HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:04

Başkan Selvitopu hedefi koydu: 5 yılda 500 milyonluk proje

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar için 20 yeni proje hazırladıklarını açıklayarak, proje detaylarını paylaştı. Hükümetin bazı projelerini geciktirdiğini belirten Selvitopu, “Biz ayrıcalık istemiyoruz, diğer belediyelere uygulanan bize de uygulansın istiyoruz. Belediye ne ister, proje ister, destek ister. İller Bankası da bunun için kurulmuştur, eşit bir şekilde destek olmalıdır” ifadelerini kullandı. Selvitopu, beş yılda yapılacak projelerin 500 milyon TL'yi aşacağını söyledi.

Başkan Selvitopu hedefi koydu: 5 yılda 500 milyonluk proje

EGEDESONSÖZ-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu SONSÖZ TV’ye konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Yaptıkları işlerde bütçenin kendilerini zorladığını ifade eden Başkan Selvitopu, “Yapılan her projenin belirlenen zaman içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bunun için gerek bütçe olarak gerek plan olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dönem geçen dönemlere oranla daha önemli işler yapacağımızı düşünüyoruz. Ancak bizi en çok zorlayan bütçe oluyor. İçerisinde bulunduğumuz kriz koşullarında belediyelerin de kaynakları ciddi şekilde azaldı” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULUYORUZ
Karabağlar Belediyesi olarak tasarruf tedbirleri uygulamaya başladıklarını söyleyen Selvitopu, “Kültür sanat faaliyetleri bir kentte mutlaka yapılacaktır ancak bu mutlaka kentin bütçesine de yansır. Biz tasarruf tedbirleri uygulamaya başladık, temel hizmetlere öncelik veriyoruz. Temizlik, yol bakımı ve park bakımı gibi işleri aksatamazsınız. Bunlar aksatıldığında yaşayan insanlar zarar görür. Biz de bu önceliklerimizi belirleyerek iş yapmaya gayret ediyoruz. Ötelenebilecek işleri daha sonraya bırakarak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Belediyenin çeşitli giderleri var, akaryakıt, ulaşım ve diğer giderlerle ilgili. Bunları da denetim altına aldık. Karabağlar belediyesi bütçesini doğru kullanıyor. Elimizdeki kaynakları doğru kullanarak, doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Karabağlar’da yaşayan 500 bin insana hizmet vermek durumundayız. Nüfus açısından İzmir’de 2. Konumdayız ancak belediye geliri bakımından 4. Sırada bulunuyoruz. Bu kentlerin gelişmişliği ile ilgili bir olay. Karabağlar İzmir’in kenarında kalan ve gelişmekte olan bir yer. Bu sıkıntıları yakında atlatacağız” diye konuştu.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ 100 PERSONEL ALACAK
Başkan göreve geldiği günden beri belediyede personel sayısının 150 kişi azaldığını söyleyerek,“Biz popülist bir şekilde yürütmüyoruz belediyeyi. Tabii ki belediyede personel gerekiyor ancak biz de mahkum çalıştırarak bu açığı gideriyoruz. 50’ye yakın mahkumu parklarda ve temizlikte çalıştırıyoruz. Mahkumlar da hayattan kopmadan cezalarını çekiyor ve yaşamlarını sürdürüyorlar. İŞKUR ile görüşmelerimiz var yeni başvurumuz var. Eğer İŞKUR da uygun görürse 100’e yakın personel alacağız. Özellikle kadın ağırlıklı istiyoruz. Sokak temizliği ve parklarda çalışmak üzere istihdam edeceğiz. İŞKUR ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkarsa istihdam etmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

SURİYELİLER İLE İLGİLİ BÜYÜK BİR SORUN YOK
Karabağlar’da yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılar konusunda da konuşan Başkan Selvitopu, “Suriyeliler konusunda Karabağlar da tabiiki bunun bir yansıması var. Bu olaylar ülkeler arası ortaya çıkan çeşitli durumlardan ortaya çıkıyor. İnsanlar savaştan kaçıp geliyorlar. Ancak kendi ülkemizdeki vatandaşlar sıkıntı yaşarken dışarıdan gelen insanların çok daha farklı bir yaşam sürdüğü görüldüğünde farklı oluyor. İnsanlar gitsinler ülkelerine savaşlarını yapsınlar gibi düşünüyor. Biz yerel yönetimiz, işimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır, onlara da yardımcı olmalıyız. Bu durum esnaflarımıza zarar verecek boyuta ulaşırsa önlem alırız ancak şu an Karabağlar’da büyük bir sorun yok bu konuda. Biz sosyal yardımlarımızı da ülke vatandaşlarımıza verebiliyoruz. Sosyal destek kartımız ile vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Her hangi bir rahatsızlık olması konusunda şikayetlere göre gereken yapılıyor. Asıl rahatsızlık hurdacılar konusunda. Eskiden bizim vatandaşlarımız yapıyordu bu işi şimdi Suriyeliler yapmaya başladı. Biz bu konuda sert önlemler almaya başladık. Hurda toplayarak bir yerde sağlıksız koşullarda depoluyorlar, çevredeki vatandaşlar rahatsız oluyor. Bu tür depolama alanlarını boşaltıyoruz ve gereken yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“KARABAĞLAR’DA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR İLERLEME BAŞLAYACAK”
Geçen dönem planlamaya ağırlık verdiklerini belirten Selvitopu,“Kentin geleceğe hazırlanması konusu üzerinde durmuştuk. Planlamanın içeriği çok geniş, planlama kentlerin temel projesi. Karabağlar’ın planlarının büyük bölümü bitti, çok küçük eksiklikler var ve birkaç ay içerisinde onları da tamamlayacağız. Şimdi artık imar uygulamaları olacak bu dönemde. Bir yasal düzenleme gerekiyordu, bu düzenleme yapıldı. Zaiyat oranı konusunda oluşan problemler sebebiyle imar yapılamıyordu, bu düzenleme ile artık imar uygulamaları gerçekleşecek. Bu uygulamalar gerçekleştiğinde Karabağlar geri dönüşü olmayacak şekilde ilerlemeye başlayacak” dedi.

SEMTLERDEKİ DÜZENLEMELER SÜRÜYOR
Basın Sitesi ve çevresinde yaşayan vatandaşların taleplerine değinen Selvitopu, “Basın Sitesinde bir kültür merkezi ihtiyacı var. Belediyenin alanı olan tenis kortu olan bir alanımız var. Eskiden tenis kortu yapılmış ancak sosyal merkez olabilecek bir yer. Vatandaşların tenis kortu olması gerektiğini ifade edenler var. Biz de tek katlı bir merkez ve üzerinde tenis kortu yapma kararı aldık. Yürüyen merdiven konusunda da Büyükşehir ile görüşmelerimiz var. Park düzenlemeleri de yapılıyor. Yolları da yakında düzenlenecek. Yeşilyurt kültür merkezi konusunda da büyükşehir çalışmalarını sürdürüyor. Kriz sebebiyle bir yavaşlama oldu orada. Büyükşehir bu süreci daha iyi bilir, belki biraz bekler ama mutlaka tamamlanır. Benzer durum bizde de var, mesela Tahsin Yazıcı’da bu durumu yaşıyoruz. Yüzde 70’i tamamlandı ama yüklenici KHK’dan yararlanarak bırakmak istiyorlar. Maliyetleri artınca fiyat farkları oluştu ve çoğu işi bırakmak istiyor. Devler zaten bunu öngörerek bir KHK çıkardı” diye konuştu.

KARABAĞLAR İÇİN 20 YENİ PROJE
Karabağlar için 20 yeni proje hazırladıklarını açıklayan Selvitopu, projelerin detaylarını da paylaştı. Selvitopu, “Bulvarlar açılması lazım, meydanlar, parklar, pazaryerleri, kültür merkezleri ve yolla yapılması lazım. Şu an elimizde 20’ye yakın proje var. Bu projeleri tek tek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bütçemizi de önceliklerine göre düzenleyerek hazırladık.  Mevcut pazaryerlerinin kapalı hale getirilmesi projesi var. İlk olarak Esendere pazaryerinin üzeri kapatılacak. Bu alanlar Pazar olmadığı günlerde otopark olarak da kullanılabilir ancak yasal düzenleme yapılırsa düğün salonu olarak da kullanılabilir. Yasal olarak düğün salonu hizmeti veremez. Fahrettin Altay, Üçkuyular ve Poligon mahallemize hizmet edecek bir sosyal tesis ve pazaryeri projemiz var. Ali Erentürk okulunun arkasında bir alan var orada da yeni bir proje hazırladık. Otopark, semt merkezi taziye yerini kapsayan proje. İzmir’de pazaryerlerinin bir koordinasyon içerisinde kurulması sebebiyle büyükşehir bir düzenleme yapılabilir. Bence haftada bir gün Pazar yeterlidir, fazlası esnafı da etkiler. Biz yeni hazırladığımız pazaryerlerinde haftada bir gün olacak şekilde tasarlıyoruz. Günaltay Mahallesi’nde bir yer var orada da bir kültür merkezi planlıyoruz. Büyük bir proje hazırladık, içerisinde tiyatro salonu, taziye yeri, sergi alanları gibi bir çok fonksiyonu olacak. Yeşilyurt pazaryerimiz var, en sıkıntılı bölgelerden biri. Burası için de iyi bir proje hazırladık, çok şık bir alan olacak. Bu projede hazırlandı, belediyemizde çalışan mimarlarımız hazırladı hepsini. Ali Fuat Cebesoy Mahallemizde de bir kültür merkezi planladık. Bu alanın büyük bölümü belediyemizde, arazinin geri kalanı için de çalışmalarımız sürüyor. Çok kapsamlı bir alan olacak, 2 kat ve 2 bodrum olacak şekilde 2 katlı bir otopark, cep sineması da olacak. Bulvar üzerindeki bir yerimiz, Karabağlar’a büyük bir katkı sağlayacak. Uzundere’de bir sivil toplum merkezi projemiz var. Şu anda temizlik işlerine ait bir yerde gerçekleşecek proje. Burayı boşaltarak sivil toplum merkezi yapacağız. İçerisinde sergi alanları gibi çeşitli faaliyetlerin yapılabileceği bir alan yapacağız.Çalıkuşu semt merkezi projemizi de hazırladık. Bahar Mahallesi sakinleri için hazırladık. Seminer salonu, derslikler gibi faaliyetlerin yer alacağı tesis olacak.Tahsin Yazıcı için park projemiz var. Limontepe’de bir semt merkezi projemiz var. Bunun da şu anda ihalesi yapıldı. Temel atma aşamasında, şu an temel kazılıyor. Taziye evi, kurs odaları yer alacak içerisinde” açıklamasını yaptı.

KARABAĞLAR’DAKİ MOBİLYACILAR TAŞINACAK MI?
Karabağlar’da bulunan mobilyacıların mobilyacılar sitesi talebi olduğunu açıklayan Başkan Selvitopu, “Aydın Mahallesi’nde Mobilyacılar Eğitim Merkezi projesi hazırlandı. Derslikler, atölyeler, toplantı salonları yer alacak. Bu ayın 26’sında ihalesi yapılacak. Belki bir müze yapılır bunun içerisinde ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek bir alan olacak.Karabağlar’da mobilyacıların sorunları farklı. Bir mobilyacılar sitesi isteniyor. Bununla ilgili çeşitli girişimlerimiz oldu. Karabağlar sınırları içerisinde böyle bir site yapma imkanımız yok, bunun için Büyükşehir ile çalışma yapıldı. Bir alan sunuldu, çalışmalar sona gelmek üzere. Torbalı-Menderes bölgesinde yer alacak bir çalışma var. Bu konuda oda ile de görüşmemiz sürüyor. Önümüzdeki ay da yine bir araya geleceğiz ve sorunları çözmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NASREDDİN HOCA PROJESİ ÇOK ELEŞTİRİLDİ
Uzundere Rekreasyon alanı içerisinde bulunan Nasrettin Hoca heykelinin çok eleştirildiğini söyleyen Selvitopu, “Nasreddin Hoca ilgili bir proje hazırladık. İçine güzel bir düzenleme yapacağız. Projenin içi tartışmaya başlarsa o görüntü de hafifler. Biz burada Nasreddin Hoca bilim ve kültür merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bir proje hazırlattık yakında ihale sürecinde olacağız. İZKA’dan 1 milyon lira hibe aldık bu konuda. Çocuklar için özel bir proje olacak. Okullar çok yararlanacak buradan. Çocuklar güzel vakit geçirecekler. Atölyeler ve merkezler oluşturacağız. O bölgeden verim almaya başlayacağız. Bu alan çok tartışıldı, orada yüzme havuzu açık şu anda halk tarafından kullanılıyor. Yoldan geçen sadece heykeli görüyor diğer kısımları göremiyor bunun için eleştiriyorlar. O heykelin içini de tamamlarsak dışından çok içi konuşulacak, buna inanıyorum. Orada sadece Nasrettin Hoca’ya para harcanmış gibi gözüküyor, bütün bir alan var orada, heykel alanın bir parçası” dedi.

UZUNDERE’YE DEV SPOR TESİSİ
Uzundere için Gençlik Merkezi projesi hazırladıklarını açıklayan Selvitopu, “Uzun süredir uğraşıyorduk, bütün sorunları bitti. 31 dönüm bir alan, 2 kapalı salın var, 2 bin seyirci kapasiteli saha var. İddialı değiliz bu konuda ama amatör kulüplerimizin rahatça yararlanacağı bir yer. Altında amatör kulüplerimize hizmet edeceği alanlar olacak. Eğitim amaçlı buz pisti olacak. Basketbol, voleybol ve tenis kortları olacak. Spor ağırlıklı kapsamlı bir proje. Büyükşehir’in yürüttüğü kentsel dönüşüm alanına da fayda sağlayacak. İzmir’in önemli bir merkezi haline gelecek” diye konuştu.

İKTİDAR BAZI PROJELERİ GECİKTİRDİ
İktidarın bazı projeleri geciktirdiğini belirten Selvitopu, “Gençlik merkezi projesi 2 yıl ertelenmişti. Mülkiyet devirleri yapılmamıştı, 2 yıl sonra parası ödenerek büyükşehir tarafından alındı. Bu engelleme değil de nedir. Biz İller Bankası’na bir çok projemiz ile başvurdu ilerleyen süreçte göreceğiz. Biz ayrıcalık istemiyoruz, diğer belediyelere uygulanan bize de uygulansın istiyoruz. Belediye ne ister, proje ister, destek ister. İller Bankası da bunun için kurulmuştur, eşit bir şekilde destek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

YAPILACAK YENİ MEYDAN KARABAĞLAR’IN MERKEZİ OLACAK
Yapılacak projelerin ardından Karabağlar’ın birden çok merkezi olacağını belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar kent merkezi olarak da bir meydan projesi hazırladıklarını söyledi. Selvitopu, “Karabağlar’ın merkezi olacak bir meydan projemiz var. İhsan Alyanak Spor Salonu önündeki alan için olacak. Bu dönem içerisinde onu da tamamlamayı planlıyoruz. Bu alan Karabağlar’ın merkezi olacak” açıklamasını yaptı.

20 PROJENİN MALİYETİ 300 MİLYON LİRAYI GEÇER
Projelerin net maliyetlerinin hesaplanmadığını ancak öncelik sırasına göre yıllara yayılarak hepsini gerçekleştirmeye kararlı olduklarını söyleyen Selvitopu, “Bir örnek verirsek, Uzundere Gençlik Merkezi’nin şu anki maliyeti 40-50 milyon civarında olacak. Bu projelerin çoğunda kamulaştırma yok. Mülkiyet sorunu bitmiş projeler bunlar. Maliyeti için özel bir hesap yapmadık ama 300 milyonu aşar. Bu projeleri 5 yıla yayacağız ve ayırabildiğimiz bütçe ile bunları gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu projeler hayata geçtiğinde Karabağlar önemli bir yere gelecek. Karabağlar’ın önemli sorunu bunların olmamasıdır. Bu projelerle ilgili tabii Büyükşehir ile de görüşeceğiz, destek isteyeceğiz” dedi.

Belediyede en çok zaman alan olayın bir parseli imara uygun hale getirmek olduğunu belirten Selvitopu,“Biz bunu başardığımızda kent daha hızlı gelişecektir. Kentin yeni planlara göre dönüşümünün önünün açılması gerekir. Kentsel dönüşüm planları da hazırlandığında kentin önü açılacaktır. Bu projelerde bu süreci hızlandıracak projeler. Popülist bir anlayış içerisinde değiliz. Gerçekçi davranacağız. Karabağlar’ın gerçek ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Ben yıllık bütçeyi bu işe yatırsam yine yetmez bunun için zamana yayarak bu projeleri hayata geçirmeye kararlıyız. Karabağlar sağlıklı bir yolda hızlı bir şekilde ilerleyecek. Karabağlar’daki kentsel dönüşüm projesi Türkiye’de uygulanan tek doğru projedir. Toplumun talepleri en önde olmalıdır, kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak gören anlayışla bu işi yürütülemez. Bu işte mutlaka kamu olmalıdır. Bunu da yerel yönetimler ve bakanlık yapabilir. Karabağlar belediyesi olarak 2 bin 100 hektarın planlaması Büyükşehir ile yaptık 500 hektarı neden yapamayalım. Biz söz konusu alanın tamamında yetkinin belediyeye devredilmesini istiyoruz. Bu şekilde yetki verilirse konuyu bizim çözmememiz için hiçbir sebep yoktur. Bu süreçte tabii ki bakanlık da denetimleriyle işin içinde olması gerekiyor. Yanlış olursa uyarmalıdır. Bakanlığın gerçekleştirdiği alanların boş alanda gerçekleşen bir kısmı Yeditepe Konutları yarım kaldı” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE İÇİN 80 HEKTARIN TAMAMININ TAHSİS EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
Karabağlar’a yapılması planlanan üniversite için süren tartışmalara değinen Başkan Selvitopu, “Üniversite konusunda, 80 hektar içerisinde bir kısmının konut yapılması planlanmıştı biz buna itirazımızı yaptık. Biz bu 80 hektarın tamamının üniversite yapılmasını istiyoruz. Siz üniversitenin karşısına konutları koyarsanız gelişimini etkilersiniz. Karabağlar’ın gelişimine balta vurur. Karabağlar’da biz yeni konut alanlarına ihtiyaç olmadığını, mevcut alanların dönüştürülmesi gerektiğini söylüyoruz. Aksini iddia eden varsa gelsin tartışalım. Bir kurum yok sayılarak önünüze bir şey getiriliyor ve bunu kabullenmeniz isteniyor. Benim görevim Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanın hakkını ve hukukunu korumaktır. Doğru olan bir proje yapılsa biz neden önünde duralım” açıklamasını yaptı.

ASKERİ ALAN TAŞININCA NE OLACAK?
Karabağlar’daki askeri alanın taşınmasının ardından bölgenin nasıl kullanılacağı konusunda konuşan Selvitopu, “Askeri alanda şu anda askeri tesisler var. O alan askeri olarak kullanılıyor. Kullanıldığı sürece sorun yok ancak taşınma kararı alındıktan sonra biz orası ne olacak diyoruz. Orası boşaltılınca bir kısmı millet bahçesi olacaksa geriye kalan alan ne olacak. Biz oranın rekreasyon alanı yapılması istiyoruz, adını millet bahçesi koyabilirsiniz bir mahsuru yok ancak millet kullanmalı o alanı. Taşınma kararı alındıktan sonra söylediklerimiz bunu içeriyor” ifadelerini kullandı.

İYİ NİYET KOMİSYONU KURULACAK
Poligon Deresi ile ilgili iyi niyet komisyonu kurulacağını açıklayan Başkan Selvitopu,“İyi Niyet Komisyonu sanıyorum önümüzdeki ay toplanacak mecliste kurulacaktır. Poligon Deresi konusunda komisyonumuzun girişimleri olacaktır. Yeşil alan ve rekreasyon alanı olması ile ilgili çalışmalarını yapacaklardır. Toplumsal bir uzlaşı içerisinde gerçekleştirilecek proje. Hedef bir projeyi uzlaşı içerisinde kazandırmak” dedi.

 
Foça'da 'Elimin İzi' sergisine yoğun ilgi
 
Başkan Gürbüz makamı sokağa taşıdı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 17 Temmuz 2019 Çarşamba 21:43

bırakın baskanım projeleri once belediyede gelen vatandasa yardımcı olunuz.kibarcık müdürler baskan yardımcılarınız.var sadece kibar gorunumlu hızmet yapmayan dinazorlar.derdimiz oldugunda yardıcı olmayan bir ekip.belediyenize geldigimdeki psikolojimiz turkcelin musteri hizmetlerini aradıgımızdaki psikoloji.sadece laf yapıyorlar.

Yorumu oyla      4      5  
Mehmet79 17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:05

5 yıldır neredesiniz sayın başkan? Karabağlar halen daha çarpık bir ilçe. İmar planlarını hazırlayıp kent meydanını açsaydınız şimdiye o bile yeterdi.

Yorumu oyla      8      7  
fl 17 Temmuz 2019 Çarşamba 14:33

Allah için temel işlerinizi yapın.İnönü caddesinde oturuyorum.Arka sokaklara bir kilo asfalt atmadınız.Sokaklar köstebek yuvası.Çöp varillerini yeşil çimle sardınız onlarında içleri pislik içinde.Kokudan durulmuyor.Saçma projeler peşinde koşacağınıza belediyecilik yapın azcık.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Buluşmaları'nda 2. perde: Masada tarım var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin geleceğini İzmirliler ...
Bergama'da heyecanlandıran kura
TOKİ tarafından Bergama ilçesinde yapılacak konutlar için hak sahipliği kurası çekildi.
Bayraklı'da futbol şöleni
Bayraklı Belediyesi Gençlik Futbol Turnuvası Başkan Serdar Sandal’ın santra ...
 
Urla'da tiyatro festivali heyecanı
Urla Belediyesi işbirliğinde düzenlene 8'inci Uluslararası Toprak Sahne ...
Narlıdereli kadınlara kooperatif müjdesi
Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi yüzlerce kadının el emeği göz nuru ...
Başkan Gümrükçü’den 100 gün raporu: Yüzde 63’ü yüzde 70 yaptık!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, seçilmesinin ardından ilk 100 günlük ...
 
Bornova'da yıkım kararı: İmar barışı uyanıkları yandı!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, başvuruları 2018 yılı Haziran ...
Karşıyaka’da ‘dayanışma’ ziyaretleri
Göreve geldiği günden bu yana farklı ilçe ve şehirlerin yerel yöneticileri ...
İzmir'de gıda teröristlerine operasyon: Fırın değil mikrop yuvası!
Buca’da eski bir ekmek fırınının üretim alanındaki tablo görenlere hayrete ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva