HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2017 Cuma - 10:10

Başkan Kocaoğlu'ndan 'AAA' çıkışı: Biz bu notları almasaydık...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi'nin toplantısında “Kalkınmada İzmir Modeli”nin sırlarını anlattı.

Başkan Kocaoğlu ndan  AAA  çıkışı: Biz bu notları almasaydık...

Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye'ye örnek uygulamaları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi’nin yapımını tamamladığı konferans salonunun da ilk konuşmacısı oldu. “2004'ten 2017'ye Yerel Kalkınmada İzmir Modeli” başlıklı toplantıda “yerelde kalkınma” adına yaptığı önemli yatırım ve projeleri özetleyen Başkan Kocaoğlu, başarı sırrının güçlü finans yapısında yattığını vurguladı.

İZMİR FARKI
13 yıl önce başladıkları yolculukta nasıl bir yol haritası izlediklerini dinleyicilere anekdotlar halinde anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bizim ülkemizde belediye, kanunda yazılı işleri yapar. Yol yapar, plan yapar, otobüs çalıştırır, parası varsa ve güçlüyse metro yapar. Bunlar, belediye başkanlarının yapmazsa zaten ilk seçimde gönderileceği çalışmalar. Ama bizim belediyeciliğe getirdiğimiz yeni bir bakış açısı var. Planımızı, programımızı, yol haritamızı, teknik deyimle stratejik planımızı aklın ve bilimin rehberliğinde, hayalperest olmadan gerçekleştirdik ve ortaya koyduk. Kanunen verilen görevlerin yapılması dışında, kendimizi kentin kalkınmasından, refahından,  üretimin artmasından ve sektörlerin büyümesinden de sorumlu saydık” dedi.

"AAA NOTU" GELDİ, BÖYLE OLDU
Daha önce ağır bir borç yükü altında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün uluslararası değerlendirme kuruluşlarından en yüksek notları aldığını ve Türkiye'de itibarı en yüksek kurumlar arasında bulunduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Fitch ve Moddys’e değerlendirmeler yaptırıyoruz ve her ikisinde de kredi notumuz AAA. Bu son derece sevindirici bir şey. Ama buraya gelmek kadar sürdürülmesi de çok önemli bir şey. Hatta bu noktada kalabilmek, belki çıkmaktan daha da önemli. Onun için doğru bir finans politikasıyla belediyemizi yönetmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

"Bazen vatandaşlarımız soruyor; 'AAA notu çok güzel, büyük başarı ama bize ne faydası var' diye.. Ben de onlara diyorum ki, 'Biz bu yüksek notları almasaydık, yurt dışından çok uygun kredi olanakları bulamazdık. Dünya piyasasında en ucuz kredi kullandırılan Türk kurumlarının başında geliyoruz. Metromuzu, tramvayı, İZBAN'ın eklerini hep bu sayede yaptık; yeni vapurlarımızı, yeni otobüslerimizi bu sayede aldık.' Biz geriye dönüşü olan yatırımlar için kredi kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Ama asfalt yaparken, opera binası ve kültür merkezi kurarken borçlanmıyoruz.”

İSTANBUL'A "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI
Bir katılımcının “İstanbul’da yaşanan sel felaketiyle" ilgili sorusuna da yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sürekli su hatları, yağmur suyu hatları, kanalizasyon hatları ve derelileri temiz tutmaya çalışıyoruz. Ahmet Piriştina döneminden bu yana başlayan yağmur suyu ayrıştırma projelerine büyük hız verdik. Evsel atık kanalizasyon suyuyla yağmur suyunu ayrıştırıyoruz. Tabii ki, bunu belirli bir toleransa kadar gerçekleştirebiliriz. Bütün sistemler belirli bir toleransa kadar yapılır. Bundan sonrası afettir. Afete karşı elbette mücadele edeceğiz. Ama afet karşısında büyük söylemek, büyük konuşmak yanlıştır. Afete dayanarak siyaset yapmak, eleştirmek de yanlıştır. İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımıza ve belediye personeline buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

KENT DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜYÜZ
535 metrekare alana inşa edilen, 320 koltuklu Karabağlar Belediyesi Konferans Salonu’nun  açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda her zaman yanımızda olan, bize maddi ve manevi destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, bundan sonraki projelerde de bu destek sürecek. Karabağlar hizmete susamış genç bir belediye. Kentlerin sağlıklı gelişmesi, öncelikle planlamaya bağlıdır. Bu anlayışla yola çıkarak Büyükşehir Belediyesi’nin teknik elemanlarıyla yapılan çalışmalarda da bir hayli yol kat ettik. Bu yıl sonunda ya da 2018’in başlarında, eksik kalan bölgelerin planlama çalışmaları da bitmiş olacak" şeklinde konuştu.

İzmir'deki kentsel dönüşümün ilk defa Karabağlar’da başlamasından son derece memnun olduklarını da dile getiren Başkan Selvitopu, "Bu çalışmalar hem hızlı bir biçimde hem de İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir biçimde yürütülüyor. Karabağlar’ın hızla gelişip dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz. Amacımız Karabağlar’ı İzmir’in gelişmiş modern bir ilçesi haline getirmek” dedi.

 
Amanos Dağları'nda orman yangını
 
Başkan Uyar: CHP örgütü kendi yolunu çizer
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Söz hakkı 21 Temmuz 2017 Cuma 23:54

Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını vatandaşa rağmen çizenler, tek bilet 90 dakika diğer şehirlere kötü örnek oluyor diyenler, İzmir‘de rant kapısı özel halk otobüsü yok diyenler, bebeklere üreticinin sütünü süt kuzusu projesi ile dağıtan Sayın Kocaoğlu‘na sütçü aziz diyenler, 397 yıl ile kumpas kurulurken kumpasa destek verenler, merkezi hükümet bütçesinden bütün büyükşehir belediyelerine metro için para verilirken İzmir‘e vermeyenler; belediyenin kendi yapacağı metro projelerini onaylamayanlar, bırakın diğer seçmeni Ak Parti seçmeni bile bunları kabullenmiyor.İzdeniz grevi altında inşallah başkalarının parmağı yoktur.İzmir‘liler kendi başına anlaşır.

Yorumu oyla      13      5  
emekçi 21 Temmuz 2017 Cuma 22:13

AAA notunu aldınızda noldu izmirliyi vapurlardan mahrum ettiniz ilk önce çalışanlarınızı memnun edin.

Yorumu oyla      11      6  
21 Temmuz 2017 Cuma 19:14

Narlıdere metrosuna uygun kredi bulanamadığı için proje başlamıyor diye bir durum yok. Belediyeler kafasına göre raylı sistem yapamaz, kredi çekemez. Belediyenin kredi bulamaması diye bir olay da söz konusu değil. Adamlar zaten kredi verelim diye kendileri geliyorlar. Uygun faizli krediyi islam kalkınma bankasından iller bankası aracılığı ile alınabileceğini başkan daha geçtiğimiz haftalarda açıkladı da burada sürekli aynı şeyleri yazan arkadaş iller bankası belediyeye niye kredi versin diye süper ekonomik bilgisini yazmaktan çekinmedi :) iller bankasını artık ne zannediyorsa :) Bu söylentileri AKP'li forumlarda kimlerin çıkardığını çok iyi biliyorum, onlarda kendini iyi biliyor. Hizmet üretmezsen borcun da olmazmış, ondan kredi notun iyi olurmuş. Canım benim sadece metroya daha çok sayıda araç alındı. Tramvay hatları yapılıyor. Bunlar bedava mı alınıyor? belediyenin borcunun olmadığını kim söylüyor? borç yok işini bazılarını yanlış anlıyor. Vadesi geçmiş borç yok ondan bahsediyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 21 Temmuz 2017 Cuma 14:22

Bravo Tayfun kardeşim

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 21 Temmuz 2017 Cuma 13:33

Her hizmetin bir bedeli vardır paran varsa hizmet uretirsin yoksa uretemezsin ya da aşırı borçlu olursan yine hizmet üretemezsin . İzmir Belediye si hem hizmet üretiyor hem de borcunu zamanında ödüyor . öyle olmasaydı Metro gibi devasa ölçekte projeyi nasıl yapabilirdi ? hem İstanbul hem Ankara Belediyeleri Metro YAPAMADI ,devlete yaptırmak zorunda kaldı. izmir de stadları ,Fuar alanlarını , arkeolojik kazıları,yolları ,köprüleri,deniz temizlenmesini daha onlarca hepsini Belediye kendisi yapıyor ,devlete yaptırmıyor ...İzmir 5 veriyor devletten sadece 1 alabiliyor...

Yorumu oyla      15      5  
Bülent ışık 21 Temmuz 2017 Cuma 13:20

12.33 Ankara ve Istanbul belediyeleri metro hatlarıni bakanlığa devretti.Amerika ve Almanya'nın kredi notu yüksek bu ülkeler hizmet üretmiyor mu ?

Yorumu oyla      12      5  
Not değil hizmet istiyoruz 21 Temmuz 2017 Cuma 12:23

Kredi notuyla değil işle övünülür.Hizmet üretmezsen borcun olmaz notun iyi olur.Ortada övünülecek işler sınırlı olunca her ay notumuz AAA diye haber çıkıyor.Oysa ki kredi notları devletin notundan yüksek olsa bile belediyeler hazinenin notuyla kredi kullanır.Örnek 10 aydır Narlıdere metro uygun kredi bulunamadığı için adım dahi atılamıyor.

Yorumu oyla      13      9  
Tayfun 21 Temmuz 2017 Cuma 11:08

Son 10 yılda tüm dünya ve ulkemiz tarihi ekonomik krizden geçerken İzmir Belediyesinin "AAA" kredi notunu hak ediyor olmasının anlamı son derece önemlidir. Tüm yatırımlarını akılla ve olabilecek en ucuz rakama yapması ,tüm gelirlerini dengeli harcaması ,kentlinin parasını boş yerlere heba etmemesi , ve tabii ki namuslu dürüst yönetim ,sonuçta çok büyük bir başarı . Aziz beye Türkiye ekonomisini verin inanın 5-10 yılda Avrupa Birliği bizi almak için kapımızda olur ; bunu laf olsun diye söylemiyorum , Aziz beyde ciddi ekonomist bir yön var ve bu da kentimiz için büyük bir avantaj , aksi durumda bu kadar devasa yatırımları muhalif Belediye olarak yapamazdı , kaldı ki İzmir in geçtiğimiz 50 yıldan gelen devasa sorunları birikmişti ve hepsi tek tek çözüldü ,çözülmeye devam ediliyor . İzmir tüm Türkiye den farklı sosyo ekonomik yapısı ile gelişmiş dünya ile aynı doğrultuda ilerleyen bir kent ve bunu izmir'e gelen yabancıların gözlemlerinden çok rahat edinebilmektesiniz . önümüzdeki 5-10 yılda kentsel dönüşümde ( rantsal dönüşüm değil) iyice ivme alacak o zaman kentin iç bölgeleri daha yaşanır bir hale gelecek .. İzmir, sen yoluna bildiğin doğrultuda inançla devam et !

Yorumu oyla      16      5  
Mehmet karagul 21 Temmuz 2017 Cuma 10:54

ŞU İZDENIZ GREVI COZULSE BIRAN ONCE BASKAN BU KONUDA NE DUSUNUYOR ACABA NE KADAR SURECEK BU CILE

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müziğin duayenleri Bergama'da buluşuyor
1-24 Ağustos tarihleri arasında dünya müziğinin birbirinden değerli 8 ...
Karşıyaka'da ücretsiz internet keyfi: 1 milyon kişiye ulaştı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından kentin işlek noktalarında kullanıma sunulan ...
İşte İzmir'in yeni meydanı: İhale için geri sayım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına ...
 
Başkan Piriştina'dan taş ocağı isyanı: Elinizi ayağınızı buradan çekin!
İzmir’in Buca İlçesi’nde yapılması planlanan taş ocağı tesisi için Çevre ...
Selçuk'ta şeftali şenliğine davet
8. Belevi Şeftali Şenliği 23 Temmuz Pazar Günü düzenleniyor.
Çeşme'ye 'Koca' destek: 'Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı kentin kalkınmasında ...
 
Buca'nın demir tekmelerinin hedefi Dünya çapında madalya
Buca’nın başarıdan başarıya koşan taekwondocuları Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına hazırlanıyor.
Hayali gerçek oldu: Teşekkürü unutmadı!
Urla 80. Gazi İlkokulu'ndan mezun olan Sude Naz Tekgöz, Urla Belediyesi ...
Afro-Türkler, Başkan Pekdaş’a konuk oldu
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’de kurulmuş ilk ve tek Afro-Türk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva