HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2019 Cuma - 13:16

Başkan Selvitopu'dan muhtarlar zirvesi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Muhtarlar Günü kapsamında ilçedeki mahalle muhtarıyla kahvaltıda buluştu. Karabağlar’da yaşayan 500 bin kişiye en iyi hizmeti vermek için muhtarlarla uyum içinde çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Sizler bu kentin nabzını en iyi tutan, dinamiklerini bilen insanlarsınız. İlçemiz şimdi gelişme sürecine girdi ve iyi bir yolda. Eşit hizmet almış, modern bir Karabağlar hepimiz eseri olacak” dedi.

Başkan Selvitopu dan muhtarlar zirvesi

Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’ndeki buluşmaya, ilçedeki 58 mahalle muhtarının tamamına yakını, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar katıldı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmasına Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladı. Muhtarların kentin en önemli dinamiklerinin başında geldiğini anımsatan Başkan Selvitopu, “Bugün Karabağlar’daki bazı mahallelerimiz, 15, 20 ve 30 binlik nüfuslarıyla ülkemizdeki bir çok ilçeden bile daha büyük. O nedenle yaptığınız görev çok önemli. Bizim her sokağı görmemiz, oranın nabzını tutmamız mümkün değil. O nedenle elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız sizlersiniz” dedi.

ZORLUKLARA RAĞMEN…
Karabağlar’da yaşayan 500 bin insana hizmet etmek için geçen 5 yılda muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Muhtarlarımızla adeta 2. bir meclis oluşturduk. Ara ara buluşarak sorunları konuştuk, bunlara çözüm aradık. Anlayışımız aynı şekilde sürecek. Herkese eşit mesafede olacak, hizmetleri tüm mahallerimize eşit şekilde yaymaya çalışacağız. Bugüne kadar yaptığınız katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum. Zorlukları birlikte göğüsleyip güzellikleri birlikte yaşamaya devam edelim. Her zaman yan yana, kol kola yürüyelim” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın iyi bir yolda olduğunu ve gelişme sürecine girdiğine de dikkat çekti. Belediye olarak mali sıkıntıları olduğunu anımsatan Başkan Selvitopu, “Geçen ay İller Bankası hak edişinden 4 milyon lira kesildi. Bundan sonra da bu kesintiler devam edecek sanırım. Ama biz yılmadan, bıkmadan bunları da çözerek hizmetleri aksatmamaya devam edeceğiz.  Dişimizle, tırnağımızla, alınterimizle kenti bütçemizi yaratarak, hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE
Başkan Selvitopu, projeleri yaşama geçirirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalıştıklarını da bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ilçede yapılması gerekenlere ilişkin özel bir dosya sunduğunu vurgulayan Selvitopu, “Ayrıca proje alanlarını tek tek kendisine gösterdim. Bizler kamu kurumuyuz ve ortak amacımız halkımıza hizmet. Hizmetin önüne hiçbir şey geçmeyecek. Karabağlar’ı daha iyi noktalara taşımak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Uzundere Gençlik Merkezi, bulvar çalışmaları, semt merkezleri, kentsel dönüşüm alanları, mobilya eğitim merkezi gibi projelerle ilgili de muhtarları bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Amacımız Karabağlar’ın farklı noktalarında belediyemizin olduğunu, hizmetin eşit dağıldığını hissettirmek. Oralarda yaşan vatandaşlarımızla bütünleşmek, iletişim halinde olduğumuzu vurgulamak. Bunun için kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK!
uriye Operasyonu’na da değinen Başkan Selvitopu, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Son günlerde Türk insanını aşağılayan söylemlere sert tepki gösteren Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Anadolu insanının özünde bağımsızlık, özgürlük, mücadele, kararlılık ve insana saygı vardır. Hakaret yoktur.  Mustafa Kemal de bu ülkeyi kurarken boşuna ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ dememiştir. Ne gücünüz olursa olsun, ne olursanız olun, önce insana saygı gösterin. Hiçbir güç bizi korkutamaz, özgürlüğümüzden alıkoyamaz. Böyle kabadayıca tehditlerle Türkiye’yi aşağılamaya çalışanlar hiçbir zaman bir yere varamamışlardır.”

Konuşmaların ardından Selvitopu muhtarlara, powerbank, ajanda, usb bellek ve kalem armağan etti. Muhtarlar da teşekkür ettikleri Selvitopu’na çiçek verdi.

Daha sonra hep birlikte anı fotoğrafı çektirildi. 

 
Karşıyaka, yıllar sonra Kocaelispor ile karşı karşıya
 
Ödemiş'te süs bitkileri ve fidancılık sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı 'akıllı kent' olacak
Siemens Turkei Başkan Vekili Hakan Özdemir, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Konak’ta Livaneli’ye yoğun ilgi
Konak Belediyesi Edebiyat Söyleşileri’nin konuğu olarak İzmirlilerle buluşan ...
Torbalı’da ücretsiz meslek kursları
İşsizlik için düğmeye basan Torbalı Belediyesi ücretsiz meslek kursları ...
 
Çiğli Belediyesi yeni logosunu belirliyor
Çiğli Belediyesi başlattığı ödüllü “Logo Yarışması” ile vatandaşlardan ...
'BisiFest' Karşıyaka'da yola çıktı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve ...
Yaş Alma Fuarı'nda 'keyifli sohbetler'
Yaş alma konusunda hayatı kolaylaştıran çözümlerin üretildiği 2. Uluslararası ...
 
Başkan Koştu: Bergama için Ankara’dan düğmeye bastık
Başkent’te yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye ...
Keyifli Yaş Almanın Formülü UKEYF’te
2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, “İzmir’de Keyifli ...
Vatandaş istedi, Narlıdere'de yol sorunu çözüldü!
Narlıdere Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva