HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2018 Perşembe - 10:48

Başkan Pekdaş: İzmir’in özgürlüğü Türkiye’ye yayılsın

Pekdaş: İzmir’in özgürlüğü Türkiye’ye yayılsın Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarının sonuncusu Yeşiltepe Mahallesi’nde kuruldu.

Başkan Pekdaş: İzmir’in özgürlüğü Türkiye’ye yayılsın

Pekdaş: İzmir’in özgürlüğü Türkiye’ye yayılsın Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarının sonuncusu Yeşiltepe Mahallesi’nde kuruldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı iftara Yeşiltepe, Mecidiye ve Güngör mahallelerinden vatandaşlar katıldı. Başkan Pekdaş, iftar öncesi sokak arasına kurulan masaları tek tek dolaşarak, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Dayanışma duygusunun ön plana çıktığı iftar yemeğinde okunan ezanın ardından davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR
Yemeğin ardından kürsüye gelen Başkan Pekdaş, birlik, beraberlik ve huzurun daim olması için bu yıl Ramazan ayında her akşam bir mahallede iftar sofrası kurduklarını söyledi. Geçen yılki Ramazan’da ilk iftarı Yeşiltepe Mahallesi’nde verdiklerini hatırlatan Pekdaş, “Türkiye’nin çok yoğun bir gündemi var. Bu hız içinde önemli olan bir birimizi unutmamamız, bir birimize destek olmamız. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı yükseltmemiz. Biz İzmir de bunu yapıyoruz” dedi. İftarın verildiği üç mahalle muhtarının da kadın olmasına vurgu yapan Başkan Pekdaş, ”Konak’ta en fazla kadın muhtara sahip ilçenin belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Onlar kadın muhtar, ben kadın belediye başkanı, İzmir’in aydınlığını böyle yaşıyoruz. Büyük Atatürk aynı zamanda Cumhuriyeti bir kadın devrimi olarak gerçekleştirdi. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Kadın- erkek eşit yurttaş olduğunda demokrasi olur, özgür yaşam olur, kendine güvenen, özgür fikirli çocuklar yetiştirmek mümkün oluyor. İzmir, kadınlarıyla özgür bir şehir. Türkiye’de de bu özgürlüğün olmasını istiyoruz. İzmir gibi yaşamlar olsun istiyoruz” diye konuştu. KIRAATHANE KADINSIZ TOPLUM ÖZLEMİNİN ESERİ
“Bir ülke ancak özgürlük varsa kalkınır, gelişir” diyen Pekdaş, seçim vaatleri olarak sunulan ‘Kıraathane’ projesini de eleştirdi. Pekdaş, “Bugün önümüze gele gele kıraathane projesi geliyor. Kıraathane aslında kadınsız yer demek. Ülkenin en önemli projesi olarak kıraathaneler deniliyor, oysa bizim ihtiyacımız olan fabrikadır. Hepimizin yakınları, çocukları işsiz. Bu ülkeye üretimin gelişmesi için yatırım yapmak lazım. Boş boş oturulacak kıraathaneler açmak çözüm olmaz. Bir taraftan kütüphaneler kapatılıyor, şimdi de onun yerine kıraathane açılacağı söyleniyor. Kıraathanelere kadınlar girmesin istiyorlar. Bu fikrin çıkış sebebi kadınsız bir toplum özlemi aslında” dedi. Konuşmasının sonunda İzmir’in özgürlüğünün tüm Türkiye’ye yayılmasını isteyen Pekdaş, bayramın aydınlık günler getirmesini ve bu günlerin 24 Haziran sonrasında da sürmesini diledi. Konak Belediyesi’nin son iftar programı ay boyunca olduğu gibi sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat- Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu ile renklenen Ramazan eğlencesinde çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Başkan Pekdaş, iftar yemeği sonrası mahalle sakinleriyle sohbet etti.

 
Okul servisinde 3 çocuğu taciz etmişti: Yargıdan kararını verdi
 
Selçuk’ta Ramazan eğlenceleri sona erdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da bayram neşesi
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, önce makamında ardından ...
Başkan Uyar İspanya’da Urlalı kadınları anlattı!
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Bilbao Belediyesi, Bask ...
İzmir Büyükşehir'de çifte kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Huzurevi ve Eşrefpaşa Hastanesi'ndeki kutlamalarda ...
 
Bornova’da bayramlaşma zamanı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Ramazan Bayramı öncesinde çalışanların ...
Çiğli Belediyesi’nde bayramlaşma mesaisi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Ramazan Bayramı öncesinde şantiye ...
Başkan Selvitopu, personeliyle bayramlaştı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ramazan Bayramı öncesi ...
 
Bornova'da genç kaşifler mezun oldu
Bornova Belediyesi’nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirdiği Genç Kaşifler ...
Başkan Bakıcı'dan bayram mesaisi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Ramazan Bayramı kutlamaları ...
Başkan Batur personelle bayramlaştı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva