HABERLER>SPOR
7 Temmuz 2020 Salı - 14:15

Başkan Özkan oyuncunun ailesine kızdı: Babalara 'yetti artık' diyorum!

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 17 yaşındaki altyapı oyuncusu Efe Mustafa Çetin'in profesyonel sözleşme imzalamayı kabul etmediğini ve kulüpten ayrılmak istediğini; genç futbolcunun bu yüzden 1 yıl resmi müsabakalara çıkmamayı göze aldığını dile getirdi. Oyuncunun babasına yüklenen Özkan, "Bu topraklarda yaşayanlar önce namusu ve şerefi için yaşar, para sonra gelir. Sadece babalara yetti artık diyorum, helallik almadan gitmeniz doğru değildir, yapmayın, kesinlikle yapmayın, eğer bilseydiniz kesinlikle yapmazdınız diyorum" dedi.

Başkan Özkan oyuncunun ailesine kızdı: Babalara  yetti artık  diyorum!

Başkan Özkan, geçen yıl profesyonel olmamaları nedeniyle Trabzonspor'a bedelsiz transfer olarak iki kulüp arasında krize neden olan Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlı'da olduğu gibi Efe Mustafa ile de helalleşmediklerini açıkladı. Yazılı açıklamasında, "Yetti artık. Bu toplumun en önemli değerlerinden biri helalleşmektir" diyen Seyit Mehmet Özkan, "Bu topraklarda yaşayanlar önce namusu ve şerefi için yaşar, para sonra gelir" şeklinde konuştu. Özkan, 18 yaşından küçük olan Efe Mustafa'nın başka kulüpte oynayabilmesi için gereken muvafakatnameyi vermeyeceklerini ifade etti.

Efe Mustafa'nın babasının kendisini telefonla arayarak, "Geçen yıl Ravil'i, Burak'ı, Polat'ı ve Yiğit'i profesyonel yaparken bizi unuttunuz, biz size kırgınız, Altınordu'da devam etmeyeceğiz, hangi kulüple anlaşacağımız da belli değil, ne kadar istiyorsunuz?" sorunu yönelttiğini kaydeden başkan Özkan, şöyle konuştu:

"Bir babadan duyacağım en ağır söz. Tam 13 yıldır bu işin içindeyim, hiç bir babadan bir kuruş dahi istemedim. Babaya birileri öğretmişler. Öğreten veya araya giren önce bir menajer oluyor, kulüp kendini saklıyor, kulüp son aşamada sahne alıyor. Ben de, Efe henüz 17 yaşında, neden sabır göstermiyorsunuz baba bey? dedim. Onların milli forma giyme sayıları fazla idi ve çok göz önünde idiler. İşte şimdi sıra Efe Mustafa'ya geldi. 'Sen çocuğunu göndermeyebilirsin ama ben sporcumu vermem kardeşim' dedim."

11 YAŞINDA ALTINORDU'YA GELDİ
Efe Mustafa'nın 11 yaşında bir çocukken Aydın'dan Altınordu'ya geldiğini söyleyen başkan Seyit Mehmet Özkan şöyle devam etti:

"Tam 6 yıl Altınordu Futbol Akademisi bünyesinde delikanlı oldu. Ekmeğimizi yedi, suyumuzu içti. Bugüne kadar, 'Allah sizden razı olsun Mehmet Bey' diyen baba bey, şimdi bana kaç para istiyorsunuz, diyor. Arkasından hangi menajer ve hangi kulüp çıkacak, merakla bekliyoruz. Bu konuda kimseyle polemiğe girmem. Kimseden de bir şey istemiyorum. Allah'ın yardımı bana yeter. Sadece babalara yetti artık diyorum, helallik almadan gitmeniz doğru değildir, yapmayın, kesinlikle yapmayın, eğer bilseydiniz kesinlikle yapmazdınız diyorum. Büyük kulüplerimize diyeceğim ise, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. Herkese, ailesine, şirketine, kulübüne helal lokma yedireceği onurlu bir yaşam diliyorum."

MUHAMMET TAHA'DAN 2.3 MİLYON TL
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'a transfer olan kaleci Muhammet Taha Tepe'den 2.3 milyon TL bonservis ücreti kazandıklarını açıkladı. Genç file bekçisiyle helalleşerek yolları ayırdıklarını söyleyen Özkan, "Muhammet Taha geçen yıl 18 yaşını bitirdi. Altınordu Futbol Akademisi´nden mezun oldu. Profesyonel sözleşme imzaladı. Bu sezon hazırlayıcı takımımız Niğde'ye gitti. Orada başarılı bir sezon geçirdi. Trabzonspor talip oldu, 2.3 milyon TL bonservis bedeli ödediler. İkinci satışından da pay aldık. Trabzonspor'a hayırlı olsun. Muhammet Taha, Sapanca'dan bize geldiğinde 12 yaşında bir çocuktu. Tam 7 yıl ekmeğimizi yedi, suyumuzu içti. Muhammet Taha ve babası helalleşerek gittiler. Allah yollarını açık etsin. Muhammet Taha´yı daima bizim bir evladımız olarak anacağım ve onun iyiliği için her zaman dua edeceğim" dedi. (DHA)

 
Pamuk üreticisi dertli: Menemen Ovası susuz kaldı!
 
Beyaz'ın taş ev günleri
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
perikles... 8 Temmuz 2020 Çarşamba 06:31

"bizim ekmeğimizi yedi,suyumuzu içti" olmadı.toprak ağası gibi...

Yorumu oyla      2      3  
Never Give Up!! 7 Temmuz 2020 Salı 15:26

Hiç bir iyilik cezasız kalmaz... Ama yine de doğrunun kalesi asla yıkılmaz! İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu, Yetiştirmeye devam, Ne kadar çıkarsa o kadar..

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 7 Temmuz 2020 Salı 14:34

"Paranın dini ve imanı yoktur" diye halk arasında boşuna konuşulmaz Sayın ÖZKAN...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka antrenmanları bırakmıyor
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) alt liglerde koronavirüs salgınıyla ...
Pınar Karşıyaka, Sek Henry'i açıkladı
ING Basketbol Süper Ligi'nde transfer harekatını sürdüren Pınar Karşıyaka, ...
Kayserisporlu kaleci Lung'a: Gel Kayserili ol!
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor kalecisi ...
 
Altay rotadan çıktı
TFF 1'inci Lig'de geriden gelip öne geçtiği deplasmanda, 10 kişi kalan ...
Devlerin peşindeki Ravil'den 1 yıllık imza!
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'nun 17 yaşındaki yıldız adayı Ravil ...
Karşıyaka, 2'nci Lig için umutlu
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan koronavirüs salgını yüzünden 4 aydır duran ...
 
Palut istifa kararının perde arkasını anlattı
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de üst üste alınan kötü sonuçların ardından ...
Menemenspor ilk transferi amatörden yaptı
TFF 1'inci Lig'de ilk yılında düşme korkusu yaşamayıp orta sıralarda kalmayı ...
Menemenspor'da Trtovac gidici
TFF 1. Lig temsilcisi Ekol Göz Menemenspor'da Sırp stoper Jasmin Trtovac'la ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva