HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2018 Perşembe - 09:47

Başkan Şahin 5. dönem için yola çıktı: Menemen'de miting gibi adaylık açıklaması

İzmir'in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na adaylık dosyasını binlerce Menemenlinin desteğiyle sundu

Başkan Şahin 5. dönem için yola çıktı: Menemen de miting gibi adaylık açıklaması

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü Menemen’de hemşehrilerine bir dönem daha hizmet etmek adına, CHP Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak’a aday adaylığı dosyasını sundu.

Belediye Başkanı Tahir Şahin’e ilk destek, ‘Ailem’ dediği Menemen Belediyesi emekçilerinden geldi. Ellerinde Türk Bayrakları Menemen Belediyesi önünde toplanan Belediye çalışanları, “Menemen Senindir, Senin Kalacak”, “Tahir Şahin Nerede, Biz Oradayız” sloganları eşliğinde Başkan Tahir Şahin’e adaylık açıklamasını yaptığı Menemen Cumhuriyet Meydanı’na kadar eşlik etti. Bando ekibinin marşları eşliğinde yürüyen kortejin önünde eşi Nurdan Şahin ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte yer alan Başkan Şahin, hemşehrilerinin sevgi seline karanfiller sunarak karşılık verdi.

Kortej, Cumhuriyet Meydanı’na geldiğinde, aralarında Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve Muhtarların da yer aldığı coşkulu bir kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Binlerce Menemenlinin katılımıyla Başkan Şahin’in adaylık açıklaması adeta görkemli bir şölene dönüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Sadettin Coşkuner ve Adnan Albay ile İl Yöneticisi Ömer Berk Gönençer, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin de coşkulu kalabalığın arasında yer aldı. 

BAŞKAN ŞAHİN; “SİZİN İÇİN RİSK ALMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Hemşehrilerinin “Menemen Senindir, Senin Kalacak” tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Dile kolay, 20 yıl geçmiş, insanın hatası da var, sevabı da. Hatalarımızla, sevaplarımızla bu meydanı doldurmuşsunuz, ben size ölümüme kadar minnettar kalacağım” dedi.

Menemen Belediyesi’nin ekonomik olarak çok zor şartlarda olduğu 1999 yılında ilk defa Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Tahir Şahin, alt yapı hizmetlerinden ulaşıma varıncaya kadar her alanda o günden bugüne Menemen’de yaşanan büyük değişimi anlatarak; “Girilemez haldeki şehir parkında bugün insanlarımız neşeli zamanlar geçiriyor. Şehir Parkı’na yaptığımız Kültür Merkezi’ne karşıt görüşteki siyasal parti ‘pamuk deposu yapıyor’ dedi, o kültür merkezine ilk onlar girdi. Biz hiçbir şekilde siyasi parti ayırımı yapmadan hizmetlerimize devam ettik, devam edeceğiz inşallah. Sonra Kubilay Kültür Merkezi’ni yaptık. İçerisinde bowling salonu da bulunan bu merkeze 2. Belediye Dershanemizi de açtık. Bugün burada 2500 kadar çocuğumuz sınavlara ücretsiz hazırlanıyor. Her yıl yaklaşık 15 milyon TL benim Menemenli hemşehrimin cebinde kalıyor. Helali hoş olsun. Söz vermediğimiz halde İzmir’in ve Ege’nin en büyük Göl Parkı’nı yaptık. Üstelik yer Menemen Belediyesi’nin değildi. Gölpark’ı tam 10 ayda bitirdik. Bugün projesini çizin desek, 10 ayda projelerini çizemezler.  Bu projeyi benim birlikte çalışmaktan şeref duyduğum Belediye ailemiz içerisindeki emekçi kardeşlerimizle birlikte bitirdik. Onlardan bir değil, bin kere Allah razı olsun. Kesik’te yaptığımız Altyapı Spor Tesisleri’nden de 3 bin çocuğumuz faydalanacak. Oradan belki iyi kaleciler, santraforlar çıkacak, belki de çıkmayacak ama biliniz ki oradan iyi insanlar çıkacak. Onlar bizim çocuklarımız, ne yapsak azdır. Menemen Şehir Stadyumu’nu da aynı Gölpark’ta olduğu gibi Tahir Şahin tarzıyla, yer bizim olmadığı halde 5 bin kişilik bir Şehir Stadyumu’na dönüştürdük. Risk almazsanız, böylesine güzel eserleri yaratamazsınız. Ben bu memleket için dün nasıl risk aldıysam, yarınlarda da sizin için risk almaya devam edeceğim” dedi.

“O CEZA BENİM MADALYAMDIR”
Tahir Şahin’in yönetim anlayışında mezhep ayrımına yer olmadığına dikkat çeken Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Biz Alevi, Sunni, Boşnak, Çerkez, Laz demiyoruz. Cenazelerimizin kalktığı Mahkeme Camiimizi tadilat yaptık, insanlarımız yağmurdan ve güneşten kurtuldu. Sonrasında karşı siyasal parti ‘Bu din ile de uğraşıyor’ dedi, hakkımda soruşturma açıldı ve Tahir Şahin Mahkeme Camii’nden 6 ay ceza aldı. O ceza benim madalyamdır. Daha sonra Uğur Mumcu Merkez Cemevimizi inşa ettik,  ardından Ulukent’te yine hiç kimseden tek kuruş almadan bir Camii inşa ettik. Camii ve okulların boyanması gibi hizmetlerin yanı sıra, 6 adet minare inşa eden yine Tahir Şahin’in yönetimi ve emekçi arkadaşlarından başkası değildir. İnşallah önümüzdeki günlerde kentsel dönüşümü de gerçekleştireceğiz. Menemen’de Perşembe Pazarı’nı da gerçekleştireceğiz. Menemen’de bir üniversite kurulumunu da gerçekleştireceğiz. Üniversite kurmak için 1 ay kadar önce Vakıf kuran da Tahir Şahin’den başkası değildir.”

NEDEN 5. DÖNEM..?
Üst üste 4 dönemdir Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüten tecrübeli Başkan Tahir Şahin, neden yeniden adaylık başvurusunda bunduğunu ise şu sözlerle ortaya koydu; “Biz bugünden sonra neden devam etmek istiyoruz biliyor musunuz? Muhtarlarımızı, Sivil Toplum Örgütlerimizi, emekçi kardeşlerimizi yalnız bırakmamak için, onları öksüz koymamak için devam ediyoruz. En önemlisi de Menemenli hemşehrilerimiz için devam ediyoruz. Menemen bizim çocuğumuz gibi, biz hiçbir zaman çocuğumuzu öksüz bırakmayacağız. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı bir milim bile aşağıya indirtmemek için devam ediyoruz. Bu vatan topraklarının bölünmemesi için devam ediyoruz. Bu devletimizin tek devlet olması için devam ediyoruz. Bu milletimizin tek millet olması için devam ediyoruz. 20 yıldan buyana Menemen Belediyesi burçlarında bir tane karanlık lamba göremezsiniz. Hep Menemen Belediyesi burçlarında çağdaş, aydınlık lambalar olmuştur. Biz karşı tarafın ampulünü istemiyoruz. Hiçbir zaman yakmadık, hiçbir zaman da yakmayacağız. Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak için devam ediyoruz hep birlikte.”

“BURADA DOĞDUM, BURADA ÖLECEĞİM”
Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı adaylık açıklamasının ardından dosyasını sunmak için CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na giden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Bu örgüt çatısı altında uzun yıllar büyük bir mutluluk ve onurla pek çok İlçe Başkanımızla çalıştım. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’de görev yapmak benim için çok önemli ve anlamlı bir görev” dedi.

Özellikle sosyal medyada son zamanlarda “Tahir Şahin aday olacak mı, olmayacak mı?”, “Acaba Tahir Şahin CHP’den aday gösterilmezse ne yapar, başka yerlere gider mi?” şeklinde sohbetler yapıldığını ifade eden Başkan Tahir Şahin sözlerine şöyle devam etti; “Ben, demokratik mücadele içerisine girmiş bir insan olarak partiden atılmış ve 2,5 yıl partisiz kalmış olmama rağmen, Atatürk’ün kurmuş olduğu bu partiden hiçbir yere gitmediysem, bundan sonra da aday yapılsam da yapılmasam da burada doğdum, burada öleceğim. Herkes bunu böyle bilsin. Ben öyle aday adayı olup da başka partilere kaçanlardan değilim. Ben öyle milletvekili olup da başka partilere kaçanlardan değilim. Kimin babası başka partilere kaçtıysa, kim kaçtıysa başka partilere onlar hesap versin. Bu onurla 6 oklu aday adaylık dosyamı sevgili İlçe Başkanıma takdim ediyorum. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.”

TAKLAK DOSYAYI DOĞUM GÜNÜ’NDE TESLİM ALDI
Belediye Başkanı Tahir Şahin’e, kendisinin doğum günüde aday adaylığı başvurusunda bulunduğu için teşekkür ederek çiçek sunan CHP Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak, Başkan Şahin’in dosyasını teslim alırken şunları söyledi; “Menemen’i Menemen yapan 20 yıllık Başkanımız, adaylık dosyasını vermek için partimize geldi. Hem Menemen İlçe Örgütümüz hem de Genel Başkanımız adına dosyayı teslim alıyor, kendisine 20 yıl daha Menemen’i idare etmesi için uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Emir iz bırakmak istiyor
 
Marmaris'te Ekim ayında deniz keyfi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 18 Ekim 2018 Perşembe 18:42

Parklarda,yollarda hala çöp konteyner ları yok,aday olmak yetmez,birazda hizmet görsek süper olur.

Yorumu oyla      9      5  
izmir 18 Ekim 2018 Perşembe 14:17

izmir kentsel dönüşüm ballıkuyu ne zaman olacak ? uzlaşma değil zorunlu olsun

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 18 Ekim 2018 Perşembe 12:21

20 yıl olmuş, CHP' de değişim olmalı diyen Tahir Şahin yeniden adayım diyor. Ha ha ha ... Kocaoğlu boşuna bıraktı.

Yorumu oyla      11      5  
murat özkan 18 Ekim 2018 Perşembe 11:16

Hayırlı olsun da Ulukent- Egekent 2 deki başıboş köpek sorunu bir türlü çözülmüyor belediyeye defalarca telefon ettik ama sorun çoğalarak devam ediyor özellikle akşamları okul çıkışlarında çocuklar için çok tehlikeli ve zor oluyor.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın Diyet Kafesi’nde özel hizmet
Bornova Belediyesi’nin, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) bireylerin ...
Bornova’da her mahalleye eşit hizmet
Bornova’da “Yerinden Yönetim” anlayışı çerçevesinde sorunlara mahalleli ...
İzmir'de şaşkınlık veren olay: Kanalizasyon tarlası!
Tire Belediyesi zabıta ekipleri, kanalizasyon suyu ile sulandığı iddia ...
 
Foça'da sağlıklı yaşam için yürüyüş!
Foça Demokrasi Meydanı’ndan başlayan ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket’ etkinliğine ...
Çifte açılış: Modanın kalbi İzmir'de atıyor
"Fuar İzmir" ile birlikte sektörünün parlayan yıldızı haline gelen İzmir'de ...
Başkan Dalgıç, Çeşme için yeniden 'varım' dedi!
Çeşme için planlama döneminin bittiğini belirten Belediye Başkanı Muhittin ...
 
Akpınar’dan zehir zemberek sözler: Hodri meydan!
Belediye Başkanı Akpınar, mal varlığına gelen eleştiriler için, “Hırsızlık ...
Başkan Şenol’dan muhalefete tepki ve mesaj: Bu kenti yönetemezsiniz!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gaziemir’de yaptığım değişimi ...
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yönetiminde toplanan Gaziemir Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva