HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2017 Çarşamba - 12:47

Başkan Kocaoğlu müjdeledi: Buca Metrosu o tarihte yola çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar'da başlattığı "Muhtarlar Bulaşması" etkinliğinin ikincisinde Buca'daki 47 muhtarla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, Buca Metrosu'nun projesinin tamamlandığını ve temelinin 2018 yılında atılacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu müjdeledi: Buca Metrosu o tarihte yola çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentteki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze dinlemek amacıyla Karabağlar'dan başlattığı "Muhtarlar Buluşması" etkinliğinin ikincisi Buca'da yapıldı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda, ilçedeki 47 muhtar sorun ve taleplerini dile getirdi. Toplantının açılış bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir'in işi, ilçe belediyesinin işi demeden kentin tüm eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, ilçe belediyelerin projelerine de maddi destek verdiklerini söyledi.

BUCA METROSU YOLDA
Buca'nın en büyük sorununun ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Tınaztepe, Çamlıkule'den Üçyol'a kadar planladığımız Buca metrosunun projesi bitti. Şu anda Bakanlık'ta.. 2018 yılında temelini atacağız" diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Homeros Bulvarı'nda ise kamulaştırmaların devam ettiğini belirterek, "Askeri bölge ve mezarlığın altını tünelle geçeceğiz. İhale ve yer teslimini yaptık. Ayrıca Altındağ'da Musevi mezarlığı olarak bildiğimiz bölgeden viyadükle Otogar'a ve Çevre Yolu'na bağlanacak viyadüğün ihale ve yer teslimini de yaptık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'nın merkezinde yer alan Şirinyer Parkı'nın ilçeye yakışan bir hale getirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi. Buca Belediyesi ile birlikte uzun süre davalarla uğraştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi o problem bitti. Buca'nın buluşma noktası haline getireceğiz" diye konuştu.

ASFALT KAPASİTELERİ ARTTIRILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004 yılına kadar 100 hektar alandaki 9 ilçeye hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bugün yeni bağlanan ilçelerle birlikte 1 milyon 200 bin hektar, 30 ilçe, 600 köy ve 1294 mahallenin sorumluluk alanlarına girdiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşım sorunlarına yönelik İZBAN, Metro, deniz ulaşımı, yeni yol ve arterlerin açılması gibi yatırımlar yapılırken, altyapı sorunlarının çözülmesi konusunda daha acil olduğu için yeni bağlanan ilçelere ağırlık verdiklerini söyledi.

Bakırçay'da saatte 160 ton, Küçük Menderes'te ise 240 ton saat kapasiteli asfalt üretim ve parke tesisiyle, fen işleri şantiyesi kurduklarını, merkez şantiyesindeki asfalt kapasitesini ise 340 tona çıkardıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Yeni bağlanan yerlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin duruşunu ve hizmet anlayışını gösterdik. Son bağlanan 9 ilçede coğrafi koşullardan dolayı karla mücadele araçları aldık. Kış aylarında hava şartları ağır olduğu için bu bölgelerde başka çalışma yapılamayacağından bütün ekiplerimizi merkezde toplayarak hava koşullarının müsaade ettiği ölçüde eksikleri gidereceğiz."

 
Soyer 'Uluslararası Slowfood Kongresi'nde: Dünya'yı tüketeceğiz!
 
Haciz belası Altay'ın peşini bırakmıyor: Şimdi de maç hasılatı!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar 5 Ekim 2017 Perşembe 20:02

Karabaglara ne yaptin heryere metro var en büyük ilçe karabağlara hic bir hizmet vermedin sana verdiğimiz oylar haram olsun.Bir daha asla sana oy yok.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 5 Ekim 2017 Perşembe 13:13

buca metrosu da Narlıdere metrosunda olduğu gibi ankarada "takılmaz" umarım....

Yorumu oyla      12      5  
erhan moroğlu 5 Ekim 2017 Perşembe 12:08

aziz kocaoğlu bu projeleri mecburen üstlenmiyor her zaman olduğu gibi kendisi üstlenmiş gibi pazarlıyor yahu açmadınız şu gözünüzü allah akıl fikir versin.

Yorumu oyla      11      7  
İzmirli 5 Ekim 2017 Perşembe 09:16

Bugün sabah hergün saat 07:05'de Egekent Denizciler durağından geçen 342 Aktarma otobüsü gelmedi. Alternatif 443 Bostanlı otobüsüde gelmedi. Bir sonraki otobüsler 07:25te geldi. Duraklar gelmeyen otobüsler yüzünden şiştiği için binemeden dolu vaziyette geçti gitti. Şimdi Aziz beyefendiye soruyorum. Kuzeyin en büyüğü Egekent'e kıytırık 2 tane 20-25 dakikada bir kalkan otobüslerlemi hizmet veriyorsunuz? Biz 3-4 dakikada bir kalkan Egekent-BornovaEvka3 metrosunu istiyoruz. 342 otobüslerinin Konak olmasını istiyoruz. Kuzeyin halini görmüyormusunuz? Bu metro yapılsa Çiğli çevreyolları, Yeni girne etrafında yapılan tüm herkese kontak kapatır. Herkes metro kullanır. Arabalar trafiğe çıkmadığı için anadolu caddsi altınyol ve çiğli çevreyolları tüneller ve aktarma olmadığı için izban rahatlar. Bunu düşünemeyen zihniyetler Belediyede başkanlık yapıyor.

Yorumu oyla      13      5  
5 Ekim 2017 Perşembe 09:08

Aziz Kocaoğlu'nu istemiyoruz. Kuzeyin en büyüğü Egekent'e yıllardır Egekent-BornovaEvka3 metro projesinin yapılmasını istiyoruz. Kuzeyin trafiği çevreyolları izbanı felç durumda. Bu metro yapılırsa izban ve trafik 50 rahatlayacak.

Yorumu oyla      13      7  
sezo 5 Ekim 2017 Perşembe 00:07

wowturkey.com isimli yandaş sitenin trolleri anlaşılan buraya da gelmiş. Benzer nickler ve yorumlar. pes dogrusu.

Yorumu oyla      12      6  
sade vatandaşş 4 Ekim 2017 Çarşamba 22:23

BAŞKAN SENİ SEVİYORUZ...İZMİRE GÖÇÜ ÖNLEYİN.......

Yorumu oyla      11      6  
Ercan 4 Ekim 2017 Çarşamba 21:54

Izmirli bir şey bilmeden yorum yapıyorsun.Narlidere metrosu için zaten merkezi hükümet onay verdi.Sorun çok uygun şartlarda bulunan kredi kullanımını için bakanligin onay vermemesi.Yapimina onay verdikleri projeye engel olmak kusura bakmayın aziz nesin hikayelerine benziyor.Neden bu ayrımcı politikalardan vazgeçmiyoruz esas bunu sorgulamak lazim

Yorumu oyla      11      7  
İZMİRLİ 4 Ekim 2017 Çarşamba 19:19

kocaoglu projeler onaylanmıyor diye aglayacagına binali her izmire geldiginde neden sesini cıkartmıyor. Amac belli. Belediye eline yüzüne bulastıracagı icin hükümet onaylamıyor demeyi dogru buluyor. Baslayıpta yapamıyor beceriksiz denilecegine topu hükümete atarak aglıyor. Mantıklı mı mantıklı. Ama olan izmirliye oluyor. Yeni genc, çalısan bir belediye baskanıyla izmir ucar. İzmiri yeterki yönetecek bir aday cıksın. Meral Aksenerin iddialı bir aday koyacagı tartısılıyor. İlk oy benden olur. Kocaoglu ekmegini yedi artık. OLMUYOR.

Yorumu oyla      17      11  
Citizen 4 Ekim 2017 Çarşamba 19:09

NARLIDERE METROSU ?

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer 'Uluslararası Slowfood Kongresi'nde: Dünya'yı tüketeceğiz!
Seferihisar Belediyesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde 29 Eylül ...
Urlalı fotoğraf sanatçıları Sakız Adası'nda sergi açıyor
Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği (UFGD) 40 kişilik bir grupla Sakız’a gidiyor.
Çeşme'de iki yakayı buluşturan festival
Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve ...
 
Gazeteci Geçmen’e Karşıyaka'da büyük vefa
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Gazeteci İsmail Ragıp ...
Ödemiş'te artık onların da evi var!
Ödemiş Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü nedeniyle kentin belirli bölgelerinde ...
Ödemiş'te huzurevi sakinlerine grip aşısı yapıldı
Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'nde yaşayan 29 yaşlıya grip aşısı yapıldı.
 
‘Kardeş İzmir’den Konak’a işbirliği daveti!
Yunanistan’ın Nea Smyrni (Yeni İzmir) kentinin Belediye Başkanı Stravros ...
İzmir'de gemi sökümcülere 'Pakistan fırsatı'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Pakistanlı ...
Bornova'nın gurur tablosu: 3 madalya ile döndüler!
Bornova Belediyesporlu Cimnastikçiler Federasyon Kupası’ndan madalyalarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva