HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2019 Pazartesi - 20:26

Başkan Sandal neşteri vurdu: Kimler geldi, kimler gitti

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bürokraside neşteri vurdu. Sandal, birçok müdürü görevden alıp yerini değiştirirken başkan yardımcılarında da düzenleme yaptı.

Başkan Sandal neşteri vurdu: Kimler geldi, kimler gitti

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı ilçesinde yerel seçimlerden zaferle çıkan Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal’ın başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki çalışmaları sürüyor. Mazbatasını aldıktan sonra ilk gün, 10 yıllık eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın uygulamalarına son veren Sandal, şifreli kapıları kaldırmış, asansörlerin kullanımını ve başkanlık katını da halka açmıştı. Korunaklı demir parmaklı kapıları söküp atan Başkan Sandal bürokraside de düzenlemeye gitti.

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Berk Ulusal’ı Özel Kalem Müdürlüğü’ne CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’nın danışmanı Ulaş Aydın’ı da koordinatörlüğe atayarak ekipte düzenleme çalışmalarının startını veren Başkan Sandal, belediyenin bürokratik yapılanmasını da baştan aşağı değiştirdi.

HIZLA YÜKSELMİŞTİ
Sandal, ilk olarak başkan yardımcılıklarına bağlı müdürlükler ve şemayı yeniden şekillendirdi. Eski Başkan Hasan Karabağ’a yakın isimler arasında bulunan Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan’a bağlı olan teknik müdürlüklerin tamamı alındı. Eraslan, spor ve kütüphane müdürlüğünden sorumlu oldu. 2009 yılında Bayraklı Belediyesi’ne sekreter kadrosunda işe başlayan Eraslan, Karabağ döneminde özel kalem müdürlüğü kadrosundan memur olmuş daha sonra da fen işleri, park bahçeler gibi müdürlüklere vekalet ettikten sonra başkan yardımcılığı koltuğuna oturmuştu.

DAMAT’A TIRPAN
Başkan Sandal, yeni düzenlemede Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın damadı olan Başkan Yardımcısı Gökalp Işın’ın yetkilerini tırpanladı. Temizlik İşleri, Ruhsat Denetim, Temizlik İşleri başta olmak üzere önemli müdürlüklerin bağlı olduğu Işın’a yeni düzenlemede Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Kent Tarihi-Tanıtım Müdürlüğü bağlandı.

AYAZ’A İADE-İ İTİBAR
Karşıyaka Belediyesi’nde uzun yıllar çalıştıktan sonra Bayraklı’nın kuruluş aşamasında da görev yapan Başkan Yardımcısı Yıldırım Ayaz’a Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetler, Zabıta, Veteriner İşleri, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler ile Muhtarlık İşleri Müdürlükleri bağlandı. Eski Başkan Karabağ döneminde kızak görevde olan ve yetkileri sınırlanan Ayaz yeni dönemde önemli müdürlüklerden sorumlu oldu. Ayaz, Başkan Karabağ’ın son dönemde anlaşamadığı ve çalışmak istemediği isimler arasında yer alıyordu.

ERDİCAN YERİNDE KALDI
Belediyenin kuruluşundan itibaren teknik işleri koordine eden isim olan Bornova Belediyesi kökenli bürokratlardan Başkan Yardımcısı Bahar Erdican da görevine devam ediyor. Erdican yeni yapılanmada, Emlak İstimlak, Kentsel Tasarım, İmar ve Şehircilik, Plan ve Proje, Ruhsat ve Denetim, Yapı Kontrol ile Araştırma ve Geliştirme Müdürlükleri’nden sorumlu oldu.

Belediyenin mali hizmetler ve ekonomi işlerini yürüten isimlerin başında gelen Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek yeni düzenlemede yerini korudu. Başkan Sandal, Şimşek’e tekrar İnsan Kaynakları, Yazı İşleri ve Encümen, Mali Hizmetler, Bilgi İşlem ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüklerini bağladı.  Sandal, Özel Kalem, Teftiş Kurulu ve Hukuk İşleri Müdürlükleri’ni doğrudan kendi yetkisine aldı.

ÖZEL KALEM DERSHANEYE GİTTİ!
Başkan Sandal, başkan yardımcılarındaki şema değişikliğinin dışında müdürlerde de değişikliğe gitti. Bayraklı Belediyesi’nde 9 yıldır Özel Kalem Müdürü olan Çağla Kadakal belediye dershanesi BAYSEM’e gönderildi. Özel Kalem Müdürlüğü ile Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün memuriyet-evrak işleri ise Jale Gönüslu’ya verildi. Daha önce orada görev yapan Cansu Uçar ise, düz memur olarak Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü’ne gönderildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Selin Orhan’ın yerine müdür vekili olarak Selda Arslan geldi. Orhan ise düz memur olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne gönderildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sakine Akyüz’ün yerine Muhtarlık İşleri eski Müdürü Ayşe Şanlı getirildi. Akyüz ise, düz memur olarak Kütüphane Müdürlüğü’ne gönderildi.

Diğer Müdürlüklere ait görev dağılımı ise şöyle oldu: Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Ertuğrul Ersan, Ruhsat ve Denetim Müdür Vekili Ahmet Ceran, Temizlik İşleri Müdür Vekili Burak Soner, Fen İşleri Müdür Vekili Yusuf Açıkgöz, Bilgi İşlem Müdür Vekili Ömer Hakan Karaküçük, Kent Tarihi ve Tanıtım Müdür Vekili Umut Devrim Eryarar, Hukuk İşleri Müdür Vekili Meltem Özsarı, Araştırma ve Geliştirme Müdür Vekili Banu Özgürel, Park ve Bahçeler Müdür Vekili ise Seyfi Küçük oldu.

 
Feci ölüm: Antik kente çakıldı!
 
Bu belirtilere dikkat: Ciddi hastalıklara yok açıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C Erol DURUKAN 30 Nisan 2019 Salı 11:49

Sn.SANDAL herşey güz'de BİNALAR YÜKSELİYOR Betonlaşmaya nasıl önlem düşünüyorsunuz?

Yorumu oyla      4      5  
BAYRAKLI 30 Nisan 2019 Salı 00:01

Müdürlük bütçesini Hasoya peşkeş çekenlerden hesabı sor Serdar başkan.Bu müdürlük bütçesini nasıl baybele aktardılar.Mali hizmetler den sorumlu kişi kara kutu derin devlet her şey onda bitiyor.Teftiş işleri çok iyi evrak karartır istediğini aklar istemediğini aklamaz Hasonun derin yapısını bilenlerden biri.personel müdürü hasonun silahlı askeri kime nasıl kadro verilir talimatı harfiyen yerine getirir analı kızlı aynı katta uyumlu çalışırlar.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.
İzmir'den kahreden haber... Anne ve oğlu 7 dakika arayla yaşamını yitirdi
İzmir'de, beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi gören emekli deniz ...
İzmir'deki korkunç kazada sürücü alkollü çıktı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını ...
 
Haber spikerlerinden öğretmenlere eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğünce, haber spikerleriyle ...
Adliye'de olay! 'Beni hamile bıraktı' dedi, intihara kalkıştı
Antalya'da, N.A.M. adlı kadın, hamile kaldığı erkek arkadaşıyla ilgili ...
İzmir'de aynı anda 10 kişiyi yaralamıştı... İşte aldığı ceza!
İzmir'de, kahvehane ve çevresindeki 10 kişiyi pompalı tüfekle yaraladığı ...
 
Bakanlıktan yeni askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalarda ...
Raci Tetik'e protestolu cenaze!
12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi Müdürü olan Albay Raci Tetik 88 ...
İzmir'de 'küfür' cinayeti: Dayısını gözünü kırpmadan vurdu
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, dayısı Vedat Daştan'ı (36) tabancayla vurarak, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva