HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2018 Cuma - 11:56

Başkan Kocaoğlu'ndan yerel seçim için ittifak açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi partilerin konuştuğu ittifaklara dair açıklama yaptı. Kocaoğlu, CHP'nin ittifak konusunda izleyeceği yöntem açısından bir önerisinin olmayacağını belirterek, "Yukarıların yapacağı bir iş. Ben karışmıyorum, beni aşar" dedi.

Başkan Kocaoğlu ndan yerel seçim için ittifak açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, Balçova İnciraltı bölgesinin planlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, belediye olarak taslak bir plan önerisi hazırladıklarını açıkladı. Hazırlanan öneri planı, bir yazı ile ilgili birimlere gönderildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'a ilişkin de koruma amaçlı imar planı hazırladıklarını, çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyledi. Ve siyaset. 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, siyasi partilerin ittifak yapıp yapmayacakları merak konusu oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Partiniz yerel seçimlerde ittifak yapmalı mı" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Onu genel merkez bilir. Ben yerel yöneticiyim, garip bir belediye başkanıyım. Benim bu konuda bir fikrim yok. İttifakın nasıl yapıldığını ben biliyorum. Hangi ittifak yüzde 50.1'i bulursa, yerel seçimi alır. Hangi ittifak? İttifak yukarıların yapacağı bir iş. Ben karışmıyorum, ben İzmir'i konuşuyorum. CHP'nin ittifak yapıp yapmaması konusunda bir şey söyleyemem. Beni aşar. Biz haddimizi biliyoruz, bugüne kadar da öyle geldi. Öyle gidecek."

 
Karşıyaka'da Altuğ'un avukatına ret
 
Başkan Selvitopu’ndan gazilere ziyaret
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 22 Eylül 2018 Cumartesi 14:16

İzmir gelişmemiş, Ankara gelişmiş ? Gelişmişlik seviyeniz nedir ? Mahalle arasına gökdelen yapmak mıdır ? Ankara'da çok var da ... Her köşe başına AVM yapmak mıdır? Ankara'da çok var da ... İstanbul' dan sonra Ankara' ya da yazık etmişler. İzmir' de de aynı hata yapılırsa İzmir'e de yazık edilecek. İzmir için henüz geç değil. İzmir' de havaalanına metro yokmuş, Ankara'ya planlanıyormuş. Kardeşim İzmir' de İZBAN ile havaalanına rahat gitmiyor musun ? Ankara' da 20 yıldır metro yapılacak. En önemli iş ama bakıyorsun belediye 450 milyon dolara park yaptık diyor. 10 milyon turist gelecekmiş. Şöyle bulvarlar açılmış diyenler o bulvarların ODTÜ ormanı ve AOÇ ormanlarını katlettiğini biliyorlar mı ? Hiç gitmeyen ya da Ankara 'yı bilmeyen ahkam kesmesin. 15 yıldır Ankara' ya gider gelirim. Haftalarca kaldığım da oldu. Şehir her gittiğimde daha da beton olmuş oluyor. Her köşe başına da, apartmanların yanına da, alakasız yerlere de yüksek yapı yapınca gelişmiş olmuyorsun. İzmir'in de şehircilik adına dünya kadar sorunu var ancak bir çok noktada Ankara' dan çok daha gelişmiş bir şehirdir. Gelişmişlik sadece bina, yol değildir.

Yorumu oyla      9      5  
dem baba 22 Eylül 2018 Cumartesi 08:52

izmirin gelişmemişliginde dem vuruyor insanlar. buna kızanlar ya kördür ya da partizan !

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim 22 Eylül 2018 Cumartesi 08:47

gürkan bey ankarada metro yok havaalanına haklısınız. projesi var. Ama izmirde havaalnına metro projesi bile yok. Öyle bir anlatmıssınız ki sanki izmirde havaalanında metro var sanır bilmeyenler.

Yorumu oyla      11      6  
Muammer abi 21 Eylül 2018 Cuma 21:00

Herkesin yorumlarını okudum ve çoğu kişi de beton zihniyeti var kaldırımlar İstinye Park vb. Gelismisligin ölçüsü nedir dediğimde çok katlı plazalari soylemekteler. Ben cahil bir adamım ama benden daha cahil insanların da olduğunu gördükçe seviniriyorum. Bence gelismislik şu amerikan aile filmlerinde izlediğimiz müstakil evler geniş yollar trafiğe az çıkan insanlar toplu taşımanın yaygın olmasi devletini düşünen insanların elektirik su tasarruflu kullanması. Bence gelismislik bu mantıkla olan hersey siz beton kafa ile devam edin böyle bir belediyecilik ne izmirde ne de ankarada ve diğerlerinde var. Çünkü ben betoncuyum

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 21 Eylül 2018 Cuma 18:56

Realist''e katılıyorum. Ancak havaalanına raylı sistem olmaması da Ankara''nın en büyük handikapı. Havaalanı yolunda devasa kentsel dönüşümler yapıldı. Kentin çehresi değişti, devasa parklar yapıldı, çevre yollara, yeni mahalleler muhteşem bulvarlar yapıldı ama araya bir raylı sistem sıkıştıramamak da ayrı bir çapsızlık örneği. Kabul edilebilir herhangi bir özrü, gerekçesi açıklaması olamaz. İzmir''in cadde ve bulvarlarında ise 90ların dar cadde ve yol standartları hakim. Örneğin bisiklet yollarının bütünlüğü ve devamlılığı gözetilmemiş. Satıh bütünlüğü yok, lastiği kırıcı tümsekler eksik imalatlar bolca mevcut. İşaretler çizgiler eksik. Bir müteahhitin yaptığı bölüm başka firmanın ysptığını tutmuyor. Tam bir hengame. 4.300.000 kent nufüs 2 milyonmuş gibi yönetilmeye çalışılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
cehalet 21 Eylül 2018 Cuma 18:45

Gerçekçi olmak yandaş olmamak demektir, gözünün gördüğünü görmezden gelmemektir, kullandığı metroyu, İzbanı, tramvayı inkar etmemektir. Gerçekçi olmak, bakan Haseki'nin imar kırgınlığı nedeniyle bu kente her yıl 2 milyon Avro faiz ödettiğini bilmektir. İzmir'in balıkçı sığınağına İzmirlinin malı olan gemilerin fırtınalarda bağlanamadığı bilmektir. Çağdaşlığın, uygarlığın gelişmişlik olduğunu bilmektir, direktifle bıyık bırakan kişiliğe sahip olanları kent yönetimine almamaktır! Bilmem anlatabildim mi kendini gerçekçi sanan vatandaş?

Yorumu oyla      10      7  
Cahil REALİST 21 Eylül 2018 Cuma 17:54

İzmir bir köy, hiç gelişmemiş diyorsam CAHİLLİĞİME verin. Samimi itirafımı da REALİSTLİĞİME

Yorumu oyla      10      11  
mert 21 Eylül 2018 Cuma 16:36

ah güzel izmir bir inat uğruna ne çektin be iş bilmeyenlerin elinde kaldık kaldırmdan başka bi icraat yok.izmirin en güzel yol ve kaldırımına sahip BAYRAKLIDA yüzbaşı ibrahim caddesinin kaldırımı yine sökülüyo daha yapılalı yıl deil ay oldu ama gel görki kapasite bu kadar yapcak bişey yok.

Yorumu oyla      13      13  
Gürkan 21 Eylül 2018 Cuma 16:33

Ankara' ya gidince insan gerçekten de şaşırıyor. Koskoca başkentte havaalanına metro yok.

Yorumu oyla      16      9  
sezarın hakkı sezara 21 Eylül 2018 Cuma 16:23

15 senedir izmir de değişim yok denmesi tamamen AKP algısıdır. bugün sosyal medyada izmiri hayatın da hiç görmemiş insanlar "izmir köy" diyor. sonra es kaza izmire gelirse oturup bayraklı da halkapınar da yapılan gökdelenlerin katlarını sayıyor. çok ilnginç bir tespit daha ! wowturkey isimli yandaş sitede adam izmir 15 senedir gelişmemiş diye yorum yapıyor. bir sayfa sonra "istinye park " nezaman bitecek diye soruyor! aynı adam türkiyenin en büyük inşaat şirketlerinden bazılarının ankarayı bile es geçip istanbul dışı ilk yatırım larının izmir olmasını övüyor. Kafalar gerçekten güzel valla! 15 senedir hiçgelişmemiş izmir , türkiye de istanbula akrşı olan göçü tersine çevirebilen tek şehir şu an ! hiç gelişmediği için izmir en çok göçü istanbuldan mesela! hani öyleki hiç gelişmemiş izmir de Türkiyenin en uzun raylı sistemine sahip. yani ne bileyim hiç gelişmemiş izmir nasıl oluyorsa ülkede ki en fazla vergiyi verip en az yatırımı alan şehir olmayı da başarıyor. 15 senedir hiç gelişmemiş izmir gerçekten.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nden amatör kulüplerle dayanışma
Çiğli'den Bölgesel Amatör Lig (BAL)'inde mücadele eden tek kulüp olan ...
Karşıyaka 'Dünya Alzheimer Farkıdalık Ayı'nı unutmadı
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak ve hastalıklarla ilgili toplumsal ...
Üniversiteyi kazanana ödül Balçova'dan
Balçova Belediyesi, eğitim kurumlarının tüm eksikliklerini gidermekle ...
 
Çeşme'de şenliğe davet
Çeşme Belediyesi'nin ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemek ...
Buca'nın pazaryeri kompleksi için geri sayım
“Bir gün değil, her gün yaşayan pazar yerleri” projesiyle pazaryeri anlayışına ...
Vatozlar İzmir'e geri döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elde ettiği 17 Eylül tarihli son sonuçlar, ...
 
Seferihisar'da tarihi tapınak ayağa kalkıyor
Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’nın açtığı “Kültür Varlıklarının ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Barış Selçuk'ta anlamlı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Barış Selçuk ...
Konak’ta parklara hijyenik dokunuş
Konak’ta her gün binlerce kent sakinini ağırlayan parklarda bulunan oyun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva