HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2020 Perşembe - 19:00

Başkan Sandal'dan AK Parti Grubu'na 'hibe' yanıtı: Hükümetten farklı düşünmüyoruz!

AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Aktaş Bayraklı Belediyesi'nin hibe politikalarını eleştirdi. 3 ile gerçekleştirilen 4 araç hibesi hakkında konuşan Aktaş, belediye bütçesinin hibe verecek durumda olmadığını söyledi. Aktaş'ın iddiaları üzerine konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise pandemi sürecinde kamu kurumlarına örnek olacak bir Bayraklı Belediyesi'nin olduğunu vurguladı.

Başkan Sandal dan AK Parti Grubu na  hibe  yanıtı: Hükümetten farklı düşünmüyoruz!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Eylül ayı olağan meclisinin 2'nci oturumunu tamamladı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirilen meclis oturumuna Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı. Yaklaşık olarak 20 dakika süren meclise 3 ile verilen araç hibesi tartışmaları neden oldu. AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, belediyenin borcunun 300 milyon TL olduğunu söylerken, Bayraklı Belediyesi'nin 4 araç hibe edecek durumda olmadığını vurguladı. Aktaş'ın açıklamalarının ardından söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, kendilerinin yardım politikalarının AK Parti'nin yardım politikaları ile benzer olduğunu söyledi.

"Biraz daha dikkatli olmalıyız"
Dilek ve temenni kısmında söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, son dönemde Türkiye ve İzmir'de artan koronavirüs salgınına dikkat çekti. Vatandaşlar arasında rehavet oluştuğunu belirten Başkan Sandal, toplantıların kısa tutulması gerektiğini söyledi. Sandal, "Pandemi süreci ilk tedbirleri aldığı sürecin üstünde seyrediyor diye bilgiler alıyoruz. Gerek meclis gerek toplantı işlerinde dikkat etmemizde yarar var. Çevremizden daha sık duyar olmuş durumdayız. Gerekmedikçe toplantı yapmamak bir araya gelmemekte fayda var. Hepimizde bir rehavet var. Ancak bu saatten sonra biraz daha dikkatli olmalıyız. Virüs bir kişiden yüzlerce kişiye bulaşabilir" ifadelerini kullandı

"Belediye bütçemiz hibe edecek durumda değil"
Serdar Sandal'ın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü üyesi Abdullah Aktaş'ta pandeminin yükselişine dikkat çekti. Aktaş "Maalesef ki Kurban Bayramı sonrası bir artış var ancak bu artışa rağmen diğer ülkelere göre iyi gidiyoruz. Kurban Bayramı öncesi çevremizde salgına yakalanmış kimse yokken bayram sonrası çevremizdeki insanların da salgına yakalanmaya başladığını görüyoruz" dedi.

Sözlerine meclisin gündeminde bulunan 4 araç hibesi ile devam eden Aktaş, Bayraklı Belediyesi'nin başka illere hibe yapamayacak durumda olduğunu söyledi. Belediye olarak borcun 300 milyon TL'lere dayandığını ifade eden Abdullah Aktaş, hibe alması gerekenin Bayraklı Belediyesi olduğunu dile getirdi. Aktaş "Bu mecliste 4 aracın hibesi gündeme getirildi. Geçen ayki mecliste ise belediye bünyemizde çalıştırılmak için 50'ye yakın araç gündeme getirilmişti. Borçlardan sıyrılmak isteyen bir belediyenin bu yönden bakıldığında bazı araçları geri verdik derken sonrasında yeni alımlar yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen bu kadar araca ihtiyacım var derken 4 aracı çeşitli belediyelere hibe ediyoruz. Bizim belediyemizin şu an ki bütçesi ise araç hibe edecek durumda değil. Belediyenin borcu 300 milyon TL ye gelmiş durumda. Bu durumda belediyelerin ihtiyaçlarını karşılayacak belediye biz değiliz. Büyükşehir belediyeleri olması lazım. Esas olması gereken bizim başka yerlerden hibe almamız lazım.  Bu araçlar gerçekten belediyelerin ihtiyaçlarına karşı mı veriliyor yoksa diğer belediyeye eziyet olsun diye mi veriliyor. Bu 4 araç hibesinin komisyonlardan bu yönüyle incelenmesini arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Yaklaşık 1 buçuk yıldan fazla görev süreniz geçti. BAYBEL ve Bayraklı A.Ş'nin borçlarının ne olduğunu tarafımıza verilmesini istemiştik sizde tamam demiştiniz ancak bunlarla ilgili bize hala bir bilgilendirme yapılmadı. Mademki mecliste bu tür konular gündeme geliyor ilgili arkadaşlarımız çıkıp bilgi versinler " diye konuştu.

"Hükümetten çok farklı düşünmüyoruz"
AK Pati Grup Sözcüsü Abdullah Aktaş'ın ardından iddialara yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kendilerinin hibe politikalarının AK Parti'nin yardım politikaları ile aynı olduğunu söyledi. Başkan Sandal "Biz geldiğimiz gün müdürlerimize tahsis edilen araçları kaldırdık. Farklı alanlardaki araç kısıtlamalarını ihtiyaç doğrultusunda azalttık. Aslında bizim toplum olarak bu ölçekte meseleye bakmalıyız. Hükümetten çok farklı düşünmüyoruz. Suriye’de bizi hiç ilgilendirmeyen konuyla ilgili milyonlarca TL aktarabiliyoruz. Söz konusu belediyelerde zor durumda ve ihtiyaçları var. Biz de Bayraklı Belediyesi olarak kilometre olarak ihtiyaçları olan araçları bizdeki atıl araçlarla karşılamayı bir borç biliyoruz. Geçmişte sizden gelen bir öneri vardı. AK Partili bir belediye bizim kardeşlik belediye talebimize hayır dedi. Biz belediye olarak hangi partili diye bakmayız" diye konuştu.

''2-3 milyon TL havadan faiz ödüyoruz''
Borç iddialarını da yanıtlayan Serdar Sandal pandemi sürecini başarılı bir şekilde atlattıklarını söyledi. Sandal "Şirket borçlarının geleceğini söylemiştik ancak ben de unutmuşum. Şirket yönetimi borçlarını yetkili arkadaşlar hazırlasın ve isteyen arkadaşlara versin. Şirketlerimizin kamu borçları hariç geri kalan borçları minimum seviyesinde. Bizim 300 milyona yakın bir borcumuz yok. Ben Bayraklı Belediyesi’nin mali disiplinini çoğu kamu kuruluşuna örnek olmasını savunuyorum. Geldiğimiz yer belli. Bu kentin krizi ve pandemi süreci olmakla birlikte kaç kat yüksek olduğu ortada. Biz bu bütçeyi hem Bayraklı Belediyesi ile iş yapan iş adamlarından sağlıyoruz. Bu kriz ve pandemi sürecinde şirketlerin ve kamu kuruşlarının hali ortadayken biz bu süreç içerisinde kredi çekmedik. 102 milyon olan kredi borcumuzun 60 milyonuna yakınını ödedik. Biz geldiğimizde kapıda alacaklılar vardı. Bayraklı Belediyesi bu anlamda örnek olma yönünde ilerlemeye devam edecek. Sigortaya aylık 1 milyon civarı, vergi dairesine aylık 700-800 bin TL'lik faiz yani aylık 2-3 milyon TL havadan faiz ödüyoruz. Burada Ak Partili yöneticilerin destekleri söz konusu. Bunu da kısa sürede çözerken bu 3 milyonu yatırıma çevireceğiz" dedi.

 
Bakan Selçuk'tan RTÜK'e teşekkür
 
Otogaza beklenen zam haberi geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası İzmir İş Günleri başladı
89. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası İzmir ...
Grand Plaza A.Ş.'de istifa kararı!
Grand Plaza A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç görevinden istifa etti.
'Hack4Mobility Ideathon İzmir' kazananları ödüllerini aldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Açık İnovasyon Derneği işbirliğiyle düzenlenen ...
 
Zabıta Haftası’na baklavalı kutlama
Vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güveni için Kuzey Ege’nin parlayan ...
Başkan Batur: Karikatür müzesinden vazgeçmiş değiliz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karikatür Müzesi'nin yakında faaliyete ...
Toplu ulaşıma İEF ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 Eylül Cuma günü açılacak 89’uncu İzmir Enternasyonal ...
 
Ödemiş'te 98. yıl gururu
İlkkurşun direnişi ile Ulusal Kurtuluş Mücadelesine adını yazdıran Ödemiş’in ...
Bergama’da sokak hayvanları sahipsiz değil
Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan Veterinerlik Birimi sokaktaki canların ...
Başkan Gümrükçü'den grev açıklaması: En düşük ücretliye yüzde 30 zam teklifi!
Çiğli Belediyesi şirketlerinden ÇİBEL ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva