HABERLER>İŞ DÜNYASI
14 Haziran 2019 Cuma - 10:34

Başkan Olgun: Mobilya OSB'yi Torbalı'ya istiyoruz

İzmir İli Oda ve Borsa Yönetim Kurulları Ortak toplantısı önceki gün Torbalı’da yapıldı. Toplantıda konuşan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, "İki tane OSB’miz var üçüncüsü için İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya ve Sayın Mahmut Özgener’den müjde bekliyoruz" dedi.

Başkan Olgun: Mobilya OSB yi Torbalı ya istiyoruz

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Çevre İlçelerin Oda-Borsa başkanları katıldı.

Toplantıda tarımsal alandaki kalkınmadaki sıkıntılar, pamukta primlerin düşürülmesi, mobilya OSB ve kurvaziyer turizm sektöründeki büyüme potansiyeli üzerinde duruldu. Toplantının ardından kısa bir değerlendirme yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “İzmir’in tüm sorunlarının Torbalı’da masaya yatırılması bizim için önemli. İzmir ekonomisinin nabzının Torbalı’da atması için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz”dedi.

OLGUN: MOBİLYA OSB’Yİ BEKLİYORUZ
Toplantıda ev sahibi olarak konuşma yapan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun 13 yılda yüzde 219 oranında nüfus artış hızı yaşadıklarını belirterek, "Torbalı sahip olduğu coğrafi konum itibariyle lojistik imkânları çok güçlü bir şehir. Bu güçlü imkânlar sayesinde yatırım çeken, göç alan, istihdam sağlayan bir cazip kent haline geldik. Torbalı yapmış olduğu 1 milyar 180 milyon dolarlık ihracat ile İzmir’in yaptığı ihracatın %12’sini tek başına karşılayarak 66 ili geride bıraktı. İlçe ayrıca hem sanayi kenti hem de tarım kenti olma özelliğini taşıyor.  Ege Bölgesi'nin özellikle kışlık sebze ihtiyacının yüzde 75'i Torbalı'da üretiliyor. Bu rekabet ve güven ortamının artması gerektiğini düşünüyorum. Rekabet ve güven ortamı arttıkça İzmir büyüyecek İzmir büyüdükçe Türkiye büyüyecek. Bunu sürdürülebilir bir şekilde hep birlikte el birliğiyle çalışırsak başarabileceğimize inancım tamdır. Pancar OSB ve Torbalı OSB’ye ev sahipliği yapıyoruz. İki tane OSB’miz var üçüncüsü için İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya ve Sayın Mahmut Özgener’den müjde bekliyoruz" diye konuştu. 

ÖZGENER: MOBİLYA OSB'DE GELİŞME YOK
Torbalı'da iş yeri bulunan Mahmut Özgener de ilçenin büyümesini yakından takip ettiğini belirterek, mobilya OSB konusunda müjdesi olmadığını söyledi. Dikili tarıma dayalı OSB konusunda gelişmeler olduğunu dile getiren Özgener, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin yer seçimini hukuken gerçekleştirdiğini ve şirketin resmen kurulduğunu açıkladı.

HANGİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI?
4 ayda bir yapılan oda ve borsa yönetim kurulları toplantısında İzmir ve ilçelerinin önemli sorunları masaya yatırıldı. Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik kruvaziyer turizm konusundaki çalışmaları anlattı.  İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, tarım sektöründe yaşanan gelişimleri anlattı.  Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili Muhsin Dönmez, aylardır herkesin seçimi beklediğini söyleyerek, 6 aylık kayıp zamana dikkat çekti ve seçimin ardından işlerin yeniden hızlanmasını istedi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ise Aliağa liman ve bağlantı yolları ile ilgili sıkıntıları anlattı. Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy ise pamuk teşviki uygulamalarında yaşanan sorunlara vurgu yaptı. Pancar OSB Başkanı Mahmut Ünlüsoy ise İzmir-Aydın otobanından Pancar’a yapılacak bağlantı yolu ile ilgili yaşanan bürokratik engelleri gündeme getirdi.

Tüm sorunları tek tek not eden İZTO Başkanı Mahmut Özgener “Burada güdeme gelen konuların hepsini ilgili bakanlıklar ile görüşüp çözülmesinisağlayacağız” dedi.

 
Uykusuzluk, depresyon, ağrı ve yaranın ilacı: Lavanta
 
Bakan Pekcan Suriyeli şirket sayısını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışına kaçtı iddialarına ne yanıt verdi?
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Mert Optik Genel Müdürü Mert ...
EİB ve EGEİD ihracat için birlikte çalışacak
İhracatın artırılması amacıyla farklı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ...
İzmir'in büyük firması konkordato ilan etti!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); İzmir Başkanlığı’nı ...
 
İzmirli sanaycilerden Ankara'ya uçuş isyanı: Dönemiyoruz!
Yorgancılar özellikle Ankara ile İzmir arasında uçuş sayısındaki yetersizliğin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'tarımsal üretim' çağrısı
Türkiye’nin hem cari açığını kalıcı olarak düşürmek hem de dış borçlarını ...
İş dünyasından çağrı: İzmir teknoloji ve eğitim üssü olmalı
İş dünyasının önde gelen STK’larının başkanları, bu konuda atılacak adımlarla ...
 
İzmir’in zeytinyağı devi İspanya'ya taşındı!
1938 yılında Anthony Micaleff tarafından İzmir’de kurulan ve Türkiye’nin ...
Ege'nin yeşil pasaportlu ihracatçı sayısı artıyor
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "2019 yılının 5 aylık döneminde ...
Başkan Yorgancılar: Sanayi üretimi kan kaybediyor!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “”Küresel likidite bolluğunun imkan verdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva