HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2019 Salı - 10:59

Başkan Pekdaş’tan kadınlara çağrı: Yaptığınız işe imzanızı atın

İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin aylık buluşması Balçova Termal Otel’de yapıldı. Toplantıya Güç Birliği içinde yer alan kadın kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile Çeşme Germencik’te oturan ve yaptığı duvar resimleriyle dünya çapında ünlenen çifti Nuran Erden de katıldı.

Başkan Pekdaş’tan kadınlara çağrı: Yaptığınız işe imzanızı atın

Etkinlikte ilk sözü Nuran Erden aldı. Yaşadığı köydeki evlerin duvarlarına yaptığı doğa resimleriyle kısa sürede büyük bir üne kavuşan Erden, çobanlıktan ressamlığa uzanan örnek başarı yolculuğunu keyifli bir dille anlattı. ‘Kadınlar kafasına koyduğu her işi yapar’ diyen Erden, “Çobanlık yapıyordum ama sağlık sorunları nedeniyle artık yapamıyorum. Ancak çiftçiliğe devam ediyorum. Ayrıca köyde küçük bir kafem var. Kafemde çalışmaya devam ediyorum. Türkiye’nin her yerinden hatta Amerika’dan yaptığım çizimleri görmek için gelenler oluyor. Bu da beni mutlu ediyor” dedi.

KADINLAR GÖRÜNMÜYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuşmasına Nuran Erden’in başarısına atıfta bulunarak başladı. Erden’in çizimlerine imzasını atmasına dikkat çeken Pekdaş, “Nuran Erden yaptığı her resmin altına imzasını atmış. İmza insanın kendisine güvenin en güzel ifadesi. Biz kadınlarda eksik olan da bu. Biz yaptığımız işlere imza atmayı bilmiyoruz. Oysa özgüven çok kolay kazanılmıyor. Erkeklerin dünyasında biz onların kolaylaştırıcısıyız, arkasını toplayanız. O yüzden görünür değiliz, görünmüyoruz. Kadınlar görünür olduğu ölçüde bu ülkeye demokrasi gelecek. Siyasette kadın var ama karar organlarında, temsil organlarında yok. İşe imzalarını atmıyorlar. İşe imza atar noktaya getirmek zorundayız. İmza atmayı becermek, ben istiyorum demek gerekiyor. Bunu da birbirimize destek olarak, güçlü bir kadın lobisiyle yapabiliriz. Kadın yöneticilerin sayısı eksikse, kadınlar temsil noktalarında değillerse sonuç olarak da görünmüyorlar. Cumhuriyet tarihi boyunca 31 bin erkek belediye başkanı seçmişiz buna karşılık sadece 119 kadın belediye başkanı olmuş. Kadınlar kamu gücünü kullanmakta eşit noktaya gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

BİZİ YÖNETEMEDİLER
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde çok şey öğrendiğini, öğrenmeye de devam ettiğini söyledi. Siyasette kadınların daha çok yer alması için birlikte mücadele verilmesi gerektiğini söyleyen Uyar, “Sorun bizim bu hakları ne kadar kullandığımız ile veya erkek egemen siyasetin bu haklarımızı kullandırmadığı zaman ne yaptığımız ile ilgili. Örneği sayısız iş kadının olduğu İzmir’de Ticaret Odası’nın yönetiminde kadın yok. Belediye Başkan adayları içinde kadın yok. Anlayacağınız siyasette egemen olan bu erkek oyununu bizler yanlış oynuyoruz. Şu süreçte tüm siyasi partilerde bulunan kadınların bir gün çalışmadığını düşünün bakalım neler olacak. Bizler de belediyeleri yönettik ama sanıyorum erkekler bizi yönetemediği için bunları yaşadık” dedi. Konuşmaların ardından üç konuşmacıya da İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Dönem Başkanı Fatoş Dayıoğlu tarafından günün anısına plaket verildi.

 
İzmir sularında nefes kesen tatbikat
 
CHP'li Kılıç'tan iki ilçede seçim mesaisi: Bütün çabamız insanca, hakça bir düzen için!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan o ilçeye yeni yatırım!
Selçuk’ta 20.4 milyon liralık yatırımla içme suyu şebekesini yenileyen ...
Başkan Atila veda turlarına Doğanlar ile devam etti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, veda turlarına Doğanlar Mahallesi ...
KODA kardelenler için sahnede
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ...
 
Başkan Batur'dan Alyanak’a vefa
CHP Konak Belediye Başkan adayı ve Millet ittifakın ortak adayı Abdül ...
Kocaoğlu’ndan Aliağa mesajları: Tek zırhım var, adaletim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa ilçesine yaptığı ...
Başkan Selvitopu: Karabağlar'ın kalbi mobilya olmaya devam edecek
Göreve geldiği günden bu yana mobilya sektörünün Karabağlar’da gelişmesi ...
 
Sektörün büyük buluşması Olivtech başlıyor
Olivtech - 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri ...
CHP adayı Soyer: Türkiye'nin geleceği Altınordu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer, ziyaret ettiği Altınordu ...
Başkan İnce’den örgüte nazar boncuğu
CHP Güzelbahçe Kadın ve gençlik kolları seçim çalışmalarını kapı kapı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva