HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2016 Çarşamba - 10:30

Başkan Kocaoğlu'ndan kavimler göçü uyarısı!

Avrupalı politikacı ve gazetecilerle görüşen Başkan Kocaoğlu, “4 milyon olan mülteci sayısı yarın 8 milyon, 16 milyon olarak, nerede duracağını bilmediğimiz bir büyüklükte, yeni bir kavimler göçü olarak karşımıza çıkabilir. Onun için acilen çözüm, acilen barış gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu ndan kavimler göçü uyarısı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen ve Aşağı Saksonya Eyaletleri İçişleri bakanları ile 20 Avrupa Birliği ülkesinden gazeteciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Her iki görüşmenin de ana gündem maddesi, Türkiye’ye ve İzmir’e gelen Suriyeli mülteciler oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, gelir dağılımındaki adaletsizlik ile inançlardaki parçalanmalar ve radikalleşmenin devamı durumunda, çatışmaların yaşandığı geri kalmış ülkelerde, tarihteki kavimler göçüne benzeyen kitlesel göçlerin yaşanabileceğini söyledi.

Yanılmayı umarım ama..
Almanya Hessen Eyaleti  İçişleri Bakanı  Peter Beuth ve Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı  Boris Pistorius önderliğindeki Alman heyetine öncelikle Türkiye’deki devlet yapılanmasına ilişkin  bilgiler aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye’ye gelen mülteciler ile ilgili  tamamen merkezi hükümet ve onun İzmir’deki temsilcisi Valiliğin yetkili ve sorumlu olduğunu, yerel yönetim olarak da kendilerinin gereken desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Tıpkı gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi, inançlardaki parçalanmalar ve radikalleşmenin temelinde de ekonomik çıkarların yattığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben önümüzdeki süreçte, içinde bir çok çatışmanın yaşandığı geri kalmış ülkelerde, tarihteki kavimler göçüne benzeyen kitlesel göçlerin yaşanabileceğini düşünüyorum. Bugün 3-4 milyon Suriyeli mülteci göçü ile karşılaşırken, dünya sayısal olarak bunun çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilir. Bunun için tedbir alınmalı. Suriyeli mültecilerden alacağımız dersleri belirlemeliyiz. İnsanları evinden çıkmadan, yurdundan çıkmadan, yerlerinde kalabilecekleri çözümü sağlayacak  tedbirlerin acilen alınması lazım. Bu sadece Suriye olayında değil. Eğer yaşadıkları yerlerde zaruri ihtiyaçlarını karşılayamazlar, hayatlarını sürdürmezlerse, insanlık çok farklı bir  kavimler göçleriyle karşı karşıya gelecektir diye bir görüşüm var. Umuyorum yanılırım” diye konuştu.

“Ölümü göze almış insanları polisiye tedbirlerle durduramazsınız”
Esas problemin iç çatışmalar ile inanç ve mezhep çatışmalarının olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Bunlar devam ettiği ve çıkar amacıyla kaşındığı müddetçe, mülteci akını artarak devam edecektir. Bütün bunların altında yatan ise dünyada gelir dağılımındaki dengesizliğin giderek  taşınamaz hale  gelmesidir. Eğer bu durum devam ederse, hiç arzu etmememize rağmen, daha büyük göçlerin olabileceği kanaatindeyim. Çünkü herşeyini kaybetmiş, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların yapamayacağı bir şey yoktur.  ‘T.C. Sahil Güvenliği bunları bırakıyor, göz yumuyor’ gibi bir düşünceniz varsa, buna katılmak mümkün değil! Ege denizinden karşı tarafa geçme olasılığı çok düşük bir ihtimal de olsa,  ölümü göze alarak,  küçük şişme bota binen insanlar,  arkasında kalmak için hiçbir nedeni kalmamış insanlardır. Ölümü göze almıştır. Ölümü göze alan insanları polisiye tedbirlerle durdurmak hemen hemen imkansızdır. Onun için bu realiteyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. ‘Burada 3-4 milyon mülteci Türkiye’de kalır, bu dertten kurtulunur’  denebilir. Avrupa Birliği ülkeleri böyle yaklaşabilir ama bu geçici bir durumdur. Biraz önce saydığım sorunlar kalıcı olarak çözülemediği; ayrıştırıcı politikalar; inanç ve etnik kökenlerdeki kaşımalar, gelir dağılımındaki adaletsizlikler giderilemediği ve açlıkla karşı karşıya kalan insanlar çoğaldığı müddetçe, bugün 4 milyon olan mülteci sayısı yarın 8 milyon, 16 milyon olarak, nerede duracağını  bilmediğimiz bir büyüklükte karşımıza çıkabilir. Eğer Suriye’de barış  6 ay içinde sağlansaydı, bugün en fazla 500 bin mülteci ile muhatap olacaktık. Barış geciktikçe, karşılıklı ölümler ve karşılıklı çatışmalardan dolayı uçurum büyüdükçe, mültecilerin ülkelerine geri dönmek için hem  maddi olanakları hem de arzuları kayboluyor. Onun için acilen çözüm, acilen barış  gerekiyor.”

 
Yaşlı kadın evinde ölü bulundu
 
Karşıyaka Emre Kongar'ı ağırlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da devlet hastanesi yol projesi tamam!
Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra, kamunun Torbalı’daki ...
Fuar Evlendirme'ye beş yıldızlı bakım
İzmirlilerin anılarında özel bir yere sahip olan Kültüprak Fuar Evlendirme ...
Urlalı kadınlar ekonomiye katma değer sağlıyor
Urla Belediyesi işbirliğiyle kurulan Dikiş Atölyesi’nde S.S Urla Kadın ...
 
Güzelbahçe'de işyerlerine sıkı denetim
Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki fırın ve unlu mamul üretimi ...
İzmir’in tekvandocuları 8 madalyayla döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tekvandocuları, Antalya’da düzenlenen iki ...
Menderes’te bebeklere belediye dokunuşu!
Menderes Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Hoş Geldin Bebek ...
 
İzmir'in 4 ilçesi susuz kalacak!
Tahtalı Barajı’nın suyunu kente ulaştıran ana isale hattında meydana gelen ...
Kocaoğlu’ndan flaş Alsancak Stadı mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Alsancak Stadı için meclisten ...
Bornova’da ‘iyilik’ hattı: Tarladan torbaya!
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Dost Market, EÇEV’li ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva