HABERLER>SPOR
24 Temmuz 2018 Salı - 15:13

Başkan Piriştina’dan Bucaspor isyanı: Aşçı bile maaş için bizi arıyor!

Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucaspor’un içinde bulunduğu kongre süreciyle ilgili, “Herkesin bu işin içinde olması gerekiyor yalnız bırakılıyorum, haksızlık yapılıyor. Aşçı maaşının ödenmesi için bile beni arıyorlar” dedi.

Başkan Piriştina’dan Bucaspor isyanı: Aşçı bile maaş için bizi arıyor!

Doğan BULUT / EGEDESONSÖZ- İzmir’in köklü kulübü Bucaspor’da taraftarın kulüp binasını basması ve yönetime el koyduğunu açıklamasının ardından Başkan İrfan Bal’ın görevi bırakması üzerine gözler Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya çevrildi. Piriştina, sessizliğini EgedeSonSöz’de bozdu.

HER ŞEYİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ
Bucaspor’un kötü günlerden geçtiğini söyleyen Piriştina: ”Biz elimizi, başımızı bacağımızı her şeyimizi taşın altına katıyoruz maddi manevi katmaya da devam edeceğiz. Geçen gün kongrede de açıkladım. Sürekli soruyorlar ne yapıyorsun diye, göreve geldiğimizden beri elimizi taşın altına koyduğumuzun açıklamasını yaptım. Bunu sadece laf olarak değil somut olarak tek tek anlattım. Gıda yardımı, araç yardımı, nakit paradan tesis yardımına stat yardımından futbolcu borç ödemelerine kadar bunun bir de somut açılımı var. Bunları açıklıyorum çünkü bir beklenti var” dedi.

GEÇEN SENE 2 MİLYON VERDİM
Bu zor süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Piriştina, “ iki tane beklenti var birincisi başkan kim olacak. İkincisi, camiaya gelen başkan ile belediye başkanı ne yapacak? Şöyle bir alışkanlık var. Eğer camianın başına başkanın istediği biri gelirse başkan yardım eder, taşın altına elini de koyar, ancak başkanın doğru bulmadığı biri gelirse bu desteği vermez. Bu biraz fazla bağımlılık yaratıyor. Koskoca bir camia. Gelsin herkes taşın altına elini koysun, sadece başkanın eliyle olmuyor. Bucaspor’dan bahsediyoruz, 600 bin nüfuslu bir kentten bahsediyoruz. Bütün gözler hep başkanda, biraz da şu Buca’ya gönül veren Bucasporlular Buca’ya sempati duyan esnaf, sanayici, işadamı, ticaret adamı, biraz onlar taşın altına elini koyarsa olur. Ben koymuşum 2 milyon para vermişim geçen sene. O yüzden ricam başkan kim olursa olsun ben yalnız kalmayayım. Bucaspor’un ne kadar büyük bir camia olduğunu herkes göstersin. Ve kimi seçerse seçilsin başkanda üzerine düşen sorumluluğu, takıma düşen borcunu, mali sorunu yerine getirsin” şeklinde konuştu

BAŞKAN ADAYI ÖNERMEM
Bucaspor’da sportif başarı olmadığında camianın belediyeye hesap sorduğunu belirten Piriştina, “Bizim frene basma gibi bir durumumuz yok, söz konusu Bucaspor ise her şeyi yapmak zorundayız. Hala soruyorlar ne yapacaksın diye? Bu zamana kadar hangi ilçe belediyesi yapmıştır yaptıklarımı onu da bilmiyorum. Yaptıklarımızla ilgili sportif başarı gelmediğinde bunu da benle ilişkilendiriyorlar. Bu ciddi bir haksızlık. Takım sportif başarı alamayınca verdiğim paralar, organize ettiğim otobüsler, gittiğim maçlar, yaptığım tamirler, emekler her şey sonuç alma ile odaklı olduğu için sanki hiç bir emek vermemiş gibi gözüküyorsun, bu da ciddi bir haksızlık oluyor. Bucaspor’da bir sıkıntı olduğunda hep gözler bana çevriliyor. Başka kimseye çevrilmiyor. Şimdi bir kongre süreci var, insanların bir beklentisi var. Herkes başkan ne yapacak diyor. Benim yapabileceklerim sınırlı, benim Bucaspor’a başkan adayı önermem gibi bir durumum olamaz. Başkan; adayı bulsun, para versin, stad versin, kumanyasını versin,  altyapıya, akademiye baksın, birde başkan adayını biz verirsek yılların bu camiasına bu kadar geniş taraftarı olan İzmir’in en büyük ilçe nüfusu olan böyle markaya haksızlık olur, ihanet olur. Böyle bir hakaret yapılabilir mi? Bucaspor başkan adayı bulamaz vb. bir durum olmamalı. Koskoca camiadan birinin bu sorumluluğu alması gerekiyor. O zaman bir sorgulamak gerekiyor, camia da başka bir sorun var, anlamına geliyor” dedi.

NEREDE BUCASPORLULAR?
Piriştina, “Beni üzen bir durum. Nedir bu? Başkan çözsün, başkan parayı ver, başkan adayını bul, elektrik kesilince ver, kumanya bitti ver, gel yabancı futbolcunun parasını öde, transfer yasağı geldi, başkan sen bak, aşçı parayı alamadı başkan sen ver, bir garip olmuyor mu? Nerede Bucasporlular? Nerede eski başkanlar, eski-yeni yöneticiler, spor sevdalıları, taraftarlar? Bu topyekun bir mücadele. Gelmiş birileri 10 sene önce bir futbolcu almış, 2 milyon euro para ödemiş, futbolcu 11 dakika oynamış. Şimdi beni arıyorlar “ödesene başkan borcu”… Yahu 2 milyon Euro vermişsin adam 11 dakika oynamış şimdi belediye başkanına öde diyorsun, bu 10 trilyon borcu ayıp değil mi bu, nasıl ödesin hangi parayla ödesin hangi yasal bütçesiyle ödesin, ciddi haksızlıklar yapılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) puan düşürüyorsa, 3 yıldır personelin maaşlarını yatırmamışsın, elektriği yatıramamışsın sonra başkan yatırıver. Ama sen 10 tane şey yapıyorsun 11’inciyi yapacak takatin kalmıyor sonra ya başkan acaba Bucaspor’dan elini ayağını çekti mi? Niye çekeyim, elimiz kolumuzu hiçbir yerimiz çekmiyoruz. Ama nereye kadar? Her şeyin bir üst limiti, kabul edilebilir bir çizgisi olur. Yoksa bizim kalbimizde, gönlümüzde, desteğimizde sonuna kadar Bucaspor’la ama tek başına başkan 14 senelik eksisini kapatmaz. Kulübün 14 senelik bir büyük yarası var. Sonra otur, sen koy elini taşın altına, çöz bu 14 yıllık sorunları. Bu borçları öde, sıkıntıları gider, bunu benim yalnız başına yapmam mümkün değil. Mesela Bucaspor’un geçen gün yıl dönümünü kutladık. Bucaspor’a bağış kampanyası yapıyoruz, 7 bin lira toplanıyor. Yara 37 milyon, toplanan 7 bin TL sonra başkan gerisini sen hallediver. İsyanım da, sıkıntım da, üzüntüm de, bu. Yani böyle bir şeyi yok. Keşke belediyenin 37 milyonu olsa da kapatsa. Borcu üzerine bir de 37 milyon daha verse, keşke böyle bir belediye olsa. Hangi belediye yaptı böyle bir şeyi dünyada, yoktur herhalde” diye konuştu

AŞÇI BİLE ARIYOR
Spor yatırımların amatörde her zaman olduğunu vurgulayan Piriştina, “Buca’daki bütün amatör kulüplerine ayırabildiğimiz bütçe yılda zaten 1 milyon gibi. Tabi ki eksikler var ama yatırımlar da var. 7 tane amatör spor kulübü var. O yüzden ciddi bir haksızlık yapılıyor. Bunların hepsine desteği sadece biz yapamayız. Herkesin bu işin içinde olması gerekiyor. yalnız bırakılıyorum, haksızlık yapılıyor. Emek verdiğimiz yüzlerce şey, geçmişin hataları ve mevcut yönetimin hatalarından dolayı sportif başarıya dönmeyince acaba Başkan Bucaspor’u sevmiyor mu, arası mı bozuk deniyor. Böyle bir şey olmaz. Her şeyi belediye başkanına soruyorlar. camianın böyle bir beklentisi var. Arıyor bir abla, “başkanım aşçı parayı alamamış, ödemeyi düşünüyor musunuz? Kimin aşçısı? Bucaspor’un. Zaten eksiklerin yüzde 85’ini biz yapıyoruz bu arada yapmaktan da şikayetçi değiliz” dedi.

 
Denizli'de orman yangını!
 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün'den kurultay çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca ah buca 25 Temmuz 2018 Çarşamba 10:41

Bucanın her derdi bitti bucaspor kaldı. belediyenin asli görevleri varken futbol klübüne 2 milyon vermesi akıl karı mı?

Yorumu oyla      9      5  
Efe 25 Temmuz 2018 Çarşamba 09:20

Helal olsun baskan. Keske karsiyakanin da sizin gibi belediye baskani olsaydi bilegimiz bukulmezdi... bucalilar umarim kiymetinizi bilir.bucanin sorunlarina bazilari gibi bana ne demeyip ilcenizin onuru icin elinizi tasin altina sokuyorsunuz....yolunuz acik olsun.

Yorumu oyla      10      7  
bayram 24 Temmuz 2018 Salı 22:57

Başkan sizi görmek ne güzel, arada bir çıkın şu belediye heykel arası mekanlara bir çeki düzen verin, akşamları buraları allak bullak oluyor, ana cadde üzerindeler ve aparman paylarını işgal ederek hepsi dışaıya taşmış durumdalar, ruhsatlı mekan içinde hizmet veren pek yok, yollar kovalarla dökülen yağlı yemek artıklarından vıcık vıcık olmuş insan yürümeye tiksiniyor, biraz ilgi lütfen.

Yorumu oyla      11      5  
. 24 Temmuz 2018 Salı 15:52

Bucaspor a verilen o kadar paraya yazık.. yüzlerce amatör sporlarda farklı branşlarda sporcular yetişirdi ve mevcut olanlarada daha güzel imkanlar verilirdi. biliyorumki belediye sporun bazı branşlarında para yok. malzemeleri yok bir tane eşortmanları tişörtleri yok maça gidemiyorlar. üstelik öyle 2 milyon da değil 10-15 bin lira. ve bir çok sporcu faydalanacak.. belediye sadece bucaspora, değil belediye bucaya hizmet etmeli.. belediyenin kendi kapalı spor salonu yok. tüm ilçelerde var ama bucada yok üstelik en kalabalık en büyük ilçe.. Levent başkan iyi niyetli ama süistimal ediyorlar farkına varmalı çevresini bir araştırsın..

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da taraftardan stat önerisi: Çiğli'ye yapalım!
TFF 3'üncü Lig ekibi Karşıyaka'da yapılacak stadyum ihalesinin ikinci ...
Flaş! Yasin Öztekin Göztepe'de!
Göztepe, Yasin Öztekin ve Celso Borges ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılıların, ...
Altay'da kamp tamamlandı
Spor Toto 1'inci Lig ekibi Altay, Afyonkarahisar kampını 1 gün erken sonlandırarak İzmir'e geldi.
 
Rüzgar Sörfü Ligi'nde Ayvalık Rüzgarı
Türkiye Yelken Federasyonu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde, ...
Mert Nobre: Böyle saygısızlık görmedim
Büyükşehir Belediyespor Erzurumspor'da şampiyonluk primleri ödenmediği ...
Beşiktaş'ın yıldızı artık Premier Lig'de!
Beşiktaş, Fabri'nin transferi için Fulham ile görüşmelere başlandığını ...
 
Altay maçı yarıda kaldı! İşte sebebi...
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın dün Afyonkarahisar kampında ...
Göztepe ışık verdi: 'Yeni transferler uyum sağladı'
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Süper Lig ekibi Göztepe, ...
Fenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi belli oldu!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Portekiz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva