HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2018 Cuma - 10:50

Başkan Piriştina'dan Bucalılara çağrı

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Bucalı hemşerilerine çağrıda bulundu. Piriştina, “ Bu dünya hepimizin. Biz insanlar kadar doğadaki tüm canlılarında yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin" dedi.

Başkan Piriştina dan Bucalılara çağrı

Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanabileceğini inancıyla çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, Dünya Hayvan Hakları Günü’nde  Buca’daki pırlanta merkezlerinde okul öncesi eğitim gören minik Bucalıları Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Özgür Hayvan Parkı’nda ağırladı, canlılara nasıl davranılması gerektiğini ve üstlerine düşen görevleri anlattı.

Velileriyle birlikte Merkeze gelen 3-6 yaş grubu minik pırlantaları, hayvanlara yönelik çalışmaları ve yoğun sevgisiyle dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina karşıladı. Minik pırlantalara sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere dağıtmaları için mama hediye eden Başkan Piriştina, Özgür Hayvan Parkı’nın maskotu ‘Buca’ isimli papağanla tanıştırdı.

MİNİK PIRLANTALARIN HAYVAN SEVGİSİ 
Minik pırlantalar, sokaklarda yaşam savaşı verirken sakatlanıp, bakıma muhtaç kalan sokak kedilerinin tedavi edildiği Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki Engelli Kedi Evi’ni gezip tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Sahiplendirilmeyi bekleyen yavru sokak köpeklerini barındığı üniteyi de ziyaret eden çocuklar Başkan Levent Piriştina ile birlikte minik yavruları sevip, oynadı.

Dünya Hayvan Hakları Günü’nde düzenlenen mini gezide sokaklarda yaşayan hayvanların barınma ve gıda ihtiyaçları için hazırlanan yuvalar ve gıda üniteleri de çocuklara tanıtıldı. Soğuk kış günlerinde sokak kedilerinin barınması için ilk etapta 75 tane hazırlanan ve hayvan severler kanalıyla dağıtılacak kedi evleri minik hayvan severlere tanıtıldı.

YENİ MAMA ÜNİTELERİ 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sokak hayvanları için mama, su kaynağı sağlayan ve geri dönüşüm projelerinin senteziyle oluşturulan mama ünitelerini de minik pırlantalara uygulamalı olarak anlattı. Başkan Piriştina, güneş enerjisi ile çalışan, pet şişe ve artık içme suları karşılığında sokak hayvanlarına mama ve su sağlayan 2 otomatik mama ünitesinin Şirinyer Metro ve Eğitim Fakültesi’ne yerleştirileceğini söyledi.

HER ŞEY BİRLİKTE GÜZEL 
Minik pırlantaların sokak hayvanlarını ziyaretinde tüm Bucalılara seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,” Bizler 7’den 70’e herkese sokaklarda yaşayan hayvanları sevmeyi ve sevdirmeyi görev edindik. Kentimizde yaşayan vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Lütfen, sokaklarda yaşayan hayvanlara yokmuş gibi davranmayın. Bu dünya hepimizin, biz insanlar kadar doğadaki tüm canlıların hayvanların yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” dedi.  

 
Kış okulu zamanı: İzmir'de 4 mevsim spor
 
İzmir'deki valizli vahşet 112 gün sonra çözüldü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslı 5 Ekim 2018 Cuma 11:08

Bucada sokaklarda her yer başıboş köpeklerle dolu, hemde 10-15 li gruplar halinde. Bıktık arkadaş yolda çoluk çocuk yürünmüyor gece ise havlamalarından uyunmuyor. Bahsettiğiniz gibi hayvanseverlik olmaz bu iş avrupada şöyledir. Köpekler sahipsiz gezemez yasaktır, Sahipsiz köpek toplanır barınaklara alınır, sahiplendirilmesi için çalışmalar yapılır. Bizdeki bu yapılanlar dostlar alışverişte görsün işte.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış okulu zamanı: İzmir'de 4 mevsim spor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları’nda kış dönemi başladı. Daha ...
İzmir'in hayvansever belediye başkanından 'sahiplenme' çağrısı
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanseverlerle bir araya gelen Başkan ...
Karabağlar'da temizliğe takviye
Daha temiz ve daha sağlıklı bir Karabağlar için günde üç vardiya ile çalışan ...
 
Patiler Karşıyaka'da podyuma çıkıyor
Karşıyaka Belediyesi, bu hafta sonu hayvanseverler ile sevimli dostları ...
Konaklı minikler can dostlar için birarada
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Konak Belediyesi Veteriner İşleri ...
İzmir'in göbeğinde aksiyon filmi gibi tatbikat!
İzmir'in göbeğinde aksiyon filmi gibi tatbikat!
 
Bornova'da can dostlar unutulmadı
Bornova Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde can dostları unutmadı. ...
İzmirli miniklerden anlamlı mesaj: Bir gün değil, her gün dostuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Hayvanları Koruma Günü'nde ...
Başkan Selvitopu’ndan öğretmenlere moral ve motivasyon kahvaltısı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (KARBEM) öğretmenleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva