HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2019 Salı - 11:42

Başkan Sandal öğretmen ve öğrencilerle buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Belediye bünyesinde görev yapan öğretmen, eğitmen ve Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenlere, "Toplumsal barışın sağlanması, yeni nesillerin yetiştirilmesi için üzerimize büyük görevler düşüyor" diye seslenen Başkan Sandal,  öğrencilere de iyi insan olmaları ve kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Sandal öğretmen ve öğrencilerle buluştu

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, Öğretmenler Günü dolayısıyla Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı yemeğe davet etti. Öğretmenler Günü’nü kutlayan kız öğrencilere teşekkür ederek, tavsiyelerde bulunan Başkan Sandal, "Üniversiteye bağlı kalmayın, kendinizi yetiştirin. Siz aydınlık yarınların en büyük teminatlarısınız" dedi. Gençlerden, düşünme yöntemlerini doğru belirlemelerini isteyen Başkan Sandal, şunları söyledi:  “Meselelere nasıl bakacağınız, nasıl analiz edeceğiniz, nasıl sonuçlandıracağınız, her şeyden daha önemli. Konservatif bilgilerle bir yere gidebilmenin şansı yok. Eğitimin asıl amacı sanıyorum Aristo’nun dediği gibi, 'Zihnin düşünmeyi öğrenmesini öğretmek.' Ve bu anlamda kendinize, çevrenize, topluma yararlı olabilmek adına önce gerçekten bütün önyargılardan kurtulmak, hayatın her alanında nasıl yol alacağınızla ilgili doğru bir yöntem belirlemeniz gerekiyor. Bu yöntem hem sizin ülkeye katkınızı, çevrenize katkınızı, ailenize katkınızı ve çocuğunuza katkınızı en verimli şekilde sunabilecek tek adres. Doğru düşünemedikten sonra doğru üretemedikten sonra doğru analiz edemedikten sonra doktor da olsa, mühendis de olsa, hemşire de olsa, ne olursa olsun kendi kısır döngümüz içinde döneriz."

'Siz varsanız, biz var olacağız'
'Sizin zihniniz, bizim geleceğimiz' diyerek öğrencilere nasihatlerde bulunan Sandal, "Sadece hemşire olmayın, sadece doktor olmayın, sadece mühendis olmayın. Toplumsal meselelere duyarlı olun. Ülke meselelerine duyarlı olun. Sadece bireysel kurtuluşunuz değil, toplumsal kurtuluşun nasıl gerçekleşeceğini, ahlaklı nasıl olunur, vicdanlı nasıl olunur bunlara eğilin. Bizi biz yapan değerleri yeniden keşfetmemize gerek yok. Çok tarihsel ve derin bir geçmişimiz var bizim. Dışarıdan yeni işler aramamıza gerek yok. Bizim kendi öz değerlerimiz bizim içimizde var. Bu değerlere hepimiz sahibiz. Birileri bunları bize unutturmaya çalışıyor. Gençlerimizi farklı alanlara farklı kavgalara ait olmadıkları meselelerin içerisine sürüklüyorlar. Siz varsanız biz var olacağız. Sizin kafanızdaki ışık neyse biz ileride o ışıkla yolumuzu yürüyeceğiz. Ne kadar evrensel düşünürseniz ne kadar birey olarak kendinizi ortaya koyarsanız hepinizin geleceği o kadar aydınlık o kadar parlak olur" dedi.

'Kendinizi yetiştirin'
"Daha güzel bir Türkiye için, daha iyi yarınlar için birbirinizi sevin" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Sandal, "Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, sağcısıyla, solcusuyla madem ülke için bir şey istiyoruz önce kendi insanımıza sahip çıkacağız. Ve siz bunun mimarları olun. Siz bu kumpasların içine düşmeyin. Ve çok okuyun. Elinize geçen her yerde okuyun. Siz hem sizden sonraki kuşağın hem de sizden önceki kuşağın öğretmenleri olun. Onun için tek isteğim var. Çok okuyun. Ve hoşgörünüzü lütfen elden bırakmayın. Hiçbir arkadaşımızın negatifliği, eksiğiyle uğraşmayın. Bir eksiği nasıl kapatırız, birbirimizi nasıl büyütürüz, daha nitelikli hale nasıl geliriz bunun çabası içinde olun. Size çok ihtiyacımız var. Ve biz elimizden geldiğince size destek olmaya devam edeceğiz. Süreç içinde makul ve mantıklı olan bizim de bütçemize uygun bütün sıkıntılarınızı çözmeye hazırız. Çünkü hepiniz bizim gözbebeğimizsiniz. Sizler gerçekten bizim geleceğimizsiniz. Bu toplumun aydınlık yüzüsünüz. Özellikle kız çocuklarımız... Kız öğrencilerimiz... Ve sizden tekrar rica ediyorum. Lütfen kendinizi yetiştirin. Sadece üniversiteye bağlı kalmayın" şeklinde konuştu.

Üzerimize büyük görevler düşüyor
Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu’ndaki davetin ardından Bayraklı Belediyesi bünyesindeki öğretmen ve eğitmenlerle Havuz Düğün Salonu'ndaki etkinlikte buluşan Başkan Sandal, "Biz öğretmenler başka hiçbir meslekte olmayan bir vasfa sahibiz. Bankacı, doktor, mimar, mühendis işe giderken, biz asla işe gitmedik. Yaptığımız şeyi iş olarak tanımlamadık. Biz hep okula gidip, okuldan geldik. Toplumsal barış ve hoşgörüden söz ediyorsak, bu; öğretmenlerin elinde yeniden filizlenecek. Çocukların etnik, dini, siyasi farklılıklarına bakmadan elimizden geleni yapıyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi: Aklı hür, vicdanı hür nesil, ancak öğretmenlerin elinde yeniden filizlenir. Toplumsal barışın sağlanması, toplumu karanlığa götürmek isteyenlere karşı yeni neslin yetiştirilmesi bakımından üzerimize büyük görevler düşüyor.  Ve bu sorumluluk bilinciyle süreci ancak öğretmenlerimizle aşabileceğimizi Ulu Önderimiz söylüyor" dedi. Etkinlikte Başkan Sandal ve eğitimciler canlı müzik eşliğinde halaylar çekti, eğlenceli bir akşam geçirdi.

 
Denizli Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı!
 
Mor ve Ötesi'nden AASSM'de senfonik peformans
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da taziye karavanı hizmete girdi
Seferihisar Belediyesi tarafından hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan ...
Tunç Soyer'den Haluk Bilginer'e tebrik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin Uluslararası ...
Çiğli’de 'Kuş Cenneti Felsefe Günleri' başladı
Doğa ve çevre dostu uygulama ve hizmetleriyle dikkatleri çeken Çiğli Belediyesi ...
 
Öğretmenler Günü Kınık'ta kutlandı
24 Kasım Öğretmenler günü Kınık'ta düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.
Buca'da 'maketli' isyan!
Kadına karşı şiddet konusunda kararlı çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, ...
Başkan Arda: Öğretmenlerin her zaman yanındayız
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, ...
 
Bornova'da annelere özel eğitim
Bornova Belediyesi bünyesinde, 3-4 yaş arası çocuklu kadınların kendilerine ...
Menemen “Kadına Şiddette Hayır” dedi
Menemen Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı ...
Selçuk’ta öğretmenler günü için anlamlı kutlama
Efes Selçuk’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle farklı ve özel bir etkinlik gerçekleştirildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva