HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2018 Çarşamba - 14:21

Başkan Piriştina: Buca'da İnce ve CHP rekor kıracak!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Piriştina, “Buca’da İnce ve CHP rekor kıracak. Müthiş bir değişim isteği var. Herkes Muharrem İnce’yi fikir ayrılığı olmadan benimsedi" dedi.

Başkan Piriştina: Buca da İnce ve CHP rekor kıracak!

EGEDESONSÖZ- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, SonSöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Piriştina’nın gündeminde 24 Haziran seçimleri vardı. Seçimler öncesi adeta fırtına öncesi sessizlik olduğunu söyleyen Başkan Piriştina, “Hepsinden farklı bir seçim olacak. Son üç güne girdik. Partiler birbirlerine daha saygılı. Buca’da da daha sağ duyulu bir hava var. Herkes seçim propagandası yapıp halka kendini anlatıyor. Güzel bir enerji var. Adeta fırtına öncesi sessizlik var. Sessizlik birkaç sebepten olabilir. Örneğin artık millet yorgun. Altıncı seçimi yaşıyoruz, esnaf yoruldu. Her partiden sürekli kapıları çalınıyor. Bir sürü partiden onlarca aday her gün kapı çalıyor. Artık ‘seçim deme başkan, yorulduk’ diyorlar. Halkta baskı ve korku var. ‘Ne yapacaksın’ diyoruz. ‘Hayırlısı inşallah’ diyorlar. Bu ülkenin geldiği halin en somut hali. Vatandaş fikrini beyan edemiyor. Ama büyük bir dip dalga var. Fenerbahçe’de Ali Koç, Aziz Yıldırım’a farklı kazndı. Ali koç bile bu kadarını beklemiyordu. Umarım bizim seçimler de böyle bir fark çıkar” dedi.

İYİ YAKLAŞIMLAR VAR AMA SAMİMİ BULMUYORUM
CHP iktidarı ile özgürlüklerin önünün açılacağını belirten Piriştina, “Söylemleri eyleme dönüşmüyor. Özgürlükler yok, basında fikrin özgürlüğü yok. Mevcut iktidar partinin adayları özgürlük gelecek derse vatandaş tebessüm eder. Bizim kadına, yaşlıya, çocuğa bakışımız eğitime verdiğimiz önem belli. Ülkeyi yönettiğimizde de ne yapacağımıza dair önemli bir veridir bu. Sokaktaki hayvana, çiçeğe bile saygı duyuyoruz. Evrensel söylemlerimiz var ve bunu uygulayacağız. Hayvanlara şiddete karşı son dönemde iyi yaklaşmalarını samimi bulmuyorum. Daha önce 16 yıldır bu tavırlarına hiç rastlanmamıştı. Tek başına iktidardaysanız 16 yıl çok uzun bir süre ama yapılanlar belli. Şiddete karşı yasa çıkacak mı göreceğiz” dedi.

İNCE GELDİ, GÜLERYÜZ GELDİ
İnce’nin söylemleri ile siyasette güler yüzlülük geldiğini açıklayan Başkan Piriştina, “Hangi partiden olursanız olun ara ara vatandaşı gülümsetmemiz gerekiyor. Siyasetin mizahı gülümseten yönünü göstermeliyiz. Bu hayatın bir parçası. Tabii ki kırmızı çizgi var. Onur kırıcı, gurur kırıcı şeylere değinilmeden gülümsetebilmeliyiz. Gergin siyaset ortamını yumuşatmaya çalışıyoruz. Yorumlar da olumlu. Çünkü gerçekten amacımız da bu. Yeri geliyor kendimizi de tiye alıyoruz. Bizi de başkaları alıyor. Bugün ülkede tanıdıklarımla nereye gidersek konuştuğumuz konu belli. Sayın Cumhurbaşkanı’nın konusunu konuşamıyoruz. ‘Aman sus sus’ diyorlar. Özgürce konuşamıyoruz. Durum bu olmamalı. Tabii ki hakaret olmamalı ama insanlar fikirlerini söyleyebilmeli” dedi.

BUCA’DA REKOR OY ÇIKARACAĞIZ
Buca’da Muharrem İnce’ye ve CHP’ye rekor oy çıkacağını söyleyen Piriştina, “Rekor kıracağız. Bunu zaten saha da görüyorum. İlçe örgütünde de aynı görüş var. Müthiş bir değişim isteği var herkeste. Parti içinde de ses kesildi. Herkes Muharrem İnce’yi fikir ayrılığı olmadan benimsedi. Söylemleri yere basıyor. CHP ve İnce’nin hem ülke genelinde hem Buca’da bu zamana kadar aldığı en yüksek oy alacağına inanıyorum. Olmazsa da Temmuz’da millet ittifakının seçimi kesinlikle alacağına inanıyorum. Buca aslında Türkiye’nin de fotoğrafını veriyor. Buca’da tüm Türkiye’den insan var ve o havanın da ülkeye yansıyacağına inanıyorum” dedi.

ÜLKE BÖYLE YÖNETİLMEZ
Hem Türkiye’de hem İzmir’de iktidar olacaklarını söyleyen Piriştina, “Bu seçimde iktidara gelemeyeceklerini onlar da biliyor. ‘İzmir’i alacağız’ diyorlar. Biz hem İzmir’de hem ülkede iktidarı alacağız. Ülkenin önemli bir çoğunluğu artık ülkenin tek adamla olmayacağını görüyor. Tek kişi konuşuyor, herkes dinliyor. Ülke böyle yönetilmez. Diyaloga geçmemiz gerek” dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarına yüklenen Piriştina, “16 yılda ülkenin geldiği nokta belli. Zamlar sağanak gibi, esnafsız siftahsız kepenk kapatıyor. Bir caddede çukur varsa doldurulur. Ama önce etin fiyatına, dolara, mazota, çiftçiye, atanamayan öğretmenlere baksınlar. Önce buna bakacaklarına gidip çukura budanmamış ağaca takılıyorlar. Hükümetin yaptığı beğenilen işler vardır, beğenmediğimiz işler vardır. Ama şöyle bir gerçek var ki algı yönetimi var ve hakikaten başarılılar. Binalar yapıldı, içi boş köprüler yapıldı. Üstünden geçtiğimiz yola sürekli borç ödüyoruz. İstikrarla yürüyeceğiz diyorlar, geleceğe dönük bir şey yok. Millet bahçesi diyor. Bahçe yapacak yer mi kaldı? Toprağı nereden bulacak. Bahçeyle, kıraathaneyle iki marşla olmuyor. İnsanlar ağlıyor, iş bulamıyor” diye konuştu.

 
Altınordu'dan orta sahaya dinamo!
 
TSK'dan Münbiç'te ikinci devriye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu: Başbakan ‘millet bahçesi’, bakanlık ‘lojman’ diyor!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, Başbakan Yıldırım’ın Poligon’daki ...
Konak Belediyesi çöp konteynerleri yeniledi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yıpranan plastik çöp konteynerlerinde ...
Karşıyaka'nın Filizleri meyvesini verdi: Avrupa hayali gerçeğe dönüştü 
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ‘Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nden ...
 
Son sürat çalışma... Buca'da en kıymetli yatırım
Buca Belediyesi’nin yarınlara sahip çıkıp, üniversiteli gençlerin geleceğine ...
Kocaoğlu’ndan Başbakan Yıldırım’a hodri meydan: Gelip benimle yarışsana!
Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
İstanbul'dan Ödemiş çiçekçilerine destek
İstanbul Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Faruk Kacır ve ekibi, süs bitkileri sektöründe ...
 
Bornova Belediyesi'nden Kudurgan Deresi'ne köprü
Bornova Belediyesi; ıslah çalışmaları ve çevre düzenlemelerini 2015 yılında ...
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa imar yardımı
Ruhsatsız binaların Yapı Kayıt Belgesi alarak sorunlarının çözülmesi için ...
Karşıyaka'da engelsiz kütüphane
Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva