HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2017 Cumartesi - 09:09

Başkan Kocaoğlu'ndan Aliağa'daki satış krizi için dev adım: Biz alırız!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "CHP Aliağa İlçe Başkanımız, bu arazinin 3. şahıslara satılması yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıp rekreasyon alanı çalışmalarının sürdürülmesini önerdi. Bu öneriyi biz de uygun gördük" dedi.

Başkan Kocaoğlu ndan Aliağa daki satış krizi için dev adım: Biz alırız!

EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik, denize sıfır arsanın satışı için harekete geçmesinin ardından başlayan kriz ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kritik bir adım geldi.

- CHP'LİLER ALİAĞA’DAKİ SATIŞI BAŞKAN KOCAOĞLU’NA GÖTÜRECEK!

Satış kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Özcan Durmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Serkan Acar’ı sert bir dille eleştirmişti.

HEYETLER GÖRÜŞTÜ
Sorunun çözümü ile ilgili olarak CHP İlçe Başkanı Durmaz, dün yaptığı açıklamada Aliağa Belediye Başkanı Acar ile görüştüklerini ve görüşmede “Siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde olumlu değerlendiririz” şeklinde cevap verildiğini söylemişti.

AZİZ BAŞKANIM “ARAZİYİ BİZ ALIRIZ” DEDİ
Yapılan görüşmenin ardından CHP İlçe Başkanı Durmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yaptıklarını ve Kocaoğlu’nun “Eğer Aliağa Belediyesi şimdi bu araziyi satacaksa, biz araziyi satın almaya talip oluruz. Arazinin üçüncü kişilere henüz tapudan devri yapılmamışsa, görüşelim, bu işi halledelim. Burayı Aliağa’ya bir rekreasyon alanı olarak kazandırmak bizim içinde önemli. Aliağa’ya da çok uygun bir proje olacağını düşünüyorum” dediğini belirtti.

Başkan Durmaz, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çaltılıderedeki 600 bin m2lik belediye arazisinin şahıs yerine Büyükşehir Belediyesine satılmasını 3 gün önce bir alternatif olarak kamuoyuyla paylaşmıştım. Daha sonra parti heyetimiz aynı teklifi Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar ile yüz yüze konuştu. Sayın Acarın "siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde değerlendiririz" şeklindeki cevabından sonra konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile görüştüm. Aziz başkanımıza, çok güzel bir yerde bulunan bu alanın üçüncü şahıslara satılması yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, Aliağa halkının kullanımına verilecek bir rekreasyon alanı olarak düzenlenmesinin çok iyi olacağını, Aliağa’lıların talebinin de bu yönde olduğunu söyledim.

Başkan Kocaoğlu, “Aliağa Belediyesi'nin burada bir rekreasyon alanı oluşturma düşüncesiyle başlattığı çalışmalara biz de destek olmuştuk. İlçenin böyle bir projeye ihtiyacı olduğuna inanarak planlamaya sıcak bakmıştık. Biz 5000'lik planı yaptık, onlar da 1000'lik planı.. Ancak şimdi arazinin satılma girişimi olduğunu duyduk. CHP Aliağa İlçe Başkanımız, bu arazinin 3. şahıslara satılması yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıp rekreasyon alanı çalışmalarının sürdürülmesini önerdi. Bu öneriyi biz de uygun gördük ve kendisine böyle bir satış durumu olursa araziye talip olduğumuzu bildirdik.” dedi.

İsteğimizin Başkanımız Sayın Kocaoğlu tarafından olumlu karşılanmasından dolayı Aliağa adına çok memnun oldum. Bu güzel haberi Aliağa halkına ulaştırmaktan büyük sevinç duyuyorum. Şimdi adım atma sırası Aliağa Belediyesinde. Büyükşehir Başkanımızın Aliağa halkının talebine ve çağrısına verdiği olumlu cevap doğrultusunda, iki belediyemizin birimlerinin iletişime geçerek arazi ile ilgili işlemlere başlamasını bekliyoruz.
Aliağa kamuoyunu meşgul eden bu arazi satışı konusunun bu vesileyle tatlıya bağlanmasının ve bu şekilde sonuçlanmasının tüm Aliağa’yı memnun edeceği düşüncesindeyim. Aliağa Belediyesi araziyi satarak kasasına para koyacak ve ihtiyaçları için kullanacak.

Arazi Büyükşehir mülkiyetine geçecek, dolayısıyla yine kamuda kalacak. Arazi üzerine büyükşehir belediyesi tarafından, plajlar, gezinti alanları, mesire alanları, kır kahveleri gibi rekreasyon alanı düzenlemelerini içeren büyük yatırımlar yapılacak ve Aliağa halkının kullanımına sunulacak. Yani herkes kazanmış olacak.

Bu güzel gelişmenin Aliağa’ya ve hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diler; Aliağa halkı için devasa bir satın alma ve devasa bir rekreasyon yatırımı adımını atan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na en derin teşekkürlerimizi sunarız.”

 
'Ölürüm Türkiyem' çalıntı iddiasına yanıt
 
İzmir'de skandal olayda yeni gelişme: Polis eşinden tepki!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Private35 12 Ağustos 2017 Cumartesi 21:20

Ege tv yi soran arkadaş melih golcekle aziz başkanı karıştırdı sanırım. Belediye niye tv satinalsin ki

Yorumu oyla      12      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 12 Ağustos 2017 Cumartesi 18:03

O zaman diğer chpli ilçe belediyelerinde sattıkları arazileride büyükşehir belediyesi alsın. Bergama'da son 3 yılda yüzlerce belediye arazisi satıldı bizim suçumuz ne Bergamalı olarak.

Yorumu oyla      11      6  
12 Ağustos 2017 Cumartesi 16:25

Belediyecilik demek yeşil alan demek değil de TV kanalı mı satın almaktır ? Hangi kafayla bunları yazıyorsunuz insan hayret ediyor. Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; "ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar;" konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, evlendirme, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Ayrıca belediye, okul öncesi eğitim kurumları açabilir; Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir, bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir. Toptancı ve perakendeci halleri, otobüs terminali, fuar alanı, yat limanı ve mezbaha kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek veya bu yerlerin gerçek ve tüzel kişilerce açılmasına izin vermek ... gibi belediyenin çok sayıda görev ve yetkileri vardır.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir milletvekili olmak 12 Ağustos 2017 Cumartesi 14:46

Bütün İzmir milletvekillerinden İzmir‘lilerin bekladiği; sizleri partileriniz aday gösteriyor ama sonuçta Ankara‘da İzmir‘linin hakkını savunmak için size oy İzmirli veriyor.Ötekileştirmekten insanlar bıktı bu yolda yürümeye inat edenlerin 2019 hayali çok zor.Metro için diğer şehirlere yapılan yardım niye İzmire yapılmıyor, belediyenin kendi çabası ile yapmak istediği metro projeleri neden onaylanmıyor, bir garip şekilde İzdeniz de grev başlıyor grevin bitmesi için İzmir milletvekillerinin çaba harcadığı görülmedi, toplu ulaşım ülkeye örnek olduğu herkesin memnuniyeti ortada iken bu özel halk otobüsü fikrini ortaya atan rant bekleyenlere ne tepki verdiniz? Bilindiği üzere sandık sırf Ankara‘da değil her ilde kuruluyor.Gıda ve tarım, hayvabcılık imdat diyor hertürlü gıda maddesini ithal ediyoruz ve vatandaşın alım gücü tükendi.10 gün tatil 31 ağustosta dahil oluna 12 güne çıkıyor kısaca bir ayın yarısı ediyor bu ortamda bu çok lüks.Ülke için ve İzmir‘e verilmeyenleri almak için lütfen genelmerkezinizin değil İzmir‘in milletvekili olunuz çünkü insanlar yeni partiye ekonomi yüzünden sıcak bakıyorlar.Son söz; ötekileştirmekten insanlar usandı bu söylemi siyasetçiler unutsunlar.Başka Türkiye yok.

Yorumu oyla      13      5  
Sorucu? 12 Ağustos 2017 Cumartesi 12:10

Şimdi bu arazi satılmadı mı ? Hatta belediye başkanı ihaleye bile çıkamayız hissedara muammen bedel üzerinden sattık demedi mi ? Şimdi nasıl olacakta alacaklar? Belediye kamulaştırarak alacaksa alan adam mahkemeye gider uzadıkça uzar faiziyle parasının üstüne koyup gider. Ne güzel iş.

Yorumu oyla      11      6  
ANKARA 12 Ağustos 2017 Cumartesi 11:58

Sayın Baskanım; Ege Tv'yı Neden Satın Almadınız; Beledıyecılık Demek Yesıl Alan Demek Degıldır.

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka yaz okulunda mezuniyet coşkusu
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan yarı olimpik kapalı ...
Büyükşehir'den 'yeşil' takviye: 30 ilçede seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “daha temiz bir İzmir” için kendi sorumluluk ...
Giderek yaygınlaşıyor: İzmir'e yakışan hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘havayolu ile ücretsiz cenaze taşıma hizmeti’yle ...
 
Aydın'da Yamalak Köprüsü gerdanlık gibi olacak
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kuyucak Yamalak ...
Ve karar verildi: İzmir’in o ilçesinde içkili mekanlar şehir dışına gidiyor!
Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, merkezi konumdaki içkili mekanları ilçenin ...
CHP'liler Aliağa’daki satışı Başkan Kocaoğlu’na götürecek!
Çaltılıdere’deki satış için CHP İlçe Başkanı Durmaz’ın Büyükşehir önerisi ...
 
Karabağlar'daki spor kulübünün yıkımıyla ilgili iddialara belediyeden yanıt
Karabağlar’da geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan Genç Yıldız Spor Kulübü ...
Türkiye'nin gözü Bornova'da: Fener ve Galatasaray geliyor!
Göztepe Süper Lig’deki ilk maçına Fenarbahçe ile yarın 21.45’de yine Bornova ...
Buca'nın LYS gururu: Hayaller gerçek oldu
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) ilk yılında büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva