HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2019 Cumartesi - 08:57

Başkan Özçınar’dan satışlar, tahsis, hastane, şirket tasfiyesi için açıklamalar!

Kiraz Belediye meclisinde ilçeye yapılması planlanan 75 yataklı devlet hastanesi için arazi tahsisi kararı alındı. Başkan Özçınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sağlık Bakanlığı’na ‘1 yıl içinde bitsin’ şeklinde talimat verdiğini açıkladı. Meclis toplantısında ayrıca köy malları satışları, kamulaştırma, takas ve şirket tasfiyesi gibi konular da gündeme geldi.

Başkan Özçınar’dan satışlar, tahsis, hastane, şirket tasfiyesi için açıklamalar!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin iktidarda olduğu Kiraz’da belediye meclisinin Kasım ayı toplantısında önemli konular masaya yatırıldı.

Arkacılar Mahallesi’nde bulunan 30 bin 216 metrekare büyüklüğünde olan arsa niteliğindeki taşınmazın 75 yataklı devlet hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararı oy birliği ile aldı.

Yeniköy Mahallesi’nde yer alan 2 bin 593 metrekarelik, Karaburç Mahallesi’nde bulunan 7 bin 125 metrekarelik taşınmazların satışının yapılması için Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve encümene yetki verildi. Kararlar oy çokluğu ile alındı. Yine Karaburç Mahallesi’nde bulunan 272 metrekarelik taşınmaz için de aynı karar verildi.

Yenimahalle’de yer alan 283 metrekarelik taşınmazın 4 kişiye hisseli olan 408 metrekarelik arsanın 233 metrekarelik kısmı ile takas işleminin yapılıp yapılmayacağı konusu da meclis gündemine geldi. Karar komisyonlara oy birliği ila havale edildi.

Suludere Mahallesi’nde bulunan 235 metrekarelik taşınmazın 25 metrekarelik kısmında İZSU’nun kuyu açması için tahsis işleminin yapılması mecliste gündeme geldi. Suludere Mahallesi’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için taşınmazsın İZSU’ya tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Sermayesinin tamamı belediyeye ait olan Belmar Kiraz Belde Temel Tüketim Maddeleri Turizm Gıda Temizlik İnşaat Özel Eğitim Hizmetleri San. ve Tic. Şti.’nin tasfiyesi için Başkan Özçınar’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

İğdeli Mahallesi’nde bir vatandaşın arazisinden 60 metrekarelik alanı yol yapımı için belediyeye hibe etmesi de gündeme geldi. Taşınmazın belediyeye bedelsiz devri oy birliği ile meclisten geçti. Kamulaştırma yapılması için encümene yetki verildi.

BATIK OLAN BİR ŞİRKETTİ, KURTARMAK İÇİN MÜCADELE VERDİK AMA OLMADI!
Belediye Başkanı Saliha Özçınar şirketin tasfiyesi için yetki alması konusunda, “Bizden önceki dönemden batık olan bir şirketti. Biz onu kurtarmak için mücadele verdik. Fakat en son sermaye artışıyla kurtarılacak durumda olmadığını gördük. Zaten işçi yükünü azaltmıştık. Üzerinde 13 tane işçisi kalmıştı. Şimdi onlarla da görüşme yaptık. Farklı şirketimiz üzerine alarak personeli çıkarmama adına düzenleme yapıyoruz. Geçmek isteyen de istemeyen de var. Yeni kurduğumuz bir belediye şirketimiz var. Sosyal tesislerimizi artık o şirket üzerinden gideceğiz. Diğerinin ise tasfiye sürecini başlatacağız” dedi.

HANGİ KÖYDEYSE O KÖYLÜYE SATIYORUZ
Satış kararlarına değinen Başkan Özçınar, “Bizim köy tüzel kişiliğinden bize geçen ama vatandaşların kendisinin olan kullanılmayan yerler var. Bunlar vatandaşlar tarafından talep ediliyor. ‘Bu alanı biz kullanabilir miyiz?’ deniyor. O köyün dışına çıkmadan bir satış işlemi gerçekleştiriyoruz. Hangi köydeyse öncelik o köylünün oluyor. Açık ihale ile yerlerimizin satışlarına devam ediyoruz. Onun dışında durduk yerde satışa çıkalım olmuyor. Vatandaş talebi üzerine devam ediyoruz. Alan çok geniş bir alan, oraları kullanmamız çok zor oluyor. O köyden birileri istiyorsa o şekilde satışa çıkıyoruz. Ekonomik nedenlerden dolayı değil. Bazı firma ve kooperatifler istediğinde reddediyoruz” diye konuştu.  

CUMHURBAŞKANI ‘1 YIL İÇİNDE BİTSİN’ TALİMATINI VERDİ
Devlet hastanesi yapımı için arazinin Sağlık Bakanlığı’na tahsisine ayrı bir parantez açan Özçınar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci hızlandırmak için hamle yaptığını söyledi. Özçınar, “Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanlığı’na talimatı geçti. ‘1 yıl içinde bitecek şekilde ayarlansın’ dedi. Artık çok uzadı çünkü. Çok şükür artık bir şekilde düzene oturtacağız” dedi.

 
CHP İzmir'de ilk ilçe kongresi 14 Aralık'ta o ilçede!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çocuklar için ‘tu kaka’ ise pazarda ne işi var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'in iki mahallesine taziye evi
Menemen’in Asarlık ve Yeşilpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan Taziye ...
İZDENİZ Genel Müdürü istifa etti!
İZDENİZ Genel Müdürü Utku Arslan istifa etti.
Büyükşehir’den o ilçeye destek: Turistik tesis alınacak
Mali sorunlar yaşayan belediyelerin kasalarına para aktarabilmek için ...
 
Başkan Koştu, altın madeni davalarından çekilme gerekçesini açıkladı: Zararı yok, değer katıyor!
Bergama Belediye Başkanı Koştu, ilçede altın madenlerine karşı yürütülen ...
Konak'ın 'iyilik bankası' yüzleri güldürüyor
Konak Belediyesi ihtiyaç fazlası, kullanılabilir durumda olan her türlü ...
Başkan Eriş, geleceğin şeflerini tebrik etti
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali ...
 
Briç heyecanı Bornova'da yaşanacak
Bornova Belediyesi, Bornova Briç ve Spor Kulubü işbirliğiyle Briç Turnuvası ...
Soyer'den engelleri kaldıran ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.
ESHOT’ta çözüm oranı yüzde 82!
ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı çağrı merkezine ayda ortalama yaklaşık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva