HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2017 Pazartesi - 20:25

Başkan Kocaoğlu’ndan adaylık çıkışı: Elimiz mahkum…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Partili Doğan’ın kentsel dönüşüm konusunda, “2019’daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa ‘projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu?’ diyeceksiniz” çıkışına, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım? Mecbur, elimiz mahkum!” cevabını verdi.

Başkan Kocaoğlu’ndan adaylık çıkışı: Elimiz mahkum…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerini sıraladı. Bunun üzerine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eleştirilere cevap verdi.

Ayrıca oturumda Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa ederek belediye meclis üyeliğine bağımsız devam eden Remzi Taktakoğlu’nun çıkışı damga vurdu.

KOCAOĞLU’NDA ŞOK ADAYLIK ÇIKIŞI: BU ŞARTLAR ALTINDA OLACAĞIZ, ELİMİZ MAHKUM!
Başkanvekili Doğan, “Uzundere’de 1’inci etap konut haricinde temeli atılan kentsel dönüşüm projesi bulunmadığı gibi henüz bu konuda bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır. Belediyenin izlediği yol haritasını bir kez daha gözden geçirmesi gerekmektedir. Uzundere’de yapılan son ihaleye teklif dahi gelmedi. Proje bir kez daha yılan hikayesine döndü. Başlamadan mahkemelik olan Ege Mahallesi projesine değinmiyorum. Oraya 20 yıl daha başlayamazsınız. İkna edemedikten sonra kentsel dönüşüm İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin neyine? Çıkmaza giren 3 proje bir yana diğer noktalara ne yaptınız diye sormak istiyoruz. Halkın ihtiyaçlarına yabancısınız. Kentsel dönüşümüzü de diğer işlerinize benzetmeyin. Uzundere ve Ege Mahallesi projelerinde 9 kez ihaleye çıkıldı. Gelinen nokta ise herkesin malumu. Peki ne olacak? 2019’daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa ‘projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu?’ diyeceksiniz” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım? Mecbur, elimiz mahkum!” diye konuştu.

AK PARTİLİ DOĞAN: ANKARA’DAN ÖRNEK ALIN!
Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde kendini avutur hale gelmiştir. Bir an önce yardım alması gerekmektedir. Bakın Ankara’ya?” diye konuşurken araya giren Kocaoğlu, “Ankara’yı örnek alın diyor. Alacağız!” cevabını verdi. Konuşmasına devam eden Doğan, “Size oturduğunuz yerden, masa başından kalkın demiyoruz ama iyi örnekleri alın inceleyin. İnternetten bakın. Uzundere’de bakanlığın yürüttüğü kentsel dönüşümü inceleyin. Bölgeye neler kazandırılıyor bir bakın. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapmaya çalıştığı projelere bakıyoruz 400-500 konut gibi ufak tefek projeler. Fazla da gözümüz yok ama en azından başladığınız işi yarıda bırakmayın. Projeler artık kağıt üstünde kalmasın. İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce hak ettiği konutlara kavuşmasını ve ihmalin son bulmasını bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden mega projeler beklemiyoruz ama 2019’dan önce kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.  

BU MUDUR KENTSEL DÖNÜŞÜM?
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu söz alarak AK Partili Doğan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Başkan Selvitopu, “Sayın Bilal Doğan’ı dinleyince Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda başarılı işler yapılmış, örnek olmuş projeler varmış da biz görmemişiz gibi anladım. Bu konuyla ilgili gerçek anlamda araştırma yaparsanız iktidar tarafından uygulanan projelerin birçoğunun sağlıklı bir hukuksal alt yapısının olmadığı görülür ki birtakım sorunlar yaşanmıştır. Ankara’da Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi için kaç yılında kanun çıktı? 2004. Sene kaç 2017. 13 yıl geçmiş ama halen o proje bitmiş değil. Çok özel kanun çıkarılmasına rağmen… Bütün devlet kaynakları da bu projede kullanılmıştır. Bir de Bursa örneği vardır. Bursa’daki örnek bir cinayettir. Dönüştürülemez bir alan yaratılmıştır. Bursa’nın silueti değiştirilmiştir. Bir daha o silueti geri getirmek çok mümkün görünmemektedir. İstanbul’da Fikirtepe projesi vardır. Senelerce insanlar mağdur olmuştur. Sulukule içler acısıdır. Mülk sahipleri tamamen oradan koparılmıştır. Bu mudur kentsel dönüşüm? Bu mudur sosyal dönüşüm?” diye konuştu.

UZUNDERE TÜRKİYE’YE ÖRNEKTİR!
Karabağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşü çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Selvitopu, “Orada bir şey yapılıyor da biz mi görmüyoruz? 540 hektarlık alan var. 101 hektarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamulaştırdı. İmar planını yaptı. Biz zaman zaman uyarıları yaptık. Düzeltilmesi gereken uyarıları yaptık. Israrla bunlar dikkate alınmadı. Tabi ki dava açtık. İptal ihtimali görülünce planlar yenilendi. En son yapılan plan var. Karabağlar Belediyesi’nin 10 dönümlük yeri var. Orada belediye hizmetleri olmayacak mı? Olacak. 10 dönümlük yer de konuta açıldı. Belediye arsası yok edildi. Tüm bunlar kentsel dönüşüm değil.  Boş bir alanı imara açıyorsunuz. Sonra ne yapıyorsunuz? Kat karşılığı ihaleye çıkarıyorsunuz. Bunun neresi dönüşüm? Dolu alanlarında bugüne kadar hiçbir şey ortada yok. Çıkarın, görelim. Örnek varsa biz de görelim ve bunu örnek alalım ve yapalım. 6 yıl geçti. Ne oldu? Bakanlığın çok becerikli teknokratları vardı da niye yapmadılar?

Kentsel dönüşümde gerçekçi davranmak gerekiyor. Temeli ikna, uzlaşı amaçlıdır. Bu yaklaşımla ilgili de birtakım çevreler tarafından farklı değerlendirmeler yapılıyor. Çünkü bu yöntem çıkar çevrelerinin işine gelmemektedir. Rantın önüne geçmektedir. Çıkar çevreleri ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu ülkeye zarar veriyor. Bu insanlar nereye gidecek? Nerede konuşlanacaklar? Yine orada kalmaları gerekir.

İnsanları yerlerinden yurtlarından edip başka taraflara yerleştirmek istiyorlar. Limontepe’de hiçbir şey yok. Boş alanda çalışma var. Bir yerel yönetimin söylediği biraz dikkate alınır. Hadi biz ilçe belediyesiyiz Büyükşehir’e soruldu mu? Hiçbir şey sorulmadı. Sayın Doğan, Limontepe’yi iyi örnek diye söyledi.  Bir yeri kamulaştırıp birine veriyorsunuz, buna kentsel dönüşüm diyorsunuz. Gerçek kentsel dönüşüm biraz ötesinde 32 hektarlık alanda var. Gidin o insanlara sorun bakalım memnun mu değil mi?

İnsanların mutlu olduğu projeler kentsel dönüşümdür. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşümlerde hem fiziki hem sosyal dönüşüm vardır. Gelin bunu aklıselim yapalım. Siyasal konulara alet etmeyelim. Bakan, ‘Kentsel dönüşümün alan bazlı yapılması lazım’ diyor ve doğru söylüyor. Böyle yapalım. Bu kentleri başkaları değil bizler düzelteceğiz. Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm Türkiye’ye örnektir. Kentsel dönüşüm böyle şeylere kurban edilmeyecek kadar önemlidir. Doğru yapılan bir şeyi karalayarak bir yere varamayız” dedi.

SİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMIYORSUNUZ, ‘YAP-SAT’ÇILIK YAPIYORSUNUZ!
Başkan Kocaoğlu eleştirilere toplu cevap verdi. Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm konusunda bir yanlış anlama, algılama ve kavrama var. Kentsel dönüşümün ne olduğu konusunda tür bir mutabakat yok. Alsancak’ta Birinci Kordon’da harçtan yararlanacağım diye aynı binanın yıkılıp yapılması kentsel dönüşüm müdür? 540 hektar alanın 100 hektarının kamulaştırılıp imara açılması, İller Bankasını ucundan bulaştırmak, bunu kamu adına yapmak, sonra ihaleye çıkartmak kentsel dönüşüm müdür? Bunu herkes yapıyor. Bu kentsel dönüşüm değil. Bu ‘yap-satçı’lıktır. Yapar para kazanırsın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı böyle bir şeye alet olmaz. Bu ‘yap-sat’çılık kardeşim. Siz ‘yap-sat’çılık yapıyorsunuz kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz” diye konuştu.

VATANDAŞIN, GARİBİN YANINDA OLDUNUZ MU OLMADINIZ MI?
Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm nedir? İzmir’de 45 bin dönüm kentsel dönüşüm alanı mevcuttur. Büyükşehir belediyesi 2008 yılında yaptığı 1/25 binlik planlarda bu alanları belirlemiştir. Bu alanlarda kentsel dönüşüm olduğu zaman İzmir’in büyüme trendiyle birlikte 2040-2050 yıllarına kadar konut ihtiyacı da karşılanmaktadır. Oradaki alanın bin 100 dönümünü imara açmanın bir anlamı yoktur. O ve Uzundere TOKİ’nin arkasındaki 900 dönüm yeri imara açmak demek bir tek anlamı içerir. O da şudur; ‘ey gecekondu sahibi, ey çarpık yapı sahibi, ey depreme dayanıksız ev sahibi sen burada otur, herhangi bit felaket olursa altında kal, ben kentsel dönüşüm yapmayacağım. Kamulaştırdığım arazileri imara açarak konut üreteceğim’ demektir. Bu belediyenin bakanlığın TOKİ’nin işi değildir. Eğri oturup doğru konuşacağız. Yavaştır, hızlıdır, konuşulur. Yüzde 100 mutabakatla yapılan iştir. Yavaş gidiyoruz. Niye? İhaleye girecek firmalar hem Ege Mahallesi’nde hem Uzundere’de karlarını maksimize etmek için girmiyorlar, girmezler. Yarın daire fiyatları arttığı zaman girecekler. Biz inançla, kurduğumuz yöntemle gidiyoruz. Böyle bir yöntem kurup ülkenin gündemine getirdiniz mi getirmediniz mi? Böyle bir şey düşündünüz mü? Tasarlardınız mı? Vatandaşın, garibin yanında oldunuz mu olmadınız mı? Yavaş olur olmaz, onu ekonomik koşullar belirler. Hükümet, Fikirtepe’ye para lazım destek verecek. Benimkilere para lazım değil kardeşim. Kentsel dönüşüm yapılmadı! Kentsel dönüşümün felsefesinde problem var. Kentsel dönüşüme rant olarak bakılmaz. Belediye, şu, bu para kazanacak diye bakılmaz. Geçmişteki belediyelerin o günkü koşullarda zorunlu olarak bir problemi vardı. Bugün bize düştü. Biz bunun altından kalkacağız. Hem merkezi hükümet hem biz. Doğru düzgün iş yapmak zorundayız. Doğru yapacağız ki torunlarımız bir daha karşılaşmasın. Bizim yapmak istediğimiz budur. Siz bildiğiniz yoldan devam edersiniz” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’YE ÜSTÜ KAPALI BOMBARDIMAN!
Kocoağlu ayrıca geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın İzmir’e merkezi hükümetin gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili açıklamalarına isim vermeden eleştiri getirdi. Kocaoğlu, “Bir büyüğümüz, İzmir’e 45 milyar yatırım yaptık demiş. 15 senede 15 milyarı çıkarsın. Burası devlet, burası belediye. Harcanan paralar bellidir. Muhasebatta vardır. 45 milyar yatırım yaptık diye bir laf edilmez. Öyle bir yatırım da yok.  İzmir’e 50 tane spor salonu yaptık diyorlar. Halkapınar, Karşıyaka, beldeleri diyorlarsa yapılanları biz yaptık. Bornova’dakini biz yaptık. Başka nerelere yaptılarsa göstersinler. İzmir’in Avrupa şampiyonalarında adı yok, çünkü stat yok dedik. Göztepe’ye yapılacak stat UEFA’ya uygun dediler. Stat yapılırsa o iş yapılacak. Stat konusu İzmir’i çok yıprattı. Demokles’in kılıcı gibi 2011 yılından beri sarkaç gibi sallanıyor. Ben iki tanesini yaptım. Gücüm ona yetti. Devletle yarışacak halim yok. Bornova’ya yaptık Göztepe Süper Lig’e çıktı” dedi.  

DUYMAYAN DUYSUN; TÜP GEÇİŞİ İSTİYORUM!
Kocaoğlu, “Körfez geçişi konusu var. İzmirli isterse yaparız diyorlar. Ben vatandaşın en fazla oyuyla seçilmiş kardeşinizim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben tüp geçişi istiyorum. Duymayan bir daha duysun. Ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Madem ki merkezi hükümet bunu uygun görmüş para harcayacak, yapılsın. Kimseye sormayın istiyor musunuz diye? Yapın kardeşim” ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZ TAKTAKOĞLU’NDAN: MİLLİYETÇİ OLMAK İÇİN MHP’Lİ OLMAYA GEREK YOK!
Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa eden Remzi Taktakoğlu oturumun başında söz aldı. Taktakoğlu, “Milliyetçi olmak için MHP’li, Atatürkçü olmak için CHP’li, Müslüman olmak için AK Partili olmak gerekmiyor. Ben milliyetçi bir insanım. Bundan sonra görevime bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğim. Bunu bilgilendirmek istedim” dedi.

AK Partili sıralardan Taktakoğlu’nun açıklamasına tepki geldi. Bazı meclis üyeleri, “Meclis üyeliğinden de istifa et o zaman” sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, ‘Arkadaşlar sakin olun. Arkadaşımız Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de istifa etmedi” diye konuştu. Taktakoğlu ise, “Arkadaşlar çok heyecanlı. Benim sözüm bittikten sonra konuşurlar” açıklamasını yaptı.  

 
Suriye'de flaş gelişme... PKK orayı işgal etti!
 
Hotar, ikiz bebeklerin isim annesi oldu
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uğur 14 Kasım 2017 Salı 21:52

İzmir'de trafik berbat durumda Körfez geçişi biran önce başlanmalı ki bitmesi bile yıllar sürecek. İzmir istiyor işte şimdi sıra devlette...

Yorumu oyla      11      5  
Sebahat 14 Kasım 2017 Salı 19:59

Belediyeciliği öğrenin sonra Aziz Başkana laf edin her yiğidin harcı değil o makamlar İzmir Aziz dir Aziz kalacak

Yorumu oyla      12      5  
Selcuklu 14 Kasım 2017 Salı 16:25

Selcukta yaptiginiz aday hatasi nedeniyle hala bunun ceremesini cekiyoruz...Genclere birakin artik bu isleri...

Yorumu oyla      11      5  
DOĞRUYA DOĞRU 14 Kasım 2017 Salı 15:37

TÜM DÜŞÜNCELERE SAYGIM VAR ANCAK BİR TEK KONUDA YAPILACAK ELEŞTİRİLER ÇOK HATA. TOPLU ULAŞIM İÇİN HİÇ KİMSE İZMİR'İ ELEŞTİRMESİN.BÜTÜN BÜYÜKŞEHİRLERE SÜREKLİ GİDİYORUM.DAHA İYİSİ MUTLAKA OLUR AMA İNANIN İZMİR'İN TOPLU ULAŞIMI ŞU AN HİÇ BİR ŞEHİRDE YOK.TOPLU ULAŞIMDA İZMİR'DE İNSAN OLDUĞUNUZU DİĞER ŞEHİRLERDE SADECE PARA VEREN DEĞERSİZ BİR İNSAN KONUMUNDASINIZ.İNSANLAR SÜRÜCÜNÜN KONUŞMA TAVRINI O KADAR KANIKSAMIŞLAR Kİ TEPKİ GÖSTERMİYORLAR.O YÜZDEN İZMİR'İ VE İZMİR'LİLERİ TAKTİR EDİYORUM.

Yorumu oyla      11      5  
yandık yani 14 Kasım 2017 Salı 11:12

aziz bey ekşi sözlük, facebook sayfalarındaki yorumlar, haber sitelerindeki gibi yerlerde size olan yorumları bi okusanız anlardınız aslında size olan desteğin ne kadar azaldığını size insanların ne kadar kızdığını, Ahmet Priştinayı nasıl özlediğimizi anlarsınız ama işte çevrenizdeki yalakalardan kurtulmanız lazım. Ben sizi istemiyorum ya. izmirin melihi oldunuz başımıza hem belediyecilik açısından hem üslup açısından. size değil partiye oy veriyorlar neden anlamıyorsunuz?

Yorumu oyla      13      6  
14 Kasım 2017 Salı 08:40

Aktarma rezilliğini çıkaran Aziz Kocaoğlu bir kez daha başkanlığa adaymış. İzmir yandı. Kuzey felç durumda. Acilen Egekent-BornovaEvka3 metro projesi yapılmalı. Bas bas bağırıyoruz yıllardır.

Yorumu oyla      14      6  
ahmet 14 Kasım 2017 Salı 08:28

En fazla oyla seçildi.CHP nin kaybettiği ilçelerde Aziz Kocaoğlu , Binaliden fazla oy aldı.Şimdi öğrendinmi babayiğidi.Bilgin olmadan yazma.erhan moroğlu.morarma.

Yorumu oyla      11      7  
İzmirli 14 Kasım 2017 Salı 08:07

Kocaoğlu yeter arttık.Sayende direttiğin adaylar yüzünden8 ilçe gitti.Bi daha aday olursan bi 8 ilçe daha gdecek.belkide izmir gidecek.bırak emekliliğinin tadını çıkar

Yorumu oyla      13      5  
Bucalı 14 Kasım 2017 Salı 06:45

Bravo başkanım seninleyiz.!!!

Yorumu oyla      12      7  
konuk 14 Kasım 2017 Salı 04:05

Doğan'ı dinleyen, okuyan insan bunların sicilini bilmese gerçekten inanır, gerçekten Kocaoğlu'nu kınar! Milli savaş uçağımız uçuyor diyen bir başbakanın devamı adam, normal karşılanmalı! Sn. Selvitopu açıklamasını yapmış gerçeklerin. Ankara'da yapılanı yapın diyor, yani sormayın, yıkın, verin müteahhite, neymiş %100 uzlaşma, fakire sorulur mu, rızası alınır mı? diyor! Haklılık payı yok mu? Görünüşe göre var maalesef! Kocaoğlu'nun kafayı değiştirmesi gerekiyor, uzlaşmada %55-60'ı yakaladığı anda yıkımı başlatmalı, uzlaşmayanlar uzlaşmayı, birilerine piyon olmamayı öğrenmeli! Şu anda mızıkçılık edip uzlaşmayanlar, uzlaşanların kaderiyle oynuyor çünkü!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devecilik Kültürü Sempozyumu için geri sayım
Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu için geri sayım ...
CHP’li Pala'dan Başkan Soylu'ya çok sert sözler... Menderes karıştı!
Belediye Başkanı Soylu’nun borçlanma yetkisi istediği önergelere CHP’liler ...
İzmir'deki 448 bin TL'lik su faturası için yeni gelişme: O çiftçi bakın ne yapmış!
Tire’de evine 54 günlük su kullanım bedeli olarak 448 bin 591 TL’lik fatura ...
 
Rekor artış! Urla'da enginar bereketi...
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Enginar dikim alanlarımız bu yıl da arttı" dedi.
Bornova'da öğrenciler Ata'ya saygı için buluştu
Bornova Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği ...
Konak'ta minik sporculara Başkan eli değdi!
Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin spor malzemelerini ücretsiz karşılamaya devam ediyor.
 
Karşıyakalı'ya müjde: İlk kapalı havuz geliyor!
Karşıyaka’nın spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla fiziki yatırımlara ...
Başkan Atila'nın durağı bu kez oto tamiri emekçileri
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sanayi sitesi ve esnaf odalarının ...
İzmirliler dikkat! O yol tek şerite iniyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nın ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva