HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2018 Pazartesi - 18:20

Başkan Kocaoğlu'ndan sert çıkış: Kültürpark Platformu'nu tanımıyorum!

Kendilerini Kültürpark Platformu olarak adlandıran bir kısım vatandaş, Tınaztepe Üniversitesi’ne yönelik tahsis için meclis toplantısında protesto sergiledi. Başkan Kocaoğlu ise, “Kültürpark Platformunu tanımıyorum. Büyükşehir belediye başkanı ayda gezmiyor. Randevu alırsınız vermezsek bu davranışı yaparsınız. Siz hiç randevu istemediniz. Randevu isterseniz randevu veririm. İstemezseniz sizi burada konuşturmam” dedi.

Başkan Kocaoğlu ndan sert çıkış: Kültürpark Platformu nu tanımıyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturum başında ilginç bir olay yaşandı. Kendilerini Kültürpark Platformu olarak adlandıran bir grup vatandaş mecliste söz almak istedi. Platform temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binasının 3 yıl süreyle, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması için tahsis edilmesine yönelik tepkilerini ortaya koydu.

KÜLTÜRPARK PLATFORMUNU TANIMIYORUM!
‘Kültürpark halkındır halkın kalacak’ yazılı pankart açan platform temsilcileri Başkan Kocaoğlu’na seslendi. Kocaoğlu ise usul gereği meclis üyeleri dışında bir kişinin oturumda söz alamayacağını hatırlattı. Temsilci, “Ben burada halk adına konuşuyorum” dedi. Kocaoğlu, “Orası seni ilgilendirmez” cevabını verdi. Kocaoğlu ayrıca, “Kültürpark platformunu tanımıyorum” çıkışında bulundu. Temsilci ayrıca, "Siz tanımıyorsunuz ama İzmirliler tanıyoruz" cevabını verdi. 

Daha sonra Kocaoğlu, “Büyükşehir belediye başkanı ayda gezmiyor. Randevu alırsınız vermezsek bu davranışı yaparsınız. Siz hiç randevu istemediniz. Geleceksiniz, istiyorsanız CHP, AKP, MHP’nin gruplarını toplayacağım. Orada derdinizi anlatacaksınız. Şimdi oturup meclisi dinleyeceksiniz. Meclis oturumunda dışarıdan kimsenin konuşma hakkı yoktur. Başkanın gündeme getirdiği konular tartışılır burada da meclis üyeleri konuşur. Randevu isterseniz randevu veririm. İstemezseniz sizi burada konuşturmam” ifadelerini kullandı.  Bunun üzerinde temsilci, “Usulü anladık. Bunu randevu talebi olarak alın. Randevu sözünün almış olalım” açıklamasını yaptı.

İşte o anlar:

ŞAFAK VAKTİ GELİYOR!
AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat oturumda söz aldı ve “Başkanım şafak vakti geliyor. Nasıl hissediyorsunuz?” dedi.  Kocaoğlu da, “Çok iyi hissediyorum. Daha 140 gün var” cevabını verdi. AK Partili Haspolat diğer bir konu hakkında konuştu ve “İZBAN’da grev söz konusu. Sendika grev ilanı asma kararı almış. Ne yapacaksınız?” sorusunu yöneltti. Haspolat ayrıca, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 33 kayıp tablo var. Bunlar ne olacak?” dedi.  Haspolat son olarak, “Aday adayı olacak kişide aradığınız bazı özellikler var. Belediyeyi batırmayacak, dürüst bir aday adayı arıyorsunuz. Buldunuz mu? Bulduysanız açıklar mısınız?” diye konuştu.8-10 TANESİ KONAK BELEDİYESİ’NDE ÇIKTI!
Arka arkaya gelen sorular üzerine söz alan Kocaoğlu, “Bu son soruyu sorulmamış kabul edelim. Tablo konusunda basına düşmeden önce raporları ve teftiş raporlarını hazırlamıştık. Savcılığa başvuru yapmıştık. Gerekli her şeyi yaptık. Onunla ilgili bir problem yok. 8-10 tanesi Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde çıktı. Hangi dönemdeyse verilmiş belli yerlere. Evine götüren var mıdır yok mudur onu bilmiyorum. Ama büyük çoğunluğu bulundu. 3-4 tane de bizim odamızda var. Duyar duymaz gerekli her şeyi yapık” dedi.GEÇEN GREV SÜRECİNİ BİZ YÜRÜTTÜK ŞİMDİ KARIŞMIYORUZ
İZBAN grevine değinen Kocaoğlu, “Biz geçen grevde İZBAN konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ayağı olarak aktif rol oynadık ve bu siyaset malzemesi oldu. Geçen toplu sözleşmeyi biz yürüttük şimdi karışmıyoruz. Bu sözleşme sürecini de ortağımız olan Devlet Demiryolları yürütsün diye bir karar aldık. Bunu Devlet Demiryolları’na da bildirdik. Onlar gerekli çalışmayı yapacak” diye konuştu.

İZMİRLİLER BİZİ NASIL SEÇTİYSE YENİ MECLİSİ DE SEÇER
Kendisinden sonraki süreç için açıklama yapan Kocaoğlu, “Her partiden bu görevi layıkıyla yapacak çok arkadaşımız var. Önemli olan bunların değerlendirilip aday yapılmalıdır. Onlar da demokratik bir şekilde yarışsın. Hangi arkadaşımız gelirse gelsin başımızın üstünde yeri vardır. İzmirli hemşerilerimiz bizi, sizi nasıl seçtiyse yeni meclisimizi de seçecektir. Şimdiden aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.KOLTUK KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL
Kocaoğlu ayrıca Haspolat’a, “Eğer destek vereceksen ben aday olabilirim. Bu koltuk kimsenin babasının malı değil. Kim kazanırsa o gelir oturur” açıklamasını yaptı.YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ TARTIŞMASI!
AK Partili Kökoğuz da oturumda söz aldı. Kökoğuz, “İzmir Türkiye’nin göz bebeği” diyerek konuşmasına başladı. Fakat Kocaoğlu Kökoğuz’un sözünü kesti ve “Ne zaman göz bebeği oldu? Sümüklü çocuktu!” dedi. Konuşmasını sürdüren Kökoğuz, “İzmir batıya açılan pencere ve prensestir. Hatırlıyor musunuz yüzülebilir körfez projeniz vardı sizin?” sorusunu yöneltti. Kocaoğlu da, “Biraz hatırlıyorum” cevabını verince Kökoğuz bu kez, “Bostanlı tarafında denizde kirlilik var. Mikroplar yeşermektedir. Denizin üstü yeşildir. Bu körfez niye temizlenmez? Anlamak mümkün değil. Şurada 4 ayınız kaldı giderayak bunları yapın. İzmir’i gözden çıkarmayın” çıkışında bulundu.

Kocaoğlu ise, “Biz geldiğimizde körfezin durumuyla bu gelişmeleri incelediğinizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfezde ne yaptığı sadece belediye tarafından değil tüm bilim insanları tarafından bilinmektedir. Kimseye bir şey söylemeyeceğim. Bazı şeyler, karakterler, kişilikler kamuoyuyla paylaşılıyor bazıları maalesef paylaşılmasının memlekete bir faydası olmadığı için paylaşılmıyor. Körfezle ilgili 10 senedir başlattığımız ve ÇED raporunu alıncaya kadar neler çektiğimizi neyle uğraştığımızı biz biliyoruz. Proje çalışmaları devam etmektedir. Burada bir problem yok. Geldiğim günden beri körfezle uğraşıyorum. Adım adım takip ediyorum. Körfez kimsenin gündeminde değildi. Takip eden biziz. Bu bir çevre projesidir. İşi savsaklamıyoruz” dedi. Kocaoğlu ayrıca Körfez Tüp Geçit projesiyle ilgili detaylı bilgi verince Kökoğuz, “Sayın başkan biz körfezde yüzülecek mi diye soruyoruz, siz İzmir limanını anlatıyorsunuz” diye konuştu. Kocaoğlu bunun üzerine, “Biz roman yazmıyoruz. Bilimsel bir şey konuşuyoruz. Yüzülemeyecek desem ne olacak? Yüzülecek desem ne olacak? Yüzülebilir körfez dünyanın en önemli projelerinden biridir. ÇED raporunu alacaksın ki ihaleye çıkacaksın” ifadelerini kullandı.

 
Uzlaşma çıkmadı: İZBAN'da grev kapıda!
 
Kaşıkçı cinayetine ilişkin şok iddia!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevim ılgiz 13 Kasım 2018 Salı 21:03

İzmir’de iyi ki duyarlı, Kültürpark’ın, yeşilin, doğanın, yaşamın, tarihin, özgürlüğün değerini bilen bir avuç da olsa insan var. Onlar bizim adımıza, bir şeylere sahip çıkıyorlar sağolsunlar, varolsunlar.

Yorumu oyla      9      5  
İtibar Kaybediyorsunuz 13 Kasım 2018 Salı 13:40

Bu eylemi yapan Kültürpark Platformuna ve Odalara karşı İzmir halkında biraz olsun hoşgörü ve sempati var idi. Ama bu davranış şekli ve "Kültürpark Tınaztepe Üniversitesine verildi." iddiası itibarınızı yerle bir etti. Bu Kuruluşlarda yer alan aklı başında kişiler, çıkıp kamuoyundan özür dileyiniz ve yalan ifadeleri düzeltin.

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 13 Kasım 2018 Salı 13:23

Kültürparkın içine yapılan dev holleri ileride yıkılmak kaydı ile kabul etmişler. Yarın bir başka başkan da çıkıp 30 bin metrekare alan yapacağım ama ileride sökmek şartı ile dese kabul edecek misiniz ? Ayrıca bu nasıl bir çelişkidir ki 23 bin metrekare alana ileride "kaldırılacak" diye sesimizi çıkarmadık diyorsunuz ama var olan bir ufak binanın "3 yıllığına" üniversiteye tahsini kabul etmiyoruz diyorsunuz.

Yorumu oyla      18      5  
Kabak Tadı 13 Kasım 2018 Salı 13:18

Yeter artık yahu. Kabak tadı verdiniz. Bu kadar terbiyesizce, haddini bilmeyen çıkş ve eylemler. Bu gösteri AKP'li bir Belediyede olsaydı, hepiniz göz altında idiniz. Bravo Aziz Başkana size tahammül edip polis çağırmadı. Yorumlara baktığımız zaman da bıkkınlık verdiğiniz anlaşılıyor. ARTIK YETER!

Yorumu oyla      19      5  
hepiniz 13 Kasım 2018 Salı 12:26

uzlaştık diyor biri :) Kimsiniz siz yahu, alooo, kimsiniz? Size kimlik kazandıran, iktidar kapatma peşindeyken sizi adam yerine başkana meydan okumak! Ben olsam odaya bile sokmam sizleri! Laf salatasıyla kendi şovunuzun peşindesiniz, yemezler nitekim başkan da yememiş! Yorumlardaki tepkilerin kimlerden geldiği de belli!

Yorumu oyla      28      7  
Alpaslana 13 Kasım 2018 Salı 12:22

Yalnız siz değil tüm meslek odaları yazık ettiniz, itibarınızı yitirdiniz! Bu saattan sonra doğruları da dile getirseniz boş! Yakın zamanda bunun sonuçlarını da görürsünüz zaten! Kapısı fuar alanına dahi bakmayan, boş duran binanın, özel de olsa, üniversiteye verilmesine neden karşı çıkıyorsunuz? Kocaoğlu, rahmetli Piriştina gibi sizi hoş tutmadığı, mamalarınızı kestiği için mi? Neden doğruları söylemiyorsunuz? Halkın menfaati falan gibi sloganlara da sarılmayın artık, içi boşaldı o kavramların!

Yorumu oyla      28      7  
H. İbrahim Alpaslan 13 Kasım 2018 Salı 10:13

Değerli arkadaşlar, Kültürpark meselesini basit bir tartışma, anlaşmazlık veya parti meselesi gibi görmemek lazım. Bu tüm kentlilerin meselesidir. Kültürpark Platformu, Kültürpark''ın Atina, Roma, Milan, Londra vs... bir çok çağdaş kentteki gibi tüm kentlilerin yararlanabileceği kamusal bir kent parkı olarak kalması ve geliştirilmesi için mücadele etmektedir. Fuar hangarları yapılırken buradaydık ve o hangarları Belediyenin "geçici" kaydıyla, yani Gaziemir''deki yeni Fuar alanı tamamlanınca sökülmesi şartıyla yapılması konusunda uzlaştık. Ancak bugün yeni Fuar alanı yapıldığı halde sökülmüyorlar. Taleplerimizden biri de budur. Fuar hangarları sökülüp alanları yeşil alana dönüştürülmelidir. Gündemdeki konu da Kültürpark''taki eski İZFAŞ binasının bedelsiz olarak bir özel üniversiteye tahsisidir. Bu hukuki olarak sorunlar taşımakla birlikte herhalde kente ve Kültürparka yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. Tüm kentliler olarak buna karşı çıkmalıyız. Bu binada Kültürpark''ı daha iyi hale getirmek için kurulan Kültürpark''tan sorumlu ve kentlilerle birlikte çalışacak Kültürpark Dairesi yer alabilirdi. Ya da Kültürparkımızın geçmişinin sergileneceği bir Kültürpark Müzesi olabilirdi ancak ne yazık ki özel bir üniversitenin rektörlük binası olmak üzere bedelsiz olarak tahsis edildi. Kültürpark Platformu bunlara karşı hepimizin hakkını savunmaya çalışıyor. Şahsen kentsel, çevresel duyarlılıkları olan ve vicdan sahibi hen kentlinin de benzer duygulara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. H. İbrahim Alpaslan Mimarlar Odası İzmir Şubesi

Yorumu oyla      16      29  
.. 13 Kasım 2018 Salı 09:50

kendine Kültürpark Platformu diye adlandıran ve usul erkan bilmeyen bir grup kişiler.. bizde halkın bireyiyiz. kültürpark kimseye peşkeş çekilmiyor İzfaş binası sadece 3 yıllığına Akademik bir üniversiteye kullanım hakkı veriliyor.. Bana sanki biraz siyasi bir yıpratma için kurulmuş. usül erkan bilmeyen bir grupsunuz..

Yorumu oyla      32      9  
Ali Akgök 13 Kasım 2018 Salı 05:51

Ben Kültürpark Platformu katılımcısı bir yurttaşım. Buraya gerçek kimliğim ike yazıyorum düşüncelerimi. Ayrıca doğal olarak da seçmenim ve seçilmişlere hesap sormak, sorularıma ikna edici, doyurucu yanıt almak ve yanlış gördüğüm kamusal bir tasarrufa da karşı çıkmak hakkım vardır. Ve ben bütün bu haklarımı uygar bir yurttaş olarak kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. Seçimlerde (seçeneksizlikten de olsa) oy verip milletvekili, belediye başkanı, encümen üyesi yaptığımız şahısları, partileri de elbet eleştirmek, yanlış uygulamaları teşhir etmek ve mümkünse ikna edip bu uygulamalardan caydırmaya çalışmak 1.) Hak ve görevimdir 2.) Böylece verdiğim OY''un gereği olarak sorumlu vatandaş olmanın gereğini yapmış olurum 3.) Ve beklentim sesimin duyulması ve yanlıştan dönülmesidir. Umarım bu hususta da yanlıştan dönülür. 3.) Biz üç (3) yıla yakın bir süredir Kültürparkımızın gereği gibi İzmir halkının kullanımında kalmasını, tahrip edilmemesini, korunmasını, güzelleştirilmesini dert edinen sorumlu yurttaşlar olarak bir Pkatform oluşturduk ve elimizden geldiğince yetkilileri, ilgilileri ve kamuoyunu bilgilendirdik, uyardık. 4.) Tek derdimiz Doğamız, Şehrimiz, Kültürparkımızdır. Buradaki yanlış veveya artniyetli yorumlara ancak ve sadece hayret ediyor ve kınıyorum. Kültürpark İzmir''dir, İzmirlinindir. Kültürpark HALKINDIR. Kültürpark''ta kültürparkın kullanımına aykırı veveya kamu zararına hiç bir tasarrufa İZİN VERMEYECEĞİZ!

Yorumu oyla      16      29  
gürkan 13 Kasım 2018 Salı 02:25

Platform üyeleri yorumlara eksiyi basmış :) Yahu Piriştina dev gibi fuar hollerini kültürparkın içine yaparken neredeydiniz? 23 bin metrekarelik yapıdan bahsediyoruz. Şaka gibi !

Yorumu oyla      33      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzlaşma çıkmadı: İZBAN'da grev kapıda!
İzmir'de toplu ulaşımın can damarı olan İZBAN'da, işveren ile sendika ...
Mahkeme Menemen’deki ocağa ‘dur’ dedi ve doğa kazandı!
Menemen’de kurulmak istenen kalker ocağı için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ ...
5’inci döneme yelken açan Başkan Şahin: Aday olmama hakkım yok!
Menemen Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Şahin, 4 dönemdir görev yapmasının ...
 
Karabağlarlı kadınlar Ata’sının huzurunda
Karabağlar Semt Merkezi kadınları, 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Mustafa ...
Bornova’da 'iz bırakanlar' bir araya geldi
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği ile Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ...
Bornova’da Ata’ya saygı yürüyüşü
Ata’ya Saygı Yürüyüşü, Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ...
 
Buca'da derde derman merkez
Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerden gelen ...
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca ve Bornova'da 1 günlük su kesintisine gidileceğini bildirdi.
İzmir'de bu kursa giden işsiz kalmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın açtığı “Gaz Altı Kaynağı” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva