HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2017 Cuma - 13:18

Başkan Pekdaş sert çıktı: Kimse kimseye şantaj yapamaz

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ve diğer şube başkanları tarafından karşılanan Başkan Pekdaş, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı

Başkan Pekdaş sert çıktı: Kimse kimseye şantaj yapamaz

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ve diğer şube başkanları tarafından karşılanan Başkan Pekdaş, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa teklifinin mecliste kabul edilmesini eleştiren Başkan Pekdaş; “Belediyeler nikah kıyıyordu şimdi bu yetki müftülere de verildi. ‘Aman verilsin’ mi diyeceğiz yoksa başka bir mücadeleye mi başlayacağız? Müftüde nikah kıyarsanız İslam dinine göre eş sorumluluklarınız öne çıkar. Oysa hukuk devletinin bireyi olarak haklarımız ve sorumluklarımız var. Bu düzenleme Anayasal bir kurum olan ailenin ve onun hukukunun yerine İslam’i değerlerin hakimiyetine geçişin ilk adımı olur. Bu yasayla hukuk devleti bireyi yerine, itaat eden ‘kul’ yaratılmak isteniyor. Biz hakları, özgürlükleri olan bireyi oluşturmak için çalışmalıyız” diye konuştu. 

KİMSE KİMSEYE ŞANTAJ YAPAMAZ

Ziyarette AK Parti’li belediye başkanlarının istifalarına da değinen Başkan Pekdaş, seçilmiş kişilerin şantajla görevlerini bırakmaya zorlandığını savundu. Başkan Pekdaş, “Önce HDP’li belediyelere kayyum atandı, şimdi de istifalar isteniyor. Eğer seçilmiş belediye başkanları partinin ilkelerine göre davranmıyorsa gereken yapılır ve parti yönetimi cezasını verir. O kişiyi partiden atar. Ya da yolsuzluk, hukuka aykırı davrandıysa onun da gereği yapılır. Kimse kimseye şantaj yapamaz. Bu yapılan suçtur. Varsa böyle bir durum yargıya sevk edersiniz. Gerekli görürse yargı görevden alır. Şimdi belediye başkanlarına ‘defterini kapatacağız’ diyorlar. Hukukta açık defter olmaz. Bugün Anayasa’ya göre her kurumun görevleri belliyken bunları bir tarafa attık. Hukuk dışı yöntemlerle, şantajla kişiler cezalandırılıyor” dedi. Hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin süreceğini dile getiren Pekdaş şöyle konuştu: “Bu mücadele hayatın içinde sokaklarda alanlarda verilmesi gerekiyor. Biz bir araya gelerek bu hukuksuz yönetime karşı demokrasi cepheleri oluşturup son sürat yola devam etme zorundayız.” 

PEKDAŞ’LA YOL ARKADAŞIYIZ

DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı da sendika adına Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Pekdaş’la Belediye Başkanı seçilmeden önce de yan yana mücadele verdiklerini söyleyen Sarı; “Önceden de hak, hukuk, demokrasi mücadelesinde yan yanaydık. Gezi sürecinde de yoldaşlık yaptık. Baro Başkanı olduğu dönemde DİSK ile omuz omuza yürüdü, destek verdi” diye konuştu. Ziyaret sonunda DİSK üyeleri Başkan Pekdaş’ı çiçek vererek 

 
Vize krizinde gelişme: İşte ABD'nin şartı!
 
Balbay rektörler için Meclis araştırması istedi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan yakın 21 Ekim 2017 Cumartesi 10:41

memiş sarı güvenlik sendeki yolsuzluk hakkında tek kelime etmiyor neden? sema hanım bilmeden olsa sanırım adı yolsuzlukla geçen bir sendika başkanını yanına almış siyeset yapıyor.yolunuz yol değil.sema hanıma tavsiyem bir sıkandala dönüşen konak belediyesi güvenlik personelinin toplu iş sözleşmesini bir an önce çözmesi. yoksa onu getiren halk götürmesini bilir.

Yorumu oyla      11      5  
Zıya tapar 20 Ekim 2017 Cuma 13:41

Sayın başkan kendi bünyenize bağlı guvenlik personeliz disk tarafından mağdur ediliyor. Ona neden değinmiyorsunuz 140 kişinin hakkını alınterini gasp eden disk başkanı memiş sarı beye iki çift lafınız olmadımı. Hiç hoş bir sahne değil. Sendika ziyaretinde işçi emekçi hakkı konuşulur haksızmıyım. Memiş sarı ile olan bu yakınlığınız bizleri düşündürüyor.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vize krizinde gelişme: İşte ABD'nin şartı!
ABD ile Türkiye’nin vize hizmetlerini karşılıklı olarak askıya almasına ...
İstifası istenen başkan: Görevimize devam ediyoruz!
İstifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe "Görevimize ...
İzmir'de 'ölüm deposu'na baskın: Onbinlerce şişe!
 İzmir'in Çeşme ilçesinde bir iş yerine düzenlenen operasyonda 40 bin şişe sahte içki ele geçirildi.
 
İzmir'de ruhsatsız silah operasyonu!
İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, jandarma tarafından otomobilinde ruhsatsız ...
İzmir'de eski akademisyenden FETÖ itirafları: 'Adil Abi kızacak...'
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada hakkında ...
FETÖ'ye hizmet eden holdinge operasyon!
FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Kaynak Holding'e ...
 
O isim tartışmalı konu için sordu: 'Kocaoğlu bu lafı işitince ne hissetmiştir?'
Hürriyet Yazarı Özkök, İçişleri Bakanı Soylu’nun muhalif belediye başkanlarını ...
İş arayan hemşireye ahlaksız teklif!
Ankara'da G.K. isimli iş arayan hemşire, başvurduğu iş ilanında aldığı ...
Türkiye'de bir ilk... Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmıyor
Temel pilotaj eğitimini tamamlayarak mezun olanların arasında Türkiye'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva