HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mart 2017 Perşembe - 10:19

Pekdaş'tan 'restorasyon' çıkışı: Destek alamıyoruz

Çat kapı ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez İzmir’in tarihi semti Basmane’nin Etiler Mahallesi’ne konuk oldu. Başkan Pekdaş, altyapıdan doğalgaza, tarihi binaların restorasyonundan mülteci sorununa kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı.

Pekdaş tan  restorasyon  çıkışı: Destek alamıyoruz

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez İzmir’in tarihi semti Basmane’nin Etiler Mahallesi’ne konuk oldu. Etiler Mahalle Muhtarı Talip Çoban’ın evini ziyaret eden Başkan Pekdaş’ı burada Beşire Çoban ve mahalle sakini kadınlar karşıladı. Vatandaşların istek ve önerini dinleyen Pekdaş’a diğer ev ziyaretlerinde olduğu gibi bu gezisinde de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve ilçe kadın kolları yöneticileri eşlik etti.

İSTEK VE TALEPLERİ DİNLEDİ
Başkan Pekdaş’ın mahallerine geldiğini duyan mahalle sakini kadınlar komşuları Beşire Çoban’ın evine adeta akın etti. Kahvelerin içilip bol bol sohbetin edildiği ziyarette Etiler Mahallesi Muhtarı Talip Çoban da hazır bulundu. İlk defa bir belediye başkanının evlerini ziyaret ettiğini dile getiren Çoban, Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Pekdaş'ın kendilerine göstermiş olduğu yakınlığa vurgu yapan Çoban, “Bu ziyaretle bizleri çok mutlu ettiniz. Evimize hoş geldiniz" dedi.

‘DOĞALGAZ BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL’
İzmir'in en eski semtlerinden biri olan Basmane'deki mevcut durumunun yarattığı sıkıntıların konuşulduğu buluşmada Başkan Pekdaş, altyapıdan doğalgaza, tarihi binaların restorasyonundan mülteci sorununa kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı. Evlerine doğalgaz bağlatılmasını isteyen mahalle sakinlerinin bu talebini haklı bulan ancak çözümün adresinin belediye olmadığını söyleyen Başkan Pekdaş, "Doğalgaz işi yerel yönetimlerin işi değildir. Bu işi yapan özel bir şirket var. Doğal olarak bu şirket bir yatırım yapmadan önce orada kar edip etmeyeceğini düşünür. Ona göre plan yapar. Burada doğalgaz bağlatacak evlerin sayısı hesaplanır, abonelik sayısı belirlenir ve eğer şirket kar ediyorsa borular döşenir. Buna biz karışamayız. Bu tamamen şirketin alacağı bir karardır" dedi.

‘TARİHİ KURTARMAK HEPİMİZİN GÖREVİ’
Basmane’nin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu, bu nedenle çok sayıda tescilli yapıya ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Pekdaş; büyük çoğunluğu özel mülkiyet olan bu yapıların restorasyonla yeniden kente kazandırılması için mutlaka devlet bütçesinden pay ayrılması gerektiğini söyledi. İzmir'in en çok tescilli binasına ev sahipliği yapan ilçe olduklarını ancak devletten yeterince destek alamadıklarını belirten Pekdaş, ödenen emlak vergilerinden kesilen paylardan oluşan fondan aktarılması gereken oranı alamadıklarından yakındı. Sınırlı belediye bütçesiyle bu restorasyonları yapacak güce sahip olmadıklarını vurgulayan Pekdaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda çözüme dönük adımlar atmasını beklediklerini söyledi.

‘PARA VERDİK ALDIK’
Restorasyonunu belediyenin yaptığı ve şuanda Basmane Semt Merkezi olarak hizmet veren tarihi binayı bile Kadın, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan para vererek satın almak zorunda kaldıklarını söyleyen Pekdaş, "Biz elimizdeki güçle yeni yerler satın alıyor, restorasyon projeleri yapıyoruz. Ama sadece Konak'ta 2 bin 500 civarında tescilli bina var. Belediye bütçesiyle bu kotarılacak iş değil. Tarihi mekanların onarımı için ayrılan bir fon var ama bu fonlardan yeterince pay alamıyoruz. Vali Bey ile görüştüm, projelerimiz için destek vereceğini söyledi. Umarım bu desteği alırız. Çünkü şehrin değerlerini şehre kazandırmak için hakkımız olan payların verilmesi gerekiyor” dedi.

'BİRBİRİMİZLE BARIŞIK OLMALIYIZ'
Ziyarette 16 Nisan’da yapılacak referandum da konuşuldu. Sonucun herkes için ‘hayır’lı olmasını dileyen Başkan Pekdaş, “Elbette herkes aynı düşünmek zorunda değil. Her konuda aynı düşünceye sahip insan olamaz. Ancak bizler birbirimizle barışık olmak zorundayız. Farklı düşünceleri cezalandırmak yerine hoşgörü ile bakmak gerekir. Zaten ayrı söylemler olmasaydı dünya bugünkü gelişmiş haline gelemezdi.” dedi. Yaklaşık iki saat süren keyifli ve sıcak sohbet sonunda Etiler Mahallesi sakinleri Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek, kendilerini burada görmekten hep memnun olacaklarını söyledi.

 
Flaş! İzmir'e 'Körfez Geçiş' müjdesi: Bitiş tarihi de belli oldu
 
Buca’nın gururu su kaşifleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir'e 'Körfez Geçiş' müjdesi: Bitiş tarihi de belli oldu
Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı “35 ...
Karşıyaka’da ‘evsiz’ kedi kalmayacak!
Kalıcı kedi evleriyle sahipsiz can dostlar için hijyenik barınma ortamları ...
Kocaoğlu'ndan Marble turu: 23 yıl önce...
Marble’ı ziyaret ederek katılımcılarla görüşen Başkan Kocaoğlu “23 yıl ...
 
Menderes Belediyesi’nden şehide vefa
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne kazandırılan Bulgurca ...
Selçuk'ta Barutçu Yörük Şenlikleri başlıyor
Selçuk Belediyesi katkılarıyla pazar günü Barutçu Mahallesi’nde Yörük ...
Kazanan sendika: Büyükşehir yemek yardımını başlatıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1 yıldır devam eden yemek hakkı mücadelesinde ...
 
Bergama Belediyesi’nden öğrencilere çevreci konferans
Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Sağlık koruma ...
Şehit aileleri Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde şehit ailelerine ...
Yılın en büyük fuarı: İzmir'de doğaltaş şöleni
Alanında dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva