HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2019 Cuma - 14:24

Başkan Şahin, Soyer’in performasını değerlendirdi: Söz var, icraat yok!

31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 5,5 aylık performansını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “sürekli verilen sözler var ancak kendisinden henüz icraat göremedik” dedi.

Başkan Şahin, Soyer’in performasını değerlendirdi: Söz var, icraat yok!

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında gazeteci Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Şahin, büyük orman yangının ardından teşkilat olarak yaptıkları çalışmalardan Tank Plaet Fabrikası’nın özelleştirilmesine, tarım politikalarına kadar geniş ölçekte değerlendirmeler yaptı.  İzmir. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Şahin, “sürekli verilen sözler var ancak kendisinden henüz icraat göremedik” dedi.

“300 BİN FİDAN DİKECEĞİZ”
İzmir’de geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen büyük yangın ile ilgili olarak harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Şahin, “Şehrimiz büyük bir facia atlattı. Yangın bölgesine bizzat gittik ve yangın bitmeden bu alanlarda 300 bin fidan dikebileceğimizi söyleyerek işaret fişeği fırlattık. Önümüzdeki hafta partimizde ağaç dikme konusunda bir eğitim vereceğiz. Yaklaşık 1500 kişiye Orman Bölge Müdürlüğü’nden verilecek eğitimle herkese ağaç dikme sertifikası vereceğiz. Bir sonraki toplantıda sertifikaları dağıtacağız ve Bölge Müdürlüğü’nün bize verdiği tarihte arkadaşlarımızla bölgeyi ağaçlandıracağız” dedi.

“SOYER YANGIN VARKEN KAYYUM AÇIKLAMASI YAPTI”
Orman yangını sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Diyarbakır, Van ve Mardin’deki kayyum atamaları ile ilgili açıklama yaptığını vurgulayana Şahin, İzmir’in ormanları yanarken Sayın Soyer iki açıklama yaptı. Biri kayyumlar içindi. Mardin’deki, Diyarbakır’daki kayyum atamalarına bakacağınıza İzmir’deki yangına bakmalıydı. Soyer’in açıklamasının neye matuf olduğunu biliyorum. Teröre taviz vermek için sanal bahane üreten, barış söylemleri altında fitneye kol kanat verenlerin kim olduğunu biz biliyoruz, kamuoyu da biliyor. Orman yanarken kayyum açıklaması yapan bir belediye başkanından ne bekleyeceğiz?” dedi.

“BELEDİYE BİR ŞEY YAPMADI, BİZ BAĞIŞ YAPTIK”
Ağaçlandırma faaliyetleri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yeterli faaliyet yapmadığını belirten Başkan Şahin, “Bu kent yanarken Bodrum’da Diyarbakır’da geziyorsa söze mi bakacağız, icraate mi? Ben ‘çevrecilik milliyetçiliktir’ düsturu ile partim adına bir şeyler yapıyorum. Belediye ne yaptı orman konusunda? Konser yaptı. Yangın var, millet konsere gidiyor. Sonunda ne oldu, kaç para yatırılmış? Belediye elle tutulur ne yaptı? Yangın 18 Ağutos’ta oldu. Bugün 20 Eylül. Ben diyorum ki bizim belediye meclis üyelerimizin tamamı Eylül ayı huzur haklarını Orman Bölge Müdürlüğü’nün Karşıyaka-Bostanlı Şubesi’nde oluşturduğu yangın hesabına yatırdı. Bunlarla ilgili dekontlar il teşkilatında mevcut” dedi.

“TANK PALET FABRİKASININ ALTINDA ARANACAK BİR ŞEY YOK”
Sakarya’da bulunan tank palet fabrikasının 25 yıllığına Katarlı bir şirkete verilmesi ile ilgili soruya yanıt veren Şahin, “Katar devleti Türk ordusu tarafından korunmaktadır. Fabrika da Katarlı firmaya 25 yıllığına kiraya verildi. Bunun arkasında aranacak bir şey yoktur. Türk devleti şu anda gerektiği gibi yönetiliyor. Şu anda 100 bin askerimiz dışarıda. 100 bin askerimiz yurt dışında operasyon yaparken biz “Tank Palet Fabrikası niçin satılıyor” sorusunu soramayız. Bir gereği vardır. S-400’ü niçin aldıysak, Afrin’de niçin bulunuyorsak onun gerekçesi de odur. Bu bir de kiralamadır ve saklı gizli bir şey de değildir. Burada kiralama yapılacak, bize Türk ordusuna üretim yapılacak. Yerli-milli tesisat üretilmeye çalışılıyor. Bunun altında aranacak bir şey bulmuyoruz” dedi.

“İNSANLARIMIZIN BAKIŞI MİLLİ OLMALI”
Türkiye’nin küresel güçlerin saldırısı altında olduğunu belirten Başkan Şahin, “Türkiye bir sürü cephede mücadele ediyor. 1 yıl önce Amerika’nın açık dolar saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Bunun gerekçesi de Ortadoğu’da Türkiye’nin elde ettiği roldür. Bu domates, patlıcan işi değil. İnsanlarımız zor durumda, biliyoruz. Biz de bir Anadolu çocuğuyuz. Ülkemizde şu an bulunan Suriyelilerin devleti var mı? Akşam yatacak yerleri var mı? Bizim de vatanımız olmazsa hiçbir şeyimiz olmaz. Ortadoğu’da yeni haritalar dizayn etmeye çalışanlar bu anafora Türkiye’yi sokmaya çalışıyorlar. Türkiye de direniyor. İnsanlarımız bakışı milli olmalıdır. Her şeyden önce vatan demeliyiz. Ekmeğimiz de olmayabilir, önce vatanımıza sahip çıkmalıyız. Ülkenin geleceğinden umutluyuz. Bu ülke güzel günler görecek, iyi şeyler olacak” dedi.

TARIM İÇİN STANDART FİYAT ÇAĞRISI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in TMO’nun üzüm alımı üzerinden Bakanlığa yüklenerek “Manisa’yı size dar ederiz” sözüne yanıt veren ve tarım konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Veysel Şahin, “eleştiri olmalı ama Özgür Özel haddini aşıyor zaman zaman. Onun söylediğini ciddiye almadık. Tarım konusunda patates, soğan fiyatları niçin tutulamadığına şaşırıyorum. Bazen 10 kuruşa, bazen 10 liraya satıyoruz. Standart fiyata en azından taban fiyat olmalı. Bu düzenlemeyi devletin yapması lazım. Memleketin malıdır, yazıktır, günahtır. İthalata dayanmak daha kötü. Üretmezsek yokuz. Her şeyin kaynağı üretimdir” dedi.

YENİ PARTİ DEĞERLENDİRMESİ: ÜLKE İÇİ VE DIŞINDAN KÖPÜRTÜLÜYOR
Yeni parti çalışmaları ile ilgili olarak açıklama yapan Şahin, “Ne Babacan’ın ne Davutoğlu’nun “yeni parti kuracağız” diye bir söylemleri yok. Perde gerisinden birileri bunları köpürtüyor. Pensilvanya’dan tutun, İngilitere’den, Avrupa içlerinden köpürtülüyor bu mevzu. Yerli işbirlikçiler de köpürtüyor. Aslında benimkisi bir çığlık. Kimse ortaya çıkıp da “ben bir şey yapıyorum” demiyor. Davutoğlu partiden daha yeni ihraç edildi. Parti kurmak serbest ve şu an 104 parti var. 25 bin lira verip bir parti kurabiliyorsunuz. 2023’te yapılacak seçimlerde eğer ülkenin büyük bölümünde teşkilatlanırsa girebilirler. Bunda bir mahsur yok” dedi.

Aliağa Belediyesi’nde yapılan işçi çıkarmaları ile ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Şahin, “Belediye başkanımız gerekli açıklamayı yaptı. Bunun ötesinde söylenecek bir şey yok. CHP’li Beko Aliağa’ya yükleniyor. Kemalpaşa’daki işten çıkarmalar için ne dedi? Kani Beko, CHP’li ilçelerde belediyelerde işten atılmalara ne dediyse ben de aynısını söylüyorum. Bankamatik memurlar atılmalı ama alınteri döken işçinin hakkı yenilmemeli.

Erken seçim iddiaları için ise “yenilen pehlivan güreşe doymaz. Her 6 ayda bir seçim mi yapalım? Olamaz. Seçimler 2023’tedir” dedi.

 
Torbalı'da kıyasıya okul başkanlığı yarışı: Başkan Uygur'dan destek istediler
 
Dikkat çeken ödeme sistemi: Borca karşılık araba takası
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇETİN 21 Eylül 2019 Cumartesi 10:08

Sepet gibi oturmak bazen demeç verme gereğini de yerine getirmek anlamına geliyor..

Yorumu oyla      6      5  
KARSIYAKALI 20 Eylül 2019 Cuma 17:29

Bence siz öncelikli olarak Vatanın temeli olan fabrikalarımızı kiraya vermeye muhtaç olmadğımızı savunmalısınız.. Yıllarca karşısında durduğunuz partinin yanlışlarını savunur oldunuz utanıyorum..

Yorumu oyla      8      5  
izmirli 20 Eylül 2019 Cuma 17:12

ne yazacağımı bilemedim.. konuşmuş işte.. e ağzı olan konuşuyo..:))

Yorumu oyla      7      6  
Gürkan 20 Eylül 2019 Cuma 16:37

3 büyük şehirde kendi içlerinden aday bile çıkarmayan partinin il başkanı mevcut belediye başkanının performans değerlendirmesini yapıyor :)

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den hükümete 'dönüşüm' eleştirisi: Beceremiyorsanız biz yapalım!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yerel seçimler sonrası ...
Bakan Pakdemirli’den CHP’li Özel’e üzüm yanıtı: Farfara yaptı, yalan söyledi!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ...
Egemen Bağış, Prag'a büyükelçi oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesine göre, ...
 
Başkan Sürekli'den gazilerle anlamlı buluşma
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Urla teşkilat programları ...
Kılıçdaroğlu’ndan İnce’nin adaylığı için ilk açıklama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski cumhurbaşkanı adayı ...
İYİ Parti’de eski başkan yardımcısından kayyum çıkışı: Tecrit ediliyoruz!
İYİ Parti Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ateş, parti ...
 
CHP'den 'erken seçim' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz, baştan beri söylüyoruz, bizim bir erken ...
CHP’li Özuslu’dan AK Parti’ye ‘PKK’ çıkışı: Soyer’e dil uzattırmayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu son günlerde yaşanan PKK’yı ...
Bakan Soylu: PKK'nın içindeki eleman sayısı...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva