HABERLER>GÜNCEL
20 Kasım 2020 Cuma - 19:12

Başkan 'rapor tuttum' demişti: Hurda işiyle alakam yok!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “belediye içi rapor tuttum, gereğini yaptım” dediği hurda işiyle ilgili ismini verdiği Maliyeci Prof. Dr. Duran Bülbül’den açıklama geldi. Bülbül, “Hurda meselesiyle bir alakam yok. Ben yeni dönemin başında 7 Nisan gibi sadece taşınır mal yönetmeliği kapsamında rapor yazdım. Süreç benden sonra başlamış” dedi.

Başkan  rapor tuttum  demişti: Hurda işiyle alakam yok!

EGEDESONSÖZ- Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve beraberindeki isimlerin işlemleri sürüyor.  İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Yeşilyurt’ta bulunan Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’ne ait yerleşkesinde gözaltında bulunan Aksoy’un ifadesi alınacak. Polis ekipleri haklarında yakalama kararı bulunan dört kişiyle ilgili arama çalışmalarını sürdürürken avukatların savcılıktan dosyanın örneğini talep ettiği öğrenildi. Savcılık, suçlamalara konu olan işlemlerle ilgili sorguya geçmeden avukatları da bilgilendirdi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, soruşturma kapsamında avukatı olan Bilge Özer’e, “Ben hurda konusunda gerekli iç denetimleri yaptırdım. Verilemeyecek hesabım da yok. Burada hukuksuz bir işlem de yok” dedi. Egedesonsöz’e konuşan Özer, “Hurda meselesiyle ilgili ağırlıklı olarak yürütülen bir soruşturma. Zaten başkan da yapılanları bize anlattı. Seçilmiş bir belediye başkanını sabaha karşı evinden almak doğru değil. Bu uygulamayı daha önce Güzelbahçe’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında yaptılar. Ne oldu? Hepsi beraat etti. Yıllarca bu dava süreçleri insanların tepesinde Demokles’in kılıcı gibi durdu. Belediye başkanı zaten belediyede. Kaçma şüphesi olmadığına göre davet edersiniz” dedi.

Avukat Özer, Belediye Başkanı Aksoy’un kendisine denetimini yaptırdığı hurda işi konusunda raporların bulunduğunu söylediğini anlattı. Özer, raporlarda Ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ile belediye avukatının imzalarının olduğunu söyledi.

Egedesonsöz’ün ulaştığı Ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül ise hurda konusunda bir rapor hazırlamadığını söyledi. Türkiye’nin alanında sayılı kamu maliyesi konusunda uzmanları arasında bulunan Bülbül, “Belediye başkanı göreve geldikten sonra ben eski yönetim ve idarenin işleriyle ilgili bir çalışma yaptım. Bir seminer için belediyeye geldiğimde bana durumu anlattılar. Belediye başkanı gelir gelmez taşınır ve taşınmaz malların kaydını istemiş. Sonra kendileri bir karşılaştırma yapmışlar. O zaman bana 13 aracın kayıp olduğunu, kayıtlarda olmadığını söylediler. Hatta demirbaşlarda olmayan bazı araçların bile vergilerini ödemişler. Ben taşınır mal yönetmeliği kapsamında çalışma yaptım. Tüm araçları ve karşılıklarını saydık. Bir araç eksikti. Onu da eksik saydıkları için bulamamışlar. Sonrasında raporu yazıp gittim. Benim söz konusu hurda meselesiyle ilgili bir tasarrufum olmamıştır” dedi.

Prof. Dr. Bülbül, hurda ve taşınır-taşınmaz mal konularını kapsayan Sayıştay raporlarının da bulunduğunu söylerken kendisinin imza attığı evraklarda “hurda” ibaresinin hiç geçmediğini söyledi. Bülbül, “Ben yaşamı boyunca yolsuzluklarla mücadele eden birisiyim. Bu konuda kitaplar yazmış, kamu kurumlarında eğitimler vermişim. Benim üç-beş kamyon ve orada işler karıştıran kişilerle bir işim olamaz. Menemen Belediyesi’ne geldiğimde başkanın kendisine görev süresi içinde geçerli olması için “hukuktan hiç ayrılma, hukukun gereğini yerine getir” diye genel bir söylemim oldu. Hurda satışı, araçların durumu, başkan yardımcısının söz konusu raporu benden sonraki iştir” ifadelerini kullandı. 

 
Kemalpaşa Vergi Dairesi ne zaman geri dönecek? Başkan Karakayalı'dan açıklama
 
Büyükşehir Meclisi'nden depremzedeler için dev adım: 5 bin liralık yardım yolda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokağa çıkma kısıtlaması hakkında tüm merak edilenler
Sokağa çıkma kısıtlaması hakkında tüm merak edilenler
Karaburun'a AYM müjdesi: Hak ihlali var!
İzmir’in Karaburun İlçesi’nde 2014 yılından bu yana Karaburunlu yurttaşlar ...
Lüks kruvaziyer, söküm için Aliağa'ya geliyor
İngiltere bayraklı lüks kruvaziyer gemisi Astor, pandemi sürecinde yolcu ...
 
MSB'den açıklama: Sevklere bir ay erteleme
MSB'den yapılan açıklamada, ''Askerlik için Kasım'da yapılacak sevkler ...
Menemen operasyonunda detaylar netleşti: Suçlamalar neler?
Savcılık talimatıyla gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen Menemen ...
Menemen Belediye Başkanı Aksoy ile gözaltına alındı: Kim bu hurdacı?
İzmir'de, Menemen Belediyesi'ne düzenlenen ve CHP'den istifa eden Belediye ...
 
YÖK'ten üniversitelere 'kopya' ihtarı
YÖK, uzaktan veya online sınavlarda kopya çekildiğini ve başkasına yerine ...
Depremden 2 dakika önce yürek yakan mesaj!
İzmir'de 30 Ekim'deki depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nda 2,5 yaşındaki ...
Pekcan'ın annesi İhsan Kadaifci son yolculuğuna uğurlandı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın annesi İhsan Kadaifci 89 yaşında hayatını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva