HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2014 Cumartesi - 13:23

Başkan Kocaoğlu’ndan Vali’ye: İzmir’i seviyorsan…

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maddi desteğiyle Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Ataşehir Çok Amaçlı Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ın basında yer alan sözlerini, "İzmir'i seviyorsan İzmir'in malına sahip çıkacaksın. Seviyorsan koruyacaksın. Seviyorsan kol kanat gereceksin. Seviyorsan iş yapacaksın" diyerek yanıtladı.

Başkan Kocaoğlu’ndan Vali’ye: İzmir’i seviyorsan…

İZMİR - Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına maddi destek verdiği Ataşehir Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı.



Çiğli'de yaşayan vatandaşlar için spor yapma olanaklarının artırılması ve sağlıklı yaşam alışkanlığının sporla sürdürülebilmesi amacıyla hayata geçirilecek projenin temel atma törenine sıcak havaya rağmen ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Gençlerimize ne kadar spor yaptırabilir, onları spor centilmenliği içinde birleştirebilirsek ülkeye kardeşliğin, dostluğun sevginin, saygının gelmesini o ölçüde temin edebiliriz" diye konuştu.

ESAS OLAN NAMUSUNLA HAYSİYETİNLE ÇALIŞMAKTIR
Konuşmasında İl Özel İdaresi mallarının dağıtımı konusunda demokratik ve yasal haklarını İzmirliler adına sonuna kadar savunacaklarını da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Belediye Başkanı şehrin eminidir. Canının ve malının korunmasından, hizmet götürülmesinden, doğumdan ölüme kadar her şeyinden sorumludur. O zaman İzmir'in hakkı olan, bizden önce görev yapmış herkesin İzmir'in kaynaklarıyla yaptığı tasarruf ettiği değerleri korumak asli görevlerimizin başında gelmektedir. Bu bilinçle çalışıyoruz. Esas olan benim veya bir başkasının belediye başkanı olması değil, namusunla, şerefinle, haysiyetine, kendin için değil 4 milyon 100 bin İzmirli için çalışmaktır."

Başkan Aziz Kocaoğlu İzmir Valiliği bünyesinde kurulan komisyonda 30 dönümden küçük arazilerin ilçe, daha büyük arazilerin ise Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi konusunda mutabık kalınmasına rağmen, Vali Toprak'ın daha sonra 'Hayır ben Büyükşehir Belediyesi'ne vermiyorum, ilçe belediyesine veriyorum" dediğini, kendilerinin bunu da kabul ettiğini söyledi. Bu konudaki karara ilçe belediyelerine verilmemesi için değil, Hazineye verilmemesi için şerh koyduklarını dile getirdi.



KORKTUĞUMUZU SANDILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İl Özel İdaresi mallarının tarihçesini, nasıl elde edildiğini, bu yatırımların nasıl yapıldığını anlatan bir dergi hazırladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmirli bu malların nereden geldiğini, yarın ne yapılmak istediğini, bu mallar için nasıl mücadele ettiğimizi bilsin diye yaptık. Kimin bu kentin yararına, kimin bu kentin zararına çalıştığını, kim memleketin hazine arazilerini satıyor bilsin diye yaptık. İki aylık suskunluktan sonra bizim sadece dava açmakla yetineceğimizi, korktuğumuzu sandılar. Oysa biz hem kutsal Ramazan ayına olan saygımızdan, hem Sayın Valinin rahatsızlığı, hem de Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle sustuk" diye konuştu.

Hazırlanan dergide sadece gerçeklerin yazıldığını, kentini seven insanların ne yaptığının örneklerine yer verildiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Bundan rahatsız olundu. Bu İzmir'in mallarını korumak için çıkarılan bir dergidir. Aziz Kocaoğlu ile de CHP ile de ilgisi yoktur. Bu dergi İzmirlinin dergisidir. İzmir'e yapılan haksızlığı, İzmirliye anlatmak için, İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yapılmıştır. İçinde bir dirhem CHP yoktur, bir dirhem Aziz Kocaoğlu yoktur. Burada İzmirli vardır. İzmirlinin malının nasıl korunacağı, İzmirliye nasıl haksızlık yapıldığı vardır. Aziz Kocaoğlu, değil şahsi harcamalarını, en ufak bir şüphesi varsa eğer, belediye bütçesinden verilmesi gerektiğine inandığı masrafları bile cebinden verir."

Başkan Kocaoğlu AKP Milletvekili Ali Aşlık'ın "Bunlar mal mal oturup konuşacaklarına iş yapsınlar" şeklindeki ifadesini de eleştirerek, "Ona cevap verecek değilim. Tüm İzmirliler ile birlikte bu sözü kendisine iade ediyorum" dedi.

HUKUK DEVLETİNDEN ŞÜPHESİ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ın bu konudaki açıklamalarına da değinerek, şöyle devam etti: "Göreve başlar başlamaz Sayın Valimiz bir basın açıklaması yaptı. Dava açmanın meşru olduğunu ifade ederken kendisinin bilinçli bir şekilde yıpratıldığı söyledi ve 'Benim İzmir sevgimi kimse ölçmesin' dedi. Sayın Vali ayrıca Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise kararın yargıdan döneceğini söylemiş Sayın Valimizin Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığından bir şüphesi var sanırım."

İzmirlilerin haklarını aramak için her türlü mücadeleye hazır olduklarını yineleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmirli yarın yürüyelim derse yürüyeceğiz. Biz hem Türkiye'ye, hem bütün dünyaya İzmir'in mallarının nasıl gasp edildiğini duyuracağız, ilan edeceğiz. Bunların hepsini yasal yollardan yapacağız."



İZMİR'E NAZAR BONCUĞU BİLE VERMEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İzmir sevgimi kimse ölçemez" diyen Vali Toprak'a şu sözlerle seslendi: "İzmir'i seviyorsan İzmir'in malına sahip çıkacaksın. Seviyorsan koruyacaksın. Seviyorsan kol kanat gereceksin. Seviyorsan iş yapacaksın. Hem halkın, hem hakkın nezdinde haklıyız. Haklı olduğumuz için çekiniyor. Ben protokol ve rutin görevleri dışında Sayın Vali'nin İzmir'e geldiğinden beri üç tane büyük görevini anımsıyorum. Birincisi Gezi olayları ve yıldönümünde ve bütün demokratik hak kullanılan protesto olaylarında milletin üzerine su ve gaz sıktırdı. İkinci görevinde ise İl Özel İdaresi'nin 4,5 milyar TL değerindeki mallarından İzmir'e bir nazar boncuğu bile vermedi. Bir de çok faydalı bir iş daha yaptı. Liman operasyonunda polislere, 'savcıyı oyalayın, operasyonu yapmayın' dedi. Ben bir tek bu üç işini biliyorum. Bunlar dışında bir iş yaptıysa çıkar söyler. İzmir sevgimi test edemezler demiş. Ben burada test ettim."

TELAŞ İÇİNDELER
Başkan Aziz Kocaoğlu haklı mücadelelerinin başlamasıyla bazı kesimlerin sıkıntıya düştüğünü belirterek, "İl başkanı, milletvekilleri, Sayın Vali telaş içindedir. İki ay sonra gelip göreve başlıyor, ilk toplantısına bizim bastırdığımız dergiyi eleştirmekle başlıyor. Herkes kendi çapında büyüktür. Ama en büyük Rabbim, sonra halktır. Biz halkla beraber, haklı olduğumuz yolda yürümek istiyoruz. Bu yapılanlar, 397 yıllar bizi yıldıramayacaktır. Bize atılan çamur hiçbir zaman bulaşmamış, bulaşmayacaktır. Cumhuriyet savcılarına buradan sesleniyorum. Gazete ve televizyonda çıkan görüntülerle liman olayıyla ilgili ne yaptılar. Şunu diyebilirler 'Vali'ye İçişleri Bakanı izin vermeden bir şey yapamaz' diyebilirler. Diyebilirler de, siz İçişleri Bakanlığı'na 'böyle bir belge var' diye müracaat ettiniz mi?



BÜYÜKŞEHİR VE AKSU AİLESİNE TEŞEKKÜR
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, spor kenti yapmayı hedefledikleri ilçede herkesin sportif faaliyetlere aktif katılımını istediklerini ve bu amaçlara başka tesisler de kurmayı hedeflediklerini söyledi. Arslan, tesisin yapımına verdiği destek nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu ve kurulacağı 2 bin metrekarelik arazideki hisselerini belediyeye bağışlayan Aksu ailesine de teşekkür etti.



TESİSİN ÖZELLİKLERİ
Yüzde 70'i Büyükşehir'den Başkan Aziz Kocaoğlu ve davetlilerin temelini birlikte attığı çok amaçlı salonun 2 milyon 330 bin TL'lik maliyetinin yüzde 70'i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Voleybol, basketbol başta olmak üzere birçok branşta hizmet vermesi planlanan salon, Çiğli'deki ilk spor salonu olma misyonunu da üstlenecek. Sportif faaliyetlerin yanı sıra beceri kursu salonlarının da bulunacağı komplekste halkın sosyal projelere dönük çalışmalar üretmesine de imkan sağlanacak. Tesisin gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlıyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirin maLI 17 Ağustos 2014 Pazar 15:46

İZMİRİN MALINI HAZİNEYE VERİRSENİZ AKP NİN %37 oyu böylece %33 e düşer... Çok bile aldı... İzmirli hiç oy vermemeliy di.

Yorumu oyla      12      5  
esnaf 17 Ağustos 2014 Pazar 13:24

seyyar almış başını gidiyor,yayalar yolda yürüyemiyor,sokaklar çok pis,izmirin çöp sorunu çözülmemiş ve başkan hala konuşuyor!

Yorumu oyla      16      8  
ercüment şah,n 17 Ağustos 2014 Pazar 11:53

büyük başkan alsancak bornova sokak alsancagı metroya baglıyan ana arter ama yayalar yürüyücek yer bulamıyorlar. acil sevgi yoluna çevrilmesi lazım

Yorumu oyla      14      6  
ziyaretçi 17 Ağustos 2014 Pazar 04:37

kocaoğlu sen izmir i seviyorsan izmir için birşeyler yap.valimiz zaten izmir i seviyor

Yorumu oyla      17      11  
16 Ağustos 2014 Cumartesi 23:32

14.51 25. spor salonun temeli atılıyor, demek ki daha önce 24 tane yapılmış, değil mi? :))))

Yorumu oyla      16      7  
evka 5 16 Ağustos 2014 Cumartesi 17:16

Evka 5 de cok büyük ihtiyaç amaçlı spor tesisi yüzme havuzu vs cok yakisir syn baskanim yolun acik olsun

Yorumu oyla      24      10  
MESUT KOÇHAN 16 Ağustos 2014 Cumartesi 14:51

aha buraya yazıyorum buda uçaklı park gibi olur kazmayı vurdukları yer enkaz olup kalıoyor bereketsiz adamlart

Yorumu oyla      25      26  
ÇİĞLİLİ 16 Ağustos 2014 Cumartesi 14:10

Aziz bey 10 ay önce zamanın Çiğli Belediye Başkanı Metin Solakla birlikte 75.Yıl Türk Dünyası Parkı'nda da inşaat başlatmıştı. Onlarca ağaç kesilmişti. Yarımyamalak istinat duvarı ve birkaç beton dışında orası rezil bir halde 10 aydır duruyor. Çevre ev ve apartmanlar hergün toz toprak yiyor. Bu projeyi bitirmeden şimdi de çok amaçlı salon inşaatı başlattılar. İşte bu CHP zihniyeti böyledir. Herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Hesap ver Kocaoğlu 75.yılı neden yarım bıraktın yapmıyorsun...

Yorumu oyla      23      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF ordusu göreve hazır!
Bu yıl 29 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 83'üncü ...
Aliağa’da Başkan’ın odasında darp iddiası!
İzmir’in Aliağa ilçesinde, işten çıkarılan işçilerden Erol Erdal Bozkır, ...
Konak Belediyesi amatörün yanında
Konak Amatör Spor Kulüpleri Derneği yönetim kurulu üyeleri Eylül ayında ...
 
Urla’da bağbozumu şenliği tam gaz
Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri’nin ikinci günü birbirinden farklı ...
Bornova’da hedef her mahalleye spor alanı
Bornova Belediyesi, kent içinde pek çok noktada atıl bir şekilde duran ...
Akpınar: Karşıyaka üniversite kenti olacak
KARGEM'de eğitim gören ve bu yılki sınavlarda istedikleri üniversiteye ...
 
Yelkencilere Başkan Kocaoğlu morali
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Urla’da düzenlenen uluslararası ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘çim’ tartışması!
Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Kordon’daki alanda yapılan çim yenilemede ...
Foça 17 Ağustos’u unutmadı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Belediyesi, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva