HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2013 Cuma - 09:59

Başkan sadece siyaset konuştu: Herkese mesajı var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Parti içindeki muhtemel rakiplerine başarılar dileyen Kocaoğlu, bu sefer koşulların farklı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Binali Yıldırım buyursun gelsin. Bakanla yarışmak benim için büyük zevk” dedi,

Başkan sadece siyaset konuştu: Herkese mesajı var!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala yaşanan siyasi hareketlilik devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi. CHP’nin bayramlaşma töreninde “sürtüşmeye girmeyin, parti için çalışalım” mesajı veren Kocaoğlu, adaylık süreci ve rakipleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan'dan 'bayramlık' merto ve tünel çıkışı!

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmak gibi bir düşüncesinin henüz şekillenip şekillenmediği sorusuna Başkan Kocaoğlu, “Hayır şekillenmedi. Süreç devam ediyor. Süreci izliyoruz. Partinin açıkladığı tarihler var. 2, 5, 15 Eylül, 5 Ocak, 28 Ocak hiçbir şey önemli değil. Süreci göreceğiz. Tarih yok. Daha önce ‘seçime altı ay kala açıklayacağım’ demiştim. Bu kez seçime altı ay kala da yok. Geçen sefer sözümüzde durduk. Bu sefer ‘altı kay kala’ diye bir sözümüz yok. Geçen sefer ‘altı ay’ dedik altı ay kala açıkladık. Her gün siyaset yapıyoruz biz. Geçen seçimde koşullar farklıydı bu seçimde farklı. Süreç farklıydı. Gerçekten farklıydı. 2009’daki durumumla bugünkü durumum aynı değil. Siyaset süreci o gün ve bugün aynı değil ki. O zaman siyaseti şablon yapalım tak, tak, tak bu seçim için de aynısı gitsin. Süreci bekleyeceğiz” dedi. Kocaoğlu, “bu sefer kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz?” sorusuna, “Hayır, güçle alakası yok” cevabını verdi.

BAYKAL’A ‘BENİ ADAY YAP DEMEDİM’

Başkan Kocaoğlu, parti MYK’sında alınan son adaylık başvurusu tarihinin 2 Eylül’den 5 Şubat’a gittiğini, özel durumların gündeme gelebileceğini söyledi. Kocaoğlu, “Konu, benim aday olup olmamam meselesi değil. Ben, kendi özgür irademle netleşmemi de belirli koşullara göre süreci görüp yaşayarak bu kararı vereceğim. 2009 yılında beni meclis seçmişti. Seçilmemiştim. Sonra çıkıp altı ay önce ‘aday adayıyım’ dedim. Ondan sonra da kimseyle konuşmadım. Yapabilirdi de genel başkan yapamazdı da. Tamamen eski genel başkanın, Deniz Baykal’ın inisiyatifiydi. Ona, ‘beni de aday yap’ demedim. O günün koşulları öyle gerektiriyordu. Rakibin adayını görmek var, kendini ölçmek var. Bir de kendimizi ölçeceğiz. Neyiz biz, ne kadarız, toplumda ne kadar varız. Bunları da bilmemiz lazım” diye konuştu.   

Başkan Kocaoğlu yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir adayları arasında en çok konuşulan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın durumunu da değerlendirdi. Kocaoğlu, “Buyursun gelsin. Başımızın üzerinde yeri var. Benim için büyük zevk Sayın Bakan’la yarışmak” ifadesini kullandı.


ADAYLIK HERKESİN HAKKI
CHP’deki parti içi aday adaylarına ve muhtemel rakiplere de değinen Başkan Kocaoğlu, seçime girmenin herkesin hakkı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Başarılar diliyorum. En doğal hakları. En az benim kadar hakları var. Samimiyetimle ve tüm içtenliğimle söylüyorum. Demokrat olmak bunu gerektiriyor. Tabi aday adayı çıkacak. Canan Arıtman da çıkacak. Meclis üyeliği, milletvekilliği yapmış. Niye çıkmasın. Birgül hanım (Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler) aday olacağım diyor. O da Amme İdaresi’nde profesör. Milletvekilliği yapıyor. Hakan Tartan var. Eski bakanımız. İki dönem milletvekilliği yaptı. Şu anda en önemli belediyelerden birinde 4.5 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Niye olmasın? Benim samimi duygularım. Aday olmasın deme lüksüm var mı? Olacak tabi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bir makama aday çıkmaması ayıp ” dedi. Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde parti grup toplantısında Konak Belediye Başkanlığı aday adayları için “leş kargaları” açıklaması yapan Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın sözleri için ise, “O maksadını aşan veya o niyetle söylememiştir” diye konuştu.

ADAY GÖSTERİLMEZSEM EVDE OTURMAM
Başkan Kocaoğlu, kendi adaylığı ile ilgili bir kaygı yaşamadığını söyledi. Kocaoğlu, herhangi bir stratejisi ve özel çalışmasının olmadığını ifade ederken, “Ben, rakiplerle aday olarak yarışmam da partili olarak yarışırım. Aday olarak yarışmamız şart mı? Aday olmazsak ya da gösterilmezsek evimizde oturacak halimiz yok. Yine teslim aldığımız bayrağı partilimize teslim edeceğiz. Adaylığımı kesinleştirmezsem çıkmam gibi bir konu da asla olamaz. Hiç düşünmem. En son düşüneceğim hatta hiç düşünmeyeceğim şey odur” dedi. Kocaoğlu, basın mensuplarının “karizma çizilmez mi?” sorusuna da, “Niye çizilsin ya, Hiç öyle şeye bakmam. Eğer ona baksaydım 2009 yılında aday olmamam lazımdı. Eğer o riski göze almasaydım. O zamanki risk için büyük-küçük anlamında söylemiyorum, Aday gösterilmezsem karizmam çizilir düşüncem oysaydı, benim için önemli bir faktör olsaydı 2009 yılında aday olmamam lazımdı. Aday olmam önemli değil. Ben CHP’liyim. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Siyasetçi olarak seçimde çalışmam gerekmiyor mu? Gerekiyor. Onu konuşurken biz de 10 yıllık deneyimimizden, belli konularda belli pasajlar açmayacak mıyız? Belli konuşmalar yapmayacak mıyız? Ya da rakibin söylediklerine karşı kendi bilgimizi deneyimimizi anlatmayacak mıyız” dedi.

Başkan Kocaoğlu, aday gösterilmesi halinde rakibi de tarif etti. Kocaoğlu, “rakibin kadın aday olmasını ister misini?” sorusuna”, “Tabi isterim. Neden istemeyeyim. Belki bizden de kadın çıkar ve iki kadın yarışır. AK Parti’nin kadın aday göstermesini de isterim. Yarış centilmence geçer inşallah” yorumunu yaptı

BAŞKANLARIN HEPSİYLE İYİYİZ

Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlığı sırasında zaman zaman projeler nedeniyle ters düştüğü belediye başkanlarıyla hiçbir zaman fikir ayrılığı yaşamadığını söyledi. Konuşmasında “siz benim hiçbir belediye başkanı aleyhine bir şey konuştuğumu gördünüz mü” diyen Kocaoğlu, “Onlar hakkında hiçbir şey konuşmadım. Sadece onlara ‘tek tek geleceksiniz’ dedim. Bir proje üzerinde konuşmak, fikir ayrılığı yaşamak ayrı şey, bunu kişisel boyuta getirmek ayrı şey. Tüm bakanlarla bile kent için doğruyu yapmak için konuşuyoruz ve tabi ki tartışıyoruz. Bu ayrı bir şey. Ama benim bir belediye başkanına kalkıp bir şey dediğim oldu mu? O öyle düşünür, bizim de ‘fikrimiz bu’ der geçeriz. Büyükşehir’in bir görevi var. Bunlar daha çok planlamada çıkan şeyler. Konak Belediyesi, Konak Meydanı’na gökdelen planı yapsa ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderse Konak Belediyesi’nin ve meclis üyelerinin bir sorumluluğu yok. Ben onaylarsam, Büyükşehir meclisi onaylarsa sorumluluğumuz var. Biz mahkemeye gidiyoruz. Konak Belediyesi’nin meclisi gitmiyor. Konak Belediye başkanı, ilçesinin başkanı olduğu için değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi olduğu için sorgulanıyor, yargılanıyor. Tabi ki onların aldığı kararı biz burada süzgeçten geçirmek zorundayız. Bize yasa haklarımızı vermiş. Orada ‘olduğu gibi onaylarsın’, ‘yanlışsa reddedersin’ ya da ‘değiştirerek onaylarsın’ diyor. Arkadaşların hepsiyle iyiyiz” dedi.

AZİZ ŞUNU İSTİYOR, BUNU DESTEKLİYOR SÖZLERİ BOŞ
Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde en çok konuşulan bir konuya daha açıklık getirdi. Son zamanlarda ortaya çıkan “şunu istiyor, bunu destekliyor” tarzında ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kocaoğlu, “ Bu süreçte ‘Aziz şunu tutuyor, bunu istiyor’ sözleri boştur. Hiçbir genel merkez, Büyükşehir Belediyesi’nin başkanına bunu teslim etmez. CHP’si de, AKP’si de, MHP’si de. Kendisi belirleyecektir. Bize fikrimiz sorulursa biz olurdan ziyade olmazı konuşuruz. Niye olmazı konuşuruz. İlla ‘şu-bu olsun’ diye bir şey yok. Burada şu nitelikte bir adam lazım. Üç tanesi bu niteliktedir. Tercih sizindir. Bize sorarlarsa söyleyeceğimiz budur. Sormazlarsa hiçbir şey yok. Böyle işler bu süreç. Genel Merkez’in kapısının önünden geçen adam da bunu bilir” ifadesini kullandı.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 10 Ağustos 2013 Cumartesi 09:00

Şu bir gerçek ki İzmir Kocaoğlu ndan çok daha iyisini hak ediyor.

Yorumu oyla      17      7  
DR ERDEM 10 Ağustos 2013 Cumartesi 07:52

2009 da belediye işçileri aileleri ile arkanızda durdu. genel başkanın izmirdeki her toplantısını hınca hınç doldurdu ve sizi haykırdı. buna izmir halkını onlar kattı. hizmet oyu değildi, işçi kullanıldı. bugün de işçiyi kullanabilecekler mi? bilemiyorum. umarım işçi akıllanmıştır. sizi izmirin başına bela etmez. böylece izmir kabuğunu kırma fırsatı bulur. izmir kirli kasaba görüntüsünden kurtulur ve gelişme hamlesi başlatır. sizlerle izmir ancak yerinde sayar...

Yorumu oyla      15      6  
10 Ağustos 2013 Cumartesi 02:42

Allah Kalbine göre versin Başkan .

Yorumu oyla      12      9  
yalım 9 Ağustos 2013 Cuma 21:27

tamam anladik aziz kocaoglu emekten yana olmamıştır ama bu demek degilki aziz beyi chp partisiyle aynı tutup partiye küsmek hatta öç almak gibi yola girmek hiç bir kimseye yakışmaz. anlıyana

Yorumu oyla      11      9  
9 Ağustos 2013 Cuma 18:15

işçilerini işten atanlar bunun bedelini sandıkta görecekler kim işçisiyle uğraşmış ise sandıktan çıkamamıştır 38 sene chp liydim fakat malesef işten çıkartıldım ve chp den istifa ettim oyum akp

Yorumu oyla      30      21  
MUHASEBE 9 Ağustos 2013 Cuma 17:47

Azız Kocaoğlu Acaba Kendını Bulunmaz Hınt Kuması Mı Gormekte. Izmır Azızdır Azız Kalacak Dıyen Izmirliler Fazla Havaya Koymus Azız Beyı,Azız Beyı Azız Yapanları Azız Bey Unutmus Olmalı. ızmır de Baska Isımler Yokmus Gıbı Her Donem Ben Adayım Rakıbım Su Vs Demekten Vaz Gecmelı Azız Bey... izmir Alaatın Izmır A. Yalcınkaya Izmir Turgay Izmır Sevda Izmır Ahmet Izmir Belki de Yeni Bır Bılınmen X Azız I Izmır Sadece Vefa Ile Hatırlamalı O Kadar

Yorumu oyla      34      13  
adalet 9 Ağustos 2013 Cuma 14:57

binali yıldırım izmire yakışır

Yorumu oyla      28      29  
BURHAN. KİRİŞ 9 Ağustos 2013 Cuma 14:54

vvalla işçiden zırnık oy yok aziz başkana naşşş

Yorumu oyla      32      19  
TC partizan 9 Ağustos 2013 Cuma 14:49

aziz kocaoğlu olsa olsa işportaıların adayı olur.kemeraltı ve konaktaki işportacılar midyeciler onla gurur duyuyor...

Yorumu oyla      38      12  
egeli 9 Ağustos 2013 Cuma 14:30

aziz yerine hiçbir deneyimi olmayan Uğur Dündar'ı isteyenler var anlamak zor bu nasıl iş?

Yorumu oyla      19      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasaport’a nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez kıyılarının görsel ve mekansal kalitesini ...
Batur yine şehit ailelerini unutmadı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her bayram yaptığı gibi bu yılda ...
Sındır ve Uzun'dan örnek bayramlaşma turu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Bornova Kaymakamı ...
 
Bornova’da SBS bayramı: Yüzde 98 başarı
Geçen günlerde açıklanan üniversite sınavlarında büyük başarı elde eden ...
Menderes 'çifte bayram'a hazır
İki belediyenin örnek işbirliği Menderesli gençlere yaradı. İzmir Büyükşehir ...
Çeşme'ye dev yatırım: Plajlar hep mavi kalacak
Çeşme ve Alaçatı’ya hizmet verecek 12 milyon liralık arıtma tesisinin ...
 
Başkan'dan 'bayramlık' metro ve Konak Tüneli çıkışı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro çalışmaları üzerinden ...
Karaosmanoğlu belediye çalışanlarıyla bayramlaştı
Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, bir Ramazan Bayramını daha ...
Buca’da Coşkun Sabah’ı coşkusu
Buca Belediyesi’nin Ramazan Festivali etkinlikleri çerçevesinde sanatçı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva