HABERLER>GÜNCEL
21 Kasım 2019 Perşembe - 13:09

Başkan Sandal’dan net mesajlar: Kadın ilçe başkanı istiyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, hizmetler, parti içi yarışlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum üzerinden önemli açıklamalar yaptı. Ayrıca ilçe kongresi özelinde konuşan Sandal, “Biz isteriz ki kadın bir ilçe başkanımız olsun, toplumun tamamını kapsayan, toplumun her kesiminden insanın olduğu bir kadromuz olsun. Ben kontrol edebileceğim bir kadro istemiyorum. Gerekirse bazı konularda çatır çatır tartışabileceğimiz kişilerin gelmesini istiyorum” dedi.

Başkan Sandal’dan net mesajlar: Kadın ilçe başkanı istiyoruz!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katılarak, gazeteciler Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Serdar Sandal kent gündemi ve CHP’de devam eden kongre süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAKLI’YI MARKA KENT YAPACAĞIZ
Bayraklı’da gerçekleştirmek istedikleri projelerden bahseden Başkan Sandal, “Yeni kent merkezi olarak tasarlanan Bayraklının marka kent olmasını istiyoruz. 19 Mayıs ve 23 Nisan’ı referans alarak Bayraklıyı gençlerimiz ve çocuklarımızın kenti yapmak istiyoruz. Önümüzdeki 23 Nisan’ı Ümit Boz tesislerimizde çok büyük ve kapsamlı etkinliklerle kutlayacağız. Belki de şimdiye kadar yapılan en büyük etkinlikler olacak” dedi.

MAAŞLARI ÖDEYEMEZSİNİZ DİYORLARDI
Bayraklı Belediyesi’ne talip olduklarında ilçenin sorunlarının farkında olduklarını ifade eden Sandal, “Her ilçenin zorlukları var. Biz bir kenti yönetmeye talip olduğumuzda sorunları biliyoruz, borçları biliyoruz ve biz bunları çözmek için geliyoruz. Bunun için biz bir sorun görmüyoruz, her şeyin farkındayız. Biz öncelikle belediyeyi vatandaşla, STK’larla, kamu kurumları ile barıştırdık. Eğer iş yapacaksanız öncelikle gerekli kadroyu oluşturmalısınız. Biz bu işin yüzde 60’ını tamamladık. Partinin bizi aday göstermesinin nedeni de bu; şaşırılacak şeyleri şaşırmadan çözmek. Maaşlar bile ödenmez deniyordu ama bakın maaşları ödüyoruz. Şu an 3- 3.5 milyon lira tasarruf yapıyoruz belediyede. A’dan Z’ye her şeyde tasarruf yapıyoruz. Bütün alım ve satımları yeni kurulacak ihale sistemi ile daha sağlıklı şekilde gerçekleştireceğiz. Mesela bütçesi hazır, sorunları belirli, personeli belirli bir yeri teslim ettiklerinde başarısız olma ihtimali yok. Ancak biz böyle bir şey teslim almadık. Büyük miktarda yok yaptık, taziye evleri, spor kompleksleri hayata geçecek. Bizim işimiz toplumun sorunlarını çözmek” diye konuştu.

3 YIL ÖNCE AFİŞLERİ BASTIRIP DEPOYA KOYDUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sistematik bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Sandal, “Tunç Soyer daha önceden de tanıdığım ve sevdiğim birisi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması İzmir için büyük bir şans. Vizyonuyla İzmir’in ihtiyaç duyduğu, sorunları çözebilecek birisi. Soyer sadece Bayraklı’ya değil tüm kentlerle eşit oranda ilgilenen bir başkan. Biz daha sistematik ve hazırlıklı olarak çalıştığımız için sorunları üzerinde daha net durabiliyoruz. Ben 3 yıl önce bütün afişlerimi bastım depoya koydum. Büyükşehir Belediyemiz her ilçemiz için parklar yapacak, masal evleri yapacak” açıklamasını yaptı.

BEN BELEDİYENİN AMİRİYİM, TUNÇ SOYER DE BENİM AMİRİM
Bayraklı’nın makro ve mikro sorunları olduğunu dile getiren Sandal, “Makro sorunları tek başına bizim çözmemize imkan da yetki de yok. Mesela Altınyol’un yeraltına alınması için gerekli çalışmaları Büyükşehir ile yapacağız. Tunç Soyer bu konuda gerekli çalışmaların talimatlarını verdi. Bayraklılıların denizle buluşmasını sağlayacağız. Bayraklı’nın bu kadar önemli olması geçiş güzergahında olmasından dolayı değil, geçmiş dönemlere ait tarihsel değerler olarak da bir öneme sahip. Vatandaş hayır demesine rağmen bir proje üretebilme şansımız yok. Gerekli çalışmaları yaparak vatandaşın olurunu almamız lazım. İş dünyasını mağdur etmeden vatandaşın isteklerini gerçekleştirmeliyiz. Büyükşehir bizim amirimiz statüsünde, biz büyükşehir ile birlikte çalışmak durumundayız. Bunu başaramazsanız, egonuza yenilirseniz başarısız olursunuz. Olması gereken budur, ben belediyenin amiriyim, benim amirim de büyükşehir belediye başkanıdır” ifadelerini kullandı.

BENİM TALİMATIMLA KİMSE İŞTEN ÇIKARILMADI
Seçimin ardından belediyelerde yaşanan işten çıkarma krizleri hakkında konuşan Sandal, “Biz projelerimizin tamamını açıkladık, şov değil iş yapmak istiyoruz. İnsana bakış açınız netse, aklınız vicdanınız netse, uygulamalar da bu çerçevede gerçekleşiyor. Göreve gelmeden önce kimseyi işten çıkarmayacağım dedim çünkü bir anti-propaganda vardı. Çalışanların rahatlaması için bunu söyledik ve böyle oldu. Belediyeden hiç kimseyi çıkarmadık. Sadece hastası olan, mazereti olan birkaç arkadaşımız kendi isteğiyle ayrıldı, onun dışında benim talimatımla kimse işinden ekmeğinden olmadı. Bazı belediyelerde bazı arkadaşlara imtiyazlar verilmiş ancak benim belediyemde imtiyaz olmaz. İşe gelmeyen arkadaş, daha sonraki süreçte de evinde oturur” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAMALI
Bayraklı’da inşaatı süren İzmir Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Sandal, “Şehir hastaneleri ile ilgili bir şey söylememiz doğru değil. Bu kamusal bir proje, ilgili meslek odaları açıklamaları yapıyorlar. Biz bununla ilgili kendi yapacağımız çalışmaları düşünmeliyiz. Umarız ve bekleriz ki vatandaşı üzmeden temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir yapıda olsun. Böyle olmazsa umarız gerekli kurumlar gerekli açıklamaları ve girişimleri yaparlar” diye konuştu.

BİR PARTİYE ÜYE İKEN BAŞKA BİR ADAY İÇİN OY İSTERSENİZ…
Bayraklı’nın eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın partiden ihraç edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Sandal, “Yerel yöneticilerin siyasete müdahalesi çok doğru değil. Rozetimizi de çıkarmamıza gerek yok. Ben Serdar Sandal olarak konuşmuyorum, üzerimdeki sorumluluk gereği konuşuyorum. Ben öğretmenim, yıllarca görev yaptım ardından partimiz bize bir görev verdi. Kentin sorunlarına çözüm üretmemizi ama partililik kimliğimizden öden vermememizi istiyor. Bu çizgiler aşıldığında iş farklı boyuta taşınır. Kimse örgütün üyeleri hakkında böyle pervasızca açıklamalar yapıp sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Siz bir partiye üye iken başka partinin adayı için oy toplamak, başkası adına çalışmak istenen bir durum değildir. Örgütümüz, partimiz bunun için gerekenleri yapmıştır, itiraz şansı söz konusudur. Gerekli merciler gerekenleri yapacaktır. Ben siyasete çok girmiyorum çünkü MHP’lilerin, AK Partililerin, HDP’lilerin ve Saadet Partililerin de oyunu istiyoruz ve yine isteyeceğiz, daha çok isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İSTERİZ Kİ TEK LİSTE İLE SEÇİM YAPILSIN
CHP’de devam eden kongre süreci hakkında konuşan Sandal, “Belediye başkanlarının delege seçimlerine doğrudan müdahale etmeleri doğru değil. Örgütü direkt belirleme meseleleri doğru bir mesele değil. Ben mahallelerdeki arkadaşlarla görüşüyorum tabii ki, bir tek şey söylüyorum, kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan, mahalle dinamiklerine dikkat ederek, herkesin içinde olabileceği bir yapı kurun. Farklı listeleri çatıştırmak yerine tek liste olarak çıkın. Herhangi bir arkadaşımı yazın ya da çizin demiyorum. Ben adayken 20 tane arkadaşımız vardı, bu arkadaşlarımızla çalışan arkadaşlarımız vardı, süreç içerisinde bizi eleştirmiş olabilirler, bunların tamamını yok sayın. Bir tek şeye dikkat edin, partiye hakaret etmiş, seçim sürecinde başka partilere çalışmış, partiye oy vermeyin diyen arkadaşları bu meselenin dışında tutun, onun dışında kimi yazarsanız yazın dedik. A renkli liste olsun B renkli liste olsun, bırakın bunları. Amaç bir daha sahaya indiğimizde, küskün olanın da orada olması gerekir. Biz tek liste ile girilmesini tavsiye ettik, farklı liste ile seçime girmek de onların kararı, buna müdahale etmeyiz. Genel anlamıyla isteriz ki tek liste çıksın” açıklamasını yaptı.

KADIN İLÇE BAŞKANI İSTİYORUZ!
Bayraklı’da kadın bir ilçe başkanı istediklerinin altını çizen Başkan Sandal, “Taraf olduğumuz herhangi bir liste yok. Adımıza başkan şu listeyi destekliyor gibi bir durum yok. Sadece bir mahalle ile ilgili bazı olumsuz duyumlar aldık, orada parti aleyhine çalışan bazı isimlerle ilgili bilgi aldık, orada biraz hassas olacağız onun dışında bir sıkıntı yok. Biz isteriz ki kadın bir ilçe başkanımız olsun, toplumun tamamını kapsayan, toplumun her kesiminden insanın olduğu bir kadromuz olsun. Ben kontrol edebileceğim bir kadro istemiyorum. Gerekirse bazı konularda çatır çatır tartışabileceğimiz kişilerin gelmesini istiyorum. Bu dönem bu delegasyon seçimini kavgasız atlatırsak yüzde 65 civarında oy alırız. Böylelikle partimizin de elini rahatlatırız. Eğer böyle olursa belediye başkanın başarısına bakılır ancak oy düşüncesi oluşursa ilçeyi kazanabilecek bir adaya yönelebilinir. Partimizin de düşüncesi bu şekildedir. Saygısızlık ve partiyi zora düşürme olmadıkça beni eleştirebilirler. Bence sosyal medya paylaşımları veya masaj ağı ile oluşturulan veya direkt temas ile söylenen ‘başkanın tercihi şu’ ifadelerinin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Listelerin tamamı bizim listemiz. Eğer Bayraklı’da bugün ithal bir aday yoksa İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in katkısı çok önemlidir. Cemalettin Bey’in düşüncesi bir sonraki dönem için aday olmayacağı yönünde olduğu için biz de kadın bir başkan söylemini ifade edebiliyoruz. Beni ilgilendiren mesele Bayraklı. Bayraklı’da örgütle ilgili, birbirleri ile barışmış, güçlü bir ilçe örgütü, kadın ve gençlik örgütü istiyorum. İlçeden çıkınca bu biraz daha politik mesele oluyor. Bizim Tunç Başkan’ın karşısında olmak gibi bir tavır yok. Ortaya bir tablo çıksın, bizi bilen arkadaşlarımız, bizim nerede duracağımızı bilirler. Biz ilkelerle hareket ederiz, kararımızı ona göre veririz. Siyaset işgüzarları bizim kimin yanında duracağımız veya ne yapacağımız ile ilgili spekülasyon yaratabilirler ancak bizim tavrımız bellidir” dedi.

DENİZ YÜCEL SÜRECİ DOĞRU GÖTÜRMÜŞ BİR İL BAŞKANI
Deniz Yücel ile ilgili konuşan Sandal, “Deniz Bey partimizin il başkanıdır. Bir dahaki dönem bu talebi yerine gelebilir. Bizim için bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Bizim sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz, süreci doğru götürmüş bir il başkanımız. Herkesin siyaset yapma hakkı vardır. Önce ilçe yönetimimiz belli olsun. Gençler partimize geldiğinde bu delege seçimlerindeki olayları görünce çekiliyorlar. Çünkü orada bir ideoloji tartışması yok, sen-ben kavgası var. Bizim amacımız bu gençlerimizi partimize çekmek” diye konuştu.

 
CHP İzmir’de gündem mahallelere itirazlar… Üye olmayan kişi delege seçilmiş!
 
High Consept'e görkemli açılış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 22 Kasım 2019 Cuma 23:46

Tek kisi yesim hanimdir

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vaşağı öldürüp iple bacağından astılar
Rize'de nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak, ayağından iple çite ...
Rabia Naz'ın babası hakkında soruşturma!
Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı ...
Seferihisar'da iki hırsızlık zanlısı tutuklandı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları ...
 
Büyükanıt için cenaze programı belli oldu
Eski Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın cumartesi günü İstanbul'da ...
İzmir'de FETÖ'den 15 kişiye tutuklama!
İzmir'de dün adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 15'i tutuklandı, 2'si ...
Oyunculara tepki göstermişti: Ciğer şişiyle 2 kişiye saldırdılar
Adana’da çekilen mafya konulu bir internet dizisinin oyuncuları Cengizhan ...
 
Taciz iddiası! Öldüresiye dövdüler
İstanbul Beyoğlu'nda küçük çocukları taciz ettiği iddia edilen yabancı ...
İzmir'de 'İkinci Çiftlik Bank' iddiası: Pazar cezası kesildi!
İzmir Valiliği'nce Menderes ilçesindeki verimli tarım arazileri üzerine ...
Hava raporu: İzmir’de sağanak yağış nerelerde etkili olacak?
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte Akdeniz ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva