HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2017 Cuma - 12:30

Başkan Kocaoğlu: “Köy dedikleri İzmir, Türkiye’nin yıldızı”

Bornova muhtarlarıyla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eskiden İzmir’e 'köy' diyenler, şimdi 'İzmir bir tane' demeye başladı. Yatırımcıların gözü İzmir’de, Türkiye’nin gözü İzmir’de" dedi.

Başkan Kocaoğlu: “Köy dedikleri İzmir, Türkiye’nin yıldızı”

Kentteki muhtarların sorunlarını ve taleplerini yüz yüze dinlemek üzere seri toplantılar başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Karabağlar, Buca, Gaziemir, Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe ve Konak’ın ardından Bornova ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki 45 muhtarın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi bürokratları da katıldı. Muhtarların farklı konulardaki taleplerini tek tek not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir gibi bir şehre hizmet verdiği için gurur duyduğunu ifade ederek, “4 milyon 250 bin nüfus ve 1 milyon 200 bin hektarlık kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Zorluklarını aştık. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Yunt Dağı’nın tepesinde de var, Beydağ’da da var, Madra Dağı’nda da var. En ücra köşelere kadar ulaşmış durumdayız. Bu hizmet bitmeyecek” dedi.

BU DAHA BAŞLANGIÇ
Son dönemde hızlı bir gelişme sergileyen İzmir'in çok hareketlendiğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette eksikler var ama onları bir bir aşıyoruz. Dünyanın, Avrupa’nın, yatırımcıların gözü İzmir’de; Türkiye’nin gözü İzmir’de. Eskiden İzmir’e 'köy' diyenler şimdi İzmir 'bir tane' demeye başladı. Bu hepimizin eseri, İzmirlilerle kenti noktaya getirdik. Ve bu daha başlangıç. İzmir çok daha iyi koşullarda yaşanılacak bir kent olacak. İstihdam olanakları daha da artacak. Aklı ve bilimi rehber alıp İzmirli hemşerilerimizle birlikte, şerefimizle namusumuzla çalıştığımız ve bu güven ortamı devam ettiği müddetçe, önümüzde hiçbir engel yok. Bunu 13 senedir dünya aleme de ispat etmiş bulunmaktayız.”

İZMİR’İN MALINI İZMİR’E VERMİYORLAR
İzmir’de İl Özel İdaresi Hizmet binası olmak üzere restore edilen, Büyükşehir Belediyesi’nin de hizmet binası yapmak üzere talip olduğu ancak Valilik Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı’na devredilen Kemeraltı eski Tekel Tütün Deposu konusuna da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olması gereken bu yapının bile kendilerine verilmediğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşındığı bina, belediyelere verilmesi gereken parayla restore edildi. Biz bu yeri kendimiz için, ailemiz için, cebimize girsin diye değil İzmirli için istiyoruz. İzmir’in malını İzmir’e vermiyorlar" dedi.

 
Torbacı operasyonunda öğretmene gözaltı!
 
Konak'ta anlamlı kampanya: Bir kitapla bin yaşa!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 14 Ekim 2017 Cumartesi 12:50

4.250.000 nüfus. günlük giriş çıkışlar ile 4.5 milyon nüfus deniyor ama biz o nüfusu çok rahat 5 milyon hissediyoruz. bu nüfusa izmirde kayıtlı olan 117.000 suriyeli dahil değil. ayrıca izmirde istanbul ve ankara kaynaklı inanılmaz bir kayıt dışı nüfus daha var. İStanbul-İzmir otobanı ile bu rakam daha da artacak. İzmir büyük şehir belediyesi buna göre önlemleri almalı. İstanbul artık doldu. ilerleyemiyor. İStanbullu yatırımcı gözünü izmire dikti. Yapılan gökdelenler ve rezidans ların yatırımcıların %80 i istanbullu yatırımcı. trafikte kiralık şirket araçları hariç yüksek miktarda 34 plaka da görüyoruz. ALternatif yollar çoğalmaz ise 5 sene içerisinde izmir bunun sıkıntısını çok çekicek.

Yorumu oyla      11      5  
Gerçekler 13 Ekim 2017 Cuma 20:54

Yabancı plakalı araçlar ülkemiz sınırları içinde en fazla 6 ay kalabiliyorlardı süre dolduğunda ülke dışına çıkıp tekrar giriyorlardı.Araçlar çok ucuz ve yabancı plakalı araçlar bu ülkeye vergi ödemediği için insanlar Bulgaristan ve Gürcistandan araba alıp burada biniyorlardı 6 ayda bir gümrükten çıkış giriş yapıyorlardı.Bu araçları hepimiz trafikte görüyoruz.Ardından her ne hikmetse bu araçların yurtta kalma süresi 24 aya daha yeni çıkartıldı yabancı plakalı araç sayısı artmaya başladı.Hemen ardından Maliye bakanı mtv %40 olacak dedi Sayın Cumhurbaşkanı yeniden görüşülecek dedi bugün açıklandı %25 arttı her yıl yapılan ortalama artış %5 ti.Bu durumu analiz edersek yılbaşından sonra yollarda Bulgaristan ve Gürcistan plakalı araç sayısı artarsa şaşırmayalım.Hani bir söz vardı "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım" bu mtv uygulaması yapılır yabancı plakalı araçlar 24 ay kalmaya devam ederse devletin elinde ne pirinç olur ne bulgur.Zam yapacak başka bir şey aramak zorunda kalırlar. Olanda dürüst vergisini ödeyen vatandaşa oluyor.

Yorumu oyla      13      5  
cengiz cansız 13 Ekim 2017 Cuma 19:49

bu nasıl köylü istanbuldan her yıl 16.000 kişi göç ediyor istanbulda yalamak işkence biz bu köyde mutluyuz

Yorumu oyla      14      7  
13 Ekim 2017 Cuma 19:41

izmirin ulasım ücretini övenlerde cıkmış. 2,65 tl ile en pahalı bilet izmirde. Aktarma falan demeyin tek hat kullanıyorum. 2,65 TL OTOBÜS BİLETİMİ OLUR ARKADAS.

Yorumu oyla      13      11  
Bir kişinin 13 Ekim 2017 Cuma 18:40

Ankara‘da Bir kişinin anlattığı; Bu kadar engellemelere, projelerinin engellenmesine, metro yatırımına yardım yapılmamasına rağmen İzmir Belediyesini durdurmak imkansız.Toplu ulaşım,Süt, damızlık hayvan, zeytin ağaçları vs. İzmir büyükşehir belediyesi eksiklikleri için eleştirilebilir ama eleştiri farklıdır hakkını yemeyin.Oturduğunuz yerden sırf muhalefet olsun diye belediyeyi eleştirin ama başarılarınıda yazın.Sizinde hatanız değil sırf makam koltuk uğruna bu güzelim ülkenin insanları arasına ÖTEKİLEŞTİRMEYİ marifet sayanlara ne denilir ki?

Yorumu oyla      16      7  
ah izmir 13 Ekim 2017 Cuma 18:16

hayat tesadüflerle dolu...rahmetli başkan piriştinanın vefatı sonrası izmir bıraktığı halde...değişen şey kötüye gidiş..

Yorumu oyla      13      14  
Tayfun 13 Ekim 2017 Cuma 17:48

Aziz bey izmir tarihine girmiatir.1)60 sene sonra ilk tramvay 2) fuar izmir gibe dunya capinda yeni bir fuar alani 3) izban projesi 4) metro hatlarinin bitirilmesi 5) sehrin tum pis su ve icme sularinin yenilenmesi 6) gaziemir ve cigli batti cikti alt gecitlerinin yapimi 7) yeni bir teleferik 8) kooperatiflerle anlasma dolayisiyle ciftciye duzenli gelir 8) cocuklara sut dagitim projesi 9) karayollarinin yapmadigi tum koy yollarinin asfaltlanmasi 10) dsi nin yapmadigi icme su hatlarinin tamamlanmasi 11) tum kentin yagmur suyu kanallarinin tamamlanmasi 12) turkiye ortalamasini uzerinde aritmalar ve korfez temizlenmesi 13) dsi nin yapmadi tum derelerin islahi beton zeminle kaplanmasi 15) milli egitimin yapmadigi tum devlet okullarinin boyanmasi temizlenmesi 16) kultur sanat yatirimlari 17) yeni projeler okarak konak tunelinden otogara tunel ve ucan yol yapimi 18) buca ve narlidereye metro 19) tum sahil bantinin izmire yakisir restorasyonu 20) modern klimali toplu ulasim araclari 21) turkiye de ilk yerinde kentsel donusum . Kisaca say say bitmez . Netice izmir de evlerin ve arazilerin degerleri inanilmaz artmakta ki bir kentin nasil kalkindigina en basit ornektir. Anlayana tabii.. trollere sozum yok ne de olsa kapali gozluk kullanirlar...

Yorumu oyla      19      6  
DEDEYE SAHİP ÇIKALIM 13 Ekim 2017 Cuma 17:19

Dedeye sahip çıkalım.Belediye baskanımız oluyo o bizim :D Hangi şehirde 75 yasında hiç durmadan çalışan belediye baskanı var. Hergün köyleri geziyor. Keci, tavuk dagıtıyor. Daha ne yapacaktı. Metro mu yapsın,altgecitmi istiyorsunuz. O zaman gidin İstanbulda Ankarada yasayın. Dedemi de rahat bırakın. Burası İzmir.

Yorumu oyla      14      8  
Poyraz 13 Ekim 2017 Cuma 17:08

Izmır ideolojik oy veriyor demiş birisi. Asıl ideolojik oyu akp liler veriyor.Izmir'e karşı chp lilere örnek gösterdikleri eskişehir belediye başkanı seçimleri yüzde 45.3 ile kazanmış.

Yorumu oyla      17      6  
Bülent ışık 13 Ekim 2017 Cuma 16:58

Yıllardır izmir'e köy dediler.iyi ki Ankara'ya geçen ay yolum düştü. Megakent buysa Izmır hep köy kalsın dedim.ankara otogar havaalanı arası otobüs ile 11 lira.izmir'de havaalanından istediğin yere 2.60 lira.ankara metrosu korku tüneli gibi .metronun ne zaman geleceğini gösteren tabelalar dahi yok.bazi istasyonlar da ne asansör ne de yürüyen merdiven var.siz ancak ankara'ya gitmeyenleri kandırırsınız.akp 'ye oy verenleri ankara ya seyahat ettirseler kocaoğlu en az yüzde 80 oy alır.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da dostluk ve kardeşlik sofrası
Aşure etkinliğine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ...
Karşıyaka'da en iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ...
Buca'da en kıymetli yatırım... 'Umut ormanı' büyüyor
Buca Belediyesi’nin sosyal belediyecilikte fark yaratan projesi “Eğitime ...
 
Anadolu'da futbolun doğduğu yerde... Bornova'ya çok yakıştı
Bornova Belediyesi, futbolun Anadolu topraklarında ilk oynandığı noktayı ...
İzmir'de 'yerel üretim' bayramı: Gündoğdu'da şölen var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım kesimine verdiği desteklerin başarılı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kocaoğlu, “ben aday değilim” dedi de bizim mi haberimiz yok?
Mehmet KARABEL yazdı... Kocaoğlu, “ben aday değilim” dedi de bizim mi haberimiz yok?
 
Bornova'ya kardeş şehir ziyareti
Bornova Belediyesi ile Sancak bölgesi Novipazar şehrinin belediye başkanları, ...
Genel Sekreter Gökçe'den Dikili çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Dikili'de devam ...
Gaziemir'de 'Güldürüklü Temaşa'
Gaziemir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği kültür ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva