bir ülke yaratacağız. Karabağlar, yol geçen hanı değil ve ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Karabağlar halkı da ne yaptığımızı da çok iyi biliyor. Göreve geldiğimden beri her gün çalışıyorum ve enerjimle sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim görevimi sürdüreceğim” dedi.

 
Konak’ta eğlenceli yaz
 
Trafik sigortasında önemli değişik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta eğlenceli yaz
Konak Belediyesi’nin tatile giren öğrenciler için düzenlediği ücretsiz ...
Selçuk Belediyesi'nden sınava girecek öğrencilere araç desteği
Selçuk Belediyesi üniversite sınavına girecek öğrencilere bu yıl da araç ...
Karşıyaka'ya hibe yağmuru
Ulusal ve uluslararası alandaki çalışmaları ile dikkat çeken Karşıyaka ...
 
Aydın'da eğlenceli yaz
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yaz kursları devam ediyor. ...
Menemen'de sendikasız işçi kalmadı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Menemen Belediyesi Ailesi’ne son dönemde ...
Bornova'da engelsiz sandık çalışması
Bornova Belediyesi, 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerde, demokratik ...
 
Konak'ta eğlenceli yaz
Konak Belediyesi üç farklı noktada kurduğu prefabrik havuzlarda yüzme ...
Başkan Kocaoğlu: İzmir başardı, Türkiye'de başarabilir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık ve Dikili'de vatandaşlarla ...
Bornova'da heyecanlı final
Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde Bornova’yı tanıtmak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva