HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2016 Perşembe - 09:28

Başkan Kocaoğlu uzlaşı kültürünü anlattı

Kamu Denetçileri İzmir’de bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzlaşı kültürünün önemine değinerek “Sorunlarımızı daha kolay, daha barışçıl, ortamı germeden, en az yara alarak ve en az zarar görerek çözmenin yollarını bulmalıyız” dedi.

Başkan Kocaoğlu uzlaşı kültürünü anlattı

Türkiye'de 2012 yılında kurulan “Kamu Denetçileri Kurumu” (Ombudsman) İzmir'de toplandı. Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen “Kamu Denetçileri Kurumu 3. Bölgesel Konferansı”na yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun katılımı dikkat çekti.

Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kamu Denetçileri Kurumu’nun bence en belirgin görevi, uzlaşma kültürünün ülkemizde gelişmesi, yaygınlaşması, uzlaşmanın sorunların çözülmesinde önemli bir araç olarak kullanılmasıdır. Bunu yapabildiğimiz, bunu yerleştirebildiğimiz sürece sorunlarımızı daha kolay, daha barışçıl, ortamı germeden, en az yara alarak ve en az zarar görerek çözmenin yolunu bulacağız” diye konuştu.

Vatandaşın sorununun çözülmesi için ilişkide olduğu kurumda güler yüz ve iyi niyetle karşılanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, çeşitli nedenlerden dolayı sorun çözülemeyecek olsa bile çözümsüzlüğün de şeffaf bir şekilde ve iyi niyetle anlatılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Hepimiz insanız. İnsanın olduğu yerde hata olmayacak diye bir şey yok. İstemesek de, kendimizi çok zorlasak da, bilmeyerek, iyi niyetle hata yapabiliyoruz. Ama mutlaka çözümü bulmak zorundayız” diye konuştu.

Göreve geldiği ilk yıllarda sabahlara kadar çalışarak belediyeyi öğrendiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir vatandaş şikayeti geliyor, siz ilgili bürokratı çağırıyorsunuz, o size olmazları söylüyor. O olmazların gerçekten olmaz mı, yoksa bir gerekçe yığını mı olduğunu ancak o işi öğrenerek görüyorsunuz. Göreve geldiğimde tam 2.5 sene sabahlara kadar okudum ve soru sorarak oluru buldukça hem ben mutlu oluyordum hem de bürokrat anında olmaz deme oranını giderek düşürüyordu. Kökten çözüm mü, hayır ama 12 yılda çok önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Uzlaşı ve barış içinde ülkemizi yönetmek dileğiyle toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi.

MAHKEMEDEN ÖNCEKİ SON DURAK
İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında, “Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, insanların memnuniyetsizliğini hızlı bir şekilde çözümleyebilme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun tanıtımın yapıldığı toplantıda konuşan Kamu Denetçisi (Ombudsman) Zekeriya Aslan, kurumun 2012 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 22 bin şikayet aldıklarını ifade ederek, “Kamu Denetçiliği Kurumu, mahkemeden önceki son durak. Vatandaş, idareden haksızlığa uğradığını, menfaatinin zedelendiğini düşünüyorsa eğer, hangi idare olursa olsun, internet yoluyla bize şikayet edebilir. Çok basit ve ücretsiz bir sistem. Karşısında bir erk güç varsa vatandaş çekinebilir, o yüzden ‘isim gizli kalsın’ derse kalır” dedi. Toplantıda, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Veli İlhan Ceylan da kurumu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

 
Uluslararası Bodrum Dans Festivali başladı
 
Aksünger: Demirtaş siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 26 Mayıs 2016 Perşembe 14:33

İnciraltı için onlarca yıldır bu deneniyor bir işe yaramıyor...? Ne uzlaşıymış ama...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın Yörükleri Belenbaşı Festivali’nde efeleniyor!
Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı tarafından düzenlenen Belenbaşı ...
Bornova’da yatırımlar tam gaz: Doğanlar’da yeni yaşam!
Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi ve Pınarbaşı’nın ardından Doğanlar ...
Alaçatı'ya 'Koca' müjde: 100 milyonluk dükkanlarına kavuştu
Bütünşehir yasasıyla birlikte belde iken mahalleye dönüştürülen Alaçatı’nın ...
 
Şizofreni'nin tarihi bu sergide: Görmezden gelmeyelim!
Şizofreni hastalığı ve tedavisinin binlerce yıllık, ilgi çekici tarihine ...
Seferihisar-Samos seferleri başlıyor!
Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samos’lu işadamları ...
Karşıyakalı öğrenciler sahaya indi
Her yaşta ve her branşta sporu yaygınlaştırmak için çalışan Karşıyaka ...
 
Büyükşehir'den çağrı: Haydi İzmir yeni rekora!
Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyas, ...
Karabağlar Belediyesi’nden ‘ödeme’ açıklaması!
Belediye yapılan açıklamada Uzundere Rekreasyon Alanındaki ‘Tematik Oyun ...
Kocaoğlu'ndan Ankara mesajları: 'İzmir'in yoğurt yiyişi'ni anlattı
“Etik Günü” nedeniyle Ankara’da düzenlenen panelde konuşan Başkan Aziz ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva