HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2021 Pazartesi - 10:16

Başkan mandalina bahçelerini tarımdan saymadı... Büyükşehir'den o ilçeye imar vetosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremin ardından mağdur olan vatandaşların yaşadığı Gümüldür ve Özdere’nin Menderes Belediyesi tarafından yapılan imar planlarını ret etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen konu mandalina bahçelerinin imara açıldığı, K alanları belirlenmediği ve bazı kişilere ayrıcalık tanındığı gerekçesiyle geri gönderildi. Toplantıya çağrılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ise, “Bölgede tarım alanı yok, mandalina bahçeleri var” sözleri şaşkınlık yarattı.

Başkan mandalina bahçelerini tarımdan saymadı... Büyükşehir den o ilçeye imar vetosu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Menderes Belediyesi tarafından hazırlanan imar planlarıyla ilgili önemli bir karar aldı. Büyükşehir’de, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyelerinden oluşan ihtisas komisyonu uzman ekibin kendilerine sunumunun ardından planları veto etti.

Menderes Belediyesi’nin 30 Ekim’de Bayraklı Manavkuyu gibi depremde yıkılan evlerin de bulunduğu Gümüldür-Özdere yerleşim alanına ilişkin hazırladığı planda mandalina bahçelerinin imara açıldığı ortaya çıktı.  Hazırlanan üst ölçekli planlar ve uygulama imar planlarında yapılan incelemede Seferihisar-Kuşadası Yolu üzerinde bulunan özellikle ticaret alanları, kıyı kesimi ve yol kenarlarının konuta ve ticari kullanıma uygun hale getirildiği belirlendi.

- AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ!

BAŞKAN ANLATAMADI
İhtisas komisyonunun toplantısına gelen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar çalışmalarla ilgili soruların çoğunu yanıtsız bıraktı. Kayalar’a toplantıda 1600 dönüm alanın yeni planda neden imara açıldığı soruldu. Kayalar ise toplantıda, “Alan büyük değil” ifadelerini kullandı. Kayalar’ın toplantıda ayrıca, “Biz tarım alanlarını imara açmıyoruz. Buralarda mandalina bahçeleri var. O bölgelerde çalışma yapıldı” sözleri şaşkınlık yarattı. Kayalar’ın Türkiye’de en iyi satsuma cinsi mandalinalarının yetiştiği bölgelerle ilgili “tarım alanı değil” ifadeleri kafaları karıştırdı. 

K ALANLARI YOK
İhtisas komisyonu toplantısında Menderes Belediyesi’nin “K alanı” düzenlemesini yapmaması da gündeme geldi. Belediye Başkanı Kayalar’a depremden sonra hasar gören ve  yıkım kararı alınan 12 adet binaya kazanılmış hak tanıyan “korunacak bölge” kararını neden belediye meclisinden geçirip Büyükşehir’e göndermediği de soruldu. Başkan Kayalar’ın toplantıda tüm sorunları tek işlemde çözmeyi planladıklarını anlattığı öğrenildi.  Böylece; deprem sonrası İzmir’in metropol tüm ilçelerinden gelen ve depremde mağdur olan vatandaşlara inşaat hakkı tanıyan düzenleme şansı da kaybedilmiş oldu.

ÖRTÜLÜ RANT MI?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlama, imar ve teknik birimlerini şaşkına çeviren, komisyon üyelerinin tepkisine neden olan ilçe belediyesinin teklifiyle ilgili belediye meclisi de ihtisas komisyonunun kabul ettiği kararı onayladı. Büyükşehir, sorunu çözmek ve depremde mağdur olan vatandaşların haklarını korumak yerine yeni alanları imara açan planın üzerinde çalışılarak tekrar kendilerine gönderilmesini istedi. Onaylanan işlemde sadece ilçede şu anda yıkılan binalara ilişkin hak kaybı olmaması amacıyla imar düzenlemesine izin verilebildi.

 
Büyükşehir'den Tire'ye 3 yeni kavşak
 
AK Parti yerel yönetimler toplantısı tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 20 Eylül 2021 Pazartesi 20:01

Mandalina bahçeleri tarım alanına girmiyormuş efendinin! dediğine göre. Yahu arkadaş bu demeci neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Bilmediği için böyle konuştu desen o cehaletin o koltukta ne işi var diye sorarlar adama, bilerek yırtmaya çalıştı aklınca desen bu kez de kurda kuzu emanet etmişsiniz demektir hiç mi adam seçmesini beceremiyorsunuz dürüst ve çalışkan insan bulmak bu kadar mı zor! Bu olay siyasi partilerin ne kadar çürümeye yüz tuttuğunun kanıtıdır. Bakalım genelmerkez ne yapacak? Bu çakallığı görmezden gelirlerse ben akpden şöyle farklıyım, böyle adalet getireceğim, torpili ve rantı kaldıracağım demesin sakın.

Yorumu oyla      3      3  
Hacı 20 Eylül 2021 Pazartesi 19:38

Menderesin her tarafı tarım arazisi ama Mustafa Başkan mandalinanın tarım olduğundan bi haber. Zaten Menderesteki tarım arazilerini talan eden hobi bahçesi denilen garabetlere de hiiç ses çıkarmıyor. Bir özdereli ve mandalina bahçesi sahibi olarak mandalina bahçelerinin imara açılmasını kesinlikle istemiyorum. Sen hangi akılla neye dayanarak buraları imara açmaya çalışıyorsun? Amacın ne?

Yorumu oyla      3      3  
Portakal Bahçesi 20 Eylül 2021 Pazartesi 14:57

Menderes ilçe Belediye Başkanı CHP li değil mi ? Bu imar planını CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu danışmanlarına inceletmesi gerekir. CHP ne genel seçim kazandıracak yada seçim kaybettirecek uygulamalar , hizmetler CHP li belediyelerin yaptıkları yada yapmadıkları ile ilgili olacaktır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri , vaatleri CHP li belediyelerin hizmetleri ile ne kadar örtüşüyor. 2019 Mart yerel seçimlerinde İzmir’in Bayındır ilçesi ile Bergama ilçesini CHP kaybetti . Neden ?

Yorumu oyla      8      4  
Paşa 20 Eylül 2021 Pazartesi 14:13

Mustafa Beye göre mandalina tarım değil ağır sanayi sanırım. Menderesin gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanı kendisi. Sürekli skandal.

Yorumu oyla      11      3  
muhalif 20 Eylül 2021 Pazartesi 13:30

İBB doğru olanı yapmış, Menderes belediyesi, mandalina bahçelerini tarım alanı saymamış, tarımın ne olduğunu bilmiyor heralde....

Yorumu oyla      15      3  
Tarım değil derken? 20 Eylül 2021 Pazartesi 10:55

İzmir mandalina yönünden çok şanslı bir şehir. Değerini bilmek gerekiyor. Diğer şehirlere gittiğinizde bu mandalinayı arıyorsunuz ama yok. Örneğin, Ankara'da bulamadım. Güneydoğu da zaten yok.

Yorumu oyla      14      3  
ST 20 Eylül 2021 Pazartesi 10:54

Belediyeler imar planlarında, imar izinlerinde eş, dost, partili, bizden vs. kayırma işlerinden ne zaman vazgeçecek acaba? Tarım alanlarını imara aça aça sonunda hepimiz aç ve muhtaç kalacağız, bunları düşünen yok mu. Kızılderili Reis Seattle'ın dediği gibi bir gün her yer insanoğlunun kokusu ile dolarsa o gün sonumuzun başlangıcı olacak, bu biline.

Yorumu oyla      20      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Tire'ye 3 yeni kavşak
İzmir Büyükşehir Belediyesi devraldığı Tire Şehir Yolu üzerindeki trafik ...
İzmir'in Nirvanası'na yürüyen merdivenli çözüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Metro istasyonu ile Katip Çelebi Üniversitesi ...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Konak fark yaratacak
Konak Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa ...
 
Dikili'de voleybol heyecanı sona erdi
Dikili Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ...
Bornova'da Gaziler Günü için tören
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal Rütbesi ve Gazi ...
Aydın'ın Sultanları şampiyon oldu!
Balkan Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Aydın Büyükşehir Belediyespor, ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan çevre mesajı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, "Let's Do It" (Haydi Yapalım) Dünya Temizlik ...
Karşıyaka’da ‘Gaziler Günü’ unutulmadı
Karşıyaka’da “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla tören düzenlendi.
İzmir'de Gaziler Günü törenle kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva