HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2020 Çarşamba - 10:02

Başkan Selvitopu: İlçedeki vaka sayısını bana bile söylemediler!

Pandemi döneminde ilçedeki vaka sayılarını öğrenemediklerini ve sürecin şeffaf yürütülmediğini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İlçedeki vakalarla ilgili sağlıklı bilgi alamadık. Doğru değil. Yerel yönetim haberdar edilmeli ki tedbirler alınabilsin. Nedense o konuda sıkıntı oldu. Başvurmamıza rağmen sıkıntı çektik. Değişik kanallardan ilçedeki durumu öğrendik” dedi.

Başkan Selvitopu: İlçedeki vaka sayısını bana bile söylemediler!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Pandemi sürecinden belediye olara sıkı tedbirler aldıklarını belirten Başkan Selvitopu, “faaliyet raporu ve kesin hesaplar meclis tarafından kabul edildi. Yeni normalleşme süreci ile birlikte yoğun olarak çalışmalarımız başladı. Ancak Pandemi ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Belediye olarak tedbirliyiz ve tedbir almaya devam ediyor. Ülkemizde tamamen sıkı tedbirler uygulanması gerekiyor. Yerel yönetimler düşen görevler var onların devam ettiriyoruz” dedi.

BANA BİLE VAKA SAYISINI SÖYLEMEDİLER
Karabağlar’da koronavirüs vakaları hakkında konuşan Selvitopu, vaka sayılarını öğrenememekten şikayet etti. Selvitopu,” İlçedeki vakalarla ilgili sağlıklı bilgi alamadık. Doğru değil. Yerel yönetim haberdar edilmeli ki tedbirler alınabilsin. Nedense o konuda sıkıntı oldu. Başvurmamıza rağmen sıkıntı çektik. Değişik kanallardan ilçedeki durumu öğrendik. İlçede büyük sıkıntı yaşanmadı. Türkiye’deki diğer ilçelerde olduğu gibi vakalar oldu. Belediye kaynaklı vakamız olmadı. Çalışan arkadaşlarımızın aldığı tedbirler etkisini gösterdi. Dışarıdan etkilenen birkaç küçük vaka yaşadık. Onun dışında sıkıntı olmadı. Tedbirlerimiz sürüyor. Hastalık seyri düşene dek devam edecek” dedi.

İLÇEDE KURUMLAR UYUM İÇİNDE ÇALIŞTI
Pandemi sürecinde ilçedeki kamu kurumları arasında tam bir dayanışma olduğunu söyleyen Selvitopu, “doğrudan irtibatımız kaymakam ile sağlandı. İlçe Hıfzısıhha toplantılarına katılıyoruz. Alınan kararlar uyduk. Vefa Destek Grupları’na araç desteğimiz oldu. Bu süreçler önemli. Tartışma konusu yaratmaktan ziyade çalışmalar sıkıntısız sürmesi gerekir. Kamu kurumları ile iletişim ve dayanışma içerisinde çalışma sürdü. Olması gereken de bu… Tüm kurumlarla ahenkli çalışma göstermek görevimiz. Salgının siyaseti olmaz. Sorumlu kurumlar üzerine düşen görevleri yapmalılar” dedi.

DİLA KOYURGA TARTIŞMASI İÇİN: BU DÖNEMDE OLSAYDI TAVRIMIZ FARKLI OLURDU
7 yıl önce yaptığı paylaşım sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olan ve hakkında soruşturma çılan CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga hakkında konuşan Başkan Selvitopu, “o yapılan paylaşımın içeriğine katılmadığını daha önce belirttim. İddia olarak düşünmek gerek. Çünkü Dila Hanım paylaşıp paylaşmadığını hatırlamıyor. Savcılık süreci devam ediyor. Dila Hanım mecliste ‘yargı süreci tamamlansın, özür dilerim’ dedi. Dünkü özrü mecliste meclisi meşgul ettiği anlamındaki özürdü. 7 yıl önce olayın gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Zamanaşımına uğramış bir olay. Diğer yandan bu arkadaşımız 7 yıl önce reşit değildi. 16 yaşındaki çocuğa ne yaparsınız? Uyarırsınız. Onu getirip bugün ile örtüştürmek doğru değil. Meclis üyesi olduğundan beri böyle bir beyanı da davranışı da yok. Geçmişi irdeleyip geçmişten yapılanları bir çatışma konusu yapmak doğru değil. O tür içerikteki açıklamayı doğru bulmadığımı da açık ve net söyledim. Kime yapılırsa yapılsın… Toplum olarak geleneklerimizde yok. İnsanları sevmezseniz ancak saygı duymalısınız. Bazı değerlere de hakaret etmek hiç de hoş değil. Biraz konu bana göre büyütüldü. Siyaseten değerlendirilmek istendi. Mecliste taraflar görüşünü ifade edip konu şimdilik çözülmüş oldu. Dileğim bir daha bu konuların gündeme gelmemesi. Cumhurbaşkanı 2016’da daha önceki şikayetlerini geri alıp affetti. Öyle de bir durum var. Bütün bunları dikkate almadan o gün yapılıp yapılmadığı belli olmayan paylaşımı gündeme getirmek doğru değil. Ben kendimi 7 yıl önceki olayı yargılama sorumluluğunda da görmem. Yargı yerine geçmek gibi görevim de yok. 6 yıllık başkanlık sürecinde kurumsal yapı içinde olsaydı tabiî ki kendimi sorumlu hissederim. Sorumlu olmadığım dönemle ilgili yargı oluşturmak doğru değil. Siyaset ayrı bir alan, hakaret ayrı… Cezacı bir anlayışla yaklaşmak doğru değil. Geçmiş dönemde değil bu dönemde olsaydı tavrımız farklı olurdu” dedi.

10 BİN CİVARI YARDIM BAŞVURUSU OLDU
Pandemi sürecinde verilen destekleri anlatan Selvitopu, “alacağınız kararlar yasalara uygun olması gerekir. Esnafla ilgili kararlarımızı aldık. Dükkanı kapalı olan esnafın işgaliye, katı atık gibi bedelleri belediye olarak pandemi süreci sebebiyle almıyoruz. Esnafa pandemi sürecinde çeşitli zorluklar yaşandı. Belediye olarak talepleri alıp sosyal yardımları yapmaya çalıştık. 10 bin civarında başvuru oldu, tamamına yanıt verdik. Kaymakamlık, Büyükşehir de yapılıyor. Mükerrer yardım yapılmaması için kurumlar arasında koordine olduk. Berberlere, kahvehane esnafına yardımlarımız oldu. Dar gelirli kesimlere yardımlarımız devam etti.  Her ay 208 lira sosyal destek karı ile yardım yapıyoruz. Pandemi sürecinde ayrıca gıda ve hijyen paketleri de dağıttık. Tabela ve stopaj belediyenin inisiyatifinde değil. Pandemi faaliyeti biten yerden nasıl vergi alayım? Faaliyeti biten yerden alamam. Ama faaliyeti devam ediyorsa yasalarla tariflenmiş durum var” dedi.

YURDA PANDEMİ SEBEBİYLE ZAM YAPMADIK
Salgın sebebiyle geçen sene açılan yurt ücretlerine zam yapmadıklarını söyleyen Selvitopu, “Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu’nu doldurup para kazanalım derdimiz yok. Yeni kurulduğu için 160 öğrenci vardı. Pandemi süreci sebebiyle ekonomik sıkıntı var. Bu yüzden zam yapmayı doğru bulmadık. Meclisimiz de bu kararı aldı. Hizmet ederken para kazanma derdimiz yok. Öyle olsa daha farklı uygulamalarımız olur” dedi.

METRO VE TRAFİK SORUNU İÇİN BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAK ÇALIŞMA
İlçedeki trafik sorununu çözmek için Büyükşehir ile koordineli çalıştıklarını söyleyen Başkan Selvitopu, “Yeşillik Caddesi daha önce bakım onarımı belediyenindi. Daha önceki yıllarda tünel sebebiyle Karayolları yetkiyi almıştı. Karayolları’nda kalınca istenilen düzeyde çalışma yapılmadı. Seçim sonrası Büyükşehir’e devredildi. Büyükşehir burası için çalışma yürütüyor. Karabağlar’ın kendi içerisinde de Büyükşehir’in bulvarla ilgili çalışmaları var. Bu işler kamulaştırma ile yapılacağı için belirli maliyetleri var. Büyükşehir o konuyu değerlendiriyor. Limontepe Kavşağı’ndan Uzundere Otoyol girişine bağlantı düşüncesi var. Eski İzmir Caddesi’ni Sırrı Altay’a bağlayacak bulvar projesi var. Bunların hepsi de maliyet getiriyor. Büyükşehir olanaklar çerçevesinde değerlendirecektir” dedi.

Metro projesi için Büyükşehir’e öneri sunduklarını belirten Selvitopu, “güzergahla ilgili endişeleri ilettik. Önerileri de ilettik. Basında yer alan güzergah, Yeşillik’e paralel düzenlenmiş. Biraz daha Karabağlar içine yapılmasını önerdik. Teknik olarak olur mu, olmaz mı uzmanlar değerlendirecek. İsteğimiz Eski İzmir’den Gaziemir yönüne gitmesidir. Karabağlar’dan geçmesi çok önemli. Metro geçerse hepimizin tartıştığı dönüşüm ve gelişim gelişecektir” dedi.

KAT KARŞILIĞI ÜNİVERSİTE Mİ OLUR?
Üniversite alanı için yaptıkları itirazın mahkemeler tarafından doğru bulunduğunu söyleyen Selvitopu, “Üniversitenin 38 hektarlık alanı kesinleşti. 80 hektarlık toplam alan var. 38 hektarlık alana bir itirazımız yoktu. Orada konuta açılan 42 hektar için dava açtık ve mahkeme yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararı aldı. Yani yasa orada konut yapılmasını doğru bulmadı. Bu konu yargı kararı olduğu için sorumlu kurum toplu konut idaresidir. Konut alanındaki amaç üniversitedeki yapıların finansını sağlamak olarak konuşuldu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu üniversiteyi yapma olanağı vardır. Kat karşılığı üniversite olmaz. Hatta 80 hektarlık alan üniversiteye bile yetmez. Bu konuda ricamız üzerinde durulsun ve 42 hektar üniversite alanına kalsın. Tamamı üniversite alanı olsun. Üniversite zamanla gelişecektir. Yeni fakülte ihtiyacı olacaktır ve yeni yer ihtiyacı olacaktır. Yargı da bunun önünü açtı. Hep beraber buna sahip çıkalım. Biz de üzerimize düşen neyse yapalım. Şu anda üniversitenin başka ilçeye gideceği yönünde bir şey duymadım” dedi.

KONUT PROJESİNDE DAİRELER BAKANLIĞA SATILDI
İlçedeki kentsel dönüşüm projeleri çin konuşan Selvitopu, “şu an üç ayrı noktada çalışmalar sürüyor. 108 hektarlık alanda yapılan projede yeni bir gelişme oldu. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmada yapılan dairelerin Adalet Bakanlığı’nda çalışan görevlilerin kullanması için satın alındığını öğrendim. Yani yapılan dairelerin bir kısmı lojman olarak kullanılacak. 74 hektarlık alanda ise çalışma var. O plana itiraz ettik. İçeriği ile ilgili yeşil alanların azlığı sosyal teknik alanların düzeltilmesini istedik. Dikkate alınmadı ve yargıya başvurduk. Diğer çalışma ise Aktepe-Aşık Veysel Mahallesi’ni içeren bölge… Planları toparladık. Bakanlığa sunduk. Düzeltmeler yapıldı. Bakanlığın onayına kaldı. İmar uygulamalarına geçeceğiz. sonrasında. Gaziemir’e bağlı Aktepe’de de proje gelişirse bizi çok etkileyecek. Onun devamında Peker, İhsan Alyanak Mahalleri’nde plan çalışmalarımız var. Bu planlar yürürlüğe girdiğinde ilçemiz planlı bir kentleşme olacak. Şu an durum iç açıcı değil ancak geleceğimiz parlak” dedi.

KAVACIK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Üzümü ile meşhur Kavacık ile ilgili olarak Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret alınacağını ve bölge ile ilgli koruma planı çalışması yürttüklerini söyleyen Selvitopu, “Kavacık için coğrafi işareti aldık. Üreticilerimiz coğrafi işareti kullanacaklar. Hedefimiz Kavacık Üzümü’nü hem ülkeye tanıtmak hem de ekonomik değere kavuşturmak ve vatandaşın bütçesine katkı sağlamak. 6 yıldır festival yapıyoruz. Festivalin faydası oldu. İkinci hedef Avrupa geliyor. Coğrafi işaret ile AB tarafından tanınacak. Bu değerleri korumak, geleceğe taşımak bizim için önemli. Coğrafi işaret ile yetinmiyoruz. Kavacık için de kentsel tasarım planımız var. Orası 3. Derece doğal sit alanı ve ona göre çalışmalarımız var. Koruma planları çerçevesinde köy gelişecek” dedi. Bölgedeki kaçak yapılaşmaya da dikkat çeken Selvitopu, “Kaçak yapılaşma eğilimi var. Kavacık ve Tırazlı’da… Kaç yapıya müsaade etmeyeceğiz. Son yasal değişikliklerle çok büyük ceza var. Koruma planları yapılınca vatandaşımız haklarını kullanacak” dedi.

PROJELER SALGIN SÜRECİNDE DURMADI
Belediyenin devam eden projelerinden bahseden Başkan Selvitopu, “ çok özellikli Kibar Pazaryeri’ni Ağustos sonunda tamamlayacağız. Önemli bir eksiklik giderilecek. Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi için çalışma sürüyor. İlçedeki önemli ihtiyaçlardan biri olan sinemalar ve tiyatrolar rahatlıkla bu merkezlerde olabilecek. Nikah salonu ve eğitim bölümleri olabilecek. Günlük yaşamlarında gidip gelecekleri bir mekan olacak. Yüzde 75’i tamamlandı. Limontepe’de semt merkezi yaptık ve bitirdik. Teftişleri sürüyor. Nasreddin Hoca ile ilgili proje geliştirdik. Şu anda inşaat hızlı bir şekle sürüyor. Yıl sonunda bitecek ve çocuklara dönük merkez olacak. Marangozlar Odası ile yaptığımız protokol çerçevesinde Çıraklık Eğitimi Merkezi’nin kaba inşaatı bitmek üzere. Bunlar devam eden işler… Bu yıl en önemli işimiz Uzundere Gençlik Merkezi… Büyükşehir ile gerçekleştirmek istoruz. İhaleye çıkacak. En az 2 yıl sürecek. Büyük bir inşaat… Birçok semt merkezi, kültür merkezleri projemiz var. Onlar da önümüzdeki yıllarda bütçe ölçeğinde hayata geçireceğiz. Araç alımları yaptık. Asfalt kazıma aracı aldık. Yaklaşık 2 milyonluk alım oldu. Asfalt silindiri gibi bir takım iş makineleri aldık. Çöp toplamada konteynerleri yenileyeceğiz. Daha derli toplu çöp toplayacağız” dedi.

VATANDAŞA VERGİ TEŞEKKÜRÜ
Pandemiye rağmen vatandaşlar vergi borçlarını ödemesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Selvitopu, “Bütçemiz pandemiden etkilendi. Biz Mayıs ayı vergilerinde düşüş olacağını beklerken Karabağlarlılar belediyesine sahip çıktı. Düşündüğümüzün üzerinde tahsilat gerçekleşmiş oldu. Haziran’da da devam etti. Bu bizi mutlu etti ve sorumluluk yükledi. Biz de tabi onların emanet ettiği bütçeyi değerlendirmeye çalışacağız” dedi.  

 
Bornova'nın Sultanları 2. Lig'de
 
İzmir trafiğini rahatlatacak projede ihale zamanı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 8 Temmuz 2020 Çarşamba 18:56

O metro en az 10 yıl daha yapılmaz.

Yorumu oyla      2      4  
bahtsızkarabaglar 8 Temmuz 2020 Çarşamba 17:44

sn başkan bırakın vaka sayılarını çok rica ediyorum, yollar berbat hiç görmüyormusunuz? duymuyormusunuz? insaf insaf nerede bir iş yapılıyor hemen bir kulp takılıyor. yahu şu yolları yapın, yeni projeler yapın vatandaşa kentleşme, sosyal projeler vs vizyon sergileyin..

Yorumu oyla      3      4  
KARABAGLAR HALKI 8 Temmuz 2020 Çarşamba 17:36

sn baskan gayet başarılı karabagların cok eski yapıya cok karmaşık ve gece kondu bölgelerine sahip elinden gelen degişimi yapıyor yapmaya calişiyor..imar planları yapıldı bir cok mahalede bu bir devrim yapmayada devem ediyor sıra geldi mütahitlere kentsel dönüşüme mütahitler yeditepeye konut yapacaklarına ski binaları yıkp kentsel dönüşüme katkı yapsın tutanmı var onudamı belediye yapsın..ihtiyaç neyse onu yapıyor başkan karaglar halkının parasını boşa harcamıyor ..

Yorumu oyla      3      3  
Z.B 8 Temmuz 2020 Çarşamba 14:27

Son yıllarda sayın Başkanında belirttiği Üniversite alanında olduğu gibi, mevcut iktidar tarafından yapılan tüm düzenleme ve plan değişikliklerinde mutlaka vede mutlaka rant odaklı yaklaşım çok bariz bir şekilde görülmektedir. Bununla ilişkili olarak da, buna itiraz eden ve kamu yararını esas alarak karşı görüş oluşturan TMMOB'ye bağlı Meslek Odaları ve Baroları da bundan dolayı engel olarak gördükleri içinde hedef tahtası yapmaktalar. NOKTA

Yorumu oyla      7      3  
sezarın hakkı sezara 8 Temmuz 2020 Çarşamba 12:48

SAyın selvitopu nu başarılı bulmuyorum.. ancak şu AKP ileyaşanan universite polemiği müthiş bir olay. hakkaten dünya tarihinde böyle bir rant istemi yoktur. hakkaten kat karşılığı üniversite kurma nedir? üniversite arazisi üniversite için ayrılır orada konut projesinin ne işi var? üniversite içine yurt yaparsın . spor salonu yaparsın vs..

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın Sultanları 2. Lig'de
Bornova Belediyespor Yıldız Voleybol Takımı tamamı alt yapıdan yetişen ...
Bayraklı'da can dostlar için 'bir kap su' kampanyası
Bayraklı Belediyesi, aşırı sıcaklar nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta ...
Çeşme’de ‘karakılçık buğdayı’ hasadı başladı
Çeşme Belediyesi 2 bin yıllık ata tohumu karakılçık buğdayını yeniden ...
 
Selçuk'ta salgının ardından ilk meclis toplantısı
Efes Selçuk Belediye Meclisi Koronavirüs sebebiyle verilen aradan sonra ...
Çiğli meclisinde AK Parti'den faaliyet raporu çıkışı: Karnede bir çizik olsun!
Çiğli Belediye Meclisi, Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan yönetiminde toplandı. ...
Bayraklı Meclisi'nde AK Parti'den kesin hesaba itiraz!
Okunan faaliyet raporu ve hesaplar, ağır eleştirilen yönelten AK Partili ...
 
Başkan Tugay’dan ‘Srebrenitsa’ mesajı 
Karşıyaka Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 3. Birleşimi, ...
Büyükşehir'in eli Alaşehir'e kadar uzandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Manisa Alaşehir’de Tariş Üzüm Tarım Satış ...
Konak'ta Kadın Kooperatifi yola çıkıyor
Konak Belediyesi, kadınların güçlendirilmesi, ekonomik yaşamda daha çok ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva