HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2017 Cuma - 10:35

Başkan Pekdaş'tan Basmane Çukuru çıkışı: Ruhsat vermedik!

Konak Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin tepkisini dile getirdi. Pekdaş, ayrıca Basmane Çukuru ile ilgili gelişmeler için de konuştu.

Başkan Pekdaş tan Basmane Çukuru çıkışı: Ruhsat vermedik!

Konak Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclis toplantısında ayrıca İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin ‘Basmane çukuru’ olarak da bilinen, Basmane’deki 20 bin 855 metrekarelik alanın mevcut imar planlarını iptal eden kararı ile ilgili de açıklamada yaptı.

Mahkemenin iptal kararının ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nce yapılan açıklamada “Konak Belediyesi verdiği ruhsatı da hemen iptal etmelidir” şeklinde yanlış bir ifadenin yer aldığını dile getiren Pekdaş, Konak Belediyesi’nin verdiği herhangi bir ruhsatın olmadığını açıkladı. Pekdaş, “İlgili firma TMSF’den bu alanı yaklaşık 80 milyon Dolar ödeyerek aldı. Bu para neredeyse Konak Belediyesi’nin bir yıllık bütçesi kadar… Bu parayı ödeyerek bu yeri satın alan firma bizden ruhsat talebinde bulunmadı. Ortada olmayan bir ruhsattan söz ediliyor. Dolayısıyla ruhsat vermedik ki ruhsatın iptali söz konusu olsun” diyerek konuya son noktayı koydu.

KUDÜS DÜNYA MİRASIDIR
Başkan Pekdaş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin tepkisini dile getirdi. Meclis oturumuna geçmeden önce dünya gündemini sarsan kararla ilgili açıklama yapan Pekdaş, Kudüs’ün Birleşmiş Millet (BM) tarafından özel olarak statüsü belirlenmiş bir şehir olduğunu belirterek, kadim şehrin dünyanın ortak mirası olduğunu söyledi.

KALICI BARIŞA İHTİYAÇ VAR
Ortadoğu'da kalıcı bir barış için dünyanın ortak mirası Kudüs’e sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Üç semavi dinin de en önemli merkezleri Kudüs’tedir. Dini ve kültürel anlamda dünyanın ortak mirasıdır. Kudüs dünyanın her renginin temsil edildiği bir şehirdir. 1980’de İsrail’in Doğu Kudüs’ü ilhak kararından sonra BM Güvenlik Konseyi bu kararı hem kınamış hem de Kudüs şehrinde diplomatik misyonun görev yapmaması gerektiği konusunda bir karar almıştı. Şimdi ABD Başkanı’nın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması, Tel Aviv yerine diplomatik misyonun görev yaptığı şehrin Kudüs olarak kabul etmesi dünyada büyük çalkantılara neden olacaktır. Halbu ki, Ortadoğu'da kalıcı bir barış için bütün dünyanın ortak miras olan Kudüs’e sahip çıkılması gerekiyor. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’ya barış gelmesi mümkün değildir. Filistin sorunu da Kudüs üzerinden orada adil, kalıcı, tarihi ve manevi haklara saygı gösteren çözümü hayata geçirmekle mümkündür. Böyle bir barışı hayata geçirmek tüm ülkelerin ve BM’nin görevidir” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin yayınladığı ortak deklarasyona destek verdiklerini de belirten Pekdaş, “Konak Belediyesi olarak Kudüs’ün statüsü değişmemesi gerektiğini savunuyor, ayrıca Filistin sorununun da biran önce dengeli ve adil bir barışla çözülmesinin bölgenin en büyük ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 
İzmir'de zehir tacirlerine operasyon!
 
CHP İzmir’in kongre sınavı: İstikrar mı, ilgisizlik mi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 8 Aralık 2017 Cuma 12:10

bir kere inşaat başlamadı,sn.pektaş, peki ruhsat isteseydi ne yapacaktınız? büyükşehirle ters mi düşecektiniz? bu konuda konak belediyesi büyükşehirbelediyesi ile hem fikir değil mi? sn.kocaoğlunun deyimi ile " cenazenin kaldırılmasına" el verecekmiydiniz???

Yorumu oyla      13      5  
8 Aralık 2017 Cuma 10:59

Ruhsatı olmayan yerde inşaatın başlamasına neden göz yumdunuz o zaman?

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarihe Saygı'da 15. yıl gururu... Ödüller sahibini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı ...
Bunlar heykel değil pasta... Lezzetin kalbi İzmir'de atıyor!
Türkiye'nin lezzetleri, Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'de vitrine ...
UNESCO Dünya Mirası Bergama, Travel Turkey'de
Dünyanın farklı yerlerinden turizm potansiyellerinin bir araya geldiği, ...
 
Travel Turkey kapılarını açtı... Dünya gör İzmir'i
Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de ...
Başkan Mahmut Badem’den Kudüs Tepkisi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Amerika Birleşik Devlet Başkanı ...
Karabağlar'da “Masal Çarşambaları”na yoğun ilgi
Çarşamba günleri Kilimtepe Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda düzenlenen ...
 
Konak’ın sokakları güzelleşiyor
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çeşitli nedenlerden dolayı yıpranmış ve ...
Bornova'da yeni proje... Domatınızı evde yetiştirin
Bornova Belediyesi, aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar ...
Karşıyaka'da engelleri aşan proje yola çıktı
Karşıyaka Belediyesi, hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşamını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva