HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2019 Çarşamba - 13:04

Başkan Selvitopu: Karabağlar'ın dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında dile getirdiği Karabağlar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı’na Karabağlar’la ilgili eksik bilgi verildiğini söyleyen Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da zaten  bütün Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm çalışması var” dedi.

Başkan Selvitopu: Karabağlar ın dönüşüm projesi Türkiye ye örnek

Karabağlar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Muhittin Selvitopu başkanlığında yapıldı.  Gündem maddelerinin görüşülmesi ve alınan kararların ardından meclis toplantısı sonrası Başkan Selvitopu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Grup toplantısında Karabağlar ile ilgili söylediklerini değerlendirdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karabağlar ile ilgili söylemiş olduğu,  “Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak. Şu anda büyükşehirlerimizi devasa ihtiyaçlarının olduğunu açık, net gördük. İzmir’de Karabağlar için çok güzel bir yer diyebilir miyiz? Orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Bugüne kadar gelenler buna çanak tuttular” şeklinde açıklamasını değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’da kentsel dönüşüm çalışması zaten var ve bu çalışma aynı zamanda Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm çalışması. Sayın Cumhurbaşkanı’na herhalde bunu anlatmamışlar. Cumhurbaşkanı’nın demecinde gördüğüm bu konuda bir bilgi eksikliği var.” şeklinde değerlendirdi.

BAKANLIK 540 HEKTARDA HERHANGİ BİR PROJE ÜRETEMEDİ
Sorunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği 540 hektarlık alanla ilgili olduğunu da söyleyen Selvitopu, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak’ şeklinde bir değerlendirme yapmış. Karabağlar’da gönüllülük esasına göre yüzde yüz uzlaşmayla uygulanan bir kentsel dönüşüm projesi var. Bu proje bütün Karabağlar’a yayılacak. Bunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürüyor. Sorun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği 540 hektarlık alanla ilgili. Orada maalesef şu güne kadar herhangi bir proje üretilemedi. Biz de onu bekliyoruz. Adaletli ve sağlıklı bir proje üretilir ise hayata geçer. Karabağlar’ın her tarafı çarpık yapıyla dolu değil. Orada da bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na bu bilgilerin verilmesi gerekiyor. Düzgün,  planlı gelişen büyük bir alanımız da var ve Karabağlar’ın büyük bir nüfusu da orada yaşıyor. Oralarda kentsel dönüşüme de ihtiyaç yok,  ama yüzde 50’lik kısmında da sadece kentsel dönüşüm olarak bakmıyoruz, plan revizyonu ile kentin sağlıklı gelişmesine dönük projelere de ihtiyaç var.” diye konuştu.

KARABAĞLAR HERKESİN İMRENDİĞİ BİR İLÇE HALİNE GELECEK
Karabağlar’da kentsel dönüşüm konusunda hiçbir mağduriyetin yaşanmadığını ifade eden Selvitopu, “Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan kentsel dönüşüm uygulamasında Karabağlar’da hiçbir mağduriyet yok. Yüzde yüz uzlaşma var. 32 hektarlık alanda,  evler hak sahiplerine teslim edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projede en ufak bir sıkıntı yok. Karabağlar kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye’ye örnektir. Türkiye’de hakkın, adaletin ve uzlaşının uygulandığı örnek bir projedir.  Bu tür kentsel dönüşüm uygulamalarının sadece İzmir’de değil, bütün Türkiye’de uygulanması gerekir diye düşünüyorum. Karabağlar’da da belediyemizin uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de hiçbir sıkıntı yok. Ayrıca biz ilçenin plan revizyonlarını yaparak kentin gelişmesinin önünü açtık. Bu plan revizyonları önümüzdeki dönem uygulamaya girecek ve Karabağlar gelecekte modern, herkesin imrendiği bir ilçe konumuna gelecek” şeklinde konuştu.

 
Macron'un açıklamasına Türkiye'den kınama
 
İnce'den o sözlere Ödemiş'ten cevap: Allah'ı bilmem ama bu millet sizi 31 Mart'ta çarpacak!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 8 Şubat 2019 Cuma 09:10

izmir bunların sorumlulugu tabiki büyükşehirde ama bu izinler karabaglar belediyesi ile orak calışmayla yapılır

Yorumu oyla      6      5  
izmir 7 Şubat 2019 Perşembe 10:12

1.Doğalgaz ilçe belediyesinin değil izmir büyükşehir belediyesinin sorumluluğundadır . doğalgaz gelmiş ise büyükşehir belediyesi getirmiştir .2. caddelerin sokakların altyapı ile ilgili sorunları yine büyükşehir belediyesi sorumluluğundadır ilce belediyesi yapmaz ,yani yağmur yağdığında sorun yaşamıyorsanız izmir büyükşehir belediyesi aykome nin başarısıdır yani aziz başkanın başarısı diyebiliriz. asfalt park çöp alınması belediyenin yapması gereken standart görevlerindendir,sıra dışı birşey yapmış gibi lütfen bunlarıda belirtmeyin

Yorumu oyla      5      9  
KARABAGLAR HALKI 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:33

karabaglar yorumcusu 5 senede ne yapılır soruyorum devletin bütcesi ne yaptı karabaglara????bir hiç...ama karabaglardaa artık bişeyler degişiyor ben vatan mh ouruyorum dogalgaz geldi eskiden alt yapı yoktu bir yagmur yagdıgında sular altında kalıyordu sokagımız şimdi izmire son yılları en büyük yagmuru yagdı sokakta gram yagmur yok parklarımız yapıldı yenilendi soklarımızın bir cogu asfaltlandı kent meydanı bu yaz yapımı başlıyor yanı başimiza kız yurdu yapıldı hemen üst tarafıza 5 yıldılı semt merkezi yapılıyor..daha saymadıgım pazar yerleri semt merkezi veeee imar planlamaları uzundere rekresyon alanı....karbem dershane....saygılar

Yorumu oyla      15      7  
Lombak 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:09

Küçük Afrika.

Yorumu oyla      10      14  
KARABAĞLAR 6 Şubat 2019 Çarşamba 14:55

KARABAĞLAR İMRENİLECEK BİR İLÇE OLACAK DEMİŞSİNİZ PARDON DA 5 SENE SİZ YÖNETMEDİNİZ Mİ KARABAĞLAR BELEDİYESİNİ :)))) 5 SENE İÇİNDE YAPAYDINIZ...

Yorumu oyla      13      13  
Gürkan 6 Şubat 2019 Çarşamba 13:33

Bir taraf lafla kentsel dönüşüm yapıyor, diğer taraf icraatla ... Bakanlık şu 5 yıldır vaat ettiği dönüşmü yapsa da örnek olsa :)

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’ya yeni mahalle merkezi
Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni ...
Buca'da engellilere istihdam ve emeklilik fırsatı
Buca Belediyesi, bünyesinde sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği ...
Mis gibi ihracat: Bayındırlı çiçekçiler 'Şampiyonlar Ligi'ne çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle adeta çağ atlayan Bayındır ...
 
Bornova'da Mars'a yolculuk
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen bilim etkinlikleri Bornovalı ...
Konak'ta vefa buluşması
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdul Batur, Konak Belediyesi eski başkanları, ...
Başkan İnce seçim startını verdi
Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa İnce seçim startını verdi.
 
Selçuk Kireçcili’de yollar yenileniyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Kireçcili’de yapılan yol ...
Buca’da kansere farkındalık yaratıldı
Buca Belediyesi, Dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler sıralamasında ...
Başkan Atila'dan Meclis'te teşekkür mesajları: Hayatımın en güzel görevi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Meclis üyelerine 5 yıl boyunca hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva